MichielScheerhoorn

profiel MichielScheerhoorn

Naam

Michiel Scheerhoorn

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

16 January 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Bangkok

Over mij

"Do more of what makes you happy!", dat is mijn reismotto en dat is wat ik op dit moment samen met mijn vriendin Marije aan het doen ben. We hebben namelijk in september 2015 allebei ontslag genomen en zijn vertrokken voor een droom van ons beide, namelijk een wereldreis. De planning is om ongeveer twee jaar te reizen door Azië en Zuid-Amerika. Voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn, we houden ook een website met verhalen, foto's en filmpjes bij op www.onzedroomreis.com. en binnenkort gaat de engelse versie online www.ourtraveldreams.com. (ook te vinden op Instagram en op Facebook onder ourtraveldreams).

Mijn Motto

'Do more of what makes you happy!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

70D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'529139' door MichielScheerhoorn '529139' door MichielScheerhoorn

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Sunrise Sanur

MichielScheerhoorn

Sanur is vooral bekend om haar prachtige zonsopgangen en om 06.00 uur zie je dan ook veel enthousiaste fotograven rondlopen met hun tripod, als je geluk hebt kun je een balinese visser zijn visnet zien uitwerpen wat prachtige foto's kan opleveren.

'526863' door MichielScheerhoorn '526863' door MichielScheerhoorn

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Mysterieuze zonsopgan

MichielScheerhoorn

Genieten van een prachtige zonsopkomst bij Mount Bromo is een van de mooiste dingen die ik tot nu toe gezien heb in Indonesië ! Dit maanlandschap is één van de beste uitzichten dit je hebt in Java. Het is zo onvoorstelbaar mooi dat het wel een sic-fi film lijkt. Onze wekker ging om 02.45 uur en om 03.00 uur werden we opgepikt door een jeep welke ons naar Viewpoint 1 bracht. Al rijdend door de mist vreesden we het ergste, zou er wel een heldere zonsopkomst zijn? Aangekomen op het viewpoint wisten we niet wat we moesten verwachten, maar we hadden zeker geen platform vol mensen verwacht. Gelukkig konden we een goed plekje bemachtigen waar we gewacht hebben tot we zouden zien in de duisternis. En we hadden geluk! Voor ons ontvouwde zich een onvoorstelbaar mooi uitzicht. Echt fantastisch! Na de zonsopkomst zijn we teruggelopen naar de jeep vanwaar we onze trip naar de stomende Bromo zelf vervolgde. En hoe indrukwekkend was dat?! Terwijl we in de mist omhoog liepen door de zwarte woestijn, was het onmogelijk om ver voor je uit te kijken. Paarden doemden op uit de mist met hun berijders en het voelde echt alsof we op een filmset beland waren. Na het beklimmen van de stenen trap bij de vulkaan, werden we beloond met een fantastisch, onwijs indrukwekkend uitzicht: een actieve vulkaan die zijn rook uitspuugt en geluiden maakt die best intimiderend zijn. Het voelt alsof het miezert maar je voelt de zwarte as op je neervallen. Om je heenkijkend zie je overal zwarte zandduinen. Vanuit de vulkaan zelf zie je grote wolken omhoog komen en je vraagt je af wat er gebeurt als de vulkaan ineens lava zou gaan spugen. Best eng. Echt een ervaring om nooit te vergeten!

'540251' door MichielScheerhoorn '540251' door MichielScheerhoorn

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

The women with the...

MichielScheerhoorn

Het originele plan voor Hpa-An was, om de berg Zwegabin te beklimmen om vanaf de top het prachtige uitzicht te bewonderen. Helaas was de top in wolken bedekt en hebben we onze plannen moeten veranderen in een middag verdwalen in de omgeving. Rond rijdend in het door groen omgeven gebied van Hpa-An, stuitten we op deze schoonheid. Alles klopte aan haar! Met een veel te grote Nón lá, gouden oorbellen en een grote zelf gerolde sigaar, slenterde ze door de groene rijstterrassen. We moesten wel stoppen, omdraaien en een foto maken! Het bleek de foto van de dag te worden, en misschien wel de mooiste foto die we geschoten hebben van Myanmar!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik