Patijn

profiel Patijn

Naam

R Patino

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

12 February 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Georgië

Fav. stad

Berlijn & Sarajevo

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Patijn"

 • profile image comment
  Door Graaf• geplaatst op 02 Feb 2015 | 15:13:16

  Hoi R
  Leuk dat je mijn foto favoriet gemaakt hebt.
  Ben je van plan die kant op te gaan?
  Op deze site kun je mooie plaatjes uitzoeken,
  veel plezier nog.
  Groetjes, Jetty

  Bericht aangepast op 22:14:13

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'458731' door Patijn '458731' door Patijn

Bosnië-HerzegovinaMostar

Bosnië-HerzegovinaMostar

Stari Most Mostar

Patijn

De bouw van de oorspronkelijke Stari Most (Oude Brug) is begonnen in 1566 onder leiding van de Turkse architect Mimar Hajruddin. Het gebied viel destijds onder Ottomaanse heerschappij. De brug is door de eeuwen heen verschillende keren verwoest. De laatste keer dat de brug verwoest is, is in 1993 tijdens de oorlog door Bosnisch-Kroatische eenheden. Op initiatief van UNESCO is de brug in 1998 herstelt. Voor de herbouw zijn resten van de brug uit het water gevist om het restaureren mogelijk te maken. Het middelpunt ligt 19 meter boven het water. De brug zelf is 28,7 meter lang en 4 meter breed. Tegenwoordig is de Stari Most een van de bekendste trekpleisters van Bosnië. De foto is genomen vanuit de minaret van de Karadjoz Bey moskee aan de oever van de Neretva.

'458727' door Patijn '458727' door Patijn

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Bosnië-HerzegovinaSarajevo

Voormalige Olympische

Patijn

In 1984 was Sarajevo het decor van de Olympische Winterspelen. Volgende maand (8 februari) is het exact 30 jaar geleden dat de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sarajevo begon. Tijdens mijn bezoek aan Bosnië afgelopen zomer heb ik de vervallen bobsleebaan bezocht. Van de Olympische glorie is helaas maar weinig over. Tijdens de Joegoslavië oorlog fungeerde de baan als frontlinie waarbij Servische troepen de bobsleebaan als artillerie positie gebruikten. Vandaag de dag is de baan onder geklad met graffiti en wordt de baan slechts door een handjevol nieuwsgierige toeristen bezocht.

'446177' door Patijn '446177' door Patijn

Zwitserland

Zwitserland

Bernina Express

Patijn

''Een geweldige rit!'' De reis met de Bernina Express loopt via viaducten en keertunnels van Chur naar het Italiaanse Tirano. De trein klimt langs rotspartijen en gletsjers om vervolgens af te dalen met percentages van 7%. Niet alleen is de Bernina lijn de mooiste van heel Zwitserland, volgens UNESCO behoort het traject tot een van de drie mooiste ter wereld!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'421489' door Erictkindt '421489' door Erictkindt

Tanzania

Tanzania

Kindje met kippen

Erictkindt

zoals eerder reeds verteld zijn we ook de bergen ingereden richting Irrente. daar maakten we met twee jongens uit het dorp een wandeling in hun streek en zo konden we ook op het erf van de mensen komen foto's maken. als je dan geluk hebt om zo'n mooi meisje te fotograferen en de kippen er rond lopen dan kan je dag gewoon niet meer stuk. één van mijn vijf favorietjes uit Tanzania

'401321' door Graaf '401321' door Graaf

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Holy Trinity Church

Graaf

De beroemde 14de eeuwse Tsminda Sameba (Drie-eenheids-)kerk in Gergeti ligt op 2170 meter hoogte in de Kaukasus, aan de voet van de Mount Kazbeg (5033m) een van de hoogste toppen van Georgië. Als je vanaf de andere berg aan komt lopen heb je dit prachtige uitzicht. Legende van de Gergeti (Holy Trinity) kerk: In Mtskheta werd een rund geslacht voor de adelaar, daar waar hij het bot zou opeten wordt een kerk gebouwd. Eerst landde hij in Ananuri en hier werd een kerk gebouwd, later bij een landingsplek werd nog een kruis neergezet, en het hele been ging hij op een top bij Gergeti opeten, aan de voet van de Kazbeg, hier werd dus de Tsminda Sameba kerk gebouwd op 2170 meter.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik