Pixelfun

'1109600' door Pixelfun '1109600' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Evaluatie van de dag.

Pixelfun

Aan het einde van een warme dag zitten twee vissers rustig de dag eens door te nemen. Zoals wel vaker bij Zuid-Europeanen, gebeurt dit op een geanimeerde manier. Met veel handgebaren en soms verhitte discussies. Maar nooit wordt het onaardig. Heerlijk om naar te kijken bij het wachten op een mooie zonsondergang.

'1109462' door Pixelfun '1109462' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Fontana di Diana

Pixelfun

Een fontein in het oude deel van Syracuse, Ortigia genaamd. Diana, de godin van de jacht, is hier afgebeeld. Ortigia was ook meteen het mooiste van Syracuse. Wel heel toeristisch natuurlijk, dus wij zijn laat in de avond teruggegaan en toen was het heerlijk rustig ;-)

'1104079' door Pixelfun '1104079' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Icarus

Pixelfun

Het enige overgebleven standbeeld van een expositie in 2011 bij de Valle dei Templi, een grote archeologische vindplaats en nationaal monument van Italië. Op de achtergrond de Concordia tempel - het pronkstuk van deze vallei (die helemaal geen vallei is...). Het kan hier heel erg druk en snikheet worden, maar medio september was het weliswaar behoorlijk warm, maar gelukkig niet zo druk.

'1103128' door Pixelfun '1103128' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

De huilende Madonna

Pixelfun

Deze kerk (Basilica Santuario Madonna delle Lacrime) ziet er een beetje onconventioneel uit in de stad Siracusa. Dit is weliswaar het interieur, maar ook hier kun je het begin van de punt zien die 102 meter de lucht in gaat en de vorm van een traan voorstelt. De kerk bevat een standbeeld van de Heilige Maagd Maria dat in 1953 vier dagen gehuild zou hebben en meer dan 300 miraculeuze genezingen op haar naam heeft staan. De wonderen zijn de wereld echt nog niet uit ;-)

'1102946' door Pixelfun '1102946' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Niet aanraken

Pixelfun

Een dagje door de straten van Noto lopen is sowieso aan te raden als je op Sicilië bent. Wij kregen de tip (van een Siciliaanse) om echt Caffè Sicilia aan te doen. Die plek is inmiddels zeer bekend geworden naar aanleiding van de Netflix-serie "Chef's Table", maar goed om te merken dat ook de Sicilianen er zo over denken. Na een koffie aan de bar bij dit café (met een legendarische cannolo) liepen we door de straten van Noto en toen kwam ik dit tafereel tegen. Prachtig klassiek autootje dat met zijn rode kleur lekker afstak tegen de straten en de bebouwing. Het bordje 'Non toccare' betekent niet aanraken.

'1102866' door Pixelfun '1102866' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Naar de top van de...

Pixelfun

Hoewel het die morgen prachtig weer was, perfect om gewoon in een t-shirt de Etna op te lopen, vormden zich al indrukwekkende wolken voor wat later die middag slecht weer zou worden. Ik vond de af en aan rijdende uit de kluiten gewassen Jeeps mooi afsteken tegen het wolkendek. Met de lavastof die opwaaide (en ik weken later nog steeds overal terugvond...) terwijl ik bedacht dat ik het toch leuker vond om gewoon lopend omhoog te gaan.

'1102364' door Pixelfun '1102364' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Haven van Scaccia

Pixelfun

Het haventje van Scaccia op Sicilië. Zomaar een stad waar wij langs reden tijdens onze roadtrip over Sicilië. Het was die dag, zoals zoveel dagen, strak blauw en erg warm. We wilden even de benen strekken en kwamen toen in dit haventje terecht. Mooi hoe die gekleurde en gelaagde huizen weerspiegeld werden in het stille water, dus daar moest een foto van worden gemaakt!

'1102265' door Pixelfun '1102265' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Topwijnen

Pixelfun

In de schaduw van de Etna… druiven, wijnranken en wijnmakers. Daar waar de Eta uittorent op het prachtige eiland Sicilië, liggen honderden wijngaarden aan haar voeten. Dankzij de vruchtbare vulkanische grond en de hoogte biedt de Etna een paar van de beste wijnen van Sicilië. Mijn persoonlijke favoriet is de Etna Bianco ;-) Op de foto het landgoed Tenuta delle Terre Nere. Fantastische achtergrond, vond ik!

'1102237' door Pixelfun '1102237' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zoutwinning bij...Mar

Pixelfun

Zoutwinning door verdamping, dat gebeurt hier bij Marsala. Bekend van de wijn, maar het landschap wordt gekarakteriseerd door deze oude (maar nog werkende!) molens. Behalve voor de toevoer van zeewater naar de zoutpannen, worden deze molens ook gebruikt voor het fijnmalen van het zout. Als je mazzel hebt, maak je hier prachtige foto's tijdens de zonsondergang.

'1102001' door Pixelfun '1102001' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Punta Bianca

Pixelfun

Google Maps en Sicilië gaan niet altijd even goed samen, is mijn ervaring. Het gebeurde nogal eens dat Google zei dat ik naar links moest, maar ik toch echt dacht dat het onmogelijk was. Meerdere keren werd ik verrast als ik door een onmogelijk straatje reed en ik toch weer ergens uitkwam dat bleek te kloppen. Zo niet bij Punta Bianca... De weg er naartoe was gevuld met uitdagingen. Zozeer zelfs, dat ik besloot om de auto na 6 km achter te laten en de rest te lopen. En dat was al uitdagend genoeg! Maar..., het uiteindelijke punt was wel de moeite waard: Punta Bianca. Het punt met de witte rotsen. En dan niet platgelopen door toeristen, zoals wel het geval is bij Scala dei Turchi.

'1101968' door Pixelfun '1101968' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vuurtoren Capo Santa.

Pixelfun

Na rondreizen in Schotland en Engeland heb ik de gekke gewoonte ontwikkeld om vuurtorens te fotograferen... Ze staan vaak op mooie plaatsen, het vergt meestal wat geklauter over rotsen om op een goed punt te komen voor de foto en de zee maakt het spannend. Je moet er wel wat voor doen, want het zijn natuurlijk altijd de uiterste punten waar je moet zien te komen ;-) Voor deze foto heb ik een 10-stop grijsfilter en een statief gebruikt, zodat ik de sluitertijd kon verlengen.

'1101956' door Pixelfun '1101956' door Pixelfun

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zicht op Ragusa

Pixelfun

Sicilië..., wat een prachtig eiland! Dit is het middeleeuwse stadje Ragusa tijdens het kwartier dat je ongeveer hebt wat normaal gesproken de blue hour is ;-) Gelukkig hadden we uitgezocht waar we het beste konden gaan staan voor een foto, want als er nog wat detail in de lucht zit, vind ik een avondfoto het mooist. En mooie avonden, die kregen we genoeg op Sicilië!

'1098623' door Pixelfun '1098623' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Amos Rex kunstmuseum

Pixelfun

Eén van de opvallende bovengrondse vormen bij het kunstmuseum Amos Rex in Helsinki. Het museum zelf was helaas gesloten tijdens mijn bezoek, maar deze grappige vormen waren ook al de moeite waard. Ik heb geprobeerd een wat andere invalshoek te kiezen en de nadruk te leggen op de tegelstructuur.

'1097660' door Pixelfun '1097660' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Verborgen parel in...

Pixelfun

Liefhebbers van bibliotheken kunnen hun hart ophalen in Helsinki. Dit is de Rotunda in de Nationale Bibliotheek van Finland. Je moet weliswaar je rugzak achterlaten in een locker, maar je kunt er zo naar binnen lopen en foto's maken is geen probleem. De entreehal en de studiezalen zijn ook zeer de moeite waard, maar de Rotunda is toch wel het pronkstuk. Echt zo'n verborgen parel, tegenover de iconische witte kerk in Helsinki.

'1097631' door Pixelfun '1097631' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Groen

Pixelfun

De groen verlichte roltrappen in het metrostation van de universiteit van Helsinki. Vrijwel alle metrostations liggen erg diep onder de grond en dat betekent lange roltrappen. Als ze dan mooi verlicht zijn, maak ik graag foto's met een wegkijkpunt. En aangezien niemand moeilijk doet over foto's maken in Helsinki, kon ik echt even de tijd nemen.

'1097613' door Pixelfun '1097613' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Universiteitsbiblioth

Pixelfun

De prachtige moderne universiteitsbibliotheek van Helsinki, Kaisa House genaamd. Mooi om van beneden naar boven te kijken, maar ook andersom. Veel licht en ruimte en ook hier kun je gewoon naar binnen lopen om te kijken en foto's te maken.

'1097584' door Pixelfun '1097584' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Metrostation Tapiola

Pixelfun

Eén van de metrostations van de nieuwe Länsimetro in Helsinki. Perfecte activiteit voor een regenachtige morgen in de stad. Koop een dagkaart voor zone A en B, pak de metro richting het westen van de stad en vrijwel elke stop is fotowaardig. Dit is station Tapiola, waar de reiziger wordt begroet door de sculptuur 'Emma leaves a trace' (boven de grond ligt museum EMMA | Espoo Museum of Modern Art). De 108 lampen in het plafond doen niet alleen dienst als lamp, maar zijn ook geluiddempend én er zitten sprinklers en luidsprekers in.

'1097526' door Pixelfun '1097526' door Pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Oodi - bibliotheek 2.

Pixelfun

De nieuwe centrale bibliotheek van Helsinki, Oodi genaamd. Drie verdiepingen die elk een andere uitstraling en inrichting hebben, waar iedereen welkom is en niet alleen om in boeken te neuzen (ik zag er ook naaimachines voor algemeen gebruik staan!). Een 2.0 versie van een bibliotheek. Er wordt totaal niet moeilijk gedaan over fotograferen (nergens in Helsinki trouwens) en dit gebouw ruikt zelfs lekker door het hout dat is gebruikt.

'1090169' door Pixelfun '1090169' door Pixelfun

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

St. Michael's Mount

Pixelfun

St. Michael's Mount in Cornwall. Een getijde eiland, dus alleen te bereiken als het eb is. Wij hadden geluk, toen eb precies samenviel met een onverwacht mooie zonsondergang. Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel het water zich terugtrok en de weg naar het eiland zichtbaar werd.

'1000908' door Pixelfun '1000908' door Pixelfun

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Beachy Head

Pixelfun

Ik zag "Beachy Head' in een documentaire op Netflix (over onopgeloste moordzaken) en het leek me een mooie plek om naar toe te gaan. Niet vanwege de moordzaken, wel vanwege de hoge krijtrotsen. Maar later zag ik dat het een nogal populaire zelfmoordspot is. De meest vreselijke tragedies spelen zich hier af... Vandaar ook dat je overal borden ziet met telefoonnummers voor hulp in nood. Het is sowieso wel uitkijken geblazen, want de rotswand brokkelt geregeld verder af. En dan moet je niet op het randje staan.

'1000828' door Pixelfun '1000828' door Pixelfun

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Eden Project

Pixelfun

Een fascinerende plaats in Cornwall: een oude mijngroeve waarin botanische tuinen zijn gerealiseerd in geodetische koepels (zg. biomes). Het is een non-profit project met als doel om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. Je kunt je er zeker een halve dag vermaken, want er is genoeg te zien en te doen. Wij kozen voor de 660 meter lange ziplijn die over het project loopt. Een hele leuke ervaring!

'1000663' door Pixelfun '1000663' door Pixelfun

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Dungeness

Pixelfun

Eén van de verlaten bootjes op het strand bij Dungeness, Kent, Engeland. Ik vind de naam Dungeness alleen al fascinerend en dit is ook een bijzonder stukje Engeland. Behalve een hoop verlaten en vergane boten op deze landtong, staat hier ook een kerncentrale, een vuurtoren (uiteraard!) en is ook dit weer een gewilde filmlocatie. Als je het strand oploopt van Dungeness kunnen bordjes met 'No Photography Allowed' je afschrikken, maar het is goed zo lang je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Al met al een bezoekje waard en na afloop kan je prima een drankje doen in de plaatselijke pub!

'1000591' door Pixelfun '1000591' door Pixelfun

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

West Bay (of...Broadc

Pixelfun

De inmiddels zeer bekende rotswand bij West Bay in Dorset, Engeland. Behorend tot de Jurassic Coast en daardoor natuurlijk bekend, maar de laatste jaren een populaire bestemming geworden voor toeristen doordat de rotswand als setting in de televisieserie "Broadchurch" fungeerde. Als je er gewoon bijtijds bent (zo rond de klok van 9 uur), zijn er alleen wat locals en kun je ongestoord foto's maken. Nadat wij bovenlangs een rondje hadden gelopen, was het al een stuk drukker!

'1000541' door Pixelfun '1000541' door Pixelfun

Groot-BrittanniëIsle of Wight

Groot-BrittanniëIsle of Wight

Pulpit Rock

Pixelfun

Pulpit Rock is een door mensen achtergelaten rotsformatie in een mijngebied nadat ze de natuurlijke boog weg hadden gehaald. Tegenwoordig is het populair voor 'tombstoning' (in feite niets meer dan van een rots afspringen) en om te fotograferen. Ik ben met camera en statief langs de rotsen wat verder naar beneden afgedaald om deze foto te kunnen maken. Dat was niet heel erg verstandig, aangezien weer terug komen niet zonder hulp ging. Het zag er zo eenvoudig uit... Gelukkig was die hulp er wel en ben ik met deze foto rijker weer heelhuids teruggekomen van dit avontuur ;-)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier