Oswald

'485924' door Oswald '485924' door Oswald

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Een must-see in...Ber

Oswald

De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche (ook bekend onder de afgekorte naam Gedächtniskirche) is een kerk in Berlijn die in de Tweede Wereldoorlog door een bombardement zwaar beschadigd werd. Het kerkgebouw staat op de Breitscheidplatz in het stadsdeel Charlottenburg. De oorspronkelijke kerk werd in 1891-1895 gebouwd naar een ontwerp van architect Franz Schwechten, in opdracht van keizer Wilhelm II ter herinnering aan diens grootvader keizer Wilhelm I. De kerk werd gebouwd in een neoromaanse stijl die sterk gebaseerd was op romaanse kerken in het Rijnland. In de nacht van 23 november 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, raakte de kerk zwaar beschadigd bij een geallieerde luchtaanval op Berlijn. De nieuwbouw erlangs: een achthoekige nieuwe kerkzaal en een achthoekige nieuwe klokkentoren.

'485853' door Oswald '485853' door Oswald

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Wild spotten in...Ned

Oswald

Okay, een gamedrive in Zuid Afrika of Orca´s spotten bij Vancouver spreekt misschien meer tot de verbeelding, maar vlak onze eigen natuurparken niet uit. Hoe heerlijk is het om op een zonnige zondag met een aldaar te verkrijgen leenfiets over de Hoge Veluwe te toeren en dan in de verte ons eigen Nederlandse wild te kunnen zien?

'483044' door Oswald '483044' door Oswald

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Waar kun je de zon he

Oswald

Bijna een pleidooi voor het maken van een cruise. Maar het is heus zo: de mooiste zonsondergangen hebben we mogen meemaken al dobberend op een cruiseschip op volle zee. Als je dan ook nog in de luxe positie bent dat je een balkonhut hebt, lijkt het alsof je als enige gelukkige op de wereld dergelijke schouwspelen mag bewonderen.

'483043' door Oswald '483043' door Oswald

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Onmisbaar tijdens je.

Oswald

Svartifoss betekent 'zwarte waterval'. Ondanks zijn beperkte hoogte, slechts 25 meter, is dit een bijzondere waterval. Een smalle stroom water, bestaande uit ijskoud smeltwater, stroomt over de rand. Maar die rand bestaat zeshoekige basaltzuilen. De ongewone vorm is het resultaat van lava dat heel langzaam afkoelde. Het gesmolten gesteente kristalliseerde waardoor het zijn karakteristieke zeshoekige vorm kreeg.

'458454' door Oswald '458454' door Oswald

MaltaMarsaxlokk

MaltaMarsaxlokk

Kerk op centrale plei

Oswald

In potentie is het in het oosten van Malta gelegen Marsaxlokk een topbestemming voor het toerisme. Het enige wat ontbreekt zijn mooie stranden in het dorp zelf. Mogelijk dat dit ervoor gezorgd heeft dat dit vissersdorp nog niet aangetast is door projectontwikkelaars. Hoewel het ons niets zou verbazen als dit in de toekomst nog verandert, hopen we dat Marsaxlokk het huidige karakter mag blijven behouden. Eigenlijk bestaat het dorp uit een langgerekte vissershaven vol karakteristieke vissersbootjes. Het kan niet anders zijn dan dat zowel fotografen als schilders zwaar geïnspireerd worden door deze aanblik. De manier waarop de hoofdzakelijk kleine vissersbootjes verspreid door het water liggen maakt het een bont geheel waar zelfs de grootste zwartkijker nog door geprikkeld wordt. Het mooiste is de haven in de ochtend, ongeveer een uur tot twee uur na zonsopkomst. Op dat moment waaiert er een zacht licht uit over de vissersboten, waardoor de kleuren op hun best uitgelicht worden.

'458453' door Oswald '458453' door Oswald

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Drukke 'straten' van.

Oswald

"Ik heb mijn bootje volgeladen, vol met oude ....", als variant op het wagen-origineel. Dat kwam meteen bij me op toen we afgelopen najaar deze reeks gondels op een van de waterwegen zagen in de prachtige binnenstad.

'458452' door Oswald '458452' door Oswald

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

Het prachtige...bergl

Oswald

Op dit moment bedekt onder een dikke laag sneeuw, maar in de zomermaand juni fris en groen: de machtige berghellingen langs de Grossglockner Hochalpenstrasse. Een prachtige autorit die weliswaar erg vol kan zijn in de hoogseizoenmaanden, maar desalniettemin de moeite meer dan waard is.

'453407' door Oswald '453407' door Oswald

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Landmannalaugar /...I

Oswald

Een van de meest indrukwekkende wandelgebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland, op zo’n 180 kilometer ten oosten van Reykjavík. Landmannalaugar staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Het gedeelte ‘Laugar’ van de naam Landmannalaugar betekent ‘baden’ en verwijst naar de natuurlijke warme bronnen die je hier vindt, waar je heerlijk in kunt ontspannen.

'453402' door Oswald '453402' door Oswald

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Link naar de nieuwste

Oswald

Ik heb deze foto eerder niet willen plaatsen, omdat-ie naar mijn mening niet helemaal goed genomen is (had er de personen in het geheel op willen zetten). Maar nu ik in de nieuwste Columbus die gisteren op de deurmat viel, op pagina 18 ("4 exotische gewoontes") het stukje bij nr 2 las, inzake de KAIDANGKU, dacht ik dat het wel leuk was om ook mijn versie ervan te uploaden.

'453400' door Oswald '453400' door Oswald

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

De pracht van Venetië

Oswald

Wie door de straatjes van Venetië loopt, loopt in de voetstappen van Vivaldi, Casanova, Tsjaikovsky, Ernest Hemmingway en Marco Polo. Zij raakten net als miljoenen anderen onder de indruk van deze Italiaanse stad op palen. Ooit gebouwd in een naargeestig moeras om uit handen te blijven van de vijand, inmiddels een stad waarvan er maar één op de wereld is. Uniek in ontstaansgeschiedenis, uniek in alle pracht en praal.

'453153' door Oswald '453153' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Genieten aan de kust.

Oswald

Op Venice Beach, aan de rustigere westkust van Florida, zagen we deze grootouders met kleinkind (?) geniet van de warmte en de ondergaande zon, nabij de pier. Een heerlijk rustgevend tafereeltje.

'453133' door Oswald '453133' door Oswald

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Tempel aan zee nabij.

Oswald

Nabij Busan ligt een prachtig tempelcomplex. Wiki hierover: De tempel van Haedong Yonggungsa (Hangul: ?????) is een boeddhistische tempel in Gijang-gun, nabij de Zuid-Koreaanse stad Busan. Het bouwwerk kwam in 1376 tot stand op initiatief van de monnik Naong Hyegeun, een adviseur van koning Gongmin van Goryeo. De tempel is gebouwd op een berg, die Bongrae werd genoemd. Tijdens de Japanse bezetting van Korea werd het complex vernield en in de jaren dertig van de twintigste eeuw weer herbouwd.

'453101' door Oswald '453101' door Oswald

MaltaValetta

MaltaValetta

Stedelijk Malta

Oswald

Het oosten van Malta wordt beheerst door de stedelijke bebouwing die resultaat is van het aaneengroeien van vele verschillende dorpen vanaf de periode na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de dorpen aparte administratieve eenheden zijn, zijn zij op het oog versmolten tot één groot stedelijk gebied. De hoofdstad Valletta meet slechts twee bij een kilometer en telt ongeveer 9.000 inwoners. De stad werd in de tweede helft van de zestiende eeuw gesticht door de toenmalige machthebbers, de Ridderorde van St. Johannes, en is aangelegd volgens een in die tijd revolutionair stratenplan. De stad met de meeste inwoners is Birkirkara met 21.000 zielen.

'453092' door Oswald '453092' door Oswald

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

TV toren te Berlijn

Oswald

De TV Toren (Fernsehturm) is met 368 meter het hoogste gebouw van Berlijn. De toren is gebouwd in 1969 met hulp van Zweedse ingenieurs. Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform waar je bij goed weer tot 40 km ver kunt kijken! Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat in een half uur langzaam geheel ronddraait. De lift waarmee je als bezoeker naar boven kunt, gaat in 40 seconden van beneden naar boven. TIP: vermijd de middag om de lange wachtrijen.

'453091' door Oswald '453091' door Oswald

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Mossen in IJsland

Oswald

Omdat IJsland voor het grootste gedeelte bestaat uit zand- en grindwoestijnen, lavavelden, kale rotsen of gletsjers is slechts een kwart van het land blijvend begroeid. Het regent er vaak maar toch krijgen de planten vaak geen kans om te groeien. Dit omdat het water vanwege de poreuze ondergrond snel wegzakt. Mossen en korstmossen komen veel voor op IJsland. Ze groeien vaak op lavavelden en vochtige plaatsen. Je komt ze ook tegen op plaatsen waar andere planten het al hebben opgegeven om te groeien. Omdat ze hier veel voorkomen duidt dat op een zuivere lucht.

'453038' door Oswald '453038' door Oswald

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zonnebadende pinguins

Oswald

Afrikaanse pinguïns die onder huizen leven. Of onder auto's zitten. Dat is waarom het dorpje Boulders bij Simons Town wereldberoemd is geworden. Het ligt ten zuiden van Kaapstad en is een excursie waard. Je kunt hier op aangelegde wandelpaden kijken naar de dieren, met name tijdens het broedseizoen (van februari tot en maart). Op het strand er naast kun je goed zwemmen bij lekker weer. En zie je af en toe een pinguïn voorbij komen. Maar ook op andere plaatsen langs de kust heb je de kans om deze guitige dieren te zien. Wie langs het strand loopt kan ze hier eigenlijk overal tegen komen, als ze aan land komen om uit te rusten van hun avonturen op zee.

'453037' door Oswald '453037' door Oswald

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Clean Canada

Oswald

Een van de dingen die ons opviel tijdens onze roadtrip door Canada was dat het land zo 'opgeruimd' is en een pure, gezonde sfeer uitstraalt. 'Clean' hebben we daar samenvattend maar van gemaakt. Een dergelijke foto als deze illustreert dat ons inziens.

'452978' door Oswald '452978' door Oswald

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Heel herkenbaar....Pr

Oswald

Praag is liefde op het eerste gezicht. De stad is betoverend en vol pracht en gratie. Praag is verslavend. Zelfs na verschillende bezoeken wil je terug naar de gouden stad met honderd torens, ook al heb je de meeste bezienswaardigheden gezien. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad. Verdwaal in het doolhof van middeleeuwse straatjes en stegen. Rust uit op een terrasje op het Oudestadsplein voordat je naar het schouwspel van de astronomische klok gaat kijken.

'452961' door Oswald '452961' door Oswald

MaltaValetta

MaltaValetta

Doorkijkjes in...Vall

Oswald

Valletta is de hoofdstad van de publiek Malta, een land gelegen in de Middellandse Zee. Valletta ligt op het hoofdeiland dat ook Malta heet. Het vormt samen met o.a. Sliema, Masra en St. Julians een grootstedelijk gebied waar meer dan 300.000 inwoners leven. Dat betekent dat in totaal 75% van de totale bevolking van Malta in deze aaneenschakeling van steden en wijken woont. Het centrum van Valletta zelf telt slechts zo’n zevenduizend inwoners. Dat aantal zal amper of niet uitbreiden, omdat Valletta op een schiereiland ligt waardoor het niet meer kan groeien. Ook is groei binnen de bestaande bebouwing niet meer mogelijk, omdat de hele stad Valletta op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kans dat de stad verandert in een klein Manhattan is daarom uitgesloten. Typerend voor Valletta zijn de vele balkons. De hellende straten met daarboven de grote verscheidenheid aan balkons zorgen voor een typisch plaatje dat je meteen aan Valletta koppelt als je de stad een keer bezocht hebt.

'452953' door Oswald '452953' door Oswald

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Meerdere vissers op..

Oswald

Aan de oostkust van Bali, nabij Sanur, dacht deze visser het alleenrecht te hebben wat betreft visvangst. Niets is minder waar, want de ene na de andere vogel streek neer. Op het moment dat ik de camera pakte, zaten er een tweetal reigerachtigen (?) op de achtergrond.

'452951' door Oswald '452951' door Oswald

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Zwarte beer met groen

Oswald

Deze zwarte beer (ja hij heeft een bruine kleur; zie uitleg bij eerdere foto) doet zich vreselijk tegoed aan het frisse groen wat er eind juni in de bermen stond. Dat zorgde ervoor dat de snuit groen kleurde en de beer er 'verzadigd' bij zat, wat we misschien herkennen als we zelf heerlijk getafeld hebben ...;-)

'452947' door Oswald '452947' door Oswald

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Herfst bij Svartifoss

Oswald

Zoals ook hier nu het geval is, troffen we IJsland ook aan in de prachtigste herfstkleuren en met - over het algemeen- mooi weer. Zo ook hier bij Svartifoss. Wiki over deze bijzondere waterval: De Svartifoss is een waterval in het Nationale Park Skaftafell in het zuiden van IJsland. Hij is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar zijn naam: Zwarte waterval. De hexagonale basaltkolommen zijn ontstaan doordat lava zeer langzaam afkoelde waardoor het gesmolten gesteente kon kristalliseren. Deze kolommen hebben IJslandse architecten, zoals Guðjón Samúelsson, bij hun ontwerpen geïnspireerd. Dat is onder meer terug te zien aan het Nationale Theatergebouw en de Hallgrímskirkja kerk in Reykjavik en aan de markante kerk in Akureyri.

'452364' door Oswald '452364' door Oswald

Montenegro

Montenegro

De fjorden nabij Koto

Oswald

Eerder al plaatste ik een foto van de prachtige 'fjorden van het zuiden' zoals de zee-inham die tot Kotor leidt, met aangrenzende bergenkust ook wel genoemd wordt. In de wateren van die fjorden vindt visteelt plaats. Niet ongecontroleerd, zoals je misschien zou verwachten van een dergelijk land, maar zeer beheerst en selectief, waarbij maximaal aandacht is voor de belasting voor het milieu.

'452363' door Oswald '452363' door Oswald

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Achilles in de...acht

Oswald

Je zult het maar hebben: Achilles als bewaker van je paleis..... Sissi (keizerin Elisabeth van Oostenrijk) had het. Het beeld kijkt richting de hoofdstad van het eiland.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik