PeterSnel

profiel PeterSnel

Naam

Peter Snel

Reviews

2

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

21 June 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Amsterdam

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Samsung

Model

NX300M

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'533368' door PeterSnel '533368' door PeterSnel

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Banks Peninsula, New.

PeterSnel

Banks Peninsula is misschien niet het drukst bezochte gebied van Nieuw Zeeland, maar het heeft de actieve toerist veel te bieden, zoals de Banks Peninsula Track, een 35 kilometer lange, vierdaagse tocht over het vulkanische schiereiland. Of ga een dag op stap met Robin van de Eastern Bays Scenic Mail Run en luister naar de boeiende verhalen van deze postbode op zijn rit langs afgelegen boerderijen en baaien. En geniet van het prachtige landschap met de heuvels rond de kraters van Akaroa Harbour en Lyttelton Harbour. Kom tot rust aan de verstilde oevers van Okains Bay of Le Bons Bay.

'532262' door PeterSnel '532262' door PeterSnel

CookeilandenRarotonga

CookeilandenRarotonga

Dit is een plek om...

PeterSnel

Op een fiets rij je in twee uur rond het schitterende bounty eiland. Vooral de graven die bij bijna iedere woning liggen zijn erg appart.

'557816' door PeterSnel '557816' door PeterSnel

JapanInlandse eilanden

JapanInlandse eilanden

Shimanami Kaido

PeterSnel

Ook de eilandengroep die in de Seto Inland Sea tussen de steden Imabari en Onochima ligt ontkomt niet aan de verstedelijking en industrialisatie die Japan kenmerkt. Op de meeste eilanden, waarvan de grootste (Omishima) niet veel groter is dan Texel, zijn grote scheepswerven. Maar wat geeft het. Huur een fiets bij het treinstation in Imabari, ga op de pedalen staan en fiets naar Onochimi. Tachtig kilometer lang ontrolt zich een fietsroute over de eilandjes en over zes bruggen die ze aan elkaar bindt. Een kaart is niet nodig. Zoek in Imabari tegenover het station een blauwe streep en volg die tot het eind. Zo eenvoudig is het. En geniet dan van de toch best wel mooie eilandlandschappen en vooral van de lieve, behulpzame, geinteresseerde en altijd vrolijke Japanners die je onderweg tegenkomt. Omdat de zeescheepvaart er onderdoor moet, zijn de bruggen hoog. Dus een flinke klim moet je aankunnen. Maar wees gerust: de fietspaden zijn zo aangelegd dat het steigingspercentage nooit meer dan vier procent is. En wie klimt, gaat ook weer dalen. En vooral dat is een feest.

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik