Miller

'483070' door Miller '483070' door Miller

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Lighthouse

Miller

Deze vuurtoren heet "Neist Lighthouse" bij Isle of Skye van Schotland. Het is heel populair plekje. Je kun daar lekker genieten van uitzicht tijdens picknick of tijdens genieten bij zonsondergang en nemen ze wijn met glazen of dekens of warme dranken. Gelukkig was deze dag zalig nazomer.

'462972' door Miller '462972' door Miller

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Gondeliers

Miller

Venetie hebben smalle kanalen en niet diep genoeg voor grote zeeschepen met goederen en mensen. Daarom hebben ze een smalle, licht gondel gemaakt zodat goederen en mensen kunnen vervoeren. Het begon in 6e eeuw volgens Venetianen. Deze gezellig gondeliers trof ik bij een van de smalle straatjes...... ISO 100 16mm F8.0 1/30 sec.

'422417' door Miller '422417' door Miller

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Universiteit van...Is

Miller

Belangrijkste toegangspoort van deze Universiteit ligt aan het Beyazitplein tegenover Moskee Beyazit. Vanaf de Beyazittoren heb je een mooi uitzicht over de stad maar helaas is de toren is niet altijd open.

'421805' door Miller '421805' door Miller

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Bruin Poolvos

Miller

Dit is een vrouwelijk poolvosje. Zij was druk aan het spelen met 2 andere vosjes. Met zijn drieen hebben ze ons toch zo'n zes uur vermaakt, ondanks de koude en lichte sneeuwval.

'421754' door Miller '421754' door Miller

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Papa, waarom....

Miller

Bij de Nieuwe Moskee lopen veel duiven. Dit jongetje wil zo graag duiven voeren, maar gooit het voer net naast zijn schoenen ipv in de verte. De duiven willen het voer van het jongentje dus niet omdat hij veel te dichtbij staat, ook er liggen er nog genoeg restanten voer op de grond. Hij begrijpt het niet en vroeg aan zijn vader waarom de duiven zijn voer niet willen eten. Dat vonden we best wel grappig om te zien. We hebben toestemming gekregen van zijn enthousiaste ouders en ze hebben foto's van ons ontvangen via de mail.

'421640' door Miller '421640' door Miller

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Bidden

Miller

Deze man zit te bidden in de prachtige Eyup Sultan-Moskee. Deze moskee is voor de moslims de meest heilige in Istanbul. Het mooiste is om hier op vrijdag naar toe te gaan, vele jongens lopen dan in traditionele kledij vanwege hun besnijdenis. De ouders lijken zelfs wel trots als je hun vraagt of je een foto van hun zoon mag maken. Daarnaast zijn er nog voldoende mooie hoekjes, zoals op de foto, met een schitterende lichtinval.

'421529' door Miller '421529' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Wie eet wie??

Miller

Op de Lofoten is het drogen een oude en nog veel gebruikte vorm van conserveren van vis. Om de vis later te eten moet men deze eerst weer een tijdje wellen in water, zodat de vis er weer vers uit komt te zien. Overal zie je de rekken naast de haventjes staan, echter in september zonder vis. Wel kan je voorbeelden zien onder diverse afdakjes, zoals de stokvissen op deze foto. Met hun bek wagenwijd open zul je jezelf wel eerst afvragen wie nu wie gaat eten, het ziet er soms erg dreigend uit.

'420950' door Miller '420950' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Reine

Miller

Reine, het is een dorp die ooit uitgeroepen tot een van de mooiste dorp in het jaar 1970. Die ligt aan de voet van een hoge bergen en aan zee.

'420312' door Miller '420312' door Miller

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

Prive

Miller

Deze ochtend waren we op weg naar Eggum natuurreservaat (Lofoten). Tijdens onderweg troffen we deze prachtige prive plekje met fraai omgeving. Ik was druk bezig met fotograferen, eigenaar kwam vrolijk aan met de fiets en vroeg aan ons in noorse taal waar we niks kan volgen behalve een woordje "fotograf". Mijn man Fred zegt ja. Volle trots met groot glimlach open hij de poort, daarna weer afsluiten, stap weer op zijn fiets en reed naar haar huis.

'419499' door Miller '419499' door Miller

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Uitwaaien

Miller

Vorige week heerlijk uitwaaien bij bijna verlaten strand van Breskens. Deze 28 meter hoge gebouw uit 1867 is de oudste overgebleven gietijzeren vuurtoren in Breskens. Na 144 jaar werd die helaas op 3 oktober 2011 uitgedoofd.

'417742' door Miller '417742' door Miller

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Dode Boom

Miller

Paar dagen eerder voordat we naar Noorwegen ging, ging ik weer op pad bij Kalmthoutse Heide met prachtig ochtendje. Tijdens wandeling zag ik een kort mooi licht-/schaduwlijn bij een van de dode boom waar die in 2011 afgebrand.

'417634' door Miller '417634' door Miller

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Mistig

Miller

Paar weken geleden ging ik lekker vroeg op pad bij Kalmthoutse Heide. Deze ochtend was echt heerlijk erg frisse ochtend met mistig. Kalmthoutse Heide is een van mijn favoriet plekje ondanks een gedeelte plek waar die in 2011 uitgebrand. Gelukkig groeit gras, paarse heide en nog wat andere planten langzaam weer terug op na paar bomen. Deze foto heb ik met tegenlicht vastgelegd.

'412167' door Miller '412167' door Miller

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Majestueus

Miller

Dit majestueuze dier is een muskusos en weegt ongeveer tussen 225 tot 400 kilogram. De hoogte varieert tussen 200-250 cm, het vrouwtje is wat kleiner. Dit is mannetje, wat je kan zien aan zijn brede hoofdtooi, bij het vrouwtje is deze wat kleiner. Gespot bij NP Dovrefjell.

'407614' door Miller '407614' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Steinlandsfjord

Miller

Na 3 dagen donker grijze wolken kregen we eindelijk een prachtige zonsopgang bij Steinlandsfjord vanaf onze vakantiehuis in Myre (Vesteralen). Het was wel erg fris deze ochtend.

'407385' door Miller '407385' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Zeeotter

Miller

Onderweg naar Henningsvaer moest Fred onverwacht remmen want we zagen eerst een grote ronde bol steen voor ons auto op de weg. Plots veranderde de steen van vorm naar een zeeotter. We keken elkaar aan ..he.. zeeotter!! Snel parkeerden we onze auto, iets meer dan half uur hebben we genoten van de otter die regelmatig een krab ving, daarna opat en weer een krab oppikte. Daarna ging ze de berg op waar hij in een struik ging liggen om zich lekker af te drogen om daarna een dutje te gaan doen. Geweldig en prachtig om te zien.

'406923' door Miller '406923' door Miller

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Dubbel

Miller

Deze driehoek meertje ligt bij schitterend NP Saltdal. Deze prachtige ochtend had even windstil en laag wolken. Niet alleen meertje maar ook in bos is ook prachtig om te zien. Jammergenoeg had ik geen tijd om foto te maken want we moeten veerboot halen. Maar ooit willen we echt graag terug bij NP Saltdal maar wel voor paar dagen. Er lopen ook wild dieren zoals elanden, rendieren en beren (pas gespot, stond op nieuws)

'406570' door Miller '406570' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Gesloten dorpje

Miller

Bij een bezoek aan de Vesteralen, mag een bezoek aan het dorpje Nyksund natuurlijk niet ontbreken. Dit oud vissersdorpje is alleen bereikbaar via een 11 kilometer lange zandweg. Vanaf 1972 was het nog verlaten doordat de overheid het dorp sloot, echter na 30 jaar wonen er weer wat mensen. Er zijn nu wat restaurantjes, een museum/galerie, een hotel en er zijn plannen voor wat appartementen. Ondanks dat heerst er, nog wel, een stille, verlaten sfeer rondom het dorp, ondanks het moderne bootje in de haven.

'406318' door Miller '406318' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Buksnes Kirke 1905

Miller

Dit prachtig kerk heet "Buksnes Kirke" die gelegen aan Gravdal in Vestvagoy (Lofoten), die ligt op heuvelachtig waar iedereen die goed kunnen zien. In 1905 bouwen ze deze hout kerk en wel voor vierde keer op dezelfde plek. Eerder kerken werden veroorzaakt door zeer in slecht staat die gesloopt moest worden, verwoest door storm, werd getroffen door bliksem waar die volledige afgebrand. Deze dag was een van onze mooiste dag vanwege mistig, lage wolken en zon.

'406221' door Miller '406221' door Miller

NoorwegenFjord

NoorwegenFjord

Poolvos

Miller

Tot mijn vreugde en tranen ontmoet ik eindelijk 3 wild poolvossen op het berg (1300-1400 hoog) waar die een van mijn grootste droomwens die eindelijk uitgekomen. Die ligt in de buurt van Oppdal en Dovrefjell. Deze is mannetje want die blijf hele jaar wit, vrouwtjes is bruin maar wel alleen in zomer want in winter worden ze bijna wit, die hebben we ook gezien. Ook zijn ze ontzettend speelse poolvossen want ze gedroegen op dit momentje als kat, of als vos, of als hond. Prachtig! Verstopt voorraad op verschillende plekken hebben ze uitgegraven en gegeten waar we vlees goed kunnen zien. Geweldig en schitterend!

'406100' door Miller '406100' door Miller

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Goud ochtendje..

Miller

Schitterend goud herfstkleur ochtendje van meer Storvatnet en die ligt bij de rand van NP Moysalen in Noord-Noorwegen. Deze plek kun je makkelijk spotten want die ligt naast autoweg E10.

'397168' door Miller '397168' door Miller

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

BOOEEE!!!

Miller

Vroeg in de ochtend op de Hilversumse heide kom ik oog in oog met een kudde wilde Schotse Hooglanders. Rustig bewonder ik deze dieren en neem wat foto's. Op een gegeven moment draai ik me om, om rustig weg te lopen. Blijkt er daar ineens nog eentje te staan. We kijken elkaar geruime tijd in de ogen en na verloop van tijd begint hij naar mij te loeien. Net of hij wil zeggen "ik wil ook op de foto!!!", ik heb dus maar aan zijn wens voldaan.

'396715' door Miller '396715' door Miller

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Blauw

Miller

Nu voorlopig laatste foto van Scheveningen. Het heeft wel even geduurd maar na 3,5 jaar flink verbouwen is dit gedeelte van de splinternieuwe Boulevard eindelijk af. De Spaanse architect De Solà-Morale heeft de nieuw boulevard ontworpen, hij heeft gekozen voor karakteristieke blauw dat past bij het blauw van de zee en de lucht en .......... het is ook zeer goed gelukt. De blauwe kleur combineert daarnaast perfect met het goudgele strand. De architect overleed overwacht op 73-jarige leeftijd vorige jaar, zodat hij helaas niet kon genieten van zijn prachtig afgewerkte ontwerp. Deze foto heb ik grijsverloopfilter "84.5mm Medium ND Hard" gebruikt.

'396642' door Miller '396642' door Miller

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De Nieuwe Pier

Miller

Na zonsopgang ging ik heerlijk wandelen met mijn blote voeten op het koele zand, even later kwam ik onder de nieuwe pier terecht, daar zag ik een prachtig spiegeling met een warme zonsopgang. Alleen lag er wel veel rommel op het zand achter mij, waaronder een gebruikte pamper, BAH!!

'396515' door Miller '396515' door Miller

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Genieten

Miller

Gisterochtend heel erg vroeg vertrokken naar Scheveningen, wilde een keer zo graag genieten van zonsopgang bij strand. Prachtig, heerlijk genieten op bijna verlaten strand met mijn blote voeten in zalig koel zand. Na een prachtige zonsopgang heb ik bijna 3 uur lekker gewandeld, geen toeristen te zien op dit moment, wel sportieve hardlopers, wielrenner, mountainbiker en wandelaar en later werknemers die strandstoelen klaarzetten of winkels gereed maken voor straks, noem maar op.... "De oude Pier" van jaar 1901 was gemaakt van hout maar in 1943 verwoeste een brand die totaal in een paar minuten. Die stond toen tegenover Kurhaus. In 1959 bouwden ze "De Nieuwe Pier", welke in 1961 gereed was. Nu staat die al een tijd te koop vanwege te hoge kosten. In september wordt een veiling gehouden waar deze afgelopen mei werd uitgesteld, ook is er veel belangstelling van kopers voor deze Pier.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier