Meijnhout69

'1107137' door Meijnhout69 '1107137' door Meijnhout69

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Een nieuwe dag, een..

Meijnhout69

Een nieuwe dag, een nieuw jaar. Een heel mooi en gelukkig 2020 voor iedereen gewenst. Deze zonsopkomst is de start van iets moois. Ik weet niet wat 2020 gaat brengen, maar weet wel dat elke dag de zon opkomt. Laten we er met zijn allen iets moois van maken dit jaar.

'1106223' door Meijnhout69 '1106223' door Meijnhout69

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Salto Grande

Meijnhout69

Voor mij persoonlijk heeft Torres del Paine een onuitwisbare indruk achtergelaten. In 2017 heb ik dit prachtige gebied op onze reis door Patagonië bezocht. Is Patagonië al mooi, Torres del Paine is misschien wel de overtreffende trap. De wandeling rondom Salto Grande is ook zeker een aanrader. Hoewel de waterval zelf niet echt Grande is, is de natuur zeker wel groots te noemen.

'1105816' door Meijnhout69 '1105816' door Meijnhout69

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

Wandelen over de...Pe

Meijnhout69

Bij een bezoek aan de Perito Moreno Gletsjer mag een wandeling met gids over de gletsjer zelf niet ontbreken op je to do list. Een ervaring om nooit te vergeten. Je voelt je zo klein en nietig ten opzichte van de natuur. De indruk die zo'n ijsomgeving op je maakt is onvergetelijk. Volg de adviezen van de gids goed op en wijk niet af van het pad dat hij/zij uitstippelt. Aan het eind van de wandeling wordt je beloond met een lekkere koude verrassing.

'1102208' door Meijnhout69 '1102208' door Meijnhout69

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Estancia San Gregorio

Meijnhout69

Vanuit Punta Arenas, vaak de laatste plaats die aan wordt gedaan na een roadtrip door Patagonië, zijn er nog een aantal mooie bezienswaardigheden te ontdekken. Neem bijvoorbeeld vanuit Punta Arenas route 255 naar Rio Gallegos en bekijk de oudste estancia van Patagonië: Estancia San Gregorio aan de Straat van Magallanes. Deze Estancia werd gebouwd in 1877, maar is momenteel gesloten en tamelijk vervallen. Hier vlakbij liggen ook langs de kust de scheepswrakken van de ‘Amadeo’ en ‘Ambassador’.

'1102148' door Meijnhout69 '1102148' door Meijnhout69

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Uitzichtpunten volop.

Meijnhout69

Één van de vele schitterende wandelingen in het Nationaal Park Brenta voert langs een prachtig wandelpad. Neem hiertoe vanuit Molveno de kabelbanen omhoog. Kies vervolgens route 340 en ontdek hoe mooi de natuur hier is. Kom langs vele uitzichtpunten en geniet van de wandeling door bossen en over mooie bergriffen. Een eventuele ontmoeting met een bruine beer is niet helemaal uitgesloten, hiervoor wordt je door borden gewaarschuwd.

'1101960' door Meijnhout69 '1101960' door Meijnhout69

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Castello del...Buenco

Meijnhout69

Een waar pareltje om te bezoeken is het museum Il Castello del Buonconsiglio in Trento. Het doet je op het eerste gezicht denken aan een fort. De buitenmuren van het bouwwerk werden in de eerste helft van de 12de eeuw gebouwd en hadden een verdedigingsfunctie. Binnen de muren bevinden zich prachtige bouwwerken. Allereerst het 13de eeuwse Castelvecchio waar de bisschoppen van Trento, die ook over het het gebied heersten, vanaf de tweede helft van de 13de eeuw hun intrek namen. Later werden in het zuidelijke deel het Magno Palazzo (15de eeuw) en de Giunta Albertiana (16de eeuw) bijgebouwd. In beide gedeelten zijn vele schitterende fresco's van Girolamo Romanino te bewonderen. Deze fresco's onthullen de rijkdom en de weelderige levensstijl van de bisschoppen toentertijd. Als je via de tuin binnenkomt, zie je een galerij die tijdens de Oostenrijkse overheersing omgebouwd werd tot cellenblokken. Tegenwoordig is in het castello een museum gevestigd waar archeologische, kunsthistorische en volkenkundige collecties te zien zijn. Tevens is er een collectie over il Risorgimento, de Italiaanse eenwording, te zien.

'1101892' door Meijnhout69 '1101892' door Meijnhout69

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

De bossen van de Elza

Meijnhout69

De bossen van de Elzas hebben mij meer dan aangenaam verrast. Ik wist dat het er mooi was en keek er al lang naar uit om in deze omgeving een aantal dagen te vertoeven. Maar dat het er zo mooi zou zijn en dat je hier nog de volledige rust vind, die af en toe zo lekker is, dat heeft me wel blij verrast. Voordeel is dat de Elzas ook niet echt heel ver rijden is. En tegenwoordig is een (aantal dagen) vakantie zo geboekt. Wandelend of met de fiets, mij zien ze er zeker vaker terug.

'1101698' door Meijnhout69 '1101698' door Meijnhout69

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Pinguïns in Melbourne

Meijnhout69

Op de pier bij St Kilda heb je wanneer de zon ondergaat de mogelijkheid tot het zien van pinguïns. Pinguïns verwachte ik zelf niet echt te zien in Melbourne, maar toen ik vernam dat er ze te zien waren, was ik wel erg nieuwsgierig geworden. Het is best een toeristische plek, niet alleen omdat er pinguïns zijn te zien, maar je hebt vanaf de pier ook nog eens een geweldig uitzicht op Melbourne. Helemaal wanneer de zon onder gaat. Dat is trouwens ook het tijdstip dat de pinguïns het beste te zien en te horen zijn. De pinguïns zijn niet makkelijk te spotten. Overdag zijn ze op zoek naar voedsel of schuilen ze tussen de rotsen. Flitsen bij de pinguïns is niet toegestaan, het maakt de pinguïns angstig of ze raken hierdoor gedesoriënteerd. Helaas heb ik dan ook geen goede opname van ze kunnen maken. Maak een dagtocht naar St Kilda. St Kilda heeft ondermeer een prachtig zandstrand met aan de rand leuke gekleurde huisjes. Vanuit het CBD kan je St Kilda makkelijk bereiken met de tram.

'1101165' door Meijnhout69 '1101165' door Meijnhout69

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Wandelen zonder...and

Meijnhout69

Het NP Brenta Park in Trentino Zuid-Tirol is rijk aan meren. Hier kan je nog rustig wandelen, zonder dat je andere toeristen tegen komt. De wandelingen zijn doorgaans goed bewegwijzerd en de natuur is buitengewoon prachtig. Het weer is niet altijd even mooi, maar dat heeft vind ik juist zijn charme.

'1100938' door Meijnhout69 '1100938' door Meijnhout69

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

De 'acht' apostelen

Meijnhout69

Even voor zonsondergang kwamen we aan bij het grote doel van de reis langs de Great Ocean Road. De Twaalf Apostelen. Een rij van kalksteenrotsen aan de zuidkust van Australië in de staat Victoria. Nu weten we dat het er geen twaalf, maar 8 zijn. Maar dat neemt de schoonheid van het gebied niet weg. Voor 2005 waren het er nog 9, maar het almaar beuken van de golven is op 3 juli 2005 een vijftig meter hoge rots uit deze rij ingestort. Sindsdien staan er nog acht rotsformaties overeind. De rotsformaties zijn genoemd naar de twaalf apostelen van Jezus. Eerst werden ze The Apostles genoemd, maar uit marketingtechnische overwegingen is dit veranderd in The Twelve Apostles (hoewel er ook toen al geen twaalf rotsen stonden). (bron: Wikipedia).

'1100683' door Meijnhout69 '1100683' door Meijnhout69

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Met liefde: Heart Ree

Meijnhout69

Het Heart Reef ligt in het Great Barrier Reef en is pas ontdekt in 1975. Sinds die tijd kunnen we van dit mooi rif genieten. Maar hoe lang nog? We weten allemaal inmiddels dat het Great Barrier Reef onder druk staat van de opwarming van de aarde. Om het Heart Reef te bezichtigen zal je de beschikking moeten hebben over een vliegtuigje of een trip met vliegtuig ernaar toe boeken. Maar dit heeft ook zijn keerzijde, immers we weten ook allemaal dat een vliegtuig niet 1 van de milieuvriendelijkste vervoersmiddelen is. Wie heeft de oplossing? Ik zou het zo niet weten. Maar wat ik wel zeker weet is dat ik nog wel langer zou willen genieten van het Great Barrier Reef en het andere mensen zeker ook zou gunnen.

'1100542' door Meijnhout69 '1100542' door Meijnhout69

ItaliëRome

ItaliëRome

De Spaanse trappen...

Meijnhout69

De Spaanse trappen. Ik was er in 2013, toen mocht je nog gewoon al zittend genieten van de gezelligheid rondom de trappen. Sinds kort mag je niet meer op de trappen zitten. Aan de ene kant begrijp ik het wel, allerlei etensresten op de trappen of de uitgedrukte peuken, dat wil je als stadsbestuur natuurlijk niet. Daarom was men begonnen om hier op toe te zien. Het toezicht heeft echter onvoldoende geholpen en het stadsbestuur heeft daarom besloten dat er niet meer mag worden gezeten op de trappen. Helaas, zitten op de trappen, het hoorde een beetje bij het bezoek aan de stad Rome, maar het mag niet meer. Dan maar staand genieten, want het genieten rondom en op de trappen kan en mag nog gewoon.

'1100359' door Meijnhout69 '1100359' door Meijnhout69

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Grey gletsjer Torres.

Meijnhout69

Het Nationaal Park Torres del Paine kent vele plekken om te ontdekken. Een van de plekken is Lago Grey en de gelijknamige gletsjer die er in uitmondt. Om een mooie blik op de gletsjer te kunnen werpen vaar dan mee met een drie uur durende boottocht. Een andere mogelijkheid is om via een wandeling, dit kan bijvoorbeeld als onderdeel van de W-trekking, naar het dichts bijzijnde punt te lopen met uitzicht op de gletsjer.

'1100112' door Meijnhout69 '1100112' door Meijnhout69

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Verdronken bomen

Meijnhout69

In Patagonië blijf je je verbazen over de diversiteit van het prachtige landschap. Zo kom je al rijdend het ene moment bij een uitgestrekt meer aan, het volgende moment rijd je al weer door een dicht bos. Maar saai komt niet in het woordenboek van Patagonië voor. Wat mij opviel is dat er opvallend veel dode bomen waren die midden in het water stonden. Zo ook hier op de weg van Coyhaique naar Rio Tranquilo.

'1100053' door Meijnhout69 '1100053' door Meijnhout69

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Zwemmen in Darwin

Meijnhout69

Wanneer je in Australië in zee wil zwemmen is dat vaak in een stuk van de zee dat wordt afgeschermd met netten. Dit is om de kwallen geen kans te geven. Ook zijn er in diverse plaatsen gratis natuurlijke zwembaden aan zee gecreëerd, zodat je toch het gevoel hebt dat je in de zee en aan het strand zwemt.

'1099999' door Meijnhout69 '1099999' door Meijnhout69

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Stickertje plakken in

Meijnhout69

Gisteren plaatste ik een foto van de weg naar Lago Posadas. Onderweg kom je langs Baja Caracoles, een klein gehucht langs de Ruta 40. Als je hier rijdt ga dan in ieder geval tanken, al was het alleen maar om het feit dat je niet elke dag een sticker op een tankstation mag plakken. Je kan hier trouwens ook overnachten (verwacht er niet te veel van), van hieruit zijn de Cueva de las Manos makkelijk te bereiken, of je kan even wat nuttigen bij het barretje.

'1099967' door Meijnhout69 '1099967' door Meijnhout69

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

De weg naar Lago...Po

Meijnhout69

Om vanuit Puerto Guadal, Chileens Patagonië, naar Lago Posadas te gaan zijn er twee opties. De ene route is door de prachtige Chacabuco Vallei, de andere route leid je langs Lago Gral Carrera om bij Chile Chico de grens met Argentinië over te steken. Via Perito Moreno (niet de gletsjer maar het plaatsje) rijdt je vervolgens naar het zuiden over de Route 40 met aan weerskanten weide pampa's, om vervolgens bij Bajo Caracoles (niet hier vergeten te tanken) de brede gravelweg naar rechts richting Lago Posadas te nemen. Lago Posadas heet ook wel Hipólito Yrigoyen, genoemd naar een oud-president van Argentinië van begin vorige eeuw. De eigenaar van ons verblijf in Puerto Guadal adviseerde om bij mooi weer de weg door de Chacabuco Vallei te kiezen en bij minder weer de route via Chile Chico. De dag dat wij vertrokken was het minder weer en kozen wij er dus voor om de route langs Lago Gral Carrera te nemen. Hier hebben wij geen spijt van gehad, want het was een prachtige route. Een volgende keer hopen wij op mooi weer, om dan alsnog de Chacabuco Vallei te mogen bewonderen.

'1099820' door Meijnhout69 '1099820' door Meijnhout69

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Natuur op 1 rondom...

Meijnhout69

San Carlos de Bariloche is een stad in het Argentijnse deel van Patagonië en toont vergelijkingen met plaatsen zoals we die kennen in Zwitserland. De natuur rondom Bariloche is adembenemend, er is werkelijk geen moment op je reis dat je niet om je heen kijkt. Ga vooral ook wandelen over de vele wandelroutes in de omgeving. En vergeet ook niet om af en toe de auto te stoppen op je reis en te genieten van de rust die de omgeving je geeft.

'1099662' door Meijnhout69 '1099662' door Meijnhout69

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

Gordes, un des plus..

Meijnhout69

Het dorp Gordes ligt op een rots van het Luberon-gebergte. De weinige inwoners worden in met name de zomer vergezeld van een flink aantal toeristen. Het is aan te reden om in het voor- of najaar naar Gordes af te reizen. Alleen de weg ernaar toe is al bijzonder mooi. Gordes is één van de plus beaux villages de France. Slenter rustig door de straatjes, maak gebruik van de vele terrasjes en geniet van het fraaie uitzicht. Een dagtocht naar Gordes laat zich prima combineren met een bezoek aan de abdij van Sénanque, bekend van de lavendelvelden (NB honden zijn niet toegestaan in de abdij).

'1099636' door Meijnhout69 '1099636' door Meijnhout69

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Laguna Chaxa

Meijnhout69

Over de goed aangelegde wandelpaden van Laguna Chaxa kan je dichtbij de flamingo's komen. Laguna Chaxa is onderdeel van Los Flamencos National Reserve. Een deel van dit zoutmeer is beschermd natuurgebied om zo de drie hier voorkomende soorten flamingo’s en de leefmilieus te beschermen. Heet is het hier uiteraard ook, dus zorg voor ook hier voor de gebruikelijk nodige maatregelen vooraf.

'1099590' door Meijnhout69 '1099590' door Meijnhout69

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Arcos de la Frontera

Meijnhout69

Arcos de la Frontera is een van de Pueblos Blancos (witte dorpen) van Andalusië. Met de leuke smalle straatjes, de indrukwekkende Iglesia de Santa María of bijvoorbeeld de kerk San Pedro is Arcos zeker een bezoek waard. Verder heeft het het dorp vanwege de langgerekte ligging op een 185 meter hoge rots prachtige uitzichten. Tip: bij hotel/restaurant El Convento hebben we van een prima lunch met drankje voor ongeveer 10 euro pp genoten.

'1099542' door Meijnhout69 '1099542' door Meijnhout69

AustraliëKakadu NP

AustraliëKakadu NP

But the road to get..

Meijnhout69

In Australië, Kakadu National Park, was ik met de gids aan de praat. We hadden het over hoe mooi de reis, we waren net 2 dagen onderweg, tot dusverre was. We zouden een aantal plekken met deze gids gaan bezoeken, waaronder de Jim Jim Falls. Op de wandeling terug naar de 4-wheel drive, zei de gids een aantal woorden die me nog altijd zijn bijgebleven: ' Remember the goal, but the road to get there is even more beautiful'.

'1099455' door Meijnhout69 '1099455' door Meijnhout69

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Dichtbij huis geniete

Meijnhout69

Tijdens een korte vakantie in Renesse hebben wij mogen genieten van deze geweldige zonsondergang. Voor het genieten van een mooi landschap hoeven we dan ook niet ver te reizen. Nederland heeft zelf heel veel te bieden. Wat te denken van de Waddeneilanden, de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug of zoals op de foto Zeeland. Ik noem er vast te weinig op. Wat is jullie favoriete plek in Nederland?

'1099367' door Meijnhout69 '1099367' door Meijnhout69

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Zing een liedje voor.

Meijnhout69

De Camargue kennen we meestal van de Flamingo's, maar herbergt nog meer vogels zoals de witte reiger, de bijeneter of de boerenzwaluw. Deze twee boerenzwaluwen zaten rustig op een tak in de struiken terwijl wij langsliepen. Onder het genot van een mooi liedje gezongen door de boerenzwaluw maakte ik een foto van de twee.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >