PeterSnel

profiel PeterSnel

Naam

Peter Snel

Reviews

2

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

21 June 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Amsterdam

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Samsung

Model

NX300M

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'533368' door PeterSnel '533368' door PeterSnel

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Banks Peninsula, New.

PeterSnel

Banks Peninsula is misschien niet het drukst bezochte gebied van Nieuw Zeeland, maar het heeft de actieve toerist veel te bieden, zoals de Banks Peninsula Track, een 35 kilometer lange, vierdaagse tocht over het vulkanische schiereiland. Of ga een dag op stap met Robin van de Eastern Bays Scenic Mail Run en luister naar de boeiende verhalen van deze postbode op zijn rit langs afgelegen boerderijen en baaien. En geniet van het prachtige landschap met de heuvels rond de kraters van Akaroa Harbour en Lyttelton Harbour. Kom tot rust aan de verstilde oevers van Okains Bay of Le Bons Bay.

'532262' door PeterSnel '532262' door PeterSnel

CookeilandenRarotonga

CookeilandenRarotonga

Dit is een plek om...

PeterSnel

Op een fiets rij je in twee uur rond het schitterende bounty eiland. Vooral de graven die bij bijna iedere woning liggen zijn erg appart.

'557816' door PeterSnel '557816' door PeterSnel

JapanInlandse eilanden

JapanInlandse eilanden

Shimanami Kaido

PeterSnel

Ook de eilandengroep die in de Seto Inland Sea tussen de steden Imabari en Onochima ligt ontkomt niet aan de verstedelijking en industrialisatie die Japan kenmerkt. Op de meeste eilanden, waarvan de grootste (Omishima) niet veel groter is dan Texel, zijn grote scheepswerven. Maar wat geeft het. Huur een fiets bij het treinstation in Imabari, ga op de pedalen staan en fiets naar Onochimi. Tachtig kilometer lang ontrolt zich een fietsroute over de eilandjes en over zes bruggen die ze aan elkaar bindt. Een kaart is niet nodig. Zoek in Imabari tegenover het station een blauwe streep en volg die tot het eind. Zo eenvoudig is het. En geniet dan van de toch best wel mooie eilandlandschappen en vooral van de lieve, behulpzame, geinteresseerde en altijd vrolijke Japanners die je onderweg tegenkomt. Omdat de zeescheepvaart er onderdoor moet, zijn de bruggen hoog. Dus een flinke klim moet je aankunnen. Maar wees gerust: de fietspaden zijn zo aangelegd dat het steigingspercentage nooit meer dan vier procent is. En wie klimt, gaat ook weer dalen. En vooral dat is een feest.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik