MennoRietdijk

profiel MennoRietdijk

Naam

Menno Rietdijk

Reviews

1

Foto's & tips

23

Blogs

18

Lid sinds

01 September 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Over mij

Ik ben een nieuwsgierige dagdromer met een passie voor reizen en fotografie!

Mijn Motto

'Explore, dream, discover! En vraag een local altijd naar zijn of haar favoriete plek!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3100

Overige

Sigma lens 18-200mm f3.5-6.3 II HSM

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (23)

'563054' door MennoRietdijk '563054' door MennoRietdijk

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Tislit gorge, Marokko

MennoRietdijk

Een verborgen pareltje in het Zuidelijke Atlasgebergte van Marokko, wat volgens mij in geen enkel reisboekje staat! Als je in de buurt van Taliouine bent is het bezoeken van deze schitterende gorge zeker de moeite waard (als je ‘m weet te vinden…). Ik verbleef in kashba Escale Rando in Taliouine (ook een aanrader trouwens) en vroeg bij het inchecken aan de eigenaar wat zijn favoriete plek in de omgeving is. Algemene tip: vraag een altijd local naar zijn of haar favoriete plek, soms levert het schitterende onontdekte plekken op, en bijna altijd wel een leuk gesprekje! In dit geval wees de eigenaar resoluut naar een vergeelde foto aan de muur, waar vaag nog wat rondgevormd gesteente op te zien was. Hoe er te komen, dat was te lastig uit te leggen, maar hij gaf ons wel de route naar een klein dorpje en dan moesten we daar maar de looproute aan de lokale kinderen vragen. Lang verhaal kort, na enig verkeerd rijden het juiste dorpje weten te vinden, looproute navragen, toch fout lopen, door een saffraan boertje bij hem thuis te lunch gevraagd (en gedaan natuurlijk) toch nog de Tislit gorge gevonden. Afgerond vulkanisch gesteente vormt hier een nauwe kloof waar het heerlijk door klimmen en klauteren is. Een fantastische plek en afgezien van wat geitjes heb je ‘m helemaal voor jezelf! Hoe vind je de Tislit gorge? (in ieder geval niet door het in Google Maps in te typen…) Het plaatsje Taliouine is gelegen aan de N10 tussen Agadir (200 km) en Ouarzazate (170 km). Vanuit Taliouine neem je de N10 richting Ouarzazate (en dichterbij gelegen Taznakht). Na ongeveer 25 km sla je linksaf een klein weggetje op (als je door Ighri komt ben je te ver doorgereden). Je rijdt de weg helemaal tot het einde (ca. 22 km), Souk Assais heet het. Daar een local de wandelroute vraag is aan te raden. Als je bij het dorpje aankomt rijden dan is aan de rechterkant van de weg een (droge) rivierbedding. Aan de andere kant daarvan zie een pad (karrespoor) de heuvel op lopen. Neem dit pad en volg het ongeveer anderhalve kilometer tot een T-splitsing en sla rechtsaf. Volg dit pad tussen de mooie saffraanvelden door voor ca. anderhalve kilometer en als het goed is kom je dan bij een aantal huizen uit die aan een klein riviertje gelegen zijn. Loop door de rivierbedding in oostelijke richting en na een paar honderd meter bereik je het begin van deze fantastische gorge! Enjoy! Mocht je toch wat meer zekerheid willen over waar je heen moet, dit zijn de coördinaten: 30°33'17.7"N 7°35'34.0"W.

'566513' door MennoRietdijk '566513' door MennoRietdijk

Nepal

Nepal

Epische Manaslu...cir

MennoRietdijk

Terug van een fantastische reis door Nepal, waar ik onder andere de epische 17-daagse Manaslu circuit & Tsum Valley trekking heb gemaakt. 275 km wandelen met daarbij ruim 18.000 hoogtemeters. Schitterende en veelzijdige natuur, beginnend in jungle op 500 meter hoogte, via alle klimaatzones tot het hoogtegebergte boven de 5.000 meter. Van zwetend in 35 graden Celsius tot koukleumend bij -10 graden 's ochtends vroeg onderweg naar de Larkya La pas op 5.106 meter hoogte! Onderweg de meest prachtige watervallen, authentieke boeddhistische dorpjes en magnifieke vergezichten op torenhoge besneeuwde toppen. 's Ochtends vroeg opstaan en het 'first light' op de bergtoppen zien te verschijnen: magisch! Binnenkort meer foto's, tips en blogs over deze geweldige trekking ervaring!

'566623' door MennoRietdijk '566623' door MennoRietdijk

Nepal

Nepal

Onderweg naar de...Ti

MennoRietdijk

De Manaslu circuit trekking in Nepal is een stuk minder bekend dat bijvoorbeeld de Annapurna trekking, maar inmiddels hebben toeristen Manaslu ook wel ontdekt. Het mooie is echter dat als je ergens niet de 'main trail' neemt, je ook praktisch niemand anders tegenkomt, echt off-the-beaten-track! Zo ben ik tijdens een 'rustdag' om te acclimatiseren vanuit Samdo (3.800 m) naar de Tibetaanse grens op de Lajyung La pas (4.998 m) gelopen (en weer terug). Een intensieve dagtocht, maar tijdens ca. 8 uur wandelen welgeteld 3 locals tegen gekomen! Waaronder dus deze meneer te paard. De grensovergang (op bijna 5 km hoogte) was trouwens 'gesloten', maar tevens ook onbewaakt. Voor de lokale handel mogen, volgens ons gids, Nepalese locals wel de grens over tot ca. 20 km ver in Tibet, om daar goederen te (ver)kopen.

Laatste blogs (18)

Om 03.00 uur gaat de wekker. Het thermometertje aan m’n backpack geeft -10 graden Celsius aan. Brrr. Nog half in m’n slaapzak en probeer ik me snel aan te kleden. Het spannendste moment is als ik de t... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier