Neretslok

'1120255' door Neretslok '1120255' door Neretslok

NederlandGelderland

NederlandGelderland

A sunny september...s

Neretslok

Een prac htige warme nazomerdag in Ruurlo. In het kasteel Ruurlo bevindt zich het museum MORE met een fraaie collectie schilderijen van Carel Willink, de magisch realist. In de parkachtige tuin is het mooi wandelen en in de Oranjerie van het kasteel is een brasserie gevestigd, waar het op het terras goed toeven is, met uitzicht op het prachtige kasteel.

'1119032' door Neretslok '1119032' door Neretslok

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Op een mooie...august

Neretslok

Op een van die vele warme augustusdagen dit jaar zag ik dit kwikstaartje, ergens in Flevoland. Het was, zoals gezegd, zeer warm. Niet blijkbaar voor dit vogeltje, dat onverdroten doorging met het achterna zitten van allerlei lekkere hapjes. Hier heeft hij er eentje te pakken.

'1118712' door Neretslok '1118712' door Neretslok

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Nieuw land

Neretslok

Nieuw land is de benaming die meestal aan Flevoland wordt gegeven, hoewel ook Flevoland al weer meer dan 60 jaar oud is. Het allernieuwste stukje land is de Marker Wadden; zij liggen binnen de provincie Flevoland in het IJsselmeer. Zie mijn review hierover. De allerlaatste foto van mijn kant voorlopig van dit prachtige stukje nieuwe land.

'1118602' door Neretslok '1118602' door Neretslok

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Doodgewoon

Neretslok

De grauwe gans is de meest voorkomende gans in Nederland. Dat is niet altijd zo geweest. Tussen 1910 en 1950 kwam hij als broedvogel niet voor in Nederland, maar vanaf de jaren 50 is hij, dankzij de IJsselmeerpolders, weer terug. Deze foto maakte ik vorige week op de Marker Wadden, midden in het IJsselmeer.

'1118577' door Neretslok '1118577' door Neretslok

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Markerwadden 2

Neretslok

Je kunt op de Markerwadden behalve wandelen over de paden en planken over het water ook lekker gewoon naar het strand. Er is een mooi zandstrand en mooi strandpaviljoen. Op de achtergrond zie je de uitkijktoren vanwaar je een mooi uitzicht over de wadden hebt! Het is hier op het strand beduidend rustiger dan Zandvoort of Scheveningen en ik begrijp dan ook eerlijk gezegd niet waarom iedereen daar zo wanhopig heen wil, zodra het 25 graden of meer wordt. Wat mij betreft: Flevoland heeft het (ook).

'1118568' door Neretslok '1118568' door Neretslok

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Marker Wadden

Neretslok

De aanleg van de Marker Wadden is nu zodanig afgerond, dat het bezocht kan worden. Op Nederlands nieuwste stukje land vormt zich een fraai natuurgebied. Ik heb er een review over geschreven en vandaag geplaatst. Absolute tip!!

'1118544' door Neretslok '1118544' door Neretslok

NederlandLelystad

NederlandLelystad

De poepende man van..

Neretslok

Officieel heet dit kunstwerk, dat sinds 2010 op de Markerstrekdam nabij Lelystad staat, de 'hurkende man'. In de volksmond wordt het de 'poepende man' genoemd. De maker van het werk, de Brit Antony Gormley, noemt het zelf 'Exposure'. De hurkende man heeft een weidse blik over het ‘grote’ IJsselmeer. Het kunstwerk is 26 meter hoog.

'1118335' door Neretslok '1118335' door Neretslok

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Kerkje

Neretslok

Zo maar ergens aan de rand van een bos: een klein kerkje of kapel. Ik heb wel iets met kleine kerkjes, waarom weet ik niet. Deze foto is in de buurt van het stadje Daun in de Vulkaaneifel genomen.

'1118262' door Neretslok '1118262' door Neretslok

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Moezelbocht bij Bremm

Neretslok

Ik heb eerder al een opname van de halve Moezelbocht bij Bremm geplaatst. Dit is de gehele bocht met nog enkele wandelaars er bij. Dit is een bekend uitzichtpunt. Het dorpje Bremm met slechts 791 inwoners vaart er wel bij!

'1117977' door Neretslok '1117977' door Neretslok

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Adelaar

Neretslok

De kans om in de duitse Eifel een adelaar te spotten is zeker aanwezig. Deze kwam heel dichtbij en dan is het een kwestie van snel handelen en een portie geluk.

'1117954' door Neretslok '1117954' door Neretslok

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Natuurpark Lelystad

Neretslok

Het Natuurpark Lelystad ligt even buiten de stad, ten zuiden van de A6. Het is een bijzonder mooi en vooral goed onderhouden park met een aardige oppervlakte. Er leven nogal wat bijzondere dieren, maar omdat het leefgebied per dier best groot is, is het een uitdaging om ze te gaan spotten. Met wat geluk tref je hier een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard, eland, ooievaars, otters, bevers, moeflons en Pater Davidsherten. In het park bevindt zich een restaurant met fantastisch uitzicht over de centrale plas en er is een bezoekerscentrum waar alle informatie te krijgen is.

'1117930' door Neretslok '1117930' door Neretslok

ArgentiniëVuurland

ArgentiniëVuurland

Beverplaag

Neretslok

Het leek ze zo’n goed idee, daar in Vuurland. Zeventig jaar geleden werd de bever vanuit Canada hier geïntroduceerd. Het werd een succes: voor de bevers dan. Binnen de kortste keren vermenigvuldigden zij zich tot 150.000, zodat je nu wel van een echte plaag kunt spreken. Ze verwoesten namelijk in hoog tempo de bossen van Vuurland. Als je bedenkt dat de bomen in Vuurland heel langzaam groeien, zal het duidelijk zijn dat als een bos eenmaal is verwoest, er niet zo snel een nieuw bos voor in de plaats komt. Dit troffen wij aan op een twintigtal kilometers buiten de stad Ushuaia.

'1117912' door Neretslok '1117912' door Neretslok

ChiliLauca NP

ChiliLauca NP

Parinacota

Neretslok

Tot ruim 6300 meter reikt de top van deze reus, de Parinacota, gelegen op de grens van Chili en Bolivia. Je bereikt het punt, waar ik deze foto heb genomen, door vanaf Arica en Putre richting Boliviaanse grens te rijden. Enkele kilometers voor de grens heb je dit uitzicht, op 4650 meter hoogte. Adembenemend was het dus zeker!

'1117899' door Neretslok '1117899' door Neretslok

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zierikleeg

Neretslok

Dit is de Poststraat in Zierikzee, met aan het einde van de straat de Dikke Toren. De toren, die eigenlijk St. Lievensmonstertoren heet was bedoeld om 130 meter hoog te worden. Vandaar het stevige fundament en de brede basis van 4 maal ruim 16 meter. Uiteindelijk verging het de gemeente zo slecht dat de bouw gestaakt werd, toen de toren 60 meter hoog was. Deze foto is op 8 juli jl. 's avonds om half acht genomen. Normaal gesproken zou het hier moeten wemelen van de toeristen en bewoners. Nu was er absoluut niemand op straat, behalve wij. Over 30 jaar zal men zeggen: deze foto is in 2020 gemaakt, dat kan niet anders. Zierikzee is overigens de moeite waard. Een stadje met veel torens en monumenten.

'1117869' door Neretslok '1117869' door Neretslok

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Munstermaifeld

Neretslok

Münstermaifeld is een bijzonder oud, klein stadje met ongeveer 3.500 inwoners en ligt tussen Koblenz en Cochem in de Moezelstreek. Het heeft een historisch centrum waar het leuk wandelen is. Even buiten dit mooie stadje ligt het bekende slot Burg Eltz.

'1117809' door Neretslok '1117809' door Neretslok

Duitslandmoezelstreek

Duitslandmoezelstreek

Burg Eltz

Neretslok

In een nauw zijdal van de Moezel, tussen Koblenz en Cochem, staat op een steile rots het kasteel Eltz. Het is een van de weinige kastelen die verwoesting door oorlog of op andere wijze heeft weten te ontlopen. De bouw begon in de 12e eeuw en werd afgerond in de 17e eeuw. Als je vanaf de parkeerplaats de weg omlaag hebt gelopen sta je plotseling oog in oog met dit fraaie bouwwerk en dat is beslist een verrassing. Wij waren er enkele dagen geleden en het was niet te geloven zo druk. Ook Duitsers blijven blijkbaar massaal in eigen land. Een land dat de moeite waard is, maar nu zeg ik niets nieuws.

'1117762' door Neretslok '1117762' door Neretslok

Duitslandmoezelstreek

Duitslandmoezelstreek

Moezelbocht

Neretslok

Deze foto heb ik de titel Moezelbocht meegegeven, en daarmee bedoel ik niet de heerlijke wijn uit de Moezelstreek. :-) Als je vanuit Cochem zo'n 23 km de Moezel richting Trier volgt, kom je in Bremm, een klein dorpje op de linkeroever van de Moezel met 800 inwoners. Het uitzicht op de Moezelbocht is hier echt geweldig mooi. Op een panoramaplek werd deze 'dramatische' foto gemaakt.

'1115536' door Neretslok '1115536' door Neretslok

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Sauraha

Neretslok

Niet ver van het nationale park Chitwan ligt het dorp Sauraha. Een, ondanks het toerisme, nog redelijk authentiek dorp met in ieder geval een prachtige omgeving om te wandelen. Deze foto is 's morgens vroeg genomen, de rivier is de Rapti.

'1115439' door Neretslok '1115439' door Neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Lumbini

Neretslok

Lumbini is een onooglijk plaatsje, enkele kilometers verwijderd van de grens tussen Nepal en India. Een verzameling kleine huisjes langs een doorgaande weg, met knusse rommelige erven, waarop altijd wel mensen en vee rondscharrelen. Enkele kleine hotels en winkeltjes completeren het oord. Lumbini zou totaal onbekend zijn gebleven als men rond 1970 niet bedacht had dat de geboorteplaats van Boeddha meer grootsheid en bekendheid verdiende. Hier moest een indrukwekkende wereldplek van te maken zijn. Want zoals de Christenen hun Bethlehem hebben en de moslims Mekka, zo hebben de Boeddhisten recht op hun Lumbini, was de terechte gedachte. Lumbini ontwikkelde zich – met behulp van veel buitenlands geld - tot de belangrijkste bedevaartplaats voor Boeddhisten. Vlakbij het dorpje verrees op een immens terrein een eerbetoon aan Boeddha, dat beslist de moeite van een bezoek waard is. Toeristen heb ik hier niet veel gezien, maar des te meer pelgrims uit Nepal en India.

'1115392' door Neretslok '1115392' door Neretslok

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

De beul

Neretslok

Dreigend kwam deze beul, met in zijn gevolg de meest vreemde middeleeuwse figuren, op mij afgelopen. In Spanje is men gek op feestjes, ieder dorp en iedere stad heeft er meerdere per jaar. Vooral ' middeleeuwse' feesten zijn zeer populair. Achtergrond is de glorieuze overwinning van de Christenen op de islamieten ergens in de 15e of 16e eeuw. Vaak worden er naast de optochten en andere feestelijkheden, ook veldslagen gespeeld die dit moeten uitbeelden. Deze foto is genomen in Villena.

'1115376' door Neretslok '1115376' door Neretslok

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Hou je vast!!!!!

Neretslok

Het kan maar op enkele plaatsen, de woestijn wil je immers zo veel mogelijk in tact laten. Toch is dit vreselijk leuk: met een jeepie door de woestijn van Abu Dhabi en dan af en toe al slippend en gassend ' de heuvel nemen'.

'1115345' door Neretslok '1115345' door Neretslok

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Nepal heeft het...onn

Neretslok

Hoewel het met de coronacijfers in Nepal, voor zover die betrouwbaar zijn, meevalt (men spreekt over 0-6 doden en enkele honderden besmettingsgevallen) is de lockdown totaal en bijzonder streng, al maanden lang. 2020 zou een jaar moeten worden waarin Nepal er na de zware ramp in 2015 weer bovenop zou komen door de toeristen. Het tegendeel blijkt waar: het land is zwaar getroffen door de lockdown. Veen Nepalezen zijn dagloners en na enkele dagen niet werken, laat staan na maanden niet werken, is het geld op en men heeft niet kunnen sparen. Niet naar buiten (want zware straffen, zoals stokslagen), geen werk, geen eten. De spanning zal er groot zijn en de tijd zal leren of Nepal dit kan doorstaan. Het lijkt twijfelachtig. Voor wie het niet herkent: op de foto zien we Durbar Square in Kathmandu, in een tijd waarin er weer hoop was (2018).

'1115008' door Neretslok '1115008' door Neretslok

Zuid-AfrikaWestern Cape

Zuid-AfrikaWestern Cape

Look at me!

Neretslok

Kijk mij eens, lijkt deze struisvogel te zeggen. Erg gemakkelijk is het niet om ze te fotograferen, ze zijn nogal beweeglijk. Maar met het nodige geduld wordt je uiteindelijk beloond.

'1114224' door Neretslok '1114224' door Neretslok

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Badderen

Neretslok

We hebben het al enkele malen meegemaakt tijdens een gamedrive: een familie olifanten die een bad nemen. Leuk om daar een tijd naar te kijken. Oud en jong, iedereen geniet er van. En als de kleine is ' uitgebadderd ' dan sjokken we weer gewoon achter moeder aan, zoals altijd.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik