Morealin13

profiel Morealin13

Naam

Linda Bouwmeester

Reviews

0

Foto's & tips

69

Blogs

8

Lid sinds

17 November 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Rusland

Fav. stad

Seoul, Moskou, Londen, Boedapest

Over mij

Mijn vriend Jim en ik zijn 2 reislustige mensen die samen de wereld verkennen, stukje bij beetje. Allebei hebben we andere delen van de wereld gezien en toch vinden we plekken die we allebei niet hebben gezien.
Doordeweeks werk ik in een microbiologisch laboratorium en mn lange weekenden probeer ik vaak een stukje van europa te bezichtigen.
In 2003 heb ik de transsiberie express gedaan en toen is het allemaal gaan rollen, reizen, meer zien. En daarom vind ik reizen zo'n super hobbie.

Mijn Motto

'Stap voor stap de wereldveroveren met mijn camera :)'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Model

Coolpix 53100

Overige

Canon EOS D40 Cameraphone Sony Erickson

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (69)

'381086' door Morealin13 '381086' door Morealin13

KroatiëZagreb omgeving

KroatiëZagreb omgeving

Zagorje, Kroatie

Morealin13

De meeste toeristen naar Kroatie gaan regelrecht naar de bekende kust van Dalmatie. De Zagorje regio, ten noord van Zagreb, ziet weinig toeristen. Dit is een betoverend en ontspannend plattelands regio, met grote boerderijen, wijngaarden, maisvelden, bossen, en kleine witte huisen en kerken.

'377714' door Morealin13 '377714' door Morealin13

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Mouraria, Lissabon,..

Morealin13

Een natte middag in Mouraria, Lissabon. Ondanks de nabijheid van de centrale Baixa zone, Mouraria is een wijk met een sfeer van een kleine dorp, met nauw en bochtig straten, oude vrouwen zitten op drempels, en kleine jongetjes voetbal spelen. De steile straten kunnen heel ook glad worden als het regent.

'380131' door Morealin13 '380131' door Morealin13

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Kasteel in Trujillo,.

Morealin13

Ze zien eruit als vers lentekleuren, maar de foto was in laat oktober gemaakt! Extremadura is misschien een van de meeste provinciale regios in Spanje, en helemaal niet bedorven. Behalve voor de autos, het leven hier voert slaperig door als het vijftig jaar geleden was.

Laatste blogs (8)

Ik ben een dierengek. Ik hou van alle dieren en ben momenteel verliefd op een van Darwins creaturen. Het vogelbekdier! Het is 20cm groot, de snavel van een eend, de zwemvliezen van een bever (ook... Lees meer

Samen met mijn vriend ging ik in September 2011 naar Rusland toe. Dit inmense land waar je veel geduld moet hebben, helemaal als je geen russisch spreekt. Men snapt dat niet waarom je hiernaar toe wil... Lees meer

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (5)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'479032' door Nelita '479032' door Nelita

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Startplaats van veel.

Nelita

Europacamping "Nommerlayen" is een prachtige camping in het centrum van Luxemburg. Van hieruit kunnen diverse uitstapjes gemaakt worden naar pittoreske dorpjes, er kan flink gewandeld worden in de prachtige omliggende bossen en in het Mullerthal zijn 3 verschillende mountainbike trails uitgezet. Zonder meer een gebied om te genieten. Neem eens een kijkje op de website www.nommerlayen-ec.lu

'476453' door Nienkekrook '476453' door Nienkekrook

JapanTokio

JapanTokio

Maiko/Geisha/Samurai.

Nienkekrook

Wie aan Japan denkt, denkt waarschijnlijk als een van de eerste dingen aan geisha's en samurai. Als je op zoek bent naar een bijzonder souvenir, heb je op diverse plaatsen de kans je te laten verkleden en opmaken als onder andere deze karakteristieke personen. In Tokyo zit studio Katsura, waar je de keuze hebt uit diverse transformaties. De prijzen zijn vrij pittig, maar je zit dan ook uren in de make-up, krijgt de prachtigste kleding aan en een uitgebreide fotoshoot. Je krijgt uiteindelijk drie foto's mee naar huis, maar als je je eigen camera meeneemt kun je nog extra foto's maken. De dames kunnen kiezen voor Maiko (iemand die getraind wordt voor Geisha - 18.000 Yen / 160 Euro), Geisha(traditionele vrouwelijke entertainer - 18.000 Yen / 160 Euro), Oiran (courtisane - 25.000 Yen / 222 Euro) of een traditionele kimono (20.000 Yen / 178 Euro). Mannen kunnen kiezen voor Samurai (5.000 Yen / 45 Euro). Daarnaast kunnen kinderen kiezen voor Shichigosan. Dit is kleding die op 15 november in Japan gedragen wordt door meisjes van drie en zeven en jongens van drie en vijf. (meisjes betalen 20.000 Yen / 178 Euro en jongens betalen 5.000 Yen / 45 Euro). Bekijk hier een filmpje van het hele proces: http://www.youtube.com/watch?v=Vm2snPL8Ebw&feature=player_embedded Omdat deze studio in december 2009 brand gehad heeft, zitten ze tijdelijk op een andere locatie. Zie de website voor specifieke informatie. (http://www.henshin-maiko.com/en_index.html) Studio Katsura (tijdelijke locatie) 2F Dai 2 Sanei Building 1-17-7 Tomigaua Shibuyaky Tokyo Tel: 03-5454-0010 (Japan #81) In Kyoto heb je ook verschillende studio's die dezelfde make-overs aanbieden. Kijk bijvoorbeeld op: http://www.yumekoubou.info/english/index.html

'474487' door Doppie '474487' door Doppie

India

India

Paneer/Panir zelf...m

Doppie

Paneer of Panir is één van de meest gebruikte ingrediënten in de Indiase vegetarische keuken, het is een verse kaas die een prima alternatief voor vlees is als eiwitbron. In de biologische winkel is het in Nederland verkrijgbaar onder de merknaam "Heilige Koe" maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Voor ongeveer 250 gram heb je nodig 1 liter melk (koe,schaap,geit,Aldi of Bio het maakt niet uit) en een citroen. Breng de melk in een pan aan de kook, gas terug en nog een keer aan de kook brengen, gas uit. Knijp onder voortdurend roeren de citroen uit boven de pan,kneepje na kneepje, op een een gegeven moment verschijnen er brokjes dit is de Paneer. Als het resterende vocht doorzichtig/groenig wordt stoppen, giet de inhoud van de pan in een met een theedoek bekleed vergiet. Laat de Paneer even afkoelen en knijp dan het resterende vocht eruit, je hebt nu kruimelige Paneer die erg geschikt is om bijvoorbeeld [url="http://www.youtube.com/watch?v=5_LNnIf-u5k" target="_blank"][u]Malai Kofta (klik voor recept)[/u][/url] te maken, wil je liever een stuk waar je blokjes van kunt snijden dan de Paneer in de doek op een bord leggen met een volle pan water erop om druk uit te oefenen (dit is mij nog nooit goed gelukt, ik gebruik dan liever die uit de winkel). Reisreporter Franciska heeft een [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/new_delhi/reisreporter/fotos/226714.html" target="_blank"][u]leuke foto[/u] [/url]van iemand die Paneer aan het maken is. Eet smakelijk.

Mijn favoriete blogs van anderen (1)

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik