Reizendebeer

'524449' door Reizendebeer '524449' door Reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Stadhuis Toren

Reizendebeer

Ver boven alles steekt de stadhuistoren trots over de stad uit, deze is van alle uitzichtpunten rond de stad te zien, achter staat de basiliek, daar op de koepel is dook een groot uitzicht te genieten

'524442' door Reizendebeer '524442' door Reizendebeer

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Landschap Oase

Reizendebeer

Het meest bijzondere in Bolivia was wel het afwisselend maar steeds erg mooi blijvend landschap, iets wat niet in de folders beschreven kan worden, zoals dit stukje landschap oase, dat zomaar midden in het land opduikt.

'524432' door Reizendebeer '524432' door Reizendebeer

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese muur

Reizendebeer

Een van werelds grootste wonderen, over de complete muur lopen, enkel maar de delen die over zijn duur maanden, gelukkig ben ik zelf over een stukje gelopen van een kilometer of zes.

'524365' door Reizendebeer '524365' door Reizendebeer

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Gekleurde veren

Reizendebeer

In Hongkong kwam ik veel bijzondere dieren tegen, met name vogels en vlinders zoals deze mooi gekleurde vogel die trots even voor mijn camera blijft staan.

'524352' door Reizendebeer '524352' door Reizendebeer

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Rio blijft top

Reizendebeer

Zijn positie tussen de hoge bergen maakt Rio een mooie stad met veel mogelijkheid tot mooie stad panorama's, zoals de stadsuitzicht hierboven, Rio blijft top.

'524323' door Reizendebeer '524323' door Reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Chocolademaker

Reizendebeer

WAARSCHUWING! Wie naar België gaat kan verleid worden door de vele traditionele en ambachtelijke chocolade winkels, zoals in bovenstaande foto waar ze waarin ze in gepaste kleding de chocolade vers bewerken.

'524318' door Reizendebeer '524318' door Reizendebeer

PeruCusco

PeruCusco

Bij moeder op het wer

Reizendebeer

In Peru gaan de kinderen van jong af aan mee naar het werk, zo kunnen ze al vroeg leren en er is bovendien geen oppas, dit meisje is al heel vroeg in de leer bij moeder op het werk.

'524238' door Reizendebeer '524238' door Reizendebeer

PeruCusco

PeruCusco

Regenachtig

Reizendebeer

Hij draagt zijn traditionele kleding als een poncho, ik maakte een foto van hem bij een boerderij vlak bij Cusco op een regenachtige dag, zijn blik staat ook op regen achtig.

'524227' door Reizendebeer '524227' door Reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Avond op de grote...m

Reizendebeer

Een van de gezelligste plekken in Brussel is de grote markt, en het is gelijk te zien waarom, de oude ambachtshuisjes zijn tot in de kleinste details gerenoveerd, ook de avondsfeer op deze plein mag er zijn.

'524196' door Reizendebeer '524196' door Reizendebeer

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Welkom

Reizendebeer

Chinezen hebben overal tradities voor, rooie kleuren voor welvaart, gebruik van geluk getallen, en mensen welkom te laten voelen in je winkel gebeurd door proppers met traditionele kleding.

'524179' door Reizendebeer '524179' door Reizendebeer

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Door de brug

Reizendebeer

De Erasmusbrug is inmiddels al de bekendste brug van Rotterdam, misschien ook van Nederland, bovenstaande foto een stukje close up met een stukje Rotterdamse skyline.

'523992' door Reizendebeer '523992' door Reizendebeer

FrankrijkLille

FrankrijkLille

Gevel

Reizendebeer

Het plaatsje Lille ligt ideaal voor een dagtrip, de stad heeft veel grote en kleine mooie dingen, gewoon willekeurig wandelend kan je bijv. hele leuke gevels tegenkomen.

'523990' door Reizendebeer '523990' door Reizendebeer

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Uitzicht Meteora

Reizendebeer

Meteora betekend zwevende kloosters, de op de steile rotsen gebouwde kloosters gaven een zwevend effect bij mistbanken, het is haast niet voor te stellen hoe monniken met primitieve middelen zo hoog en onbegaanbaar deze kloosters konden maken, wel te begrijpen is waarom deze omgeving hun aantrok

'523947' door Reizendebeer '523947' door Reizendebeer

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Toeschouwers 1

Reizendebeer

Het plaatsje Suzhou wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd, een rondvaart is zeker aan te raden, niet alleen vanwege de sfeervolle grachtjes maar ook de toeschouwers, vaak samen met hun kinderen kijken ze de varenden vriendelijk toe.

'523863' door Reizendebeer '523863' door Reizendebeer

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Wonen in Cappadocia

Reizendebeer

De zachte grond van Cappadocia was ideaal voor het uithakken van woningen, naast de vele valleien waarin mensen hun huizen hadden uitgehakt, bevinden er ook ondergrondse steden.

'523862' door Reizendebeer '523862' door Reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Goedemorgen Brussel

Reizendebeer

Vroeg uit de veren gekomen, de stad is nog rustig en stil, vanaf het beursgebouw maak ik een vroege foto van de stadssfeer in het ochtendlicht.

'523804' door Reizendebeer '523804' door Reizendebeer

China

China

Jong geleerd

Reizendebeer

Het fietsen op de oude stadsmuur van de binnenstad Xi'an is een echte aanrader, ook Chinezen die verder niet vaak fietsen proberen het daar graag uit, soms is het gelukkig al jong geleerd.

'523777' door Reizendebeer '523777' door Reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Op de markt

Reizendebeer

Brussel is een multiculturele stad, dat is vooral merkbaar in de antiek markt op de Place du Jeu de Balle ( Vossenplein ), de vele antiek kraampjes trekken allerlei bevolking groepen aan.

'523743' door Reizendebeer '523743' door Reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Speelclubje

Reizendebeer

Kaartspelen kunnen soms erg fanatiek gespeeld worden, en dat ook in China, dit gezelschap toont midden in het park aan dat je nooit te oud bent voor sterk potje kaarten.

'523740' door Reizendebeer '523740' door Reizendebeer

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kinderdijk

Reizendebeer

Hollandser kan niet, de molens en waterpompen van kinderdijk zijn een officieel werelderfgoed, meestal is het bezaaid met Oosterse toeristen maar in het koude seizoen zijn de molens in volle rust op de plaat te zetten.

'523676' door Reizendebeer '523676' door Reizendebeer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Rose huis

Reizendebeer

Het roze herenhuis op de Plaza de Mayo doet dienst als werkplaats voor de Argentijnse president, de kleur rosé moet de vrede voor het volk symboliseren. Het huis is vooral bekend van de musical waarin Madonna vanaf het balkon "Dont cry for me Argentina" zong, dat symboliseerde naar een toespraak die de beroemde first Lady Evita Perron vanaf hetzelfde balkon van het Rose huis hield.

'523651' door Reizendebeer '523651' door Reizendebeer

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Politie

Reizendebeer

Vanuit een mobiele busje houd de Politie toezicht op de drukbezochte winkelstraten, als ik de figuurtjes op de bus bekijk vind ik de politie daar toch een beetje grappig.

'523619' door Reizendebeer '523619' door Reizendebeer

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Uitzicht Dusseldorf

Reizendebeer

Altijd leuk een stadsuitzicht van grote hoogte, en dat geld ook voor Dusseldorf, deze foto markeert het marktgedeelte aan de Rijnoever, leuk detail is dat er vooraan ook een bij de waterrand een kleine Eiffeltoren en een kleine Big Ben als decoratie staan.

'523612' door Reizendebeer '523612' door Reizendebeer

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Oude hoeve

Reizendebeer

Wandelen in Limburg langs de rivier de Geul is op bepaalde stukken als een reiswagen terug in de tijd, zoals bij deze oude kasteelhoeve van kasteel Schaloen waar je ouderwets gastvrij ontvangen wordt.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik