Patijn

profiel Patijn

Naam

R Patino

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

12 February 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Georgië

Fav. stad

Berlijn & Sarajevo

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

 

1 reactie(s) bij "Patijn"

  • profile image comment

    Hoi R Leuk dat je mijn foto favoriet gemaakt hebt. Ben je van plan die kant op te gaan? Op deze site kun je mooie plaatjes uitzoeken, veel plezier nog. Groetjes, Jetty

    Door Graaf • geplaatst op 2015-02-02 15:13:16

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'458731' door Patijn '458731' door Patijn

Bosnië-HerzegovinaMostar

Bosnië-HerzegovinaMostar

Stari Most Mostar

Patijn

De bouw van de oorspronkelijke Stari Most (Oude Brug) is begonnen in 1566 onder leiding van de Turkse architect Mimar Hajruddin. Het gebied viel destijds onder Ottomaanse heerschappij. De brug is door de eeuwen heen verschillende keren verwoest. De laatste keer dat de brug verwoest is, is in 1993 tijdens de oorlog door Bosnisch-Kroatische eenheden. Op initiatief van UNESCO is de brug in 1998 herstelt. Voor de herbouw zijn resten van de brug uit het water gevist om het restaureren mogelijk te maken. Het middelpunt ligt 19 meter boven het water. De brug zelf is 28,7 meter lang en 4 meter breed. Tegenwoordig is de Stari Most een van de bekendste trekpleisters van Bosnië. De foto is genomen vanuit de minaret van de Karadjoz Bey moskee aan de oever van de Neretva.

'458727' door Patijn '458727' door Patijn

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Voormalige Olympische

Patijn

In 1984 was Sarajevo het decor van de Olympische Winterspelen. Volgende maand (8 februari) is het exact 30 jaar geleden dat de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sarajevo begon. Tijdens mijn bezoek aan Bosnië afgelopen zomer heb ik de vervallen bobsleebaan bezocht. Van de Olympische glorie is helaas maar weinig over. Tijdens de Joegoslavië oorlog fungeerde de baan als frontlinie waarbij Servische troepen de bobsleebaan als artillerie positie gebruikten. Vandaag de dag is de baan onder geklad met graffiti en wordt de baan slechts door een handjevol nieuwsgierige toeristen bezocht.

'446177' door Patijn '446177' door Patijn

Zwitserland

Zwitserland

Bernina Express

Patijn

''Een geweldige rit!'' De reis met de Bernina Express loopt via viaducten en keertunnels van Chur naar het Italiaanse Tirano. De trein klimt langs rotspartijen en gletsjers om vervolgens af te dalen met percentages van 7%. Niet alleen is de Bernina lijn de mooiste van heel Zwitserland, volgens UNESCO behoort het traject tot een van de drie mooiste ter wereld!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'421489' door erictkindt '421489' door erictkindt

Tanzania

Tanzania

Kindje met kippen

erictkindt

zoals eerder reeds verteld zijn we ook de bergen ingereden richting Irrente. daar maakten we met twee jongens uit het dorp een wandeling in hun streek en zo konden we ook op het erf van de mensen komen foto's maken. als je dan geluk hebt om zo'n mooi meisje te fotograferen en de kippen er rond lopen dan kan je dag gewoon niet meer stuk. één van mijn vijf favorietjes uit Tanzania

'401321' door Graaf '401321' door Graaf

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Holy Trinity Church

Graaf

De beroemde 14de eeuwse Tsminda Sameba (Drie-eenheids-)kerk in Gergeti ligt op 2170 meter hoogte in de Kaukasus, aan de voet van de Mount Kazbeg (5033m) een van de hoogste toppen van Georgië. Als je vanaf de andere berg aan komt lopen heb je dit prachtige uitzicht. Legende van de Gergeti (Holy Trinity) kerk: In Mtskheta werd een rund geslacht voor de adelaar, daar waar hij het bot zou opeten wordt een kerk gebouwd. Eerst landde hij in Ananuri en hier werd een kerk gebouwd, later bij een landingsplek werd nog een kruis neergezet, en het hele been ging hij op een top bij Gergeti opeten, aan de voet van de Kazbeg, hier werd dus de Tsminda Sameba kerk gebouwd op 2170 meter.

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik