MichielScheerhoorn

profiel MichielScheerhoorn

Naam

Michiel Scheerhoorn

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

16 January 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Bangkok

Over mij

"Do more of what makes you happy!", dat is mijn reismotto en dat is wat ik op dit moment samen met mijn vriendin Marije aan het doen ben. We hebben namelijk in september 2015 allebei ontslag genomen en zijn vertrokken voor een droom van ons beide, namelijk een wereldreis. De planning is om ongeveer twee jaar te reizen door Azië en Zuid-Amerika. Voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn, we houden ook een website met verhalen, foto's en filmpjes bij op www.onzedroomreis.com. en binnenkort gaat de engelse versie online www.ourtraveldreams.com. (ook te vinden op Instagram en op Facebook onder ourtraveldreams).

Mijn Motto

'Do more of what makes you happy!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

70D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'529139' door MichielScheerhoorn '529139' door MichielScheerhoorn

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Sunrise Sanur

MichielScheerhoorn

Sanur is vooral bekend om haar prachtige zonsopgangen en om 06.00 uur zie je dan ook veel enthousiaste fotograven rondlopen met hun tripod, als je geluk hebt kun je een balinese visser zijn visnet zien uitwerpen wat prachtige foto's kan opleveren.

'526863' door MichielScheerhoorn '526863' door MichielScheerhoorn

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Mysterieuze zonsopgan

MichielScheerhoorn

Genieten van een prachtige zonsopkomst bij Mount Bromo is een van de mooiste dingen die ik tot nu toe gezien heb in Indonesië ! Dit maanlandschap is één van de beste uitzichten dit je hebt in Java. Het is zo onvoorstelbaar mooi dat het wel een sic-fi film lijkt. Onze wekker ging om 02.45 uur en om 03.00 uur werden we opgepikt door een jeep welke ons naar Viewpoint 1 bracht. Al rijdend door de mist vreesden we het ergste, zou er wel een heldere zonsopkomst zijn? Aangekomen op het viewpoint wisten we niet wat we moesten verwachten, maar we hadden zeker geen platform vol mensen verwacht. Gelukkig konden we een goed plekje bemachtigen waar we gewacht hebben tot we zouden zien in de duisternis. En we hadden geluk! Voor ons ontvouwde zich een onvoorstelbaar mooi uitzicht. Echt fantastisch! Na de zonsopkomst zijn we teruggelopen naar de jeep vanwaar we onze trip naar de stomende Bromo zelf vervolgde. En hoe indrukwekkend was dat?! Terwijl we in de mist omhoog liepen door de zwarte woestijn, was het onmogelijk om ver voor je uit te kijken. Paarden doemden op uit de mist met hun berijders en het voelde echt alsof we op een filmset beland waren. Na het beklimmen van de stenen trap bij de vulkaan, werden we beloond met een fantastisch, onwijs indrukwekkend uitzicht: een actieve vulkaan die zijn rook uitspuugt en geluiden maakt die best intimiderend zijn. Het voelt alsof het miezert maar je voelt de zwarte as op je neervallen. Om je heenkijkend zie je overal zwarte zandduinen. Vanuit de vulkaan zelf zie je grote wolken omhoog komen en je vraagt je af wat er gebeurt als de vulkaan ineens lava zou gaan spugen. Best eng. Echt een ervaring om nooit te vergeten!

'540251' door MichielScheerhoorn '540251' door MichielScheerhoorn

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

The women with the...

MichielScheerhoorn

Het originele plan voor Hpa-An was, om de berg Zwegabin te beklimmen om vanaf de top het prachtige uitzicht te bewonderen. Helaas was de top in wolken bedekt en hebben we onze plannen moeten veranderen in een middag verdwalen in de omgeving. Rond rijdend in het door groen omgeven gebied van Hpa-An, stuitten we op deze schoonheid. Alles klopte aan haar! Met een veel te grote Nón lá, gouden oorbellen en een grote zelf gerolde sigaar, slenterde ze door de groene rijstterrassen. We moesten wel stoppen, omdraaien en een foto maken! Het bleek de foto van de dag te worden, en misschien wel de mooiste foto die we geschoten hebben van Myanmar!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik