Miller

profiel Miller

Naam

Jeannette & Fred Mulder

Reviews

0

Foto's & tips

91

Blogs

1

Lid sinds

30 July 2010

Over mij

Dol op reizen vooral natuur, dieren en cultuur, liefste zoveel mogelijk toeristenplekken en drukste periode vermijden, hobby fotograferen, koken, diverse activiteiten, alleen maar zonnebaden houden we niet van. Beide duikers.

Vakantieplanning 2015:
- Arizona / Utah
- Ameland
Vakantieplanning 2016:
- Schotland
- ?

Mijn foto's mogen niet zonder mijn toestemming weggeven.

Mijn Motto

'Wacht niet tot je pensioen. Voor je weet ben je misschien straks niet meer. Geniet nu fantastische reizen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A77

Overige

Diverse telelens 16 tot 500 / Sigma DG Macro 70mm / Diverse filters / Sony Cyber-shot 4.1 met onderwaterhuis / Sigma Groothoeklens 10-20

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (91)

'483070' door Miller '483070' door Miller

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Lighthouse

Miller

Deze vuurtoren heet "Neist Lighthouse" bij Isle of Skye van Schotland. Het is heel populair plekje. Je kun daar lekker genieten van uitzicht tijdens picknick of tijdens genieten bij zonsondergang en nemen ze wijn met glazen of dekens of warme dranken. Gelukkig was deze dag zalig nazomer.

'479349' door Miller '479349' door Miller

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Hoe verwijder ik de..

Miller

In de tropische regenwouden van Sabah zitten veel bloedzuigers. De bloedzuigers waar wij met name last van hebben gehad zijn de bloedzuigers "Tigers Leech". Dit zijn kleine wormachtige wezens van zo’n 1-2 cm lang en een paar millimeter dik. Zij leven onder of boven op een blad van een plant vlakbij, of op de grond en zoeken hitte. Als ze hitte spotten dan zuigen ze zich vast aan de bron en gaan dan op zoek naar een stuk huid om in te bijten. Als de Tiger Leech bijt, voel je echter niks. Vele info of tips beschrijven hoe je bloedzuigers (ligt eraan welke soort) weghaalt dmv een mes of limoensap of een vuurtje etc. Bij deze bloedzuiger is dat echter helemaal niet nodig. Gewoon eruit trekken en weggooien. Wil je hem niet aanraken, vraag dan aan een gids of die het voor je wil doen of pak een blaadje... Niet met blote vinger pakken want voor je weet zit deze weer vast aan je vinger, ze zijn supersnel. Ook dmv een takje zijn ze simpel af te vegen, heb ik ook een paar keer gedaan. Draag ook speciale bloedzuigersokken, zodat de bloedzuigers niet op je voeten kunnen kruipen (Fred kreeg een paar bloedzuigers in zijn schoenen). Wij hebben deze in Danum Valley gekocht, kostte maar 5 euro en is dus vele malen goedkoper dan in Nederland. Ze bewegen heel erg snel, kruipen overal in en tussen. Controleer je gehele lichaam, ook op onwaarschijnlijke plaatsen, want ik ontdekte tijdens een douche een bloedzuiger onder mijn oksel. Ook proberen ze dwars door de naad van de kleding heen te gaan, mij een keer overgekomen, gelukkig op tijd ontdekt en verwijdert. Als je er eentje op je lichaam verwijdert, welke nog dun is, bloedt het maar paar heel even. Als de bloedzuiger goed dik en groot is (tot wel 2x zo dik en lang), zit deze al een tijd op je lichaam, na verwijdering blijft het bloeden wat langere tijd doorgaan omdat ze een antistollingsmiddel inspuiten. Het kan ongeveer tussen 1 of 2 uur duren, voordat het eindelijk stopt met bloeden. Dus zorg dat je juiste pleisters of gaas in je rugzak hebt, anders zitten je kleren onder het bloed. Ontsmetten is niet nodig, wel voel je heel even wat druk of jeuk na het verwijderen, krab dan niet, dit verstoort het genezingsproces.

'417742' door Miller '417742' door Miller

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Dode Boom

Miller

Paar dagen eerder voordat we naar Noorwegen ging, ging ik weer op pad bij Kalmthoutse Heide met prachtig ochtendje. Tijdens wandeling zag ik een kort mooi licht-/schaduwlijn bij een van de dode boom waar die in 2011 afgebrand.

Laatste blogs (1)

We zitten op Pulau Tiga, ook wel bekend als "survivor island", aangezien er hier in het verleden opnames zijn geweest voor de Amerikaanse versie van survivor. Door de randverschijnselen van een tyfoo... Lees meer

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (29)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (205)

'1069607' door RomyR '1069607' door RomyR

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Ga zelf op avontuur i

RomyR

Op het internet kwamen we prachtige foto’s te- gen van Antelope Canyon. Dit is een zogenaamde slot canyon welke wordt gevormd door flash floods. Dit zorgt ervoor dat water dat na een regenbui met grote kracht door de canyon stroomt en de canyonmuren uitschuurt in organische vormen. Overal waar ik op het internet iets tegen kwam van de Antelope Canyonn en de tours die daar doorheen gegeven worden, werd ik ook gewaarschuwd voor de drukte die dit prachtige fenomeen met zich meebracht. Want, omdat de Antelope Canyon op grond van de Navajo Indianen staat, mag je er alleen met indianen in. Door deze waarschuwing zijn we opzoek gegaan naar een andere manier om de Antelope Canyon te bezoeken. Antelope Canyon grenst aan Lake Powell. Dit is een immens stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. De dam en het groenblauwe meer liggen in het noordwesten van het Navajo-reservaat. De kustlijn van Lake Powell is 3.050 kilometer: langer dan de hele Amerikaanse westkust! 5 mijl van waar de toeristen komen, ontmoet de canyon het hoofdkanaal van Lake Powell. Bij toeval kwamen we het kleine bedrijfje 'Lake Powell Paddleboards' tegen. Zij verhuren paddleboards en geven je in hun zaak ook meteen een minitraining. Je kunt peddelen in het overstroomde einde van Antelope Canyon. De monding van de kloof bereik je door ongeveer 1,5 km te peddelen vanuit de Antelope point launch ramp (vindbaar in Google maps). De vormen van de wanden, de kleuren, het zonlicht dat naar binnenkomt vallen waardoor de zandsteencliff goud oplichten en het beste van alles; we waren er bijna alleen! We hebben echt de tijd genomen en zijn af en toe aangemeerd om even wat te eten, een frisse duik te nemen en natuurlijk te genieten van het uitzicht! Een magische ervaring die je zeker niet mag overslaan wanneer je in de buurt bent van Page. Op de dag dat wij gingen werden er zware windstoten voorspeld. Ons werd aangeraden om zeker voor 15:00 uur terug te zijn omdat we anders heel moeilijk terug zouden kunnen paddelen door de sterke tegenwind. Om 15:15 uur waren we uiteindelijk terug bij de auto. We begrepen het laatste kwartiertje maar al te goed wat ze hier bedoelen met zware windstoten want het leek een alsof we niet meer vooruit kwamen. Maar ook dit was het dubbel en dwars waard!

'891745' door Junavdpoort '891745' door Junavdpoort

MyanmarKayin State

MyanmarKayin State

Karstgebergte in de..

Junavdpoort

Hpa-An, in het zuiden van Myanmar, ligt net wat minder op de route die iedereen lijkt te volgen in dit land. Het stadje zelf stelt vrij weinig voor, maar de omgeving is prachtig. Bezaaid met grotten, boeddha-beelden en grillige karststenen. Vanuit Soe Brothers Guesthouse worden er tours met een tuktuk georganiseerd, maar het mooiste is natuurlijk om zelf een scooter te huren en je ultiem vrij te voelen, terwijl je op allerlei mooie plekjes stopt. Op Mount Zwegabin kun je ook in een klooster slapen en 's ochtends de zon op zien komen, terwijl je het gezang van monniken hoort. Aanrader!

'846027' door IHartgers '846027' door IHartgers

Groot-BrittanniëScotland

Groot-BrittanniëScotland

Verschuilen als een..

IHartgers

Tijdens een autorondreis door de Schotse Hooglanden moet men Smoo Cave in het bijna noordelijkste plaatsje, Durness, van Schotland niet vergeten. Na de vele watervallen onderweg gezien te hebben is deze waterval een zeer bijzondere. Smoo Cave ligt verscholen in een baai die per trap bereikbaar is. Elke traptrede die je zet, hoe meer je je waant in de Vikingen-tijd. Dit gevoel wordt nog meer versterkt bij het zien van oude boot onderdelen die verspreid liggen op het strand voor de grot. Bij het betreden van de grot ziet men dat er een sinkhole is ontstaan wat een prachtige foto oplevert doordat het licht op de rotsplanten worden belicht. Vergeet ook vooral niet te zoeken naar de stalagmieten en stalactieten deze zich in de hoeken verschuilen. Via een bruggetje is de tweede kamer in de grot te bezoeken met de adembenemende waterval. Op dit moment is het mogelijk om met een bootje de derde kamer te bezoeken in de grot.

Mijn favoriete blogs van anderen (4)

Na de overweldigende Victoria Watervallen gezien te hebben, vertrekken we naar Kasane om daar de volgende ochtend opgehaald te worden door onze gids voor een 10 daagse trip door al het moois wat de bu... Lees meer

In september dit jaar heb ik samen met mijn vriend een rondreis door Maleisië gemaakt. Na een bezoek aan KL, Taman Negara, Pangkor en Penang stond nu Langkawi op het programma. 's Ochtends werden... Lees meer

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier