Noiram

'1091356' door Noiram '1091356' door Noiram

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Manhattan Bridge

Noiram

Dit is mijn allereerste foto ooit in New York. Op de eerste ochtend tijdens mijn allereerste keer in NY ben ik vroeg opgestaan en ben gaan lopen vanaf onze Airbenb in de richting van de Brooklyn Bridge. De stad kwam langzaam tot leven en er liepen al sportievelingen te joggen over de voetgangersstrook langs het water. Ik vond het een geweldige ervaring om daar op dat moment in mijn eentje te wandelen! Op de foto Manhattan Bridge vanaf Brooklyn Bridge.

'1091057' door Noiram '1091057' door Noiram

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Stationsplein

Noiram

Op het stationsplein in Rotterdam kijkt iedereen natuurlijk even omhoog.. Het station verwerkt gemiddeld dagelijks 170.000 reizigers. Het huidige stationsgebouw, gelegen aan het Stationsplein, werd op 13 maart 2014 officieel geopend door koning Willem-Alexander. De bijnaam van dit gebouw waarvan de punt hier zichtbaar is is overigens Kapsalon, naar het aluminium bakje waar deze snack in geserveerd wordt.

'1090977' door Noiram '1090977' door Noiram

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

The Met

Noiram

Het eerste bezoek aan New York is overweldigend. Een paar dagen is veel te kort. Een bezoek aan het Metropolitan Museum stond op mijn lijstje. Een expositie "Heavenly Bodies" , over kleding en religie waarvan op de foto één van de topstukken. Wereldberoemde kledingontwerpers maakten voor deze tentoonstelling bijzondere gewaden en er werd geput uit films en historische afbeeldingen. De muziek op de achtergrond droeg bij aan een heel speciale "experience". Jammer genoeg is deze expositie niet meer te bezoeken maar ik vond het toch de moeite waard er hier iets van te laten zien. The Met is verder een gigantisch museum, niet te doen in één dag.

'846696' door Noiram '846696' door Noiram

NederlandBreda

NederlandBreda

Koorbanken Breda

Noiram

De afbeeldingen op de koorbanken van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda geven op een bijzondere wijze de tijd weer waarin ze gemaakt zijn (± 1450). De houtsnijwerkjes onder de zittingen vormen als het ware een documentaire over wat Bredanaars vroeger als goed of slecht zagen, waarin ze geloofden, welke omgangsvormen en beroepen ze hadden, welke dieren ze bijzonder vonden en welke spreekwoorden en gezegden ze gebruikten.

'844710' door Noiram '844710' door Noiram

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Duinen!

Noiram

In een klein natuurgebied dat ligt tussen de Noord Brabantse dorpen Best en Son vind je heuse duinen! Als een postzegel zo groot maar toch geweldig! Ook een meertje, heide en veel verschillende naaldbomen geven je het echte buitengevoel.

'842703' door Noiram '842703' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Kasteel Arcen

Noiram

Tijdens een heerlijk weekendje in het noorden van Limburg maakten we in de ochtend een wandeling bij Arcen. Een heel stuk langs de Maas, dwars door het dorpje en aan de rand van het dorp kwamen we bij dit kasteel. Hier zijn de Kasteeltuinen gevestigd, maar daar was het nu nog te vroeg voor.

'842606' door Noiram '842606' door Noiram

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Koningsdag

Noiram

Aan het snoetje van de verkoper te zien gaan de zaken niet echt geweldig. De traditionele vrijmarkt in Eindhoven (Woensel) trekt veel kijkers, maar nog geen kopers voor hem!

'834464' door Noiram '834464' door Noiram

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Isolatie

Noiram

Tijdens een mooie tocht vanuit het kleine dorp Geiranger zag ik tijdens een stop voor het eerst zo'n typisch met grassen begroeid dak. Later zag ik ze vaker, zelfs met geitjes om het gras te kortwieken!

'825592' door Noiram '825592' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Tevreden koeien

Noiram

Deze koeien maken een zeer tevreden indruk en genieten net zoals ik van het Zuid Limburgse landschap. In de buurt van Mechelen.

'825552' door Noiram '825552' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Geulwandeling

Noiram

Voor een stevige wandeling in onze mooiste provincie Limburg ben ik altijd te porren. Dit is de Kleine Geul die hier door Mechelen stroomt. Het was het beginpunt van een mooie route door het heuvellandschap.

'572802' door Noiram '572802' door Noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Centraal Station

Noiram

Het Centraal Station in Amsterdam zien we meestal aan de voorzijde, het prachtige entreegebouw van Cuypers. Onlangs kreeg ik een heel ander beeld vanaf cruiseschip de KONINGSDAM, bij terugkomst vanuit Noorwegen.

'572675' door Noiram '572675' door Noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Hoge Fronten

Noiram

Bezaaid met resten van de achttiende en negentiende-eeuwse vestingwerken ligt vlakbij het historische centrum van Maastricht het natuurgebied Hoge Fronten. Een heus beschermd natuurmonument. Ik kwam er toevallig bij uit omdat ik mijn auto parkeerde bij de Cabergerweg, daar vlakbij stond een richtingaanwijzertje met een verwijzing naar het park. Een verrassing!

'572547' door Noiram '572547' door Noiram

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Winter in Brabant

Noiram

Dezer dagen is het koud....met koude vingers stel ik mijn camera in en plaats 'm op mijn nieuwe reisstatief...genieten! Dit is een vennetje in het natuurgebied de Moerputten vlakbij Den Bosch.

'572477' door Noiram '572477' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Devotie

Noiram

Tijdens een wandeling in de zuidlimburgse heuvels kom je om de haverklap uitingen van het katholieke geloof tegen. Meestal in de vorm van kruisbeelden in de berm of op kruisingen van wegen. Dit kleine beeldje van een heilige in een kastje was tegen een boom gespijkerd in een bos nabij Mechelen. Het hangt er al heel lang!

'572355' door Noiram '572355' door Noiram

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Optocht Best

Noiram

Wij zèn lang van stof....een paar vrienden verbonden door één lang bloemetjesgordijn... dat soort ongein, dat is carnaval! Een vrolijke boel bij het vertrek van de optocht in Best.

'572289' door Noiram '572289' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Het zuiden van het...

Noiram

Het uiterste zuiden van Limburg heeft op mij een grote aantrekkingskracht. De prachtige uitzichten vanaf de heuvels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het begint altijd met een uurtje Google Maps, een wandelkaart en een volle tank. Volgende dag op naar de A2, richting Maastricht. Ik zet de auto in een dorpje en pik van daaruit een wandelroute op. Zoals hier de gele route vanuit Mechelen.

'572147' door Noiram '572147' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Maretak

Noiram

In het mooie landschap van Zuid Limburg, hier in de omgeving van Mechelen, zie je in de kale bomen de maretak vrij vaak. De maretak is een groenblijvende plant uit de sandelhoutfamilie. De plant leeft op bomen. Het is een halfparasiet: voor water en zouten is de plant afhankelijk van zijn gastheer. Bijzonder, die bollen hoog in de boom!

'572004' door Noiram '572004' door Noiram

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Moerputten

Noiram

Een sprookjesachtige sfeer in het winterse natuurgebiedje Moerputten vlakbij Den Bosch. In het voorjaar zie je hier weer dichte begroeiing, hoor je vogels en voelt het héél anders. Deze bemoste kale takken vind ik heel bijzonder. De wandeling gaat deels over houten vlonders.

'571914' door Noiram '571914' door Noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Bonnefantenmuseum

Noiram

Het Bonnefantenmuseum ( de naam is afgeleid van het klooster waar de oude collectie zich voorheen bevond) is een museum voor middeleeuwse houtsculpturen, keramiek, oude en hedendaagse kunst met een afwisselend tentoonstellingsaanbod, diverse rondleidingen en kinderactiviteiten. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi is een markant herkenningspunt langs de Maas. Vorige week plaatste ik een foto van de muurschildering die in de punt van dit gedeelte van het gebouw is aangebracht.

'571631' door Noiram '571631' door Noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Bonnefantenmuseum

Noiram

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft een zeer herkenbaar uiterlijk. Het hoofdgebouw lijkt wel een kogel! Juist in de koepel van dit gebouw is een muurschildering aangebracht door kunstenaar Stanley Donwood. Op de vloer ligt een grote stapel zitzakken zodat je het eens rustig op je kunt laten inwerken...

'571534' door Noiram '571534' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Vakwerk

Noiram

Ze liggen als witte pareltjes verspreid tussen het golvende, Zuid-Limburgse heuvellandschap: de voor Limburg kenmerkende vakwerkwoningen en vakwerkboerderijen. De dragende constructie bestaat uit balken, de vakken werden opgevuld met vlechtwerk vaan wilgentenen en aangesmeerd met leem en klei. Daarna werd een witte stuclaag aangebracht.

'571451' door Noiram '571451' door Noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Noorbeek, Zuid Limbur

Noiram

Deze zaterdag een mooie wandeling gemaakt in het uiterste zuiden van ons land, Zuid Limburg. Ik denk dat dit het allermooiste gebied van Nederland is. Op de foto het Gulpdal bij Noorbeek.

'571338' door Noiram '571338' door Noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Sphinxpassage

Noiram

In de oude Sphinxfabriek in Maastricht is een 120 meter lange wand ingericht met tegeltableaus en vitrines vol aardewerk om zo de geschiedenis en opkomst van deze industrietak uit te beelden. Heel leuk om een uurtje kennis op te doen! Gratis toegankelijk van 8 tot 18 uur.

'571182' door Noiram '571182' door Noiram

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Trol!

Noiram

Noorwegen is het land van de trollen...deze wezentjes kom je overal tegen, vooral in grote getallen in de souvenirwinkels. Dit trolletje zag ik op dit electriciteitshuisje in de stad Bergen. Een mooi staaltje graffiti!

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik