Niekes

'253889' door Niekes '253889' door Niekes

Iran

Iran

Wachten op manlief

Niekes

In het dorpje Abyaneh leven de mensen nog heel traditioneel. Zowel de mannen als vrouwen dragen traditonele kleding en de vrouw wacht nog netjes op de man.

'253886' door Niekes '253886' door Niekes

IranShiraz

IranShiraz

De portier van de...s

Niekes

Vroeger legde men de overledene op de stilte berg. Hier werden de lijken dan opgegeten door de gieren. Tegenwoordig is dit verboden maar de stilte berg kan nog steeds beklommen worden. Het uitzicht vanaf deze berg is formidabel! Om de berg op te kunnen moet de portier gevonden worden.. dus zoek naar deze man:)

'253884' door Niekes '253884' door Niekes

IranShiraz

IranShiraz

Lekker drogen in de..

Niekes

Na het verven van de wol wordt deze heerlijk in het zonnetje te drogen gehangen in de bazaar. Om deze ververij te vinden moet je diep de bazaar in en alle hoekjes bekijken.

'253882' door Niekes '253882' door Niekes

IranTeheran

IranTeheran

Jong geleerd is oud..

Niekes

Zoals kleine meisjes bij ons op de hoge hakken van hun moeder willen lopen zo willen kleine meisjes in Iran net als hun moeder in chador lopen. Helaas zal snel blijken dat ook zij veroordeelt zijn tot de hoofddoek en/of chador...

'473005' door Niekes '473005' door Niekes

ItaliëRome

ItaliëRome

Fietsen op de via...a

Niekes

Wil je op een leuke, sportieve manier de via appia anticua in Rome bekijken raad ik je aan om op zondag de fiets te nemen tussen 09.00 en 16.30 uur en de via appia af te fietsen. Deze weg is dan zo goed als afgesloten voor verkeer. Alleen bestemmingsverkeer is toegestaan maar dat is nihil. Heerlijk rustig genieten van een mooie lange weg met veel bezienswaardigheden waar je zeker voor moet stoppen. Let wel op dat tussen 12 en 2 uur de catacombes niet te bezoeken zijn! Maar troost je er zijn leuke restaurantjes die de lunch heerlijk voor je bereiden!

'206208' door Niekes '206208' door Niekes

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Siesta!

Niekes

Tijdens de warmste tijd van de dag gaan ook de locals heerlijk siesta houden. De ene thuis de ander op straat... na zijn siesta is hij gewoon weer aan het spelen geslagen (en een goed geluid!!).

'206207' door Niekes '206207' door Niekes

ItaliëRome

ItaliëRome

Op weg naar de paus

Niekes

De zussen van moeder Theresa. Zouden ze weten dat de paus op dit moment op vakantie is?? Ze zijn wel op weg naar het Vaticaan dus misschien niet...

'206206' door Niekes '206206' door Niekes

ItaliëRome

ItaliëRome

Roke en rimpels...

Niekes

Zou iemand haar ooit verteld hebben dat je van roken rimpels kan krijgen?? In ieder geval snakt ze schijnbaar nog steeds naar de nicotine shot...

'472260' door Niekes '472260' door Niekes

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Bewonderen van de...b

Niekes

Zorg dat je een uurtje voordat er een voorstelling begint in Teatro alla Scala op een bankje voor het theater zit. Het is geweldig om te bekijken hoe mooi de Italianen zich kleden voor het bijwonen van een theaterstuk. Wij gaan vaak in vrijetijdskleding... nou de Italianen niet. Zij trekken hun beste kleding en schoenen aan. Een lust voor het oog.

'472259' door Niekes '472259' door Niekes

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Voetbal kijken op de.

Niekes

Naast de immense mooie kerk Duomo is een enorm videoscherm geplaatst. Als je Milaan bezoekt en je hebt geluk (net als ik) en Italië speelt (of de Milanezen) dan is het een hele happening om op dit plein tussen de Italianen te mogen meemaken. Zorg dat je op tijd bent en een plaatsje op de trap hebt zodat je alles goed kunt zien en tot je kan laten doordringen. Zoals de Italianen voetbal beleven is een must om mee te maken!

'472258' door Niekes '472258' door Niekes

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Cimitero monumentale

Niekes

Ook al houd je niet van het bezoeken van begraafplaatsen... dit is uniek!! Zelfs Parijs valt hierbij in het niet. De erezaal is enorm maar ook alle andere graven zijn stuk voor stuk monumenten. Je kunt hier zomaar 4 tot 5 uur ronddwalen en je vergapen aan alle pracht en praal. Ook belangrijke Milanezen en beroemdheden vinden hier hun laatste rustplaats. Stap in de metro naar Porta Garibaldi en loop door de mooie straatjes naar de begraafplaats aan de Via Ceresio.

'184125' door Niekes '184125' door Niekes

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Kleedje kopen?

Niekes

De bazaar waar de mooiste kleden gekocht kunnen worden gebruikt het hele pand als etalage.

'184119' door Niekes '184119' door Niekes

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Het dagelijkse gebed

Niekes

nog even omkijken voordat de moskee betreden wordt voor het dagelijkse gebed.

'472106' door Niekes '472106' door Niekes

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Atlas gebergte

Niekes

Als je een aantal dagen slentert door de straatjes van Marrakech is een bezoek aan het atlas gebergte een geweldige afwisseling. Probeer de toeristische routes te vermijden door een locale taxichauffeur als gids mee te nemen (frans spreken is dan wel een must). Zij weten vaak leuke plekjes die ook voor 1 dag bezocht kunnen worden (zonder in een file van toeristen te lopen). De chauffeurs vinden het super en jij hebt weer een uniek plekje. Pas wel op als vrouw alleen. De mannen in Marrakech zijn, naar mijn ervaring, behoorlijk handtastelijk en kunnen opdringerig worden. Zorg daarom dat je minimaal met zijn tweetjes bent (scheelt ook weer in de kosten).

'152808' door Niekes '152808' door Niekes

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Ik zie je wel!

Niekes

stiekem toch even kijken naar die blanke vreemde

'152805' door Niekes '152805' door Niekes

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Wie is dat dan??

Niekes

Wie is toch die vreemde??

'152799' door Niekes '152799' door Niekes

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Moe en voldaan

Niekes

na 2 dagen eten van een buffel is de leeuw moe en voldaan en vooal heel lui

'152795' door Niekes '152795' door Niekes

RwandaNoord Rwanda

RwandaNoord Rwanda

Silverback

Niekes

Het mogen bezoeken van berggorilla's in Rwanda is absoluut een hoogtepunt. Oke wel prijzig maar iedere euro waard!!

'470436' door Niekes '470436' door Niekes

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Wandeling naar Lake..

Niekes

Vanuit Kisoro kun je, onder begeleiding van een locale gids, een geweldig mooie wandeling naar lake Mutanda maken. Tijdens deze wandeling kom je door diverse dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. De wandeling is redelijk te doen maar niet veel toeristen ondernemen het en daardoor zijn de inwoners van de dorpjes nog niet echt gewend aan toeristen... Ze dansen voor je voeten, lopen met je mee en proberen hun beste engels op je uit. Zo heb je je sporten weer gehad voor die dag samen met heel veel plezier!

'470435' door Niekes '470435' door Niekes

OegandaEntebbe

OegandaEntebbe

Ngamba Island

Niekes

Bezoek het Ngamba Island. Op dit eiland worden chimpansees opgevangen welke gered zijn van een wisse dood. Je komt te weten dat we eigenlijk 98% hetzelfde DNA hebben (kun je ook zeker zien!!) en je mag het voeren bijwonen. Als je veel geld hebt, en alle inentingen!!!, kun je een dag met de medewerkers meedraaien. Absoluut meer dan de moeite waard. Tevens zorg je voor het behoud van dit "opvang" eiland dmv entreegeld en/of donatie! Zeker de moeite waard!

'151802' door Niekes '151802' door Niekes

RwandaNoord Rwanda

RwandaNoord Rwanda

??

Niekes

tja hoe heet deze aapsoort ook al weer?

'151796' door Niekes '151796' door Niekes

OegandaOost Uganda

OegandaOost Uganda

Hallo....

Niekes

waar kijkt zij naar??

'151795' door Niekes '151795' door Niekes

OegandaOost Uganda

OegandaOost Uganda

Familie voor- en...ac

Niekes

een voor en eentje achterop

'151793' door Niekes '151793' door Niekes

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Fietsen??

Niekes

In Uganda gebruikt men de fiets om spullen te vervoeren... niet echt om te fietsen

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier