MoniqueLandman

profiel MoniqueLandman

Naam

Monique Landman

Reviews

1

Foto's & tips

113

Blogs

1

Lid sinds

23 January 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Australië

Fav. stad

Chicago

Over mij

Ik houd van reizen en fotograferen, en al helemaal van de combinatie van beide! Ik fotografeer graag op reis, zowel verre reizen (bv. Peru, Australië, China, Zuid-Afrika) als dichterbij, bijvoorbeeld stedentrips in Europa. In 2006 heb ik voor mijn werk een half jaar in Chicago gewoond en daarna enkele maanden in Brussel, Londen en Dubai. Sindsdien is Chicago mijn favoriete stad en staat ook Dubai hoog op mijn favorietenlijstje!

Sinds we in 2014 in Bloemendaal zijn gaan wonen, ga ik ook geregeld een dagje op pad met mijn camera in de duinen. Met name in de zomer wissel ik dit af met mijn andere hobby's, tennis en golf.

Mijn Motto

'Geniet, bewonder en blijf ontdekken!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 80D

Overige

Lenzen: Canon EFS 18-200 mm, Tokina AT-X PRO SD 12-24 F4 (IF) DX, Tamron SP AF Di 90 mm Macro, Canon EF 100-400, Canon EF 35 mm Compact camera: Nikon Coolpix S9900.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (113)

'519813' door MoniqueLandman '519813' door MoniqueLandman

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Jativa

MoniqueLandman

Op zo'n 60 km ten zuiden van Valencia ligt het stadje Jativa. Hier bevindt zich het Castillo de Jativa, een burcht op een berg vanaf waar je een geweldig uitzicht over de omgeving hebt. Ook kijk je vanaf de burcht op het oude centrum van de stad. Erg leuk om vanuit Valencia met de trein een dagtocht naar dit stadje te maken.

'525155' door MoniqueLandman '525155' door MoniqueLandman

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Mount Doom

MoniqueLandman

Wie de Lord of the Rings trilogie heeft gezien herkent hier wellicht "Mount Doom", de vulkaan in Mordor die Frodo moet zien te bereiken om de ring te kunnen vernietigen. Dit is Mount Ngarahoe in het Nationaal park Tongariro op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De Ngarahoe is 2291 m hoog en is nog een actieve vulkaan (laatste uitbarsting was in 2012).

'521005' door MoniqueLandman '521005' door MoniqueLandman

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Kunstzinnige graffiti

MoniqueLandman

Tijdens onze wandeling vanaf het centrum van Lissabon naar de Ponte 25 de Abril kwamen wij langs een volledig vervallen gebouw, waarbij we onze nieuwsgierigheid niet konden bedwingen en even naar binnen moesten om te kijken. En daar troffen wij zeer mooie graffiti kunstwerkjes aan op de muren, zoals op deze foto afgebeeld.

Laatste blogs (1)

24 oktober 2010. 6 uur 's ochtends. We hebben de wekker extra vroeg gezet om als eerste de bus naar Machu Picchu te kunnen pakken in Aguas Calientes. Vandaag willen we Wayna Picchu beklimmen, dat 'ber... Lees meer

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (9)

'558038' door Johanensing@icloud.com '558038' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Pushkar in Red

Johanensing@icloud.com

De dag wordt doorgesproken terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt tijdens de Camel Fair in Pushkar waar jaarlijks 300,000 bezoekers en 20,000 kamelen, paarden en ander vee zich verzamelen.

'552825' door Marcvankessel '552825' door Marcvankessel

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

De Taj Mahal zonder..

Marcvankessel

Een foto van de Taj Mahal zonder westerse toeristen prominent in beeld? Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Aangezien bijna iedereen, nadat de poort is open gegaan, de Taj Mahal vanaf het bordes van de Darwaza i rauza (The Great gate) op de foto zet, kun je er voor kiezen om gelijk door te lopen naar de linker- of rechterkant van het mausoleum. Daar zijn op dat moment nog geen of heel weinig westerse toeristen. Wel een aantal locals die haastig door het beeld lopen, maar die maken m.i. het beeld alleen maar compleet.

'523564' door Antwan '523564' door Antwan

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx

Antwan

Deze lynx heb ik gefotografeerd in N.P. het Bayerischer Wald. Vanuit schuilhutten heb je hier een kans om deze prachtige beesten te zien en te fotograferen.Zelfs al zie je ze niet maar hoor je alleen het geluid van ze door het bos dan is het al bijzonder om mee te maken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier