Nien

profiel Nien

Naam

Nienke Heijmans

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

22 april 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Argentinië

Fav. stad

Buenos aires

Over mij

Ik ben Nienke, woon en werkzaam in Rotterdam en mijn grootste passies zijn schrijven, reizen, koken en fotografie! Ik wil het liefst zoveel mogelijk nieuwe plekken ontdekken en vastleggen en dan zo ver mogelijk van de toeristische paden af. Ik ben gefascineerd door andere culturen en wil dan ook zoveel mogelijk van de lokale bevolking zien als ik ergens ben! Hun gewoontes leren kennen, nationale gerechten eten, op plekken komen waar ook zij heen gaan. Dit is voor mij de ultieme vakantie en dit triggert mij om telkens opnieuw weer op zoek te gaan naar unieke plekken op de wereld.

Mijn Motto

'Begeef je tussen de locals; eet, dans en lach met hen, dompel jezelf onder in hun cultuur. Leer hem kennen, leer jezelf kennen!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

 

12 reactie(s) bij "Nien"

 • profile image comment

  Graag gedaan Nienke, Ik zie dat je ook van Zuid-Amerika houdt. Tof! Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-05-16 14:43:24
 • profile image comment

  Dank je voor het aanbod. We zijn druk bezig momenteel met voorbereiden, dus wie weet vraag ik nog om advies.

  Door neretslok • geplaatst op 2019-04-28 14:44:01
 • profile image comment

  Welkom Nienke bij de Community, en gefeliciteerd met de titel Nieuwkomer v/d week.

  Door akerkvliet • geplaatst op 2019-04-27 19:43:49
 • profile image comment

  Van harte met je titel nieuwkomer van de week!

  Door baatjes • geplaatst op 2019-04-25 21:33:31
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je eretitel!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-04-25 16:13:30
 • profile image comment

  van harte met de titel 'nieuwkomer van de week'

  Door aticketto • geplaatst op 2019-04-25 13:45:56
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Nien met je titel van nieuwkomer van de week en de rode ster

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-04-24 21:27:21
 • profile image comment

  Een prachtig begin, een rode ster en nieuwkomer van de week. Gefelicteerd!

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-04-24 21:00:05
 • profile image comment

  Welkom op deze site en meteen nieuwkomer van de week. Gefeliciteerd. Gr. Hans

  Door hansdewildt • geplaatst op 2019-04-24 19:39:03
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je titel nieuwkomer van de week

  Door travelbag • geplaatst op 2019-04-24 19:00:40
 • profile image comment

  van harte met je titel Nieuwkomer van de week, veel plezier op de site!

  Door karinm • geplaatst op 2019-04-24 14:40:51
 • profile image comment

  De redactie heeft jou verkozen tot Nieuwkomer van de week, gefeliciteerd. Wat een binnenkomer, met een knal van een foto. Die moesten we wel een rode ster geven, prachtig. We hopen snel nieuwe foto's van je te zien.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2019-04-24 14:03:15

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'1095729' door Nien '1095729' door Nien

ChiliLauca NP

ChiliLauca NP

Alleen op de wereld

Nien

"Alleen op de wereld". Deze gedachte overvalt je wanneer je de aanblik ziet van deze prachtige vicunas, die zich langzaam en in gedachten verzonken voortbewegen over de zoutvlakte van "Salar de Surir" in het Lauca nacional park; een ware parel in het uiterste noorden van Chili. Één van de beesten kijkt nog even loom de camera in bij het passeren, maar het lijkt geen probleem dat ik hem/haar in alle rust aan het observeren ben en hij loopt vredig verder. Het is bijna niet voor te stellen wat voor rust en sereniteit je ervaart op deze magische plek op aarde, een plek die tot nu toe nog niet overspoeld is door toeristen en waar de tranen je in de ogen springen van de schoonheid ervan. Bijna zou je je adem willen inhouden om je zo puur en intens mogelijk te concentreren op de geluiden om je heen; de zachte wind, het gefluit van de tientallen immens rose flamingos die aan het pootje baden zijn in het water, het gescharrel van een enkele lama of alpaca in het groen en hier en daar een donderslag van de storm die zich ver in de bergen bevindt. De besneeuwde top van een 6000 meter hoge vulkaan rijst op aan de andere kant en maakt dat jij je als mens klein en nietig voelt... Puur en authentiek, in al zijn onschuld...waar vindt je tegenwoordig nog zo'n plek? Ik hoop met heel mijn hart dat deze vicunas over een aantal jaar nog steeds even vredig over het zout lopen, dat deze plek een plek blijft waar je je alleen op de wereld waant... Één met de natuur.

'1096007' door Nien '1096007' door Nien

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

In de ban van de...Co

Nien

Torres del Paine, het bekende nationale park in het Zuid-Chileense Patagonie maakt alles waar wat de vele reisboeken, magazines en touroperators beweren; het is één van de meest spectaculaire, ruige en ongerepte gebieden op aarde en dat voel en merk je nog voordat je vol verwachting het park binnen rijd. Uren lang waan je je eerst langs uitgestrekte velden en weilanden die reiken zo ver je zicht het toelaat, waar allerlei dieren vredig lopen te grazen in het groen. Hier en daar een "estancia" in de verte, verscholen achter een paar hoge bomen en aan de horizon beginnen zich langzamerhand besneeuwde bergtoppen te ontpoppen. Dan weet je: "ik ben aan het einde van de wereld". In het park zelf val je van de ene in de andere verbazing wanneer wéér een nieuw spectaculair uitzicht opdoemt in de verte, wanneer je plots oog in oog komt te staan met een verdwaalde "guanaco" die het pad voor je blokkeert of wanneer je vanuit het niets ineens 's werelds grootste vogel ter wereld boven de toppen van de bergen ziet zweven: de Andescondor, oftewel koning van de Andes, met een spanwijdte van maarliefst 3.2 meter. Het is niet te bevatten hoe groot deze prachtige dieren zijn tot je daadwerkelijk met eigen ogen kan aanschouwen hoe hij/zij een show voor je weggeeft op slechts een paar meter afstand. Een waar "kippenvel moment", beseffende dat er slechts een paar plekken op aarde zijn waar het dier zich in volle glorie laat zien, één met de wind. Het ultieme gevoel van vrijheid...

'1096413' door Nien '1096413' door Nien

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Stop and stare

Nien

Het nationale park Los Glaciares, gelegen in het Argentijnse deel van Patagonie is net als Torres del Paine een ware lust voor het oog voor wie een echte natuurliefhebber is. Waar bergen, meren, bossen en gletsjers zich afwisselen is het de guanaco die zich rustig staande weet te houden in zijn natuurlijke habitat. De grootste soort van de kameelachtigen wordt helaas met uitsterven bedreigd doordat er volop op ze wordt gejaagd vanwege hun fijne vacht. Om deze reden en vanwege hun grootte is het stukken lastiger om dit sierlijke dier van dichtbij te kunnen bewonderen dan bijvoorbeeld de vicuna, een andere wilde kameelsoort die voorkomt in Chili en Argentinië. Heel bijzonder was dus dit moment, waarop ik tijdens lange een hike door de adembenemende natuur ineens oog in oog kwam te staan met dit prachtige beest. Hij staarde me doordringend aan, nog even traag verder kauwend op zijn grasspriet voordat hij zijn hoofd weer voorover boog en zich tegoed deed aan nog wat groen. Rustig vervolgde ik ook weer mijn weg, met een grote glimlach op mijn gezicht.