Mels

'290870' door Mels '290870' door Mels

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Lobos

Mels

Prachtige stranden vind je op Fuerteventura. Deze foto is gemaakt in het noorden van het eiland, vanwaar je dit mooie zicht op Lobos hebt, een eiland wat zo ongeveer tussen Fuerteventura en Lanzarote in ligt.

'287219' door Mels '287219' door Mels

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Rijstoogst

Mels

Ten tijde van de rijstoogst in het najaar liggen hele binnenplaatsen en pleintjes vol met rijst wat droogt in de zon. Het is prachtig om er tussendoor te wandelen en de mensen aan het werk te zien.

'287012' door Mels '287012' door Mels

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Naar school

Mels

Twee jonge meisjes, hand in hand op weg naar school. Ik zag ze al aan komen lopen, maar het was druk in het straatje dus moeilijk tussen de mensen door fotograferen. Toch wilde ik niet dat zezouden poseren voor me en ik hoopte dat ze me niet zouden zien en gewoon door zouden lopen. Ze zagen me dus wel al van een afstandje, maar gelukkig liepen ze gewoon door. Mij wel in de gaten houdend uiteraard! Het lukte me tussen de mensen door de fotograferen, al was de eerste foto met een persoon ervoor waarbij ik net het meisje aan de rechterkant tussen arm en bovenlijf door in beeld had. Wel met een mooie glimlach :-) Dit is het resultaat van de tweede opname.

'287008' door Mels '287008' door Mels

India

India

Vrouw aan water

Mels

Deze vrouw zat in alle stilte langs het water en spoelde haar handen er in. Er hing een bepaalde om haar heen. Dit kwam waarschijnlijk omdat er bijna geen andere mensen waren en je dus het druppelen van het water hoorde.

'286664' door Mels '286664' door Mels

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Battle

Mels

Het leek in eerste instantie op een heuse battle tussen deze twee olifanten,ze waren druk met elkaar in de weer. Maar na het even aanschouwd te hebben kwam ik er toch achter dat ze meer aan het "knuffelen" waren. Ik vind Etosha echt een superplek voor het fotograferen van olifanten. Ze kleuren hier heel anders door het lichte zand. In Addo bijvoorbeeld, Zuid Afrika, is het zand meer rood dus "kleuren" de olifanten ook roodachtig. Kruger zit er naar mijn mening een beetje tussenin. Dit witte/lichte heeft mijn voorkeur, voor zover je een voorkeur kan hebben want elke olifant in het wild is natuurlijk prachtig! :-)

'286653' door Mels '286653' door Mels

NepalPokhara

NepalPokhara

Grote ogen

Mels

Wat een ogen had dit kleine meisje. Ze zat op de rug van haar zusje gebonden met een doek. Prachtig! Ik kwam haar tegen in de buurt van Pokhara, tussen de rijstvelden.

'286652' door Mels '286652' door Mels

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Dorst

Mels

Wanneer je met de boot over de Ganges richting Varanasi vaart zijn de oevers eerst van zand, met hier en daar wat rotsblokjes en veel, heel veel rotzooi overal. Hoe dichter bij Varanasi hoe meer "ghats" er langs de kant opdoemen. Deze foto heb ik gemaakt vlak voor de ghats kwamen. Nogmaals, er gebeurt van alles in de Ganges, mensen wassen er hun kleding en zichzelf, zwemmen er, poetsen hun tanden en drinken het water. Terwijl er as van gecremeerde mensen in het water wordt gegooid, of zelfs half gecemeerde lichamen wanneer er niet genoeg geld was om voldoende hout te kopen voor de crematie. Koeien zijn ook heilig en worden ook niet gecremeerd maar eindigen in de Ganges. Ook worden verschillende mensen niet gecremeerd, zoals kinderen, sadhoe's, mensen die door een slangenbeet zijn omgekomen en zwangere vrouwen. Zij worden ingepakt in doeken en verzwaard met stenen en vervolgens midden in de Ganges in het water gegooid. En datzelfde water wordt door deze vrouw weer gedronken. Heilig water.....

'286636' door Mels '286636' door Mels

NepalPokhara

NepalPokhara

Arbeid

Mels

Wanneer je van Pokhara uit een trekking de bergen in gaat maken kom je door heel kleine dorpjes. Prachtig om te zien hoe deze lokale mensen heel gedreven hun werk verrrichten en.... ik vind ze zo lenig! :-)

'286259' door Mels '286259' door Mels

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Giechelen

Mels

Giechelen, dat was het enige wat ze deed. Ze wilde graag op de foto, maar wanneer ik dan mijn camera op haar richtte ging ze giechelen en stopte niet meer. Zo grappig!

'286257' door Mels '286257' door Mels

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Peyto lake

Mels

Ongelooflijk vond ik de kleur van de meren in de Rock Mountains. Wat blauw/turqoise! Bijna niet echt. Steeds even met je ogen knipperen om te kijken of het echt zo is. Prachtig om te fotograferen en eigenlijk alleen al om naar te kijken.

'286255' door Mels '286255' door Mels

ThailandKoh Chang Archipel

ThailandKoh Chang Archipel

Koh Chang

Mels

En nog een plaatje voor het dagthema... laten we de pagina eens lekker turqoise kleuren! Ook deze foto is gemaakt op Koh Chang zelf; in het zuiden vind je deze prachtige palmen langs de mooie witte lange zandstranden.

'286254' door Mels '286254' door Mels

ThailandKoh Chang Archipel

ThailandKoh Chang Archipel

Rust

Mels

Deze foto heb ik gemaakt op 1 van de stranden in het zuiden van Koh Chang. Ook weer zo'n prachtig verlaten wit lang zandstrand met een lange rij hoge palmbomen erlangs. Alhoewel, helemaal verlaten was het niet. Helaas stond deze ligstoel met drankje niet op mij te wachten :-(

'286253' door Mels '286253' door Mels

ThailandKoh Chang Archipel

ThailandKoh Chang Archipel

Verlaten strandje

Mels

Ten zuiden van Koh Chang bevinden zich prachtige eilanden die niet veel bezocht worden. De meeste mensen trekken toch naar het zuiden van Thailand richting Koh Phi Phi en de eilanden daar omheen. Tussen Koh Chang en Koh Mak bevinden zich een aantal kleine onbewoonde eilandjes met prachtig witte strandjes. Het is heel eenvoudig om met een aantal mensen een boot te huren voor een dag en deze eilandjes te bezoeken.

'286000' door Mels '286000' door Mels

NepalPokhara

NepalPokhara

Haute couture

Mels

Haute couture.... of toch niet. Deze meneer de kleermaker in zijn Reebok shirt, ik vond hem prachtig! Eigenlijk zat hij een beetje weg gedoken in een "hokje" en als ik er iets sneller voorbij was gelopen had ik hem op zeker gemist. Gelukkig liep ik niet zo snel.

'285995' door Mels '285995' door Mels

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Slokje water

Mels

In de straten van de grote steden in India zie je eigenlijk op elke hoek wel een vrouwtje zitten met een watervoorraad. Mensen (vooral locals dan, ik zou het niet aandurven...) werpen een muntje in een schaaltje en krijgen wat water. Mooi gezicht en eigenlijk best apart. Wij kopen gewoon een flesje water!

'285992' door Mels '285992' door Mels

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Kunstgebitje?

Mels

Nog een dame in de brillenreeks... ook in Varanasi, ook op de markt. Ja je kijkt je ogen uit daar, wat een prachtige vrouwen in mooie saree's om te fotograferen! Deze vrouw had, in tegenstelling tot heeeeel veel andere Indiase mensen, een bril die zo goed als intact was. Maar ja, haar tanden ontbreken weer...

'285909' door Mels '285909' door Mels

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Toilet

Mels

De openbare toiletten van Varanasi.... ik had het eerst niet in de gaten (beetje naief:-) dacht wat zijn ze daar nou aan het doen... maar dat dacht ik eerst ook van alle mensen die ik langs de kant van de weg en in de velden zag zitten, gehurkt, wat zijn die nou aan het doen... nou dat dus... bij gebrek aan voorzieningen. Als je eenmaal langs de weg hebt gelopen weet je genoeg, je moet je ogen op de grond gericht houden om je schoenen schoon te houden. Wat is het toch een smerig land! Maar zoooooooo prachtig ook weer en zo fotogeniek :-)

'285907' door Mels '285907' door Mels

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Vrouwtje

Mels

Nog een portret van een dame op de markt van Varanasi. Ik ben bij elke vrouw eigenlijk wel nieuwsgierig geweest wat de leeftijd was. Volgens mij zien ze er allemaal een stuk ouder uit dan ze werkelijk zijn! Gewoon door het keiharde leven...

'285906' door Mels '285906' door Mels

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Jaipur

Mels

Jaipur in India is de stad van de paleizen. En bijna alles in het roze, vandaar ook de bijnaam Pink City of in het Nederlands de Roze stad. Prachtig bijgehouden zijn de paleizen. Het is niet overal roze zoals je hier ziet. Ik dacht deze foto past misschien wel goed bij het roestbruine dagthema. Niet helemaal in de kleur maar toch wel wat details!

'285860' door Mels '285860' door Mels

NepalPokhara

NepalPokhara

Namaste

Mels

Namaste! Het zit er al vroeg in bij dit kleine jochie. Ik kwam aanlopen, glimlachte naar hem en hij sloot meteen zijn handjes en begroette me. Zo schattig!

'285623' door Mels '285623' door Mels

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Pai river

Mels

Een foto in het kader van het thema "water"..... alhoewel dit er niet echt als fris water uit ziet.... :-) Dit is de Pai River, in het noorden van Thailand. Aangezien het de weken ervoor veel geregend had en er hier en daar modderstromen ontstonden was deze rivier op dat moment ook meer een kolkende massa modder ipv helder water. Het landschap is hier prachtig, wat een mooie plek. Echt een aanrader: Pai!

'285610' door Mels '285610' door Mels

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Naamlijstje

Mels

Dit schattige meisje kwamen we ook tegen in het township in Swakopmund. Ze stond achter hetzelfde hek als het meisje op de foto welke ik eerder plaatste. Ze stond heel aandachtig te kijken, met dit papiertje in haar hand. Het is duidelijk een lijstje met namen. Ik heb er best vaak aan terug gedacht later, wat voor papiertje zou het geweest zijn? Ging ze een feestje geven? Of moest ze namen van kindjes uit de klas uit haar hoofd leren? Was ze aan het leren schrijven? Heeft iemand nog andere gedachten hierover? Ik ben benieuwd :-)

'285607' door Mels '285607' door Mels

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Okavango Delta

Mels

Niet zo gek dat ze vanuit de ruimte de Okavango Delta kunnen waarnemen, het is een wirwar van stromingen, aftakkingen daarvan, diepe wateren, ondiepe watertjes... met de mokoro verplaatst de lokale bevolking zich door dit gebied. Wegen zijn er niet, dus dit is de enige manier. Deze mensen maakten nog gebruik van de "traditionele" mokoro's, uitgeholde boomstammen. Tegenwoordig worden er steeds meer vervaardigd van kunststof. Blijft wel spannend om hier te vertoeven, er zijn genoeg verhalen bekend van nijlpaarden die boten omver gooiden en mensen doodden. In Afrika vallen, in tegenstelling tot wat veel mensen zullen denken, meer doden door aanvallen van nijlpaarden dan van enig ander wild.

'285470' door Mels '285470' door Mels

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Aan het werk

Mels

Ongelooflijk hoe veel kinderen je tegen komt in India die aan het werk zijn. Deze jongen kwamen we tegen op weg naar Jaipur, langs de kant van de weg. Hij had wel zin in een pose voor de foto :-)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier