POSJE

profiel POSJE

Naam

Riet IJsseldijk

Reviews

0

Foto's & tips

745

Blogs

1

Lid sinds

20 March 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Myanmar

Fav. stad

Bangkok

Over mij

Reizen doe ik samen met mijn partner vanaf 1983. Fotograferen is in de loop der tijd mijn hobby geworden. Het liefst fotografeer ik mensen, ga vaak 's morgens heel vroeg naar de markt als de goederen arriveren. Onze reizen zijn heel divers qua bestemming, alhoewel Azië favoriet is, zijn we ook in Midden- en Zuid Amerika geweest en de laatste jaren ook Afrika. Inmiddels zijn we gestopt met werken en kunnen we vaker op pad, maar ook voor langere periode. In het voor- en najaar zijn we ergens in Europa, voor ons nog redelijk onbekend terrein.

Mijn Motto

'Herinneringen zijn beter dan dromen. Geen foto's gebruiken zonder toestemming.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Nikon

Model

D5200

Overige

Canon Powershot G16,

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (745)

'490972' door POSJE '490972' door POSJE

PolenGdansk

PolenGdansk

Stadswandeling

POSJE

Een stadswandeling is een must in Gdansk, je komt langs mooie kerken, goed onderhouden gebouwen met prachtige gevels. Hier een beeld van de oud-burgemeester Jan Heweliusz.

'510193' door POSJE '510193' door POSJE

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Menselijke piramides.

POSJE

Castells zijn menselijke piramides, een gebruik in de regio Catalonië. De leden van zo’n team heten casteller. Het hoogste niveau (10) werd voor de eerste keer bereikt in 1998. Het is een vast onderdeel van feesten en andere belangrijke manifestaties. Iedere grotere gemeente heeft zijn eigen ploeg (colla) , elk met eigen kleuren. Ook is er ieder jaar een festival met klassement in november in Tarragona, het vergt veel training van de groepen. In 2010 werden de castells toegevoegd aan het immateriële erfgoed van UNESCO. Wij zagen het bouwen van de piramides op de Nationale Feestdag van Catalonië in Tarragona.

'494382' door POSJE '494382' door POSJE

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Living Desert tour

POSJE

Tijdens onze rondreis kregen we het advies om aan de living desert tour deel te nemen en daar hebben we geen spijt van gehad. De toer duurt een paar uur en wat je ziet is heel bijzonder. Je ziet dieren waarvan je niet kunt denken dat ze in deze woestijn kunnen leven, De toerleider heeft jarenlang ervarng in de woestijn en ziet aan het zand waar eventueel leven zit. Heel bijzonder. Deze Namaque kameleon zat,zoals te zien is, in een vetplantje.

Laatste blogs (1)

Het is onze laatste dag in Kumasi, we hebben een heerlijk verblijf gehad, veel gezien en meegemaakt, maar de tijd dringt en we moeten morgen weer verder. Na het avondeten gaan we naar onze kamer en d... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (87)

'1131440' door Agrotewal '1131440' door Agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Gemengde gevoelens.

Agrotewal

Met kippenvel op mijn arm kijk ik zelf naar deze foto. Het gevoel wat ik een jaar geleden had komt meteen weer boven drijven. Toeristen in de duinen van Erg Chebbi, met verbazing zie ik ze gaan. Natuurlijk zijn we niet de enige buitenlanders in Merzouga. Maar wel één van de laatste in dit stuk woestijn. Verheugd om nog anderen te zien maar meteen ook een gevoel van wat doen jullie hier in mijn achtertuin. Bijzonder toch hoe een mens in elkaar steekt, Erg Chebbi was toen echt van mij. Corona doormaken in Marokko heeft me veel inzicht in mezelf gegeven. Ik weet nu hoe het is om ergens lang te blijven zonder een reële mogelijkheid om weg te gaan wanneer je wilt. Gevangen op een plek waar ik zo graag ben is toch heel anders dan vrije keus.

'1131374' door 4x4OverLandAndSee '1131374' door 4x4OverLandAndSee

IJsland

IJsland

Mirror of nature

4x4OverLandAndSee

IJsland 2021, qua vakantiebestemming geweldig. Zowel tijdens het rijden en en het wandelen kom je jezelf tegen. Het landschap en het weer zijn weerbarstig evenals de ijslanders zelf. Ongenaakbaar en spiegelen je ziel.

'1131286' door Deerik '1131286' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Eindelijk...

Deerik

Eindelijk konden we weer... echt op reis... echt weg. Wat hebben we genoten en wat was het (Weer) bijzonder om op een van de meest bijzondere plekken op aarde te zijn, de Galapagoseilanden. Deze eerste foto is van de iconische Galapagosschildpad. Wat een beauty's zijn het toch en wat was het gaaf om op een berghelling tussen tientallen van deze reuzen te mogen lopen en fotograferen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier