Padvinder

'1133937' door Padvinder '1133937' door Padvinder

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Geen strand maar ruig

Padvinder

We zijn afgelopen november toch nog maar ff naar de zon geweest. Gran Canaria is bij uitstek geschikt om languit in het zonnetje niets te doen, maar zonder mijn vrouw (die bij het zwembad bleef liggen) toch maarop ontdekkingtocht gegaan en een auto gehuurd en erop uit getrokken de binnenlanden van Gran Canaria in. Er is hier toch wel behoorlijk wat natuurschoon te ervaren met mooie "Grand Canyon" achtige vergezichten. Het is geen Amerika maar het heeft er wel veel weg van.

'1119343' door Padvinder '1119343' door Padvinder

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Vroege vogels

Padvinder

Op een vroege ochtend afgelopen week naar de heide gereden bij Elspeet. Er was niemand te zien en door de mist en dauw gaf dit een spookachtig beeld. Als je de hei wil ervaren in optima forma ga dan vroeg en geniet van de kleurenpracht en de stilte. Overdag zal het vast drukker zijn en dan ervaar je het ook anders.

'1109960' door Padvinder '1109960' door Padvinder

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Op de markt is uw...g

Padvinder

Zaterdag maar is de markthal bezocht. Ik was nog net op tijd want s'avonds gaat ie dicht. Het is een toeristische attractie voor Rotterdam. De Markthal is ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het grijze natuurstenen gebouw heeft een boogvorm als van een hoefijzer. Het gebouw heeft aan beide kopse kanten een glazen gevel. De gelamineerde glaspanelen, waarvan de meeste vierkant en 148,5 centimeter breed zijn, zijn gehangen in een kabelnetgevel van 34 meter hoog en 42 meter breed, die daarmee de grootste van Europa is. Iedere gevel telt 26 verticale en 22 horizontale kabels. Over de exploitatie is al veel te doen geweest de afgelopen jaren. Het is wel een markt in het luxe segment en dus voor de fijnproevers. Maar al met al mag Rotterdam trots zijn op dit architectonisch kunststukje.

'1108396' door Padvinder '1108396' door Padvinder

Nederland

Nederland

Amersfoort

Padvinder

Soms is dichtbij zo ver weg. Dat gold voor mij tot deze week. Vanuit Zeewolde naar Amersfoort gereden in de avond en daar gewandeld en gefotografeerd. Ik ben nooit verder gekomen dan de bioscoop en de winkelstraat en woon al sinds 1992 in Zeewolde. Wat een gezellige stad is Amersfoort en zo sfeervol in de avond en veel leuke pleintjes met restaurantjes. Uiteraard mag de Koppelpoort niet ontbreken. Ook nooit geweten waar die nu precies lag in Amersfoort, maar dat is gewoon langs het spoor, als je in de trein zit rijd je er dagelijks langs. De Koppelpoort is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.

'1105311' door Padvinder '1105311' door Padvinder

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Hanzesteden

Padvinder

Een avondwandeling door Deventer afgelopen vrijdag. Hanzestad Deventer staat bekend om de vele culturele evenementen zoals de boekenmarkt, Deventer op Stelten en het Dickens Festijn. De Middeleeuwse Hanzesteden Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg liggen als fraaie parels aan de mooiste rivier van Nederland, de IJssel. Deze foto is genomen vanaf de overkant, waar je je auto kunt parkeren en dan met het pontje naar de overkant kunt varen. Zorg wel dat je de laatste pont weer terug hebt anders moet je omlopen over de brug. Zeker met de kersttijd is het een van de sfeervolste steden in Nederland.

'1104790' door Padvinder '1104790' door Padvinder

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Krater

Padvinder

In de meivakantie hebben we Sicilie bezocht met uiteraard een bezoek aan de active vulkaan Etna. Wel bijzonder dat je hier in de sneeuw loopt terwijl de lavaondergrond warm is. Je kunt naar boven met een kabelbaan maar er zijn ook hikepaden. De meeste mensen nemen echter de kabelbaan die wel redelijk aan de prijs is, zeker als je helemaal naar het bovenste station aan de de top wil. Wij zijn bij het tussenstation uitgestapt en hebben daar wat in de sneeuw gebanjerd. Het is er niet echt mooi maar wel indrukwekkend want het lijkt net een maanlandschap. Op de terugweg naar beneden naar het toeristische centrum zie je dan nog de kraters liggen die je ook kunt beklimmen. Net toen wij weg waren heeft een paar dagen daarna weer een uitbarsting plaats gevonden.

'1103249' door Padvinder '1103249' door Padvinder

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani

Padvinder

Afgelopen voorjaar 2019 hebben we tijdens een rondreis Sicilie ook Trapani bezocht aan de westkust van Sicilie. Het centrum van de stad heeft een groot voetgangersgebied waardoor alles relaxed aandoet. Er zijn tal van terrassen, barretjes en restaurants, welke erg sfeervol zijn ingericht. Vanuit Trapani is het mogelijk om met een kabelbaan naar het dorpje Erice te gaan. Erice ligt op een heuveltop op een hoogte van zo’n 750 meter. Vanaf Erice heb je een prachtig uitzicht over Trapani en de Egadische eilanden als het niet mistig is uiteraard. Ook kun je de zoutpannen bezoeken die liggen tegen Trapani aan. Als je even weg wilt zwijmelen aan een mooi strand rij dan even door naar San Vito di Capo dit is paradijslijk en toen wij er waren was het gezellig druk., maar wat een leuk plaatsje is dit, wij hadden hier nog nooit van gehoord. Kortom Trapani is zeker de moeite waard en ligt mooi op rijafstand van Palermo.

'1102561' door Padvinder '1102561' door Padvinder

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Het strand slaapt

Padvinder

Bij zonsondergang een standwandeling maken aan de Costa de la Luz is met 25 graden nog zeer aangenaam. Dit is het strand van Conil de la Frontera rond

'1102439' door Padvinder '1102439' door Padvinder

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Witte dorpen

Padvinder

Recent zijn we 10 dagen naar Conil de la Frontera geweest, Costa de Luz in Andalusie. We waren hier midden september en wat een rustige omgeving is dat nog. Er is wel toerisme maar er zijn geen mega hotels en in deze periode is het strand voor je alleen (nou ja bijna dan). Langs de kusten in het binnenland liggende befaamde witte dorpen. Welke kant je ook op rijdt je ziet ze overal. Dicht bij Conil ligt ook het witte dorp Vejer de la Frontera. Hier ben ik met de auto door de smalle straatjes gereden om dit plaatje van de achterzijde te fotograferen. Iedereen komt aan de voorkant aan waar het beeld iets minder is. Dus wil je nog lekker weer in een betrekkelijk rustige omgeving die wel typisch Spaans is dan beveel ik Costa de la Luz van harte aan. Ook maar 2,5 uur vliegen.

'1101183' door Padvinder '1101183' door Padvinder

GambiaKololi Beach

GambiaKololi Beach

Fisherman wives

Padvinder

Tanje Fish market Gambia in 2015 Het is een drukte van jewelste als rond vier uur alle boten terugkomen van een lange dag vissen op zee. Het krioelt van de mensen. Deze vrouwen wachten op hun mannen met de vangst van de dag. De houten boten moeten daarna weer het strand op geduwd worden maar iedereen blijft er vrolijk onder. Een middag op dit strand leert je veel over de bevolking en je kunt er rustig foto's nemen. Wat hebben wij in Nederland het dan toch goed.

'1100935' door Padvinder '1100935' door Padvinder

MexicoTulum

MexicoTulum

Unieke ruïnes in...Tu

Padvinder

Tijdens onze rondreis door Mexico, Belize en Guatemala in 2016 was een van de eerste bezoeken aan de vele ruïnes die nog zouden volgen het schitterend aan zee gelegen Tulum. Tulum was één van de meest belangrijke (en laatste) handelssteden die ooit door de Maya werden gebouwd, zo’n 1.000 jaar geleden. Het is tevens de enige Maya-stad aan zee. De ruïnes die je er vindt, stammen echter al van ver voor die tijd, deze zijn al zo’n 1600 jaar oud. Het is dus niet verrassend dat Tulum anno 2016 een van de meest belangrijke en meest bezochte archeologische plaatsen van Mexico is. Alleen al de locatie van Tulum (dat naar verluid vroeger Zama werd genoemd) is een plaatje om te zien. Het ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee en kijkt uit over de turquoise zee. Omdat het op redelijke rijafstand van de grote badplaatsen ligt kan het er nog wel goed druk zijn. Als je langs het standpad over de rotsen loopt krijg je dit soort uitzichten die natuurlijk zeer fotogeniek zijn.

'1100426' door Padvinder '1100426' door Padvinder

Frankrijk

Frankrijk

Millau

Padvinder

In 2012 stonden wij met de caravan in Millau. Je ontkomt er dan niet aan om een bezoek te brengen aan deze imposante brug. Je hebt vanaf Aire du Viaduct een prachtig uitzicht op de brug. Met een hoogtewereldrecord, het hoogste punt ligt op 343 meter (hoger dan de Eiffeltoren), raakt het 2 460 meter lange viaduct de vallei van de Tarn op slechts 9 punten. Ontworpen door de Franse ingenieur Michel Virlogeux en getekend door de Engelse architect Lord Norman Foster, past het viaduct perfect in een grandioos en onontgonnen natuurlijk landschap: een fijn getekend metalen dek beschrijft een lichte buiging, opgehangen aan draagkabels, en lijkt daardoor op een zeilboot, het geheel ondersteund door 7 slanke pilaren.

'1100338' door Padvinder '1100338' door Padvinder

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Never forget

Padvinder

In een weekendje weg naar Zuid Limburg heb ik voordat we de toeristenindustrie van Valkenburg bezochten eerst een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Jeetje hier werd ik wel stil van. En wat is alles mooi aangelegd en goed onderhouden. De Amerikaanse begraafplaats in de gemeente Eijsden-Margraten is één van de grootste begraafplaatsen ter wereld en de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Niet minder dan 8301 Amerikaanse bevrijders liggen er begraven. De witte marmeren kruizen en Davidsterren herinneren ons aan deze vaak jonge militairen, die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid. Wat ook mooi is dat alle graven geadopteerd zijn door o.a. Nederlanders. Het adopteren van een graf op de Amerikaanse begraafplaats of van een naam in een van de muren der vermisten houdt in dat elke adoptant meerdere keren per jaar een bezoek brengt aan de geadopteerde militair. Verder worden er bloemen gelegd op de verjaardag en/of sterfdag van de geadopteerde militair. Indien mogelijk onderhoudt de adoptant contact met Amerikaanse nabestaanden.

'1099839' door Padvinder '1099839' door Padvinder

Italië

Italië

Palermo

Padvinder

Palermo is een stad die mooi is van lelijkheid. Het is er rommelig en toch heel sfeervol. Er is veel graffiti waaronder die van Godfather acteurs en de stad heeft echt het oude Sicilie vibe. Je kunt het beste door het oude centrum slenteren en de typische sfeer in de straatjes opsnuiven, zoals deze foto laat zien. Er zijn wel een aantal interessante bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Als je een rondreis door Sicilie maakt moet je deze stad zeker aandoen. Wij bezochten o.a. de kathedraal (maar die van Monreale is veel mooier), Capella Paletino, Catacomben van de Capucijnen en als je wat wilt eten ga je voor de traditionele siciliaanse gevulde rijstbol Arancini.

'1097805' door Padvinder '1097805' door Padvinder

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zonsondergang Cefalu

Padvinder

Een van de leukste plaatsen tijdens onze rondreis Siclie was Cefalù in het noorden van Sicilie. Het is er wel behoorlijk druk met toerisme maar dat is te begrijpen want het is een heel gezellig plaatsje met de prachtige Kathedraal maar ook een haventje en strand naast de deur. s' Avonds gaan veel mensen naar de Pier voor de aanschouwing van de zonsondergang die je ziet zakken in de zee en aan de andere kant de mooie lichtval op de huizen aan het water. Er zijn veel goede restaurants en de sfeer is zeer ontspannen. Op de achtergrond de Rocca de Cefalù die je ook nog kunt beklimmen, maar daar moet je wel zin in hebben want dat is een klim van 3 kwartier minimaal, ik heb dat niet gedaan i.i.g.

'1097654' door Padvinder '1097654' door Padvinder

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Huwelijkscadeautje

Padvinder

Ja, en dan kom je aan op de tweede stop tijdens onze rondreis in mei /juni 2019 over Sicilie, Cefalu. We hadden het geluk geboekt te hebben bij Palazzo Maria gelegen aan het plein met de Kathedraal. We keken zo vanaf ons 3 tegels brede "franse balkon" op het domplein, maar konden daar wel lekker zitten en alles gadeslaan wat er op het plein gebeurde. De derde en laatste dag werden we verrast door veel drukte van niet alleen toeristen maar ook in hun "paasbest" geklede Sicilianen. Er bleek een huwelijksmis aanstaande te zijn in de schitterende kathedraal waar wij op uitkeken. Mijn vrouw en ik zijn snel naar beneden gegaan, ik uiteraard met de camera in mijn handen, en hebben een groot gedeelte van de ceremonie meegemaakt. Dit was wel een cadeautje want je voelt dan echt de Siciliaanse sfeer bij zo'n bruiloft. Ik kon me ook vrijelijk bewegen met foto's maken en zelfs de bruiloftsfotografen vonden het wel leuk dat ik ook tussen hun foto's aan het maken was. Ik heb zo een hele reportage bij elkaar geschoten.

'1097622' door Padvinder '1097622' door Padvinder

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Het Griekse Theater .

Padvinder

Dit voorjaar hebben we een zelf georganiseerde rondreis door Sicilie gemaakt van 17 dagen. Autotje gehuurd en 6 plaatsen, verpreid over het eiland aangedaan. Onze eerste stop was Taormina. Het Griekse Theater is het bekendste en best bewaard gebleven monument van Taormina. Bij de bouw van het Griekse Theater is er beslist rekening gehouden met het uitzicht. Het panorama biedt een blik over de Ionische Zee, met de vulkaan de Etna op de achtergrond. Wij waren hier eind van de middag, het was wat bewolkt dus de Etna kon je niet zien. Het uitzicht is wel overweldigend en het was er niet druk maar wij waren hier op 20 mei.

'1096749' door Padvinder '1096749' door Padvinder

Groot-BrittanniëYork

Groot-BrittanniëYork

York

Padvinder

Weekendje York, altijd gezellig. Met de nachtferry vanuit Rotterdam naar York en het oude middeleeuwse sfeertje opsnuiven. Wat is dat toch een speciale sfeer als je de plas oversteekt, het lijkt een heel andere wereld. Uiteraard tornt de York kathedraal boven alles uit. Deze foto is genomen vanaf de Clifford's Tower voormalig gevangenis en koninklijk munthuis.

'1096412' door Padvinder '1096412' door Padvinder

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Luiaard

Padvinder

In november 2018 hebben we een rondreis door Costa Rica gemaakt van 19 dagen. Costa Rica is een grote dierentuin maar dan zonder hekken. Langs de weg zijn we een aantal keren abrupt gestopt omdat daar groepjes mensen naar iets stonden te kijken. Dat bleek in die gevallen de luiaard te zijn die rustig van tak tot tak al blaadjes etend zich voortbewoog. Hoewel Costa Rica het land van de luiaard is zijn we hem alleen maar onder weg tijdens de busreis tegen gekomen en niet in de nationale parken. Dus als je iets ziet moet je toch even uitstappen anders mis je het na afloop van je reis. Costa Rica heeft het enige luiaardopvangcentrum ter wereld. De diverse soorten luiaards leven in de boomtoppen van de jungle van Midden- en Zuid-Amerika. Het opvangcentrum redt de guitig uitziende dieren, verzorgt ze en doet onderzoek Een luiaard is lief, maar de dieren zijn erg traag en worden onder meer bedreigd door het verkeer en het verdwijnen van hun leefgebied. In het Sloth Sanctuary in Costa Rica worden gewonde dieren alsook weesdieren opgevangen.

'1096258' door Padvinder '1096258' door Padvinder

PolenAuschwitz

PolenAuschwitz

Always remember!

Padvinder

In 2018 zijn we een paar dagen naar Krakau geweest, met eigenlijk als hoofddoel Auschwitz. Het is nu weer 4 mei en ik bekeek weer de foto's die ik gemaakt heb. Een bezoek aan Auschwitz is echt een must voor iedereen die nu denkt dat vrijheid vanzelfspekend is. Vanuit Auschwitz ben je met de bus in een paar minuten bij het kamp Birkenau met het confronterende stationsgebouw waar de joden rechtstreeks naar de gaskamers aan het eind van het complex werden geleid. Ik ben veel gewend maar dit bezoek was zeer indrukwekkend.

'1095975' door Padvinder '1095975' door Padvinder

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

Lekker vroeg op!

Padvinder

Tijdens onze rondreis door Mexico, Belize en Guatemala hebben we ook Antigua bezocht, het hoogtepunt van Guatemala door de speciale sfeer die daar hangt en de kleurrijke bebouwing met op de achtergrond de vulkaan Agua. Het meest kenmerkende bouwwerk van Antigua is echter de Arco de Santa Catalina. Duizenden toeristen bezoeken het bouwwerk per jaar, maar als je s'ochtends vroeg op staat heb je geen hinder van toeristen en locals. Het is gebouwd in de 17e eeuw en verbond oorspronkelijk de Santa Catalina klooster met een school. Zo konden de nonnen van het klooster ongezien van het ene naar het andere gebouw komen. Bij de aardbeving van 1773 stortte de verbindingsgang in en werd het klooster verwoest. In 1833 werd de verbindingsgang opnieuw gebouwd. Oorspronkelijk had de boog geen torentje en klok, maar bij de herbouw werd de klok toegevoegd. Het torentje werd pas omstreeks 1890 toegevoegd aan het bouwwerk. Ga dus vooral vroeg op pad wil je Arco de Santa Catalina voor jezelf hebben. Met de gele Arco de Santa Catalina en de Volcán Agua in de achtergrond, kun je prachtige foto’s maken. Toen ik deze foto maakte was de vulkaan nog niet zichtbaar vanuit die hoek.

'1095597' door Padvinder '1095597' door Padvinder

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Skyhigh

Padvinder

De Panorama Langkawi Cable Car is een kabelbaan van 2,2 kilometer en vertrekt vanuit Oriental Village aan de noordwestzijde van het eiland Langkawi. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte. Panorama Langkawi is vanaf Burau Bay en zelfs vanaf Pantai Cenang te zien, bij helder weer zie je de kleine gondels – de Skycabs – hoog in de lucht. Boven aan de top heb je wat kleine winkeltjes waar je wat eten en drinken kunt kopen. Op de uitkijk plateaus zie je diverse borden ter verduidelijking van de kijkrichting. Zo zie je borden waarop de richting naar Thailand, Penang en het vaste land van Maleisie is aangegeven. In 2006 is er een lange loopbrug gebouwd. Deze Skybridge bereik je door vanaf het hoofdstation het korte pad naar beneden te volgen. Vanaf de loopbrug heb je ook weer een prachtig uitzicht over het eiland.

'1095398' door Padvinder '1095398' door Padvinder

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

The Wall

Padvinder

The wall is het beroemde album van Pink Floyd. Maar dit is de beroemde wall van John Lennon in Praag. Hij is niet zo prominent aanwezig als de Karelsbrug, en de zo in het oog springende imposante astronomische klok op het grote plein. Maar toch als je in Praag bent loop dan naar einde van de Karlsbrug naar beneden en in de wijk Malá Strana vind je deze grafitti muur. Na de moord op Lennon in 1980 begonnen mensen de muur te verven als eerbetoon aan het muziekicoon. Onder het communistische regime werd het een symbool van vrijheid, een tegengeluid tegen het communisme. Mensen kwamen er samen om bloemen te leggen en kaarsen aan te steken. In 1989, na de Fluwelen Revolutie, die een einde maakte aan dat communistische regime, werd het een geliefde toeristische attractie. Het kan er erg druk zijn maar toen wij er s' ochtends redelijk op tijd waren was er bijna niemand.

'1094777' door Padvinder '1094777' door Padvinder

PortugalPorto

PortugalPorto

Harry Potter?

Padvinder

Ik lees niet heel veel en kan zeker niet tot de boekenwurmen gerekend worden. Maar een bezoek aan de mooiste boekenwinkel ter wereld mag je niet vergeten als je in Porto bent. In deze boekenwinkel valt je mond open van verbazing. Livraria Lello is een lust voor het oog met de prachtige houten trap en het glas-in-loodraam dat bijna het hele plafond omvat. J.K. Rowling heeft gezegd dat dit een van haar favoriete plekken was toen ze in Porto woonde, en dat deze winkel als inspiratie diende voor haar Harry Potter-boeken. Als je naar binnen wil moet je wel eerst een ticket om de hoek kopen. Het is een fantastische ervaring hier een poosje rond te dwalen, je bent niet alleen helaas want veel toeristen weten deze plek te vinden. Soms staat er wel een rij voor de deur dus even uitzoeken wat een geschikte tijd is.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik