PleunGroeneveld

9
Indonesië Kelimutu
PleunGroeneveld was hier 31 Aug 2018
Op de top van de Kelimutu vulkaan kun je echt een spectaculaire zonsopkomst mee maken. Vanuit het plaatsje Moni is het met de auto of met de scooter goed te bereiken (13km). Via een goed aangelegd pad met trappen loop je in een minuut of 30 naar de top van de vulkaan, waar een plateau is waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de kratermeren. Je moet er wel vroeg voor uit de veren maar dan krijg je ook wat. Trek wat warms aan want op de top kan het best nog fris zijn. Overigens staan er altijd wel mannetjes waarbij je warme thee of koffie kunt kopen. Ongeveer 500 meter van de top loopt er nog een pad waarbij je de kratermeren vanuit een ander perspectief kunt zien en fotograferen, dit is absoluut de moeite waard. Dit kun je prima doen op de terugweg naar de ingang van het park.
Highlight
  • Voor drone liefhebbers zeer spectaculair
  • Fantastische uitzichten
  • Lekkere ochtendwandeling
  • Spectaculaire kratermeren
  • Irritante geluiden van drones
  • kan druk zijn op de top
Review geplaatst op 2018-10-11 Door PleunGroeneveld
10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06 Door PleunGroeneveld
9
Cambodja Angkor en Siem Reap
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Siem Reap is ondanks dat het er erg druk kan zijn een leuke plaats waar je prima kunt vertoeven. Goede hotels, volop gelegenheden om uit te gaan en met prima restaurants waar je uitstekend kunt eten. Een prima plek om vandaar uit het geweldig imposante Angkor Wat en de ander zeer bijzondere tempelcomplexen zoals de Pra Thom te bezoeken.
Stad
  • Te bijzonder om niet naar toe te gaan
  • soms erg druk
Review geplaatst op 2016-11-06 Door PleunGroeneveld
9
Spanje
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2017
Vanuit Fuente De kun je met een kabelbaan omhoog en eenmaal boven kun je diverse mooie wandelingen starten. Er zijn diverse routes uitgezet van verschillende lengte. Je kunt naar plaatsjes wandelen of terug naar het dal. Of gewoon boven een leuke wandeling maken en daarna weer met de kabelbaan naar beneden. wat mij bertreft een topdagje uit.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Prachtig wandelgebied.
  • Buiten wandelen is er niet erg veel te doen.
Review geplaatst op 2017-09-13 Door PleunGroeneveld
8
Spanje Baskenland
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2017
Leuke stad die mooi gelegen is aan een baai. Je kunt hier echt wel een dag doorbrengen om te genieten van de mooie ligging, het mooie stadscentrum en het lekkere eten in de vele restaurantjes.
Regio
  • Mooi ligging.
  • leuke terrassen.
  • Een snuif cultuur.
  • druk
Review geplaatst op 2017-09-11 Door PleunGroeneveld
10
Frankrijk
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Land
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06 Door PleunGroeneveld
10
Indonesië
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2014
Top bestemming als je van oude en authentieke stammen houdt en prachtig om te zien dat er nog volken op deze aarde leven op plekken die echt moeilijk te bereiken zijn. Wamena ligt in de Baliemvallei en is alleen per vliegtuig te bereiken door de ligging in de binnenlanden van West Papoea zie je er nog weinig toeristen. Hierdoor zijn er ook nog weinig accomodaties die aan de eisen van een moderne toerist voldoen. Maar goed genoeg om een bed te hebben, te kunnen eten en jezelf te kunnen wassen. Dit maakt voor ons de bestemming eigenlijk nog specialer.
Land
  • Prachtige vallei
  • Veel cultuur
  • Mooie wandelingen
  • Buiten de gebaande paden
  • weinig accomodaties
Review geplaatst op 2017-05-31 Door PleunGroeneveld
8
Griekenland Kreta
PleunGroeneveld was hier 31 Mar 2017
Kreta is ons buitengewoon goed bevallen, we vonden het een prachtig groen eiland met mooie bergen en valleien. En heeft zoveel natuur en cultuur en natuurlijk strand zodat niemand zich daar hoeft te vervelen. Wij zullen vast nog eens teruggaan om dan een andere kant van het eiland te ontdekken.
Regio
  • Mooie natuur
  • veel culturele bezienswaardigheden
  • mooie strandjes
  • soms erg veel toeristen
Review geplaatst op 2017-05-09 Door PleunGroeneveld
8
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Als je in Hoi An bent en je houdt van oude culturen breng dan zeker een bezoek aan het tempelcomplex van My Son. Het is ouder dan Angkor Wat in Cambodja en vele van de Hindoe tempels verkeren eigenlijk best nog in goed staat.
Land
  • Gezellige plaats
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-23 Door PleunGroeneveld
7
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Interessante plaats vanwege de mooie citadel en de parfumrivier. Bovendien is het er 's avonds ook nog best gezellig, want er zijn voldoende restaurants. En even flaneren langs de parfum rivier is ook wel lekker.
Land
  • Genoeg vertier in de omgeving
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-21 Door PleunGroeneveld
7
Cambodja
PleunGroeneveld was hier 31 May 2017
Battambang is een provincieplaats waar op zich niet erg veel te doen is. Wel zijn er in de omgeving een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je er toch bent is een uitstap naar de Killing caves zeer aan te bevelen. dit kun je uitstekend combineren met een bezoek aan de bathcave die daar ook ligt. Ga in de middag naar de killing caves (bijvoorbeeld met een tuk tuk) en blijf daar dan tot zonsondergang om mee te maken hoe duizenden vleermuizen uitvliegen om voedsel te vergaren.
Land
  • Paar interessante excursie mogelijkheden
  • Weinig vertier
Review geplaatst op 2017-04-20 Door PleunGroeneveld
9
Cambodja
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Siem Reap is ondanks dat het er erg druk kan zijn een leuke plaats waar je prima kunt vertoeven. Goede hotels, volop gelegenheden om uit te gaan en met prima restaurants waar je uitstekend kunt eten. Een prima plek om vandaar uit het geweldig imposante Angkor Wat en de ander zeer bijzondere tempelcomplexen zoals de Pra Thom te bezoeken.
Land
  • Te bijzonder om niet naar toe te gaan
  • soms erg druk
Review geplaatst op 2016-11-06 Door PleunGroeneveld

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik