PleunGroeneveld

'1110020' door PleunGroeneveld '1110020' door PleunGroeneveld

ItaliëMatera

ItaliëMatera

Stadsbeeld van de...S

PleunGroeneveld

Matera ligt in het dal van de rivier Gravina di Matera, op 46 kilometer afstand van de Ionische Zee. De stad is vooral bekend vanwege de Sassi, een wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. De oorsprong van Matera ligt in de prehistorie toen men begonnen is met het uithakken van woningen in de kloven in de streek. De stad bestaat uit twee delen; de Sassi nabij de kloof en de moderne stad op de vlakte. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi 155 grotkerken, vanaf enkele vierkante meters groot. Kortom een unieke plaats om te bezoeken.

'1102315' door PleunGroeneveld '1102315' door PleunGroeneveld

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Manarola

PleunGroeneveld

Ondanks dat het er erg druk kan zijn, is het bezoeken van de dorpjes aan de Cinque Terre wat mij betreft absoluut de moeite waard. Helaas waren niet alle wandelpaden open. Je kunt de dorpjes ook per trein bezoeken. de kosten voor de trein en de toegang tot de wandelpaden bedragen € 16,- , voor dit bedrag kun je alle dorpen bezoeken.

'1061509' door PleunGroeneveld '1061509' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Goud zoeken

PleunGroeneveld

Ons cruiseschip deed ook het plaatsje Skagway aan, een echte oude goudzoekers plaats. Je waant je hier in het decor van een Western. Je kunt er een mooie ongeveer 2,5 uur durende rondrit maken per trein waarbij je via een smalspoor naar de White Summitt en terug gaat. Onderweg krijg je mooie uitzichten over het landschap te zien. En met een beetje fantasie zie je hier de goudzoekers die grond aan het ziften zijn in de rivier.

'1058194' door PleunGroeneveld '1058194' door PleunGroeneveld

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Wild Pacific Trail

PleunGroeneveld

In de omgeving van Ucluet kun je de wild pacific trail lopen, een leuke wandeling o.a. rond de vuurtoren. De wandeling is ongeveer 6kilometer over goed begaanbare paden. Je hebt ook de mogelijkheid om een lus rondom de vuurtoren te lopen welke 2,6 km. is. Je hebt hier mooie uitkijkpunten over de oceaan.

'1057109' door PleunGroeneveld '1057109' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Shocking

PleunGroeneveld

Tijdens onze cruise in Alaska vaart het schip in prachtige omgevingen en zien we ook diverse gletsjers. Wat mij echt verbaasde is dat er smerige lagen vervuiling op het gletsjerrijs liggen, de foto laat dit goed zien. Dit gaf mij toch maar weer eens te denken dat we zo niet door kunnen gaan en echt bewuster met het milieu om moeten gaan, om onze kinderen al het moois op aarde in de toekomst ook te kunnen laten zien

'1055162' door PleunGroeneveld '1055162' door PleunGroeneveld

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Kleurrijke...afbeeldi

PleunGroeneveld

Ik heb weleens eerder van de Batu Caves foto's geplaatst. De Batu Caves liggen een kilometer of 15 buiten Kuala Lumpur en zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Je kunt er vele uitingen zien van waarin de Hindoe gelooft. De foto hierboven is een voorbeeld hiervan. Vraag vooral aan mij niet wat je in het tafereel kunt zien, daarvoor weet ik er te weinig van. Het ging mij vooral om het kleurrijke plaatje.

'1053158' door PleunGroeneveld '1053158' door PleunGroeneveld

CanadaBlue River

CanadaBlue River

Eenzame zwemmer

PleunGroeneveld

Tijdens een boottochtje in Blue River zagen we deze beer het water in gaan om tien minuten later op de andere oever aan te komen. Dat zijn toch de dingen die je graag wil zien als je in Canada bent

'1041715' door PleunGroeneveld '1041715' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Pinisi Bouwen

PleunGroeneveld

In het plaatsje Tanah Beruh worden heden ten dage nog steeds schepen met de hand gebouwd. Dit is nog puur vakmanschap van de bouwers. De zogenaamde Pinisi's worden gebouwd als schepen voor vrachtvervoer of als jacht voor de rijken. Mocht je ooit in de buurt komen van Tanah Beruh ga er dan vooral even kijken. Iedereen is welkom en je mag zelfs overal opklimmen of inklimmen.

'1039857' door PleunGroeneveld '1039857' door PleunGroeneveld

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Vissers in Ha long Ba

PleunGroeneveld

Wat een mooi gebied is Ha Long Bay, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Echt leuk om te verkennen met een boot en naar de eilandjes en grotten te varen. de foto komt geopend beter tot zijn recht

'1038151' door PleunGroeneveld '1038151' door PleunGroeneveld

IndonesiëUbud

IndonesiëUbud

Tegallalang

PleunGroeneveld

De rijstvelden van Tegallalang liggen in de omgeving van Ubud en zijn prachtig aangelegd. Bovendien kun je er heerlijk tussendoor wandelen. Als je in de buurt komt zeker gaan doen.

'1033632' door PleunGroeneveld '1033632' door PleunGroeneveld

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rituelen

PleunGroeneveld

De Tirta Empul tempel ligt in Tampak Sering (Tampaksiring. De tempel wordt als één van de zes belangrijkste tempels van Bali beschouwd. De naam "Tirta Empul" betekent "kristal heldere stroom" waarmee wordt aangeduid dat het wordt gebruikt als heilig water voor religieuze ceremonieën. De heilige bron heeft volgens de Balinezen heilzame krachten. Zodoende gaan zij elk jaar een keer naar Tirta Empul om zich hier te baden. Volgens de legende is de bron door de god Indra geschapen. Toen zijn krachten door Mayadanawa waren vergifitigd, boorde hij een gat in de grond om een fontein van "onsterfelijkheid" te maken die vervolgens zijn krachten weer tot leven zouden wekken. Zij die gaan baden moeten alle waterloopjes gebruiken.

'1030323' door PleunGroeneveld '1030323' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Kingstone Grave

PleunGroeneveld

Het klinkt een beetje bizar, begraafplaatsen bezoeken op je vakantie, maar de schitterende begraafplaatsen in Torajaland en de bijbehorende cultuur zijn fenomenaal en uniek in de wereld. Op de foto zie je de koningsgraven van Suyaya. Hier liggen de koningen van de familie Sanggala begraven. Prachtig zijn de tau-tau poppen die vanaf de balkons het landschap bekijken.

'1029019' door PleunGroeneveld '1029019' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Schoonheid

PleunGroeneveld

Ik hou erg van het maken van portretten, de vrouw op de foto kwamen we tegen toen we een traditioneel dorp bezochten. Ik was oprecht blij toen ze mij toestemming gaf haar te portretteren.

'1027051' door PleunGroeneveld '1027051' door PleunGroeneveld

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komodo varaan

PleunGroeneveld

Het was voor mij een lang gekoesterde wens om eens op Komodo naar de varanen te gaan kijken. Wij zijn zowel op Rinca en op Komodo geweest. We hadden geluk dat we op Komodo 's morgens vroeg als een van de eersten op het eiland aan land stapten. Het voordeel hiervan is dat er op dat moment nog weinig toeristen op het eiland zijn, en je tijdens een trekking niet gehinderd wordt door andere toeristen als je een varaan tegenkomt. Het zijn niet moeders mooiste dieren maar wel imponerend als je ze tegenkomt.

'1026049' door PleunGroeneveld '1026049' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Paradijsje

PleunGroeneveld

Een dagje overvaren naar het paradijselijke Pulau Liungkang, wat tegenover Tangjung Bira ligt is een lekker dagje uit. Je kunt er prima snorkelen , de kleine moslimgemeenschap bezoeken en heerlijk relaxen. Bovendien kun je er ook nog heerlijk eten aan het mooie strandje. Pure verwennerij dus!!!!!

'1023049' door PleunGroeneveld '1023049' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Buffelmarkt

PleunGroeneveld

Als buffel kun je een mooi en lang leven hebben zoals deze mooie buffel die voorbestemd is om vele nakomelingen op de wereld te zetten. Daarmee verdiend de buffel heel veel geld voor zijn trotse eigenaar. Helaas zal ook deze mooie buffel een keer worden verkocht om geschonken te worden aan de familie van een overledene. Het is te hopen dat dit prachtexemplaar nog een poosje van zijn leven mag genieten.

'1015695' door PleunGroeneveld '1015695' door PleunGroeneveld

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Dansende Dani

PleunGroeneveld

Met veel plezier kijk ik terug op ons bezoek aan de Baliemvallei, we hebben daar genoten van het Baliem Festival. De vele stammen die daar aan meededen met o.a. authentieke dans waren echt leuk om te zien.

'1014340' door PleunGroeneveld '1014340' door PleunGroeneveld

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobudur vanaf de...

PleunGroeneveld

Voor liefhebbers van mystieke foto's kan ik een sunrise trip naar een uitzichtpunt tegenover de Borobudur aanbevelen. Vraag aan een locale gids hoe je op dit uitzichtpunt wat op een heuvel ligt komt. Sta in ieder geval vroeg op om een plekje op het uitzichtpunt te veroveren. Ook aan te bevelen is iets warms te dragen want het kan er fris zijn, en neem iets te eten en te drinken mee want je moet wel wachten tot de zon opkomt. Als het weer mee wil werken maak je een bijzonder mooie sunrise mee.

'1013386' door PleunGroeneveld '1013386' door PleunGroeneveld

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Madeira

PleunGroeneveld

Madeira is een prachtig groen eiland met een hele goede infrastructuur. Mede daarom is het zeer aantrekkelijk om een auto te huren en mooie ritten te maken over het eiland. Op de foto zie je een hele mooie kustlijn, en geniet onderwijl van leuke kleine dorpjes waar je langskomt of doorheen rijd.

'1013346' door PleunGroeneveld '1013346' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Surrealistisch

PleunGroeneveld

Door mijn foto's bladerend kwam ik deze foto gemaakt in de Lower Antelope Canyon tegen. In deze canyon sta je telkens weer versteld van de vele surrealistische vormen die er in duizenden jaren zijn gevormd, als je die kant op gaat mag je dit eigenlijk niet missen.

'1012384' door PleunGroeneveld '1012384' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

PleunGroeneveld

Voor mij blijft Bryce Canyon een van de hoogtepunten in de rondreis die we gemaakt hebben door diverse staten. Je hebt hier prachtige vergezichten en je kunt er fantastische wandelingen maken.

'1010332' door PleunGroeneveld '1010332' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Uitvaart feestje

PleunGroeneveld

Na een aantal dagen is het dan zover, de overledene wordt naar haar laatste rustplek gedragen. De baar word gedragen door een man of 20. Dit is ook wel nodig want de baar kan wel 500 kg wegen. Vanuit het dorp over smalle weggetjes bergje op bergje af. Om de 25 meter stoppen de mannen ermee om even bij te komen. Nou ja bijkomen? Tijdens de stop wordt er met water naar elkaar gegooid, besmeuren ze elkaar met modder en soms zelfs mest en ze hebben de grootste schik. Je moet het maar geloven, niet het leven vieren, maar de dood. Voor mij ook een feestje om voor de baar uit te lopen om dit op de plaat vast te leggen.

'1007594' door PleunGroeneveld '1007594' door PleunGroeneveld

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Buffelmarkt

PleunGroeneveld

Met de traditionele begrafeniscultuur in Torajaland heb je als buffel niet zo'n prettig vooruitzicht, want ritueel geslacht worden is nu niet bepaald een prettige manier om aan je eind te komen. Er worden op deze markt in Rantepao zeer veel van deze dieren verkocht. Ook worden er veel varkens verkocht maar die worden op een heel andere manier tentoongesteld een manier die niet zo fraai is om te zien.

'1006202' door PleunGroeneveld '1006202' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Kelimutu kratermeren

PleunGroeneveld

Eerder heb ik een foto van de zonsopkomst op de Kelimutu vulkaan geplaatst. Na de zonsopgang is het alleszins de moeite waard om nog even te blijven en te wandelen naar een ander uitkijkpunt waarvan je de schoonheid van de kratermeren kunt beleven.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik