Meeko

profiel Meeko

Naam

Natasja van den Broek

Reviews

0

Foto's & tips

404

Blogs

6

Lid sinds

11 January 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Australië

Fav. stad

New York

Over mij

Ik ben altijd erg blij als ik weer op reis 'mag' gaan. Uiteraard ontbreken mijn camera's niet in mijn standaard reisuitrusting en mijn mooiste 'souvenir' vind ik altijd wel de door mezelf gemaakte foto's (mooi of niet mooi). Door het kijken van deze beelden ben ik altijd weer een beetje terug op de bestemming :-)

Mijn Motto

'Reizen is voor mij ervaren en bovenal genieten !'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D60

Overige

Panasonic DMC-ZX1 en een Canon Powershot S70 (maar deze heb ik helaas laten vallen en is out of order, er staan nog wel fotos van deze camera op deze site) Update: alles wat hierboven staat is stuk, nu een Nikon D5200, een Nikon Coolpix S9700 en een Ol

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (404)

'370097' door Meeko '370097' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Roltrappen

Meeko

De roltrappen in de Londense metro, the Tube, kunnen behoorlijke afmetingen hebben, ze moeten dan ook een aantal hoogte- en dieptepunten met elkaar verbinden :-) De Northern Line is houder van zowel het diepte- als het hoogterecord in de Londense metro. Het diepste punt van het gehele metrostelsel ligt op de Northern Line op een diepte van 67,4 meter onder het maaiveld ter hoogte van Holly Bush Hill in Hampstead. Het hoogste punt met 18 meter boven de grond eveneens op de Northern Line en wordt gevormd door het Dollis Brook-viaduct over Dollis Road. Het metrostation van Hampstead is met zijn ligging van 58,5 meter onder de grond het diepste station van de metro van Londen. Station Angel, ook op de Northern, heeft de langste roltrap met een lengte van 60 meter. In 1987 vond een grote brand plaats die bekendstaat als "de brand in King's Cross". In werkelijkheid vond de brand plaats in het nabijgelegen metrostation, King's Cross St. Pancras. 31 mensen kwamen hierbij om het leven. De brand was de aanleiding om de houten roltrappen in de Londense metro door metalen roltrappen te vervangen. (bron wiki)

'360127' door Meeko '360127' door Meeko

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

De kameel ziet zijn..

Meeko

.................wel die van een ander! Ik moet heeeel eerlijk zeggen dat ik dit spreekwoord niet kende, maar na enig zoekwerk kwam ik hier op uit. De kameel ziet zijn eigen bult niet, wel die van een ander betekent: eigen tekortkomingen ziet men niet, wel die van anderen.... Ook had ik hierbij kunnen zetten 'vertrouw op Allah, maar bind eerst je kameel vast', wat dan weer het volgende inhoudt: vertrouwen in het goddelijke is goed, maar je blijft als mens voor je daden verantwoordelijk. Ook deze kende ik niet, vind het ook wel een treffende! De foto is genomen in Broome, Cable Beach, het is de daar welbekende 'cameltrain' tijdens de zonsondergang. Zoals je ziet was de zonsondergang op die dag niet zo spectaculair :-)) wel een dreigende lucht vol wolken, er is overigens geen drup gevallen. Anders zou het van de regen in de drup geworden zijn.... Het 'schip van de woestijn' vermaakte zich ogenschijnlijk prima en kwam op ons tevreden over. Voordat we het wisten was de tocht alweer voorbij, de tijd gleed als zand door onze vingers. Ach....zand erover ;-)

'352419' door Meeko '352419' door Meeko

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Straatbeeld in...Palm

Meeko

Het havendorp Palmeira, gelegen op Ilha do Sal, is een rustig plaatsje. We hebben er wat rond gewandeld, hier en daar een winkeltje, zelfs bij de haven is het rustig. Op een pleintje, gelegen aan de zee was wat meer leven, er zaten wat mannen met elkaar te kletsen, wat verder zaten wat mannen een spelletje te doen, kaarten of zo. Er renden een paar kindjes rond en er kwamen wat verkopers en verkoopsters van kettingkjes e.d. aangelopen toen ze ons in de smiezen kregen. Zo rustig als deze foto overkomt, nou dat was het er ook :-)

Laatste blogs (6)

12 mei 2008 Op deze dag vond de zware aardbeving in de Chinese provincie Sichuan plaats. En deze dag ben ik met een collega vertrokken naar Beijing. De aardbeving vond plaats om 14.28 uur (loka... Lees meer

Jaaah……wat een leuk thema is dit, dieren in alle soorten en maten, ik hou d’r van :-). Ook ik moest eigenlijk meteen denken aan ontmoetingen met dieren tijdens onze reizen, hier volgen een paar di... Lees meer

Wanneer: mei 2009 Lokatie: Hurghada, Egypte Doel: uitpuffen en bijtanken aan de Rode Zee in een behaaglijk temperatuurtje Een weekje zon, zee en strand en een paar goede boeken, dat was zo ongeve... Lees meer

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (6)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (11)

'492988' door Hbplaatjes '492988' door Hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Tanden op elkaar

Hbplaatjes

Deze cheetahmoeder had het maar druk met het kroost. Ze waren te jong om gevaar te onderkennen en te groot om rustig achter te blijven. Als moeder dan even rustig ging liggen probeerden ze gelijk te drinken. Cheetah blijven tot een jaar of iets langer bij hun moeder. Ze had dus nog een behoorlijke tijd te gaan. De eerste keer dat we haar zagen had ze 6 jongen en twee dagen later had ze er nog maar 5. Ook dat is een bijna onmogelijke opgave en vraagt veel van het jagen van moeder.

'490728' door Jelle51 '490728' door Jelle51

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Juweel uit Costa Rica

Jelle51

In het bergdorpje San Gerardo de Dota. Op 2200 meter hoogte ligt de Trogon Lodge, waar we een 2 dagen zijn geweest. Bij de lodge is en grote tuin, waar veel kolibries rond vliegen. Hier heb je de uitgelezen kans om deze juweeltjes te fotograferen. Rondom de lodge kun je in de middag of de vroege ochtend prachtige wandelingen maken, langs kristalheldere riviertjes in NP Los Quetzales . Dit is een van de beste plaatsen in Costa Rica om de quetzal waar te nemen. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's.

'490168' door Deerik '490168' door Deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

100% Peru

Deerik

Deze lama vond mij maar een vreemde vogel, althans zo kijkt hij ;) Ik vond hem, in combinatie met Machu Picchu een 100% Peru plaatje opleveren. Zo onvoorstelbaar knap, hoe ze op deze hoogte zo'n stad hebben kunnen bouwen!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier