NNancyJanssen

profiel NNancyJanssen

Naam

Nancy Janssen

Reviews

0

Foto's & tips

56

Blogs

0

Lid sinds

09 September 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nepal

Fav. stad

New York en Melbourne

Over mij

Niet te stillen reishonger. Helaas ontbreekt het vaak aan vakantiedagen, al mag ik met een gemiddelde van twee verre reizen per jaar niet klagen :-)
Dit jaar staat Patagonie op de planning, een bestemming waar ik al jaren naar toe wil. Ik haal veel inspiratie uit de prachtige foto's op deze site en kan niet wachten om te gaan. Ook de mooie foto's van andere bestemmingen maken mijn to-travel-list alleen maar langer.

Herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken.

(Er mogen geen foto's van mij zonder mijn toestemming worden gebruikt of gepubliceerd)

Mijn Motto

'The world is a book and those who do not travel read only one page.. Travel is the only thing you buy that makes you richer.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200

Overige

Nikon 18-55 mm/Nikon 55-300 mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (56)

'489058' door NNancyJanssen '489058' door NNancyJanssen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Heilige man

NNancyJanssen

Tijdens een bezoek aan Pashupatinath zul je ongetwijfeld sadhus tegenkomen. Deze heilige mannen hebben de eerste drie hindoeïstische levensdoelen, plezier, rijkdom en juist handelen opgegeven. Een sadhu is volledig toegewijd aan het behalen van spirituele bevrijding moksha door meditatie. (bron: Wikipedia) Onze gids vertelde ons dat de grijze kleur op de huid van de mannen komt door het feit dat ze zich soms insmeren met de as van overledenen. Deze sadhus willen maar al te graag met je op de foto...tegen een vergoeding uiteraard. Pashupatinath is de belangrijkste hindoetempel in Nepal maar ook een van de belangrijkste Shiva Tempels van het hele continent. In Pashupatinath worden openbare crematies gehouden. Ik zag er in eerste instantie een beetje tegen op om die crematies bij te wonen. Toch ben ik blij dat ik het heb mogen meemaken. Het heeft heel veel indruk gemaakt en ik moest het even laten bezinken. Tegelijkertijd vond ik het ook wel 'mooi'. Het is gewoon een andere manier van met de dood om gaan.

'488708' door NNancyJanssen '488708' door NNancyJanssen

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Muurtje klimmen

NNancyJanssen

De langste muur ter wereld is niet in beeld te brengen. Het is moeilijk voor te stellen als je als klein mensje op de muur staat dat je maar een fractie van de ruim 6000 kilometer hebt gezien. Al is nooit met zekerheid vastgesteld hoe lang hij nou eigenlijk is. Het beklimmen blijft een uitdaging, maar absoluut de moeite waard! De prachtige uitzichten die je hebt als je op een hoog punt staat, zijn onvergetelijk...

'489387' door NNancyJanssen '489387' door NNancyJanssen

ChinaBeijing

ChinaBeijing

De lama's

NNancyJanssen

De Lama Tempel in Beijing is een opmerkelijke tempel, aangezien deze Tibetaanse boeddhistische tempel een prominente plek in de stad heeft. Het is een van de grootste meest perfect bewaard gebleven en meest belangrijke Tibetaanse Boeddhistische kloosters ter wereld. Het gebouw en de kunstwerken van de tempel is een combinatie van Han-Chinese en Tibetaanse stijlen. De Lama Tempel werd in 1694 gebouwd als onderdeel van de stadsmuur. De monniken zitten allemaal op een rij en zeggen mantras op in koor, ze gaan zo op in hun meditatie dat ze de toeristen buiten niet opmerken.

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (22)

'499960' door POSJE '499960' door POSJE

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Kippen wegen

POSJE

Pasighat in Arunachal Pradesh, we staan vroeg op om foto's op de markt te maken, maar hier begint de markt niet zo vroeg, wel begrijpelijk het is nog koud. Even een bakje thee en dan begint de markt. Deze dame wil een paar kippen kopen, dit gaat niet per stuk, wel per gewicht.

'497941' door Afrika '497941' door Afrika

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Snoepend van de Salvi

Afrika

Vandaag heerlijk gefietst door prachtige (natuur)gebieden. Onderweg geen foto's gemaakt, maar in de tuin toch maar even deze Wesp die aan het snoepen was van de Salvia. Er vlogen er tientallen, maar ze waren constant in beweging. Deze is dan ook niet helemaal scherp, maar ik vond het wel een leuk plaatje om te plaatsen.

'494563' door Travelbag '494563' door Travelbag

OegandaMurchison Falls NP

OegandaMurchison Falls NP

Vergeten te scheren

Travelbag

In Murchison NP zitten veel nijlpaarden. Op veel plekken in Uganda trouwens. Je kunt er vrij dichtbij komen (veiligheidsvoorschriften in acht houden), waar je ze in andere landen vaak veraf ziet. Leuk beeld was deze witte reiger die een beetje afkeurend zijn kant op kijkt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier