PleunGroeneveld

9
Indonesië Kelimutu
PleunGroeneveld was hier 31 Aug 2018
Op de top van de Kelimutu vulkaan kun je echt een spectaculaire zonsopkomst mee maken. Vanuit het plaatsje Moni is het met de auto of met de scooter goed te bereiken (13km). Via een goed aangelegd pad met trappen loop je in een minuut of 30 naar de top van de vulkaan, waar een plateau is waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de kratermeren. Je moet er wel vroeg voor uit de veren maar dan krijg je ook wat. Trek wat warms aan want op de top kan het best nog fris zijn. Overigens staan er altijd wel mannetjes waarbij je warme thee of koffie kunt kopen. Ongeveer 500 meter van de top loopt er nog een pad waarbij je de kratermeren vanuit een ander perspectief kunt zien en fotograferen, dit is absoluut de moeite waard. Dit kun je prima doen op de terugweg naar de ingang van het park.
Highlight
  • Voor drone liefhebbers zeer spectaculair
  • Fantastische uitzichten
  • Lekkere ochtendwandeling
  • Spectaculaire kratermeren
  • Irritante geluiden van drones
  • kan druk zijn op de top
Review geplaatst op 2018-10-11
10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
9
Cambodja Angkor en Siem Reap
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Siem Reap is ondanks dat het er erg druk kan zijn een leuke plaats waar je prima kunt vertoeven. Goede hotels, volop gelegenheden om uit te gaan en met prima restaurants waar je uitstekend kunt eten. Een prima plek om vandaar uit het geweldig imposante Angkor Wat en de ander zeer bijzondere tempelcomplexen zoals de Pra Thom te bezoeken.
Stad
  • Te bijzonder om niet naar toe te gaan
  • soms erg druk
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Spanje
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2017
Vanuit Fuente De kun je met een kabelbaan omhoog en eenmaal boven kun je diverse mooie wandelingen starten. Er zijn diverse routes uitgezet van verschillende lengte. Je kunt naar plaatsjes wandelen of terug naar het dal. Of gewoon boven een leuke wandeling maken en daarna weer met de kabelbaan naar beneden. wat mij bertreft een topdagje uit.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Prachtig wandelgebied.
  • Buiten wandelen is er niet erg veel te doen.
Review geplaatst op 2017-09-13
8
Spanje Baskenland
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2017
Leuke stad die mooi gelegen is aan een baai. Je kunt hier echt wel een dag doorbrengen om te genieten van de mooie ligging, het mooie stadscentrum en het lekkere eten in de vele restaurantjes.
Regio
  • Mooi ligging.
  • leuke terrassen.
  • Een snuif cultuur.
  • druk
Review geplaatst op 2017-09-11
10
Frankrijk
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
10
Indonesië
PleunGroeneveld was hier 31 Jul 2014
Top bestemming als je van oude en authentieke stammen houdt en prachtig om te zien dat er nog volken op deze aarde leven op plekken die echt moeilijk te bereiken zijn. Wamena ligt in de Baliemvallei en is alleen per vliegtuig te bereiken door de ligging in de binnenlanden van West Papoea zie je er nog weinig toeristen. Hierdoor zijn er ook nog weinig accomodaties die aan de eisen van een moderne toerist voldoen. Maar goed genoeg om een bed te hebben, te kunnen eten en jezelf te kunnen wassen. Dit maakt voor ons de bestemming eigenlijk nog specialer.
Land
  • Prachtige vallei
  • Veel cultuur
  • Mooie wandelingen
  • Buiten de gebaande paden
  • weinig accomodaties
Review geplaatst op 2017-05-31
8
Griekenland Kreta
PleunGroeneveld was hier 31 Mar 2017
Kreta is ons buitengewoon goed bevallen, we vonden het een prachtig groen eiland met mooie bergen en valleien. En heeft zoveel natuur en cultuur en natuurlijk strand zodat niemand zich daar hoeft te vervelen. Wij zullen vast nog eens teruggaan om dan een andere kant van het eiland te ontdekken.
Regio
  • Mooie natuur
  • veel culturele bezienswaardigheden
  • mooie strandjes
  • soms erg veel toeristen
Review geplaatst op 2017-05-09
8
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Als je in Hoi An bent en je houdt van oude culturen breng dan zeker een bezoek aan het tempelcomplex van My Son. Het is ouder dan Angkor Wat in Cambodja en vele van de Hindoe tempels verkeren eigenlijk best nog in goed staat.
Land
  • Gezellige plaats
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-23
7
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Interessante plaats vanwege de mooie citadel en de parfumrivier. Bovendien is het er 's avonds ook nog best gezellig, want er zijn voldoende restaurants. En even flaneren langs de parfum rivier is ook wel lekker.
Land
  • Genoeg vertier in de omgeving
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-21
7
Cambodja
PleunGroeneveld was hier 31 May 2017
Battambang is een provincieplaats waar op zich niet erg veel te doen is. Wel zijn er in de omgeving een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je er toch bent is een uitstap naar de Killing caves zeer aan te bevelen. dit kun je uitstekend combineren met een bezoek aan de bathcave die daar ook ligt. Ga in de middag naar de killing caves (bijvoorbeeld met een tuk tuk) en blijf daar dan tot zonsondergang om mee te maken hoe duizenden vleermuizen uitvliegen om voedsel te vergaren.
Land
  • Paar interessante excursie mogelijkheden
  • Weinig vertier
Review geplaatst op 2017-04-20
9
Cambodja
PleunGroeneveld was hier 31 May 2016
Siem Reap is ondanks dat het er erg druk kan zijn een leuke plaats waar je prima kunt vertoeven. Goede hotels, volop gelegenheden om uit te gaan en met prima restaurants waar je uitstekend kunt eten. Een prima plek om vandaar uit het geweldig imposante Angkor Wat en de ander zeer bijzondere tempelcomplexen zoals de Pra Thom te bezoeken.
Land
  • Te bijzonder om niet naar toe te gaan
  • soms erg druk
Review geplaatst op 2016-11-06

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik