Nielsdros

'444818' door Nielsdros '444818' door Nielsdros

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Avontuurlijk!

Nielsdros

De weg der wegen. Ik heb er tijdens mijn vakantie in Amerika een stuk overheen gereden tijdens een roadtrip door Amerika. Van Los Angeles naar Barstow. Elk winkeltje, bedrijfje wat aan deze route ligt probeert zijn naam te koppelen aan deze wereldberoemde weg. Ik zou de hele route nog wel eens een keer willen afleggen. Iemand hier ervaringen mee?

'444728' door Nielsdros '444728' door Nielsdros

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Brooklyn Bridge

Nielsdros

De Brooklyn Bridge. Een bouwwerk uit 1883 en een van de meest bekende bruggen ter wereld. Over de brug lopen van Manhattan naar Brooklyn of andersom is een aanrader. De brug is 1.825 meter lang en je hebt een mooi uitzicht op de skyline van New York!

'444713' door Nielsdros '444713' door Nielsdros

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York

Nielsdros

Wat een geweldige stad. New York City! Een van de meest invloedrijkste steden ter wereld. Deze zomer ben ik er voor het eerst geweest. Een tip voor mensen die de stad nog gaan bezoeken, schaf een New York City Pass aan en je hebt gereduceerde toegang tot heel veel bezienswaardigheden.

'435691' door Nielsdros '435691' door Nielsdros

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Zomers-Orthodox

Nielsdros

Een Grieks-orthodoxe kerk in Lindos, Rhodos. De felle witte muren en oranje dakpannen steken mooi af tegen de diepblauwe lucht. Het was 35 graden en de zon scheen fel op dit witte bergstadje.

'435592' door Nielsdros '435592' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Onweer!

Nielsdros

Bij gebrek aan filters voor je camera moet je creatief zijn. Ik heb deze foto, toen nog met mijn compactcamera gemaakt door de folie aan de bovenkant van de voorruit van de auto. Dit zorgt ervoor dat je geen last heb van de zon. Het begon te onweren in Kwazula-Natal maar de dreigende lucht wordt door dit effect gedramatiseerd.

'434827' door Nielsdros '434827' door Nielsdros

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Fleurig & Kleurig

Nielsdros

Ik wilde een sfeervolle foto maken van de stad Istanbul. In de verte zie je de blauwe moskee. Een onbetwiste trekpleister van de stad. Voor de moskee ligt een prachtig park met een fontein. Veel mensen komen hier even rustig op een bankje zitten of zoeken verkoeling bij de fontein. Ik was er in Juni en de natuur in de stad stond nog vol in bloei. Istanbul is een echte aanrader!

'434818' door Nielsdros '434818' door Nielsdros

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Mobiele bakkerij

Nielsdros

Waar ze in Afrika met potten water lange afstanden afleggen doen de verkopers in Istanbul dat met opgestapelde broodjes op een houten plateau. Slenterend door de straten verkopen ze met name aan toeristen. Deze verkoper liep vrolijk door de winkelstraat en had er geen problemen mee dat ik hem even op de foto zette.

'434630' door Nielsdros '434630' door Nielsdros

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Kleine Acrobaat

Nielsdros

Deze vliegende tor vond ik gisteren tijdens een wandeling door het Drenthse landschap. Mooie natuur daar! Het verbaaste me met welk gemak hij van blad naar blad klom. Hij was erg bewegelijk dus hem op deze manier vast te leggen was een hele kunst. Hij lijkt als een aap aan deze grassproet te slingeren.

'482164' door Nielsdros '482164' door Nielsdros

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Avontuur, cultuur,...

Nielsdros

Mocht je het eiland Rhodos gaan bezoeken, dan heb ik nog een mooie tip. Deze ontving ik van andere Nederlanders op het eiland. Aan de westkust van het eiland staat het kasteel Monolithos. Dit is een Venetiaans kasteel gebouwd in 1480. Het bevindt zich op een rots die uittorent boven de rest van het landschap en je kunt het van een afstand goed zien liggen. Overdag trekt het meerdere bezoekers, maar eigenlijk moet je dit kasteel s'avonds gaan bezichtigen. Het is wel oppassen. De wegen naar het kasteel zijn vrij steil en er is geen verlichting. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de meeste mensen voor de veilige route kiezen en eerder huiswaarts aan. Wanneer de zon laag staat en minder sterk van kracht is krijg je een prachtige oranje gloed over de middellandse zee te zien. Je kunt de eilanden Halki en Alimia in de verte zien liggen. Het uitzicht is prachtig. Samen met mijn vriendin ben ik hier met de scooter ook heengereden, dat was goed te doen. Toen we er eenmaal waren was het magisch mooi. De kans is dus groot dat je er tijdens de zonsondergang in je eentje bent. Nog een extra voordeel is dat wanneer je vanuit Rhodos Stad komt, je onderweg een Griekse opgraving kunt bezoeken en er op de route diverse visrestaurants te vinden zijn die verse vis serveren. Een echte aanrader. Het is gratis, je hebt het beste uitzicht van het hele eiland en als je geluk hoef je het ook nog eens niet te delen.

'434551' door Nielsdros '434551' door Nielsdros

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Libelle Zomerweek

Nielsdros

Deze Libelle heb ik zojuist gefotografeerd nabij het dorpje Tiendeveen in Drenthe. De meest groene provincie van ons land. Ga 5 minuten in een weiland nabij het water zitten, genieten van de zon en de natuur en er komt van alles aanvliegen. Mooie van insecten is dat zij vaak rustig blijven zitten waardoor ze goed te fotograferen zijn.

'434443' door Nielsdros '434443' door Nielsdros

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Party in Paris

Nielsdros

Ga je naar Parijs, dan breng je ook een bezoekje aan De Moulin Rouge in Parijs. Bekend van de film uit 2001 is de Mouling Rouge een nachtclub met grote uitstraling. Ik heb ervoor gekozen deze expres te fotograferen met een scheef kader. Zo krijg je een nog dynamischer beeld wat past bij deze nachtclub.

'434306' door Nielsdros '434306' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Acacia Tree

Nielsdros

Naast de welbekende bomen in Madagaskar die op de kop lijken te staan (Baobab Tree) is dit toch wel een van de meest herkenbare bomen als je aan Afrika denkt: De Acacia Tree. Een boom die vanaf de tak vrij horizontaal doorgroeit waardoor hij een platte vorm aanneemt. Ik kwam deze boom op een van de wegen van het Kwazulu Natal Hluhluwe National Park tegen. Erg mooi.

'434254' door Nielsdros '434254' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Ode aan volkslied

Nielsdros

Je volkslied zingen. Trots en uit volle borst. Dat deden deze twee Zuid Afrikaanse jongens. Op een plaatselijke markt waar vooral inheemse producten werden verkocht trokken zij de meeste bekijks. De meeste oorspronkelijke Zuid-Afrikanen hebben vaak geen geld om allerlei instrumenten te kopen en hebben daardoor geleerd veel meer verschillende klanken te gebruiken tijdens het zingen dan wij als westerlingen doen. Prachtig vond ik het. Het lied heet Nkosi sikelel' iAfrika. Via deze link krijg je een idee hoe dit klonk: https://www.youtube.com/watch?v=PKQ5zF6WA9o

'434106' door Nielsdros '434106' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Afrikaanse keuken

Nielsdros

In de Zulu Community in de buurt van Durban waar ik verbleef leefde men heel gemeenschappelijk. Koken gebeurde in deze 'keukens' en we aten met honderden mensen tegelijk. Ze waren er erg trots op wat ze gebouwd hadden en lieten dat graag zien. Als westerling is dit toch even slikken, want de levens standaard is echt erg laag. Toch een aardige maaltijd gekregen. En mensen zijn je dan heel dankbaar dat ze wat van hun cultuur met je kunnen delen.

'433969' door Nielsdros '433969' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Zebrapad

Nielsdros

In het Kwazulu Natal Hluhluwe National Park, vond ik deze zebra's op de weg. Eerst blokkeerden ze de doorgang maar nadat we stapvoets doorreden liepen ze verder. De zebra op de foto bleef minutenlang nieuwsgierig kijken. Dit was de eerste keer dat ik op safari was. Erg gaaf!

'433842' door Nielsdros '433842' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Contrast

Nielsdros

Het echte afrika, 'buiten de gebaande paden'. In een zeer primitieve Zulu-hut vond ik dit meisje. Grauw en donker was het er maar mijn oog viel gelijk op haar trui met de felle kleuren. In een gebied waar zoveel armoede en ellende is geven deze kleuren haar toch een stukje vrolijkheid. Een bijzonder contrast.

'433816' door Nielsdros '433816' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Binkies

Nielsdros

Deze twee jongens vond ik tijdens een wandeling door de community's van Zuid Afrika. Ze waren druk aan het spelen en hadden veel schik. Het ogenblik dat ik deze foto nam was het enige moment dat ze even relaxed tegen een muurtje leunden. Dat ze afgeleid naar iets interessants aan de zijkant kijken vind ik het leuke aan deze foto.

'433801' door Nielsdros '433801' door Nielsdros

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Eyes of Africa

Nielsdros

Voor een videoproject was ik in een weeshuis in Zuid Afrika waar kansarme kinderen werden opgevangen. Dit meisje was in tegenstelling tot de andere kinderen niet aan het spelen maar zat me aan te staren. Op een gegeven moment kwam ze naar me toe. Haar vragende ogen lijken te zeggen, meneer mag ik met u mee?

'433490' door Nielsdros '433490' door Nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Stadsbeeld London

Nielsdros

Deze foto is gemaakt op de dag dat de metro's in London staakten en er grote chaos in de stad zou zijn. Aldus de media. Toen we eenmaal aankwamen in Londen bleek dat hier niks van waar was en men gewoon met de metro kon reizen. Ik vond het wel een mooi stadsbeeld van Londen, op de achtergrond is namelijk ook Westminister Abbey, de Big Ben en een Londonse tourbus te zien.

'433121' door Nielsdros '433121' door Nielsdros

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kleurrijke sloffen

Nielsdros

Sloffen te koop ik Istanbul. In alle soorten en maten. Lopend door de straten nabij de Blauwe moskee kwam ik deze bonte collectie tegen. Ik zit me nu eigenlijk af te vragen waarom ik geen paar gekocht heb..

'432570' door Nielsdros '432570' door Nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Picadilly Circus

Nielsdros

Picadilly Circus! Dit vind ik te gek, aanstaande zomer ga ik Times Square in New Yok voor het eerst zien, met picadilly Circus, had ik een soort heel klein voorproefje. Grote billboards met videobeelden. Dit ligt nabij de wijk Soho, waar je trouwens heel goed kunt shoppen en eten.

'432474' door Nielsdros '432474' door Nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Typisch Londen!

Nielsdros

House of Parliament, de Big Ben, rode stadsbussen, de zwarte taxi's, wolken aan de lucht en fietspaden voor de ontelbare mountainbikers en wielrenners in de stad. Dit is Londen in één foto. Ik heb de foto laag bij de grond gemaakt, zo creëer je een interessant beeld en gefotografeerd met een groothoeklens om zoveel mogelijk van dit stukje Londen mee te nemen!

'432362' door Nielsdros '432362' door Nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

The Tower

Nielsdros

Dit is de Tower of London, hier liggen de kroonjuwelen opgeslagen. Het gebouwencomplex ligt aan de rivier de Thames en heeft een rijke historie als a.o. koninklijk paleis, gevangenis en is open voor het grote publiek als museum. Het is een bezoek zeker waard. Tip: Vanaf de London Tower Bridge heb je een goed uitzicht op het complex!

'432301' door Nielsdros '432301' door Nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Tower Bridge London

Nielsdros

De London Tower Bridge. Een oude brug uit de 19e eeuw is een van de trekpleisters van de stad. Naast de Tower of London. En terecht! De brug torent vorstelijk boven de rivier de Thames uit. De lucht in deze foto maakt hem nog wat spectaculairder. Deze moet je zeker gaan zien wanneer je de stad bezoekt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier