PEL

profiel PEL

Naam

Peter Leewis

Reviews

1

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

20 July 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Vietnam

Fav. stad

Hanoi

Over mij

Voor werk en privé heb ik al heel landen van de wereld gezien met altijd een of meer foto camera's bij de hand. Geen specialisatie maar veel interesse voor natuur (inclusief macro en onderwater). Ook cultuur, architectuur en straatfotografie passen in mijn profiel. Er is zoveel moois in de wereld dat je kunt vastleggen dat ik daar mijn hobby van heb gemaakt.

Mijn Motto

'Kijk goed om je heen en probeer het op een interessante manier vast te leggen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Olympus

Model

OM-D 5II

Overige

Olympus 14-150 II Olympus 75-300 II Olympus 60mm macro

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "PEL"

 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 09 Dec 2018 | 10:55:22

  Van harte gefeliciteerd met de titel reisreporter van de week

 • profile image comment
  Door MarleenvM• geplaatst op 08 Dec 2018 | 10:32:17

  van harte met de eretitel RR van de week

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 07 Dec 2018 | 18:04:55

  Van harte met je eretitel RR vd week!

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 07 Dec 2018 | 15:35:02

  Hoi Peter, van harte gefeliciteerd met de titel RR van de week, gr. anita

 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 07 Dec 2018 | 15:15:27

  Beste Peter, ... al een tijdje lid sinds dit jaar. De afgelopen weken zijn je foto's ons niet ontgaan en hebben we zelfs een review voorbij zien komen. Dank voor al je input die je met ons wilde delen. We hebben je daarom bij deze uitgeroepen tot de Reisreporter van week 48. Uiteraard hopen we dat we in de toekomst nog altijd prachtige reisinspiratie bij je kunnen opdoen. Gefeliciteerd en we wensen je een fijn weekend. Groeten de redactie.

 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 24 Nov 2018 | 07:14:49

  Hallo Peter.
  Ik kan zien dat je gereageerd hebt op iemand zijn commentaar, maar dat leest hij natuurlijk nooit.
  Je moet dat op zijn persoonlijke site doen zoals ik nu bij jou doe.
  Advies.
  Verwijder de tsoenamie aan foto's die je geplaatst hebt en zet ze er een andere keer gedoseerd op terug, want nu krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen.
  Veel P,zeiler op de site.
  Groetjes
  Ina
  P.s

 • profile image comment
  Door PEL• geplaatst op 23 Nov 2018 | 21:37:24

  Hallo Gerard, dank voor je advies, Ik was net zo blij dat het me eindelijk lukte om mijn foto's voor de verschillende topics van reisfotograaf 2018 op de site te krijgen. dat was me in de manden hiervoor niet gelukt. Weet jij misschien waar ik nu kan zien of ze ook inderdaad ook voor die wedstrijd meedoen?

 • profile image comment
  Door Geervannesmeed• geplaatst op 23 Nov 2018 | 21:13:05

  Hoi Peter. Ik zie dat je vandaag voor het eerst foto's plaatst. Je loopt echter wel wat hard van stapel. Een beginnersfoutje dat mij ook is overkomen. Als je graag wil dat er toch op een van jouw foto's gereageerd wordt, zou ik het aantal plaatsingen drastisch omlaag halen. De mensen gaan echt niet al je foto's openen om die te beoordelen, want er zijn tenslotte nog meer foto's van anderen. Als je er een stuk of drie per dag plaatst is dat meer dan voldoende. Aan jouw echter de keus.
  Als je een foto wil verwijderen kan dat , zoalang er geen reactie op is gekomen. Links boven de titel zie je een rood vierkantje en als je daar op klikt, wordt je foto verwijderd.
  Veel plezier nog op de site
  Gerard

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'1063801' door PEL '1063801' door PEL

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Kinderen in An Phu...

PEL

Ongeveer halverwege tussen Hanoi en Lao Cai vind je dorpjes waar zelden touristen komen. deze kinderen vonden het prachtig dat ze een paar woorden engels van school konden roepen toen we in hun dorp op bezoek waren.

'1063792' door PEL '1063792' door PEL

VietnamNinh Binh

VietnamNinh Binh

Ninh Bin verborgen...

PEL

Als je in Ninh Bin bent kun je naast de bekende boottocht door het karts gebergte ook een aantal andere bezienswaardigheden bezoeken. deze tempel was op een karst heuvel gebouwd en gaf van boven een mooi uitzicht over de regio.

'1063795' door PEL '1063795' door PEL

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Kijk ook eens naar de

PEL

Dit jaar bezochten we een aantal locaties in Thailand die tijdens ons vorige bezoek niet toegankelijk waren na de grote overstromingen. Dus ook Ayuthaya waar we verschillende tempels bezochten. daarbij viel deze vlinder op door zijn prachtige kleuren.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik