Rendejo

'1119007' door Rendejo '1119007' door Rendejo

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Onze eigen...zonsonde

Rendejo

Santorini staat bekend om haar mooie zonsondergangen, het liefst in de dorpjes Oia of Fira. Wat is er immers mooier dan een ondergaande zon die schijnt op de typisch witte huisjes van deze stadjes. Tegelijkertijd was het, zelfs in tijden van corona, te druk in die stadjes. En zeker bij de viewpoints in die stadjes. Al snel besloten we dat we hier niet van een zonsondergang gingen genieten. Op Google Maps zagen we dit kerkje (Agios Ioannis) op een klif liggen, dus besloten we daar heen te lopen. Overigens niet voordat we in een mini market een biertje en wijntje hadden gekocht (tip!), wat ook nog eens veel goedkoper was dan op het terras in die schreeuwend dure stadjes. Bij het kerkje aangekomen hadden we de gehele zonsondergang voor onszelf. Er was helemaal niemand. Dat kan blijkbaar toch nog, ook op Santorini. Onder het genot van het gekochte biertje en wijntje was het een prima avond.

'1099046' door Rendejo '1099046' door Rendejo

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Scootertrafikk in...L

Rendejo

Waar iedereen in Nederland de fiets pakt, pakken ze op Spitsbergen 's winters de sneeuwscooter. Deze is vaak voorzien van een houder voor het geweer, als bescherming tegen de ijsberen. Nu was ik er in de zomer, wanneer er in Longyearbyen weinig sneeuw ligt. De sneeuwscooters staan er dan maar wat verlaten bij. Hoefde ik in ieder geval geen rekening te houden met 'scootertrafikk'.

'1096077' door Rendejo '1096077' door Rendejo

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

Geen Noorderlicht,...

Rendejo

#mynorwaystories. We zijn in februari in Tromso om daar het Noorderlicht te zien. Helaas zijn die week de vooruitzichten niet best: veel bewolking. Wat Tromso zo'n goede plek maakt, is het feit dat het aan zee ligt, maar dat het binnenland ook goed bereikbaar is. En wanneer het aan de kust bewolkt is, heb je best kans dat het in het binnenland juist helder is. En vice versa. We besluiten dan ook richting de Finse grens te rijden. Dat klinkt ver, maar is goed te doen. Het is een zeer mooie tocht door winters Noorwegen en langs de besneeuwde fjorden. Uiteindelijk hebben we het Noorderlicht in het binnenland ook niet gezien, maar dit plaatje maakt het nog een klein beetje goed.

'967928' door Rendejo '967928' door Rendejo

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Als sardientjes in ee

Rendejo

Aangekomen op de camping regelen we bij de receptie een schep. We hebben namelijk gehoord dat bij eb op het zogenaamde Hot Water Beach heet water omhoog borrelt. Door een gat te graven, creëer je dan je eigen hot pool. We veronderstellen dat het niet druk zal zijn. Cathedral Cove is namelijk de bekende bezienswaardigheid in die omgeving. Hebben wij het even verkeerd! Aangekomen op het strand zien we overal mensen graven. Slechts op bepaalde plekken borrelt inderdaad heet water omhoog. In de gegraven gaten krioelt het van de mensen. Als sardientjes in een blik zitten ze er in. We hebben niet eens de moeite genomen er ook bij te gaan zitten. Mensen kijken was veel leuker.

'893362' door Rendejo '893362' door Rendejo

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Picture perfect puffi

Rendejo

Afgelopen juni zijn we in IJsland geweest. Een perfect land om roadtrippend te verkennen, zeker gezien haar diverse natuur en de lange (zomer)dagen. En dan hadden wij ook nog overwegend droog, en soms uitgesproken zonnig, weer. In deze tijd van het jaar zijn er ook papegaaiduikers te vinden in IJsland. Dat kan op de vogelkliffen van Latrabjarg, maar dat is nogal een (reis)onderneming. Ze zijn echter ook te vinden nabij Borgarfjördur Eystri. En daar troffen we ze dan ook in redelijk grote getale aan, waar ze druk in de weer waren met vissen en het voeden van hun jongen. Koddig om te zien hoe de papegaaiduikers zich vanuit de lucht min of meer in hun hol laten vallen. Het viel dus niet mee ze goed op de foto te krijgen. En dat terwijl het zulke mooie vogels zijn.

'845997' door Rendejo '845997' door Rendejo

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Was het maar zo vredi

Rendejo

Strategisch gelegen op een klif, zodat de Duitsers zowel Utah als Omaha Beach onder vuur konden nemen, moest deze geschutsbatterij veroverd worden door de geallieerden. Vanwege de 30 meter hoge kliffen en het feit dat de batterij zwaar bewaakt werd door de Duitsers, was het een bijna kansloze missie voor de Amerikaanse Rangers. Toch slaagden zij er uiteindelijk in de batterij te veroveren. Helaas waren de kanonnen enkele dagen eerder meer landinwaarts verplaatst door de Duitsers. Uiteindelijk werden ze wel gevonden en onschadelijk gemaakt. Pointe du Hoc is een heel bekende bezienswaardigheid in Normandië en eigenlijk 'plat gelopen' door toeristen. Toch is het wel indrukwekkend om te zien, met al die kraters en wetend wat er zich afgespeeld heeft. Mocht u daarna een meer authentiek beeld van de Duitse verdediging willen zien, dan raad ik Maisy Battery aan. Dit ligt er een paar kilometer vandaan. Nauwelijks toeristen en het geeft een goed beeld van de Duitse verdediging ten tijde van WOII. Pointe du Hoc ligt nabij de D514, wat ik bij deze de D-Day roadtrip route zou willen noemen. Verreweg de meeste bezienswaardigheden m.b.t D-Day liggen aan deze weg, die grofweg van Benouville (Pegasus Bridge) tot aan St.-Mere-Eglise (paratrooper John Steele die aan de kerktoren bleef hangen) strekt.

'835238' door Rendejo '835238' door Rendejo

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Etenstijd

Rendejo

Nu is in het Bangkok altijd druk, maar 's avonds komt het helemaal tot leven. Overal schieten de eetstalletjes als paddestoelen uit de grond. Zo ook in Chinatown. Toch al iets wat je 's avonds moet bezoeken, omdat dat dan de neon verlichting het best tot z'n recht komt. Met name op de Yaowarat Road. In een zijstraatje daarvan stond deze kok z'n kunsten te vertonen. Het was er druk met etende mensen. En de ongeschreven backpack regel is dat het dan goed en veilig eten is.

'835236' door Rendejo '835236' door Rendejo

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Arrive

Rendejo

Moskou staat bekend om haar mooie metrostations. Maar ook in Parijs is er in ieder geval één te vinden, te weten Arts et Métiers. Naar het gelijknamige museum in de stad. Het metrostation is met koper bekleed en doet tegelijkertijd zowel industrieel als futuristisch aan. Het schijnt de zogenaamde Steampunk stijl te zijn. De betreffende stedentrip Parijs stond sowieso in het teken van de minder voor de hand liggende bezienswaardigheden. Zo zijn we naar begraafplaats Père-Lachaise geweest, om onder meer het graf van Edith Piaf en Jim Morrison te bezoeken, om vervolgens naar Canal St. Martin te gaan. Minder toeristen en meer echt Parijs.

'834796' door Rendejo '834796' door Rendejo

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Hemels Meteora

Rendejo

Waar veel mensen naar Griekenland gaan om één of meer eilanden te bezoeken, hadden wij besloten op het vasteland te blijven. Na een paar dagen Athene reisden we door naar Delphi en vervolgens naar Meteora. Uiteindelijk zijn we overigens geëindigd bij Epidavros / Epidaurus, gelegen aan de oostkust van de Peloponnesos (aanrader!). We verbleven enkele dagen in Meteora om de verschillende kloosters op verschillende tijdstippen te bezoeken. Tijdens een sunset tour kregen we dit uitzicht voorgeschoteld. Simpelweg hemels!

'834795' door Rendejo '834795' door Rendejo

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Zombie nation

Rendejo

We sloten onze reis door British Columbia af in Vancouver. Al wandelend door deze leuke en relaxte stad belandden we in een heuse zombie walk. Zeker vijftig mensen hadden zich verkleed en opgemaakt als zombies. Kosten noch moeite waren bespaard om er zo realistisch en afschrikwekkend mogelijk uit te zien. Ze poseerden dan ook maar wat graag voor de camera. Deze dame mist een oog, maar met het andere keek ze me zo indringend aan, dat was misschien nog wel enger...

'834794' door Rendejo '834794' door Rendejo

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Kijk mij groot(s)...z

Rendejo

In Botswana zijn de camp sites niet omheind, zoals bijvoorbeeld in Namibië. Aangekomen op Senyati Safari Camp zetten we onze 4×4 op een campingplek neer en begeven we ons naar de bar/restaurant van de campsite. Deze is gelegen bij een waterhole. Plotseling horen we getoeter. Er komt een groep olifanten aangestormd die zich tegoed doet aan het water. Bij de waterhole is een soort van bunker in de grond gemaakt, waar je in kunt en waardoor je de dieren van nog dichterbij kunt bekijken. Deze olifant kwam wel heel dichtbij. Ik moest m'n camera snel verwisselen voor m'n smartphone, omdat ik het dier anders niet geheel op de foto kon krijgen. Zo dichtbij!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 46 | COMMUNITY-TOPPERS


Ga de zon achterna op Milos ... Foto: Janouxkempkes
Topfoto & -tip: Ga de zon achterna op Milos door Janouxkempkes
Communitylid van de week: Dreamer666

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >