MiaSpierings

profiel MiaSpierings

Naam

Mia Spierings

Reviews

1

Foto's & tips

367

Blogs

0

Lid sinds

10 October 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Zweden

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Geniet altijd van het reizen en het plannen van de volgende reis.

Mijn Motto

'Blijf je verwonderen'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS80D

Overige

Tamron 18-270mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (367)

'369223' door MiaSpierings '369223' door MiaSpierings

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Zwaard in steen in...

MiaSpierings

In de nieuwsbrief over bezienswaardigheden in Stavanger mis ik toch het volgende monument. Sverd i fjell. Dit monument aan de hafrsfjord bestaat uit drie enorme zwaarden die in de rots steken. Het imposante monument is een nagedachtenis aan koning Harald Schoonhaar, die in 872 een koninkrijk van Noorwegen maakte. Het monument vertegenwoordigt vrede, eenheid en vrijheid, en werd in 1983 onthuld door Koning Olav. De heften van de zwaarden zijn kopieën van oude vikingzwaarden die op diverse plaatsen in Noorwegen zijn gevonden. Dit monument voor het ontstaan van het koningkrijk Noorwegen mag toch eigelijk niet op het lijstje met bijzonderheden ontbreken. In het kleine parkje dat bij het monument ligt kun je heerlijk genieten van het uitzicht over de fjord.

'401875' door MiaSpierings '401875' door MiaSpierings

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Horreo in Galicië

MiaSpierings

Tijdens onze reis door noord Spanje viel ons oog op voor ons onbekende bouwwerkjes. Bij heel veel huizen stond zo'n bouwwerkje op hoge palen. Ook naast onze camping stond zo'n "huisje" achter een hoge heg. Bij navraag bleek het een opslagplaats te zijn voor mais en graan. Door de open structuur kan de wind er door waaien en ongedierte kan er niet van onder in doordat de horreo op hoge palen staat. Het zijn typische schuurtjes voor deze streek.

'479472' door MiaSpierings '479472' door MiaSpierings

ItaliëRome

ItaliëRome

Nederlandse...begraaf

MiaSpierings

Campo Santo Teutonico is het kleinste kerkhof van Rome dat binnen de muren van het Vaticaan ligt. Op het terrein liggen vooral Duitsers en enkele Belgen en Nederlanders begraven. Vanaf de koepel van de Sint Pieter is de begraafplaats aan de zuidkant goed te zien. Als Nederlander kun je de begraafplaats bezoeken. Om bij het kerkhof te komen moet je vanaf het Sint-Pietersplein door de zuidelijke zuilenrij (als je naar de Sint-Pieter kijkt links) naar Piazza del Santuffizio gaan. Aan de Zwitserse garde moet je toestemming vragen om het Campo Santo te mogen bezoeken, als Belg of Nederlander is dit normaal gesproken geen enkel probleem. Het was bij ons bezoek grappig om de reactie van enkele Japanse toeristen te zien die de toegang tot de begraafplaats werd geweigerd. Ik heb een foto van de begraafplaats geplaatst. Kijk hiervoor bij mijn foto's onder de titel "Nederlandse begraafplaats binnen de muren van Het Vaticaan". Het terrein is alleen ´s ochtends voor publiek geopend.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (16)

'480001' door Konne000 '480001' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Istanbul bekeken vana

Konne000

Ge je naar Istanbul en wil je de stad en omgeving eens anders bekijken, doe het dan vanaf het water en wel vanaf de Bosporus. Elke dag vertrekt er vanaf kade 3 in Eminönu om 10.35 uur ( ten oosten van de Galatabrug) een rondvaartboot van de IDO-maatschappij ( logo=dolfijn springend door ring). Het betreft hier een boottocht over de Bosporus richting Zwarte Zee, waarbij je onderweg meerdere haventjes aandoet en waar je ook uit kunt stappen. 's Middags stap je dan gewoon met je kaartje weer op en laat je terugbrengen. Op deze tocht zie je onderweg vele prachtige bezienswaardig-heden, maar dan vanaf het water. Vanaf Eminömu eerst natuurlijk een prachtig zicht op de Galata toren ( 6e eeuw, 60 meter hoog en te beklimmen aan land), het Dolmabahçe Paleis ( 19e eeuw), de Ortaköy Moskee, de fantastische Bosporusbrug waar je onderdoor vaart ( de belangrijkste verbinding in Turkije tussen Europa en Azië. Bouw begonnen in 1970 en voltooid op 29 oktober 1973, de 50-ste verjaardag van de Republiek Turkije. 1074 m. lang en middenin 64 m. boven het water), Göksu Paviljoen. Als eindpunt, vlak voor de Zwarte Zee heeft de boot na 11/2 uur, Anadolu Kavagi, een heerlijk plaatsje, wwar je in het haventje fantastisch vis kunt eten. Totdat de boot om 15.00 uur weer richting thuishaven vertrekt, heb je alle tijd om de heuvel te beklimmen om de ruïnes van Yoros Castle te bezichtigen. Een heerlijk terras biedt je daar de gelegenheid om een drankje te nuttigen en van het prachtige uitzicht over de Bosporus te genieten. Zoals gezegd 15.00 uur de boot weer terug naar het startpunt Eminönu, waar je om !6.30 uur weer arriveert. Een heerlijke dag voor maar 25 TL ( ca. 11 Euro). Daar hoef je het niet om te laten! Genieten!

'479689' door Konne000 '479689' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Eyüp Sultan-moskee en

Konne000

Reeds tijdens de voorbereiding thuis hadden we een bezoek aan de Eyüp Sultan-moskee gepland. Hiertoe ok uitgenodigd door een tip op deze site van Paul de Roos (Bowral). Deze hadden we meegenomen, maar aangekomen op het Beyazit-plein, daar waar alle bussen vertrekken, bleek lijn 21 (zoals Paul het beschreef) niet meer naar Eyüp te gaan, maar nu was het lijn 39 geworden. Geen probleem, even zoeken, kaartje voor 2 Turkse Lira bij de kiosk gekocht en in een half uurtje ben je in Eyüp. Wij waren er niet op een vrijdag, zoals Paul dat aanbevool, maar ook op deze donderdag was het er een drukte van belang. Vele moslims uit alle windstreken bezoeken ook dan deze meest heilige plek van Istanbul. Dit alles vanwege het feit dat hier de tombe staat van Eyüp Ensari, de vaandeldrager van Mohammed, welke tegenover de moskee staat. Prachtige taferelen en mensen zijn hier te bewonderen. Achter de moskee ligt heuvel opwaarts de grote Eyüp begraafplaats. Als je deze gaat bewonderen en dat is zeker de moeite waard, kom je na ongeveer twintig minuten klimmen uit bij een zeer bijzonder café, n.l. het Pierre Loti Café. Heb je geen zin om te lopen, kun je ook het kabelbaantje nemen voor 1 TL. Deze leidt je over de begraafplaats naar het café. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn. Het café is genoemd naar de Franse romancier en turkofiel Pierre Loti, die tijdens zijn verblijf in 1876 een café in Eyüp frequenteerde, naar men zegt dit café. Ga je te voet naar boven, dan voert het pad langs een mooie reeks grafstenen, waarvan de meeste uit de Osmaanse tijd dateren. Net voor het café aan de rechterkant staan enkele lange, onbeschreven zerken, de graven van de geëxecuteerden. Adres Pierre Loti-Café: Gümüssuyu Karyagdi Sok 5, Eyüp; dagelijks geopend van 8.30 u.-0.00 uur.

'479658' door Konne000 '479658' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Yerebatan Saray, je..

Konne000

Door Istanbul lopende vallen de bijzondere locaties direkt op. De Hagia Sofia, de Blauwe Moskee, andere moskeeën, het Topkapi Paleis, alles staat overal aangegeven of ze valle dadelijk in het oog. De Yerebatan Saray, of wel de Basilica Citerne (ook Yerebatan Sarnici of Yerebatan Cisterne) doet dat echter niet en wel om het feit dat deze bezienswaardigheid nder de grond ligt. Het geheel werd ongeveer tussen 532 en 542 door de Byzantijnse keizer Justinianus aangelegd als wateropslagplaats voor zij paleis. Hij werd aangelegd om in tijden van belegering over voldoen-de schoon drinkwater te kunnen beschikken. De cisterne ligt onder het voormalige Hippodroom vlakbij de Hagis Sofia. Het water werd d.m.v. een aquaduct aangevoerd vanaf het 19 km. ten noorden van Istanbul gelegen Belgradowoud. De Basilica Cisterne is een grote ruimte van 143 bij 65 meter en omstreeks 9 meter hoog, waardoor de capaciteit ongeveer 80.000 kubieke meter bedraagt. In de ruimte staan 336 zuilen, die het gedeelte het aanzicht van een basiliek geven. Twee zuilen staan op een sokkel met het hoofd van de Griekse mythologische figuur Medusa. De herkomst hiervan is niet bekend. Eén hoofd staat op de kop, de ander ligt plat.Boven het water liggen Lopend over de loopbruggen boven het water waan je je even in een totaal andere wereld. Een aantal scénes van de James Bond-film 'From Russia with Love', met Sean Connery, zijn hier opgenomen. Adres: 13 Yerebatan Cad, Sultanahmet; dagelijks geopend van 9.00 uur- 17.30 uur ( okt.-april 8.30-16.00 uur). Entree: 10 Turkse Lire (ca. 5 euro).

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik