Reiswandaris

profiel Reiswandaris

Naam

Iris Waanders

Reviews

0

Foto's & tips

647

Blogs

3

Lid sinds

16 January 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Nederland

Fav. stad

geen

Over mij

Hallo

Mijn Motto

'Hallo'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D800

Overige

geen

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (647)

'321319' door Reiswandaris '321319' door Reiswandaris

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Italiaanse hoogvlakte

Reiswandaris

Op zo'n 1400m ligt de hoogvlakte van Castellucio in het Nationale park van de Monti Sibillini. Op een klein heuvelyje links in beeld ligt het toeristische stadje Castellucio. Wij waren er vorig jaar juni, eigenlijk net iste te vroeg. De vlaktes zijn dan nog geel en groen gekleurd, kom je iets later dan zijn er ook rode klaproosvelden en dat moet heel erg mooi zijn!

'302072' door Reiswandaris '302072' door Reiswandaris

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Kratermeer Quilotoa

Reiswandaris

Dit meer is een met water gevulde krater van de vulkaan Quilotoa. Het is zo'n 800 jaar geleden ontstaan. Dankzij het alkalische gehalte van het water heeft het meer prachtige kleuren blauw-groen. De foto is met een ultragroothoeklens genomen (11mm), anders paste de krater met een doorsnede van 3 kilometer er niet eens op! De diepte van het meer is 250m. De kraterrand ligt op een hoogte van 4000m. De inspanning is dus goed voelbaar.

'298519' door Reiswandaris '298519' door Reiswandaris

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Derwisjen

Reiswandaris

Dansende derwisjen zijn geestelijken die door hun rituele dans (de sema) in een soort trance raken. De dans staat voor de kunst van het verbinden van hemel en aarde en bestaat voornamelijk uit het draaien van rondjes om de eigen lichaams-as. Deze opname is het resultaat van veel oefening en concentratie, maar zeker ook geluk. Ik heb geen gebruik gemaakt van een flits, de monniken werden door kunstlicht beschenen.

Laatste blogs (3)

Mijn fans (7)

Ik ben fan van (26)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (172)

'479242' door Konne000 '479242' door Konne000

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Keoladeo, een paradij

Konne000

In mijn vriendenkring zitten vele vogelaars en toen die hoorden dat wij naar India gingen, drongen die er meerdere malen op aan, dat wij toch zeker naar het Keoladeo Ghana Park of in de volksmond het Bharatpur Vogel Paradijs, moesten gaan. Dit zou dan niet voor één dag moeten, maar minimaal twee!! Daar wij zelf ook natuurliefhebbers c.q. vogelliefhebbers zijn, hebben we gelijk maar voor 4 dagen geboekt. Niet te veel?? Beslist niet, althans voor de echte liefhebbers. Niet vogelaars, maar wel natuurliefhebbers en rustzoekers, want ook dat is het, even uit de chaos en drukte van het dagelijkse Indiase leven, kunnen het ook met 2 of 3 dagen doen. Zo'n 500 meter naast de entree tref je minstens 6 hostels, waar je prima kunt verblijven. Wij zaten in 'Birds Inn', een toepasselijke naam, met een heerlije tuin met zitjes voor je kamer en een prima keuken. Voor het park zelf is het voor de eerste dag aan te raden om een riksja te nemen. De bereiders zijn prima op de hoogte van de vogels en dieren die je daar kunt spotten en je zult veel van hen opsteken. De prijs van zo'n riksja is 70 RsI per uur, hetgeen neerkomt op iets meer als een euro. Da's toch niet te veel. Daarnaast kun je een echte gids bij de ingang inhuren. Deze mensen hebben er iets meer verstand van, maar zijn ook 2x zo duur. De amateur-vogelaar heeft deze mensen niet echt nodig, vind ik persoonlijk (en dat ie niet eens om de prijs!!). De tweede dag, nadat je het park de eerste dag een beetje hebt leren kennen en de weggetjes weet, kun je een fiets huren bij de entree. Deze heeft een mandje voorop en een klem achterop, zodat je je spulletjes handig mee kunt nemen. Voordeel is, dat je eigen baas bent en kunt gaan, staan en rusten waar je zelf wilt. Ons hostel had nog de service dat ze je lunch in het park brachten op jouw tijdstip, bij een kioskje achter in het park. Ideaal!! Al met al kun je gedurende je tijd in het park genieten van ca. 300 vogelsoorten ( vele soorten ooievaars, die er ook broeden en zo'n 32 soorten roofvogels), meerdere zoogdieren, waaronder antilopen, mangoesten, wilde zwijnen, jakhalzen en de python. Keoladeo, een plaats van vele dieren en vogels en heerlijke rust!!

'479161' door Marjolijn '479161' door Marjolijn

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Spiegeling, in De Pon

Marjolijn

Geen foto, maar wel een tip in het maandthema spiegeling. Toevallig heb ik afgelopen week het museum De Pont bezocht, in Tilburg. In deze donkere dagen een bezoek zeker waard, vanwege het schitterende gebouw, een voormalige wolspinnerij, maar ook vanwege de collectie, waarin werken die het vertrouwen in de eigen visuele waarneming doen wankelen. Vooral Vertigo van Anish Kapoor vond ik fascinerend, een spiegelend vlak, dat heel bijzondere kijkervaringen geeft. http://www.depont.nl/nc/tentoonstellingen/programma/detail/pers/anish-kapoor/

'479108' door ISchuurman '479108' door ISchuurman

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Grey Whales bij...Van

ISchuurman

Ben je op zoek naar veel Sea Wildlife, en zit je op Vancouver Island, Canada. Bezoek dan eens het plaatsje Tofino aan de west kust van Vancouver Island. In dit plaatsje kan je naast surf scholen, shops, Indian Souvenirs, Fish and Chips, ook walvissen gaan vereren met een bezoekje. Vanaf o.a. Jamie’s whale station, waar je eerst uitleg krijgt over het een en ander en vervolgens als een Michelin poppetje in een zodiac stapt, vaar je vanuit de haven langs diverse eilandjes waar je oa bald eagles en een zeeleeuwen kolonie ziet. Als je echt geluk hebt, kan je ook de zee otter tegenkomen. Maar, op de Pacific, vlakbij Tofino, migreren grijze walvissen in de Clayoquot Sound and Barkley Sound. Deze grijze walvissen zijn erg nieuwsgierig, en waar er een zit, zitten er vaak meer. Wij hebben er 5 gezien. En netjes afstand gehouden. Prachtige ervaring om ze te zien, en ja, magnifiek om die staart te zien als ze onderduiken.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik