PleunGroeneveld

'1138395' door PleunGroeneveld '1138395' door PleunGroeneveld

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Mooi kerkje

PleunGroeneveld

Mare de Deu de la Roca is een prachtig gelegen kerkje boven op een heuvel in het achterland van Cambrills aan de Costa Dorada. De locatie is gelegen boven het pittoreske plaatsje Mont Roig del Camp. Van daar uit kun je een wandeling van 2 kilometer maken naar de locatie. Eenmaal aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Prettige bijkomstigheid is dat er ook een restaurantje aanwezig is waar je heerlijk authentiek Spaans kunt eten.

'1125223' door PleunGroeneveld '1125223' door PleunGroeneveld

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De vuurtoren Farol da

PleunGroeneveld

In het westen van het eiland Faial staat de vuurtoren Farol da Punta dos Capelinhos, deze is niet meer in gebruik. Dit komt doordat in 1957 een uitbarsting van de vulcaan Capelhinos er een nieuw stuk land ontstond. Door de bergen die hierbij zijn gevormd heeft de vuurtoren zijn functie verloren.

'1125124' door PleunGroeneveld '1125124' door PleunGroeneveld

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zo tegen de avond

PleunGroeneveld

Wat heeft de natuur ons toch een hoop te bieden, het blijft een voorrecht om vanuit je gehuurde Landrover door het Krugerpark te trekken om de dieren in hun eigen habitat te zien. Het kost dan wel wat maar wat je te zien krijgt is niet te betalen.

'1124776' door PleunGroeneveld '1124776' door PleunGroeneveld

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Zicht op Horta

PleunGroeneveld

Een van de eilandengroep de Azoren is Faial, een mooi en groen eiland waar je heerlijk kunt wandelen en andere leuke activiteiten doen zoals overvaren naar het dichtbij gelegen eiland Pico of dolfijnen en walvissen spotten.

'1124689' door PleunGroeneveld '1124689' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Aparte plek

PleunGroeneveld

Onze vakantie in Sulawesi en dan met name in Toraland zou je kunnen beschrijven als een opeenstapeling van bezoeken aan bruiloften, begrafenissen, begraafplaatsen. Wat een fascinerende ervaring is het meemaken van de ceremoniën die rond een begrafenis plaatsvinden. Het bezoeken van de begraafplaatsen is al uniek, vaak gelegen in de natuur worden de overledenen in een rotswand bijgezet. Van de overledenen worden Tau tau poppen gemaakt met een levensechte gelijkenis. Op de foto zie o.a. hoe deze poppen op een galerij zitten als of zij nog in leven zijn om te genieten van het mooie uitzicht. De kisten worden gewoon gestapeld en als zij door verweer uit elkaar vallen worden de schedels en andere menselijke resten gewoon neergelegd op de andere kisten. Hoe macaber kan het zijn.

'1124638' door PleunGroeneveld '1124638' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Red Rock Country

PleunGroeneveld

Sedona in Arizona lijkt een beetje een vergeten gebied, naar mijn smaak ten onrechte want het staat bekend als Red Rock Country. Je hebt hier prachtige rode rotsformaties maar ook is het gebied uitermate geschikt om te wandelen.

'1124583' door PleunGroeneveld '1124583' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Mount Inerie

PleunGroeneveld

Mount Inerie is een echte stratovulkaan, deze vulkanen hebben de kenmerkende kegelvorm. Deze is met 2245 meter de hoogste op het eiland Flores. Het is ook mogelijk om de vulkaan met een gids te beklimmen.

'1124509' door PleunGroeneveld '1124509' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Betoverende uitzichte

PleunGroeneveld

Als je door het bergachtige landschap van Flores aan het rondreizen bent kom je prachtig gelegen stranden en plaatsjes tegen, zoals de foto laat zien.

'1124418' door PleunGroeneveld '1124418' door PleunGroeneveld

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Rodi Garganico

PleunGroeneveld

Rodi Garganico (provincie Foggia) is een van de vele leuke plaatsen aan de zuid-oost kant van Italië (Adriatische kust) het ligt op een schiereiland waar meer van dit soort mooie Italiaanse badplaatsen zijn gelegen.Overigens zijn er op cultureel gebied ook genoeg dingen om te gaan bezichtigen. Dit gebied is zoals wij het hebben ervaren nog niet ontdekt door veel Nederlanders. Maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

'1124314' door PleunGroeneveld '1124314' door PleunGroeneveld

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zonsondergang bij...

PleunGroeneveld

Tijdens ons bezoek aan Costa Rica nam onze gids ons mee om een spectaculaire zonsondergang mee te maken bij de Arenal vulkaan, als de weersomstandigheden goed zouden zijn, dan zou je zelfs lava kunnen zien. Dat laatste hebben we niet gezien maar wel de prachtige vulkaan die in de brand lijkt te staan.

'1124255' door PleunGroeneveld '1124255' door PleunGroeneveld

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Rustplek in Ha Long..

PleunGroeneveld

Na gedane arbeid liggen de vissers op een mooie plek te rusten, in de prachtige Ha Long Bay. De vissers en hun gezinnen lijken te leven op het water en er zelden vanaf te komen.

'1124022' door PleunGroeneveld '1124022' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Lieve dorpsbewoonster

PleunGroeneveld

In het traditionele dorpje Bena hebben wij op het gemak rond kunnen kijken en kennis gemaakt met enkele dorpsbewoners. Een van hen was deze vrouw waar we samen mee hebben thee gedronken in en voor haar huisje. Toen we binnen waren in haar huisje heb ik gevraagd of ik haar mocht fotograferen en was ik blij dat ze ja zei.

'1123985' door PleunGroeneveld '1123985' door PleunGroeneveld

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona

PleunGroeneveld

Wij waren al vaak in Italië op vakantie geweest en er nooit aan toegekomen om de stad Verona te bezoeken ondanks dat we wisten dat het stadscentrum op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Wat een mooie stadscentrum. Wat wij heel mooi vonden was de wandeling langs de bruggen van Verona. Door de stad stroomt namelijk de rivier Adige. op de foto zie je de Ponte Pietra een stenen Romeinse brug die dateert van de 1e eeuw v.C. toen Verona een kolonie van de Romeinse Republiek werd. Zij overspant de Adige en is 120 meter lang.

'1123952' door PleunGroeneveld '1123952' door PleunGroeneveld

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Spectaculaire sunrise

PleunGroeneveld

Deze foto is van twee jaar geleden toen we nog heerlijk op reis konden. Deze zonsopgang hebben we gezien op de top van de Kelimutu vulkaan op het eiland Flores.

'1123911' door PleunGroeneveld '1123911' door PleunGroeneveld

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Pareltje in de buurt.

PleunGroeneveld

Even uit de drukte van het Gardameer, rijd dan eens een rondje langs het meer en bezoek pittoreske plaatsjes en ontdek de mooie natuur in dit gebied. Op de foto het stuwmeer van Valvestino. Dit ligt in de bergen achter het plaatsje Gargnano.

'1110020' door PleunGroeneveld '1110020' door PleunGroeneveld

ItaliëMatera

ItaliëMatera

Stadsbeeld van de...S

PleunGroeneveld

Matera ligt in het dal van de rivier Gravina di Matera, op 46 kilometer afstand van de Ionische Zee. De stad is vooral bekend vanwege de Sassi, een wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. De oorsprong van Matera ligt in de prehistorie toen men begonnen is met het uithakken van woningen in de kloven in de streek. De stad bestaat uit twee delen; de Sassi nabij de kloof en de moderne stad op de vlakte. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi 155 grotkerken, vanaf enkele vierkante meters groot. Kortom een unieke plaats om te bezoeken.

'1102315' door PleunGroeneveld '1102315' door PleunGroeneveld

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Manarola

PleunGroeneveld

Ondanks dat het er erg druk kan zijn, is het bezoeken van de dorpjes aan de Cinque Terre wat mij betreft absoluut de moeite waard. Helaas waren niet alle wandelpaden open. Je kunt de dorpjes ook per trein bezoeken. de kosten voor de trein en de toegang tot de wandelpaden bedragen € 16,- , voor dit bedrag kun je alle dorpen bezoeken.

'1061509' door PleunGroeneveld '1061509' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Goud zoeken

PleunGroeneveld

Ons cruiseschip deed ook het plaatsje Skagway aan, een echte oude goudzoekers plaats. Je waant je hier in het decor van een Western. Je kunt er een mooie ongeveer 2,5 uur durende rondrit maken per trein waarbij je via een smalspoor naar de White Summitt en terug gaat. Onderweg krijg je mooie uitzichten over het landschap te zien. En met een beetje fantasie zie je hier de goudzoekers die grond aan het ziften zijn in de rivier.

'1058194' door PleunGroeneveld '1058194' door PleunGroeneveld

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Wild Pacific Trail

PleunGroeneveld

In de omgeving van Ucluet kun je de wild pacific trail lopen, een leuke wandeling o.a. rond de vuurtoren. De wandeling is ongeveer 6kilometer over goed begaanbare paden. Je hebt ook de mogelijkheid om een lus rondom de vuurtoren te lopen welke 2,6 km. is. Je hebt hier mooie uitkijkpunten over de oceaan.

'1057109' door PleunGroeneveld '1057109' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Shocking

PleunGroeneveld

Tijdens onze cruise in Alaska vaart het schip in prachtige omgevingen en zien we ook diverse gletsjers. Wat mij echt verbaasde is dat er smerige lagen vervuiling op het gletsjerrijs liggen, de foto laat dit goed zien. Dit gaf mij toch maar weer eens te denken dat we zo niet door kunnen gaan en echt bewuster met het milieu om moeten gaan, om onze kinderen al het moois op aarde in de toekomst ook te kunnen laten zien

'1055162' door PleunGroeneveld '1055162' door PleunGroeneveld

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Kleurrijke...afbeeldi

PleunGroeneveld

Ik heb weleens eerder van de Batu Caves foto's geplaatst. De Batu Caves liggen een kilometer of 15 buiten Kuala Lumpur en zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Je kunt er vele uitingen zien van waarin de Hindoe gelooft. De foto hierboven is een voorbeeld hiervan. Vraag vooral aan mij niet wat je in het tafereel kunt zien, daarvoor weet ik er te weinig van. Het ging mij vooral om het kleurrijke plaatje.

'1053158' door PleunGroeneveld '1053158' door PleunGroeneveld

CanadaBlue River

CanadaBlue River

Eenzame zwemmer

PleunGroeneveld

Tijdens een boottochtje in Blue River zagen we deze beer het water in gaan om tien minuten later op de andere oever aan te komen. Dat zijn toch de dingen die je graag wil zien als je in Canada bent

'1041715' door PleunGroeneveld '1041715' door PleunGroeneveld

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Pinisi Bouwen

PleunGroeneveld

In het plaatsje Tanah Beruh worden heden ten dage nog steeds schepen met de hand gebouwd. Dit is nog puur vakmanschap van de bouwers. De zogenaamde Pinisi's worden gebouwd als schepen voor vrachtvervoer of als jacht voor de rijken. Mocht je ooit in de buurt komen van Tanah Beruh ga er dan vooral even kijken. Iedereen is welkom en je mag zelfs overal opklimmen of inklimmen.

'1039857' door PleunGroeneveld '1039857' door PleunGroeneveld

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Vissers in Ha long Ba

PleunGroeneveld

Wat een mooi gebied is Ha Long Bay, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Echt leuk om te verkennen met een boot en naar de eilandjes en grotten te varen. de foto komt geopend beter tot zijn recht

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >