Pbroek

'342848' door Pbroek '342848' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Mmmm, sate.

Pbroek

Alleen al bij het zien krijg je water in de mond, tijdens de balineese feestdag werden in Sanur heerlijke sate's bereid, die tijdens de hanengevechten gretig aftrek hadden bij de loco's.

'342729' door Pbroek '342729' door Pbroek

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Herrinnering !

Pbroek

Op deze donkere troosteloze dag herrinner ik mij ineens hoe het vorig jaar eruit zag, daar denk je dan toch met weemoet aan terug, het was zo'n goede start voor ons gevoel, toch wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar, en probeer de somberheid te vergeten.

'342497' door Pbroek '342497' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Kleurrijk terrasplant

Pbroek

Ik kan me niet herrinneren dat we ooit zo'n kleurrijke terras afscherming hadden, dan weet je tenminste dat je echt in de tropen bent, jammer dat deze planten het niet in ons natte kikkerland overleven.

'342296' door Pbroek '342296' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Paradijs Lankayan.

Pbroek

Lakayan is een klein paradijsje op twee uur varen van het vasteland van Sabah, absoluut een van de mooiste snorkel plekjes op deze wereld dan zie je meer dan dat je dagen gaat duiken !

'342224' door Pbroek '342224' door Pbroek

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Ijzig Patagonië

Pbroek

Varend door de straat Magelhaen in Patagonië zijn de prachtige gledsjers te bewonderen, als je tot dicht onder deze ijskap vaard , ben je heel nietig onder deze blauwe ijsklomp, en natuurlijk is het oppassen voor het afbreken van het ijs, want een zodiac is maar klein !

'342157' door Pbroek '342157' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vollemaan ceremonie

Pbroek

Veel families vieren de vollemaan ceremonie op het strand, zo werden in de namiddag alvast de kleedjes op het strand gespreid, en werden alle manden met de lekkernijen uitgestald, om 19 uur werden de houtvuren aangestoken, en verzamelde de familie zich om het kleed om aan de festiviteiten te beginnen.

'342078' door Pbroek '342078' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Spiegeling

Pbroek

Weerspiegeling van de ondoordringbare oevers van de Kinabatangang rivier in Sabah, het is met 560 kilometer de langste rivier van Borneo, opvallend waren de vele vogelsoorten die we hier waargenomen hebben .

'342019' door Pbroek '342019' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vollemaan ceremonie.

Pbroek

IN November wordt op Bali de vollemaan ceremonie gevierd, waarbij alle bewoners al een week aan het voorbereiden zijn, zoals wij dat met de kerst doen met de versieringen, de beelden worden aangekleed met een nieuw gouden brocaat kleed, verder word er veel huisvlijt getoond met het vlechten van banieren, en in de tuinen worden hoge versierde bamboe masten geplaatst.

'341914' door Pbroek '341914' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Lankayan,...weerspieg

Pbroek

Met weemoed denken we nog terug aan de schitterende avonden op het eiland Lankayan, elke avond heeft z'n eigen kleurenspel, soms onheilspellend, maar zie, de zon schijnd altijd, ook achter de wolken !

'341854' door Pbroek '341854' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Wedstrijdje !

Pbroek

Op het strand van Sanur is altijd wel wat te spotten, vandaag waren er extra veel bootjes op het water, wat een heel kleurrijk plaatje opleverde, het leek er op dat er een wedstrijdje gezeild werd.

'341744' door Pbroek '341744' door Pbroek

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Op vleugeltjes.

Pbroek

Tijdens ons bezoek aan Hongkong stuiten we op de boulevard van kowloon op deze pionier, die schijnbaar dacht dat hij het met deze vleugels wel hogerop kon zoeken .

'341629' door Pbroek '341629' door Pbroek

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Decoratief

Pbroek

Op het eiland Bali valt veel te genieten, steeds zijn we weer opnieuw verrast over de plantengroei op dit eiland, dit bijzondere exemplaar groeide voor ons terras, leuk om elke dag te zien hoe hij vanuit een dichte knop openvouwd, en daarna nog groene zaden tevoorschijn toverd .

'331582' door Pbroek '331582' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Oh, hij heeft me...ge

Pbroek

Ik ben nog steeds verbaasd over de diversiteit van het vogelbestand in Borneo, vrolijke zangers verraden meestal zich zelf, en veelal geven ze je niet de gelegenheid hen vast te leggen.

'331271' door Pbroek '331271' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Postbode.

Pbroek

Op Borneo's langste rivier de Kinabatangang vaart elke dag een postbode de rivier op, met grote snelheid overbrugd hij de kilometers, bij de meest belangrijke posten onderweg , bijvoorbeeld bij de politie posten , geeft hij pakketten en belangrijke papieren af om daarna weer de vaart er in te zetten ,om ons op ons onderkomen af te leveren, onze gids let intussen ook op om de kaptein te waarschuwen voor dreifhout ect op de vaarroute.

'331005' door Pbroek '331005' door Pbroek

BelgiëGent

BelgiëGent

Gevelornament

Pbroek

Dit mooie gevel ornament kwamen we tegen bij een onderdoor naar de oude visafslag van Gent, aan de ene zijde is een vrouw afgebeeld, die hebben jullie nog te goed ,vandaag beeld ik alvast de man af, alweer een verrassing in deze mooie plaats.

'330898' door Pbroek '330898' door Pbroek

ChinaHongkong

ChinaHongkong

DISNEY WORLD ?

Pbroek

Dit lijkt een plaatje uit Disny land, maar dat is niet het geval, deze show wordt gegeven rond de bekende toren van Kowloon in Hongkong,de kinderen waren er heel gecharmeerd van , want ze wilden allemaal wel op de foto met deze artiesten.

'330771' door Pbroek '330771' door Pbroek

ChinaHongkong

ChinaHongkong

KOWLOON CRUISETERMINA

Pbroek

Kowloon is het zuidelijk eiland van Hongkong, hiervandaan kan je de mooiste foto's maken van de skyline van Hongkong town, buiten een fantastische boulevard is daar ook het nieuwste winkelcentrum met cruise terminal.

'330664' door Pbroek '330664' door Pbroek

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Scharrelaar.

Pbroek

Heerlijk een boek lezen op het strand van het eiland Lankayan, tot je in je ooghoek een vogeltje ontdekt die hard aan het scharrelen was om iets eetbaars te zoeken, geen idee welk soort het is, maar hij stond mooi rank op de pootjes.

'330549' door Pbroek '330549' door Pbroek

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

GOBI WOESTIJN.

Pbroek

Wakker worden boven China, en even door het raampje kijken naar het ochtendgloren voor de zon opkomt, nog juist zien we door de nevelen de Gobi woestijn onder ons doorglijden.

'330414' door Pbroek '330414' door Pbroek

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Samen sterk.

Pbroek

Wij waren erg onder de indruk van het wildlive in het NP Amboseli, waar je met een paar drives het meeste wild wel in het vizier gehad heb, soms zie je ook zebra's in een groep, samen sterk toch !

'330306' door Pbroek '330306' door Pbroek

DuitslandAken

DuitslandAken

Vlieg er eens uit !

Pbroek

Bij een stadswandeling door Aken kwamen we dit grappige vliegtuigje tegen,dat nodigde uit om een rondvlucht te maken, maar helaas was de benzine op,en bleef hij aan de grond.

'330234' door Pbroek '330234' door Pbroek

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

WEET U WAT DIT ZIJN ?

Pbroek

Dit zijn nu de befaamde pijltjes die in het gif gedoopt worden door de Iban stam in serawak, hun blaaspijp is 2 mtr lang, het pijltje wordt onder in de holle pijp gestopt, daarna leg je aan , waarbij deze pijp met twee handen om de eerste 30 cm omvat word,ik heb het ook geprobeerd, maar het is zwaar en niet eenvoudig.

'330151' door Pbroek '330151' door Pbroek

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Waterlanders.

Pbroek

Toen we onderweg waren van Puerta Natalis naar een gletsjer zagen we deze prachtige waterval,de waterlanders kwamen met donderend geraas naar beneden, onder aan de waterval hadden kuddes zeeleeuwen zich verzameld.

'330037' door Pbroek '330037' door Pbroek

BelgiëGent

BelgiëGent

Gewichtige ingang.

Pbroek

Je komt toch ogen tekort als je in Gent een stadswandeling maakt, helaas kan je niet altijd de oorsprong of het verhaal achter de bijzondere bouw van een pand achterhalen, maar deze entree vond ik toch wel heel bijzonder.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Kwando River. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Kwando River door MirandaNoomen
Communitylid van de week: MarleenvM

Onze wedstrijden

DEEL JE MENING EN WIN EEN REIS NAAR NOORWEGEN

Wat zijn jouw reiswensen- en plannen in 2023? En hoe kunnen wij als Columbus Travel daar nóg beter op inspelen met ons tijdschrift en onze website? Deel jouw mening en wie weet belonen we jou met een ferry-overtocht naar Noorwegen voor twee personen met auto! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >


MAAK KANS OP HET ROADTRIPBOEK!

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels en snelheidslimieten over de grens, of wat te doen als je overvallen wordt door wagenziekte? Test jouw autokennis in 7 vragen en hark 1 van de 10 Columbus-boeken '50 Onvergetelijke Roadtrips Buiten de Gebaande Paden' binnen!  Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN HET OOSTENRIJKSE ZILLERTAL

Ben jij een Oostenrijkfan? Beproef je geluk (en je reiskennis) met deze interactieve quiz over de geliefde Zillertal-regio. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met een geheel verzorgde reis naar het Zillertal!  Doe mee >


WIN TWEE VLIEGTICKETS NAAR IJSLAND

Ben jij een Scandinavië-fan? Test je kennis van het Hoge Noorden met deze interactieve quiz en laat je inspireren door Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met twee vliegtickets naar IJsland! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE NAAR BRETAGNE

Hoe goed ken jij de Franse regio Bretagne? Test je kennis met deze quiz én laat je inspireren door onze razende reporters Tim Bilman en Maurice Lede. Haal jij de hoogste score? Dan belonen we jou misschien wel met een vakantie in de regio! Doe mee >