Mireille

'22577' door Mireille '22577' door Mireille

Burkina FasoWest Burkina Faso

Ondeugende blik

Mireille

Thiou: grenspost van Burkina Faso met Mali - even paspoort formaliteiten in een lemen hutje en een colatje bij de schuur ernaast. Daar zat dit meisje met haar moeder en broertje de 3 dames eens goed te bekijken die uit de 4 wheel drive stapte.

'23036' door Mireille '23036' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Ikea........

Mireille

Volgens mij is dit de Burkinese versie van de Ikea! Langs de stoffige wegen worden elke dag de banken, bedden en andere meubels uitgestald. Tegen de tijd dat je je bankstel in huis hebt is het volgens mij wel een enorm stofnest! Echter wel erg leuk om te zien.

'23201' door Mireille '23201' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Druk debat

Mireille

Portret van een vrouw tijdens een huwelijksreceptie. prachtig hoe de Burkinabes zulke wilde stoffen kunnen dragen!

'23203' door Mireille '23203' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Chic?

Mireille

2 parmante dames op een huwelijksreceptie. prachtig die uitdagende blik!

'23204' door Mireille '23204' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Vrolijkheid

Mireille

Nogmaals 2 dames op de huwelijksreceptie. Er was veel hilariteit dat ik fotos van hun mooie costumes wilde maken. vooral het digitale plaatje bewonderen was een enorm succes!

'23205' door Mireille '23205' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Tattoo wenkbrauwen

Mireille

Hier is duidelijk te zien hoe de vrouwen hun wenkbrauwen scheren en zwaar geaccentueert laten tattoeern (sp). Bij de vrouw op de achtergrond is het eveneens goed te zien. Deze foto is ook genomen bij de huwelijksreceptie.

'23206' door Mireille '23206' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Trots!

Mireille

Prachtig die trotsheid van een moeder! gewoon langs de weg terwijl we eigenlijk een sanitaire stop moesten maken maar de auto gelijk omsingeld werd.

'23371' door Mireille '23371' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Altaartje

Mireille

In Burkina Faso is ongeveer 10% van de bevolking Katholiek. regelmatig zie je dergelijke kerst altaartjes aan de familie compund muur gebouwd.

'23372' door Mireille '23372' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Kerst 'huis' altaar

Mireille

Een Kerst altaartje gebouwd aan de buitenmuur van een huis. In zijn naiviteit en simpelheid een bijzondere uiting van het geloof, Katholiek. Deze altaartjes zag je vooral in de buitenwijken van Ouagadougou en krijgen met kerst een nieuw likje verf. Burkina Faso kent een vrijheid van godsdienst, slecht 10% is Christen. Echter binnen het Chritenkom is het animistische geloof verweven.

'23388' door Mireille '23388' door Mireille

Burkina FasoBobo Dioulasso

Zwaar!

Mireille

Veel wordt nog verplaatst met mankracht. Zoals te zien is op deze foto. Je ziet op de foto dat de vracht nauwelijks voort te duwen / trekken is door de beweging van de motorfiets er achter. Bewondering krijg je voor het harde leven vooral in extreme warmte.

'23660' door Mireille '23660' door Mireille

Burkina FasoWest Burkina Faso

Grens Post BurkinaFas

Mireille

Op weg naar Mali, is dit de Burkineese grenspost! Het stelt niet veel voor, je kan als wachtende (3 jeeps en een volgeladen minibusje met Nigerianen en Ghanesen) onder een gras-afdakje wachten op de 3 gammele stoelen of een oud metalen bed zonder matras. Verder is daar heluuumaaal niets te beleven!

'24772' door Mireille '24772' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Portret voor de...fam

Mireille

In de woonwijken komen vrouwen langs met eten of warme nescafe op een karretje voor de bewakers of andere werknemers. deze dame had haar 2 maand oude baby bij zich, op de rug. Heel vriendelijk vroeg ze of ik een foto wilde nemen en die naar haar wilde opsturen. dan had ze een portret van haar baby.

'24774' door Mireille '24774' door Mireille

MaliDogonland

Mooi beeld

Mireille

Teli: zelf vindt ik dit een bijzonderbeeld - het nieuwe dorp Teli, de man die aankomt lopen en dan opd e achtergrond de Falaise met de rotoswoningen. Dit gebied behoort tot UNESCO erfgoed.

'24779' door Mireille '24779' door Mireille

MaliDogonland

Water

Mireille

Het Dorpje Ennde: Water is erg schaars in de Dogon, op veel plekken zie je water putten. Hier zie je kinderen heel hard trekken aan hun emmers water uit de put. de ezel heeft ook wat te drinken gekregen en op de achtergrond de aparte baobab bomen typisch voor dit gebied.

'24786' door Mireille '24786' door Mireille

MaliDogonland

Roze oorbellen

Mireille

Bankas: dit meisje met haar broertje op haar rug heeft prachtige grote roze oorbellen weten te bemachtigen! Het kleine broertje wuift heel enthusiast naar ons!

'24788' door Mireille '24788' door Mireille

MaliDogonland

Happiness

Mireille

Teli: 2 kindertjes komen al lachend mij tegemoet. Op de achtergrond is het oude Teli in de Falaise rotswand te zien.

'24845' door Mireille '24845' door Mireille

MaliDogonland

Jolie madame?

Mireille

Teli, deze 2 meisjes vroegen me of ze er mooi op stonden? ze zijn zeker vaker gefotografeerd!

'24847' door Mireille '24847' door Mireille

MaliDogonland

Bewaarplaats

Mireille

In Mali en in Burkina Faso, hadden ze een handige oplossing om het spaarzame hooi te bewaren. Gewoon in de boom. Zo kan er gen geit of koe bij en het blijft goed gelucht.

'24848' door Mireille '24848' door Mireille

MaliDogonland

Kabouter huisjes

Mireille

Boven op de Falaise in de Dogon, had je ook traditioneel gebouwde huizen. sommige vond ik net iets voor de kabouters! zie ook de traditionele boomstam trap naast het huis. Opgeruimd is het er wel.

'24850' door Mireille '24850' door Mireille

MaliDogonland

Rommel

Mireille

Teli: hier is het erf niet zo netjes als de voorgaande foto, toch niet minder typisch voor een Dogon dorpje.

'24944' door Mireille '24944' door Mireille

MaliDogonland

Lijkt me krap.....

Mireille

Teli: de Rotswoningen. Ik moet er niet aan denken om erst die wand op t emoeten klimmen en dan opgevouwen in mijn bedje te kruipen. Ik blijf het onvoorselbaar vinden dat de Dogon (overigens geen kleine mensen) er jaren lang hebben gewoond.

'25377' door Mireille '25377' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Strand?

Mireille

'Ouaga la Plage' is een terras waar je heerlijk naar de zonsondergang kan kijken, biertje erbij en een vissersbootje zien dobberren. Niets geen strand! het kijkt uit op een groot waterresevoir voor de stad Ouagadougou.

'25382' door Mireille '25382' door Mireille

Burkina FasoOuagadougou

Lief kind

Mireille

Gewoon een beeld van de straat, in het stadscentrum van Ouagadougou. Een familie ontmoet een vriendin. Blijkbaar gaat het gesprek even over het jongetje.

'25393' door Mireille '25393' door Mireille

MaliDogonland

Zucht schaduw!

Mireille

Teli: Dit geitje heeft gelukkig een schuil plekje gevonden, want 40 graden is heet - ook al ben je het als geit gewend. Op de achtergrond zie je weer 'Oud Teli' in de Falaise