Meeko

'567628' door Meeko '567628' door Meeko

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

Verscholen in het...g

Meeko

Reservaat Bandia, het is geen safari zoals in Zuid Afrika of bijvoorbeeld Kenia, het is echt kleinschaliger met kleiner wild. Maar de giraffes, de zebra's, struisvogels, 2 neushoorns spotten is ook erg leuk. Zo ook de vele vogels die je in Senegal kunt spotten, deze kleine vogel zat in de buurt van het restaurant. Zo mooi om te zien!

'567603' door Meeko '567603' door Meeko

SenegalDakar regio en Cap Vert

SenegalDakar regio en Cap Vert

Voetballertje op Ile.

Meeko

Ile Gorée, het voormalige slaveneiland, gelegen op een klein half uurtje varen van Dakar. Erg indrukwekkend is het slavenhuis op dit eiland, wat hier vroeger gebeurt is, verschrikkelijk.....kippenvel. Als je verder wandelt over het eiland, zie je gekleurde gebouwen, mooie inkijkjes, kerken, lokale kunst en voetballertjes in zijstraten. Leuk om hier rond te wandelen!

'516059' door Meeko '516059' door Meeko

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Basilica de la Virgen

Meeko

Plaza de la Virgen vind ik toch wel een van de mooiste pleinen van Valencia, ook een heel gezellig plein. Het plein is voorzien van een marmeren vloer en net wordt omringd door drie mooie en opvallende gebouwen. De kathedraal, het presidentieel paleis van de regionale regering van Valencia en de basiliek, het roze gebouw op mijn foto, De Basilica de la Virgen de los Desamparados vind ik een erg mooi gebouw, het is gebouwd tussen 1652 en 1667 en wordt via een boog verbonden met de kathedraal. De binnen kant van de basiliek is ook prachtig, als de deuren openstaan loop er dan gerust eens binnen. Ook hebben we, vanaf het terras, meerdere bruidsparen gezien, die dan die dag het jawoord aan elkaar hebben gegeven in deze basiliek. En dat gaat gepaard met vuurwerk, daar houden de Valencianen enorm van! Enorm leuk om vanaf het terras te kunnen spotten. Op deze foto heb ik gespeeld met mijn ND-filter en de sluitertijd.

'514747' door Meeko '514747' door Meeko

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ciudad de las Artes y

Meeko

De stad van kunst en wetenschappen! Misschien wel de grootste trekpleister van Valencia, vier verschillende, zeer moderne complexen. Hier kijk je op L' Hemisferic, met de vorm van een oog. In dit grote oog worden in een IMAX-bioscoop films vertoond. En je kijkt op Palau de las Arts, een operahuis, geopend in 2005, binnen zijn 4.400 zitplaatsen, je kunt er elke dag een rondleiding krijgen. Vanuit het oude centrum zijn we hier naar toe gefietst, erg leuk om te doen, via de drooggelegde rivier de Turia!

'514739' door Meeko '514739' door Meeko

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Plaza de la Virgen

Meeko

Plaza de la Virgen is een levendig en mooi plein in de historische wijk El Carmen in Valencia. Je kunt er heerlijk op één van de terrasjes zitten en mensen kijken, maar ontdek ook de omliggende gebouwen. In het midden van het plein is een fontein te vinden. Interessant om te weten is dat de man in het midden van de fontein staat voor de rivier Turia. De vrouwen eromheen staan symbool voor de kanalen die voortvloeien uit de rivier. Mij viel de mooie weerspiegeling op deze avond, de fontein was stilgezet en het water stond er dus vlakjes bij,

'496557' door Meeko '496557' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Zicht op Praagse...Bu

Meeko

Het kost best wel wat moeite om geen mensen op de foto te krijgen in Praag. Tenminste, de dag dat wij er waren was het bijzonder druk, zo ook op de Karelsbrug. Wellicht als je er vroeg in de ochtend bent en wat later in de avond, dan zal het zeker wat rustiger zijn, maar ach....het zorgt dan ook wel weer voor wat leven in de brouwerij. Op de Karelsbrug barst het van de kunstenaars, muzikanten en artiesten. Vanaf deze beroemde Karelsbrug heb je een prachtig uitzicht op de Praagse burcht, je kijkt over de Moldau heen naar deze oudheid!

'496537' door Meeko '496537' door Meeko

Ierland

Ierland

Garnish Island

Meeko

Aan het einde van de dag, wachtend op het bootje wat ons terug brengt naar Glenngariff Garnish Island, dit kleine eiland wordt ook wel Ilnacullin genoemd, werd door Harold Peto in 1910 veranderd in een exotische tuin voor de Belfastse zakenman Annan Bryce. Door het microklimaat en de veenachtige grond is het hier warm en vochtig, waardoor de sierplanten goed gedijen. Een extraatje is dat je onder weg naar dit eiland zeehonden kunt zien in Bantry Bay, we hebben er zowel heen als terug een paar gezien!

'496241' door Meeko '496241' door Meeko

IerlandCork

IerlandCork

Charles Fort

Meeko

Hier zijn we bij Charles Fort en kijken we in de verte op Kinsale! Dit stervormige fort werd gebouwd door de Engelsen in 1670 om de haven van Kinsale te beschermen tegen aanvallen van overzee. Tijdens het beleg van 1690 veroverde Willem III het fort, dat vanaf het land wel strijdbaar was. Tot 1922, toen de Britse strijdkrachten de stad verlieten, behield het fort zijn militaire functie. Dit uitzicht is te zien vanaf een van de muren van het fort.

'495840' door Meeko '495840' door Meeko

IerlandCork

IerlandCork

Blarney Castle

Meeko

Blarney Castle, volgens de legende word je welbespraakt als je de Blarney Stone (helemaal bovenaan) kust, was nogal een onhandige manoeuvre, heb dat maar gelaten voor wat het was. Mooi park eromheen aangelegd, tuinen, waterpartijen, leuk om gezien te hebben.

'493420' door Meeko '493420' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Trappen.....

Meeko

Gewoon een beeld van de stad Praag, we daalden hier af van de Praagse Burcht en liepen richting de Karelsbrug. Onderweg kom je van alles tegen, leuke gekleurde huizen, een plein met trambanen en als je goed rondkijkt zie je van dit soort tafereeltjes, heerlijk. Er valt zoveel te zien en te ontdekken in deze stad.

'493010' door Meeko '493010' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Staromestske Namesti

Meeko

Het Starom?stské nám?stí, Tsjechisch voor plein van de oude stad, is een plein in het stadsdeel Oude Stad van de Tsjechische hoofdstad Praag. Naast de imposante gevels van burgerlijke gebouwen staan er aan het plein kerken in verschillende stijlen, waaronder de Týnkerk in gotische stijl en de barokke Sint-Nicolaaskerk. Het was er ook druk met locals en toeristen en er is veel te zien, wat makkelijk kan vanaf een van de vele terrasjes.

'490736' door Meeko '490736' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

St.-Vituskathedraal

Meeko

Na een klimmomhoog met onderweg prachtige uitzichten over de oude stad kom je aan bij de Praagse Burcht. Hier vind je de Sint-Vituskathedraal (Tsjechisch: Katedrála svatého Víta). De kerk is gewijd aan de heilige Vitus. De volledige naam van de kerk is Katedrála svatého Víta, Václava a Vojt?cha, oftewel Kathedraal van de heilige Vitus, Wenceslaus en Adalbert. In het jaar 926 werd een eerste kerk in romaanse stijl gebouwd op deze locatie op de burchtheuvel. Keizer Karel IV gaf de opdracht om deze kerk te vervangen door wat de grootste kathedraal van Europa moest worden. De eerste steen werd in 1344 door de keizer persoonlijk gelegd. Als bouwheer was de Fransman Matthieu d'Arras aangesteld, die de bouw in de stijl van de Franse gotiek begon. Na zijn dood in 1352 werd hij als hofarchitect opgevolgd door de Duitser Peter Parler, die in Praag ook de Karelsbrug en de Týnkerk heeft ontworpen. Parler bouwde verder aan de Sint-Vitus in een Duitse gotische stijl.

'490292' door Meeko '490292' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Rooftops

Meeko

Onderweg naar de Praagse Burcht is het echt genieten van de prachtige uitzichten! Mooie kleuren, enorm veel te zien en hoe hoger we komen, hoe meer we te zien krijgen en hoe anders het uitzicht elke keer weer is.....

'490190' door Meeko '490190' door Meeko

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Ooo Champs Elysees...

Meeko

Op een rustige zomerdag in september ;-) De Champs-Élysées (voluit Avenue des Champs-Élysées) is de meest prestigieuze en breedste laan van Parijs. Mede dankzij zijn bioscopen, cafés en luxueuze winkels is het een van de bekendste straten ter wereld, en met een gemiddelde huur van meer dan € 900.000,– per 100 m² per jaar is het ook een van de duurste. (De enige straat waar de huren nog hoger liggen is Fifth Avenue in New York City.) De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waar de Elysese velden de verblijfplaats van de gelukzaligen was.

'490177' door Meeko '490177' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Magnolia's in Praag

Meeko

Zo zat ik vorige week in Praag op een terrasje te genieten van het uitzicht over de oude stad en de Magnolia's! In de lente, met een heerlijke temperatuur van ca 25 graden..... Maar er is ook de Praagse Lente: De Praagse Lente (Pražské jaro) is de naam die men geeft aan de periode in de Tsjecho-Slowaakse geschiedenis van januari 1968 tot 20 augustus 1968, toen Alexander Dub?ek het communistische Tsjecho-Slowakije een meer gematigde koers uitstuurde. Aan deze periode werd abrupt een einde gemaakt door de andere vijf leden van het Warschaupact, onder leiding van de USSR met de inval van hun troepen op 20 augustus 1968. (Bron Wikipedia, ik heb er vorige week veel over gehoord, maar ik kan het toch nooit zo helder verwoorden als dat het op Wikipedia beschreven staat)

'490055' door Meeko '490055' door Meeko

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Muziek maken in Praag

Meeko

Afdalend van de Praagse Burcht naar de Karelsbrug, gewoon een straattafereeltje onderweg. Deze beste man staat een muziekje te maken en de meeste mensen lopen aan hem voorbij. Ik vind Praag een prachtige stad, schoon, veel oudheid, sfeervol, veel leuke pleinen en terrasjes, mooie kleuren, ik ga er graag eens terug.

'416992' door Meeko '416992' door Meeko

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Koutoubia!

Meeko

Daar sta je dan in Marrakech! Fotos te maken met je mobiel, omdat je vertrouwde camera het heeft opgegeven. Ik moet zeggen......een hele uitdaging. Groothoek, wat is dat, belichting...eh.... Maar goed, ik was blij dat ik een camera op mijn mobiel had zitten, anders had ik niets. De Kououbia Moskee, (Arabisch: ???? ???????) is de grootste moskee in Marrakesh, Marokko. De minaret is afgebouwd tijdens de regeerperiode van kalief Abu Yusuf Yaqub al-Mansur van de Almohadendynastie (1184-1199), nadat de bouw begonnen was rond 1150, en diende als voorbeeld voor de Giralda in Sevilla en later voor de Hassan Toren in Rabat. De moskee zelf dateert van eerdere datum dan de minaret maar moest herbouwd worden omdat hij niet correct gericht was naar Mekka

'416830' door Meeko '416830' door Meeko

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Schaap!

Meeko

Deze opname is van een paar weken geleden, onderweg naar mijn werk. Prachtige beelden reed ik voorbij, de zon die aan het opkomen is, de nevelige mist (of mistige nevel) die zich hier en daar behoorlijk liet zien. Qua weer vond ik het geweldig, ik hou d'r van......

'416757' door Meeko '416757' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Winter Wonderland!

Meeko

Hyde Park, Londen. In Hyde Park vind je in deze tijd van het jaar het Winter Wonderland, een kerstmarkt, wat attracties, meer dan voldoende eet- en drinkkraampjes en behoorlijk wat drukte. Er hangt een gezellige sfeer! Ook vind je er een schaatsbaan! Wij waren er vrij vroeg op de zondagochtend en toen was het er al best wel druk, blijkbaar gaan 's middags de poorten wel eens dicht, ivm met dezelfde drukte. We hebben meteen een leuke wandeling door Hyde Park gemaakt door een gedeelte waar ik nog niet eerder was geweest. Londen zelf is ook erg sfeervol tijdens de kerstdagen!

'416513' door Meeko '416513' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Big Ben!

Meeko

De Big Ben, nog zo'n icoon van de stad Londen! Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt. Ze is zowel luidklok als slagklok. De klok is een van de zwaarste ter wereld. Als luidklok doet Big Ben alleen dienst in bijzondere situaties, zoals de uitvaart van een monarch, wanneer de klok het aantal levensjaren van de overledene slaat. Dit gebeurde voor het laatst in 1952, toen Big Ben 56 slagen liet horen voor koning George VI. Sindsdien heeft Big Ben alleen geluid op 27 juli 2012, ter inleiding van de Olympische Zomerspelen die dat jaar in Londen gehouden werden. Na de veertig slagen van Big Ben vielen de Londense kerkklokken in om tien minuten lang te luiden. 's Avonds is het goed toeven in deze stad, wandelen door de straten, genieten van de verlichte gebouwen. Deze opname heb ik gemaakt met mijn compactcamera en vind dat ie voor een avondopname best redelijk gelukt is :-)

'416457' door Meeko '416457' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Jubilee!

Meeko

Een wandelingetje over de Thames hoort er natuurlijk bij! Van Victoria Embankment zijn we via deze brug naar de andere kant gelopen, naar de London Eye en naar de op dat moment aanwezige kerstmarkt. Hungerford Bridge and Golden Jubilee Bridges is een spoor- en voetgangersbrug over de Theems in Londen en ligt tussen Waterloo Bridge en Westminster Bridge. De brug is ook bekend als Charing Cross Bridge, naar het spoorwegstation Charing Cross. Het is een smeedijzeren vakwerkbrug met aan beide zijden een voetgangersbrug. Deze tuibruggen, de Golden Jubilee Bridges, zijn gebouwd naast de fundamenten van de spoorbrug.

'416444' door Meeko '416444' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Birds!

Meeko

Onlangs ben ik in Londen geweest. Kerstsfeer opsnuiven en een paar van de highlights aangedaan. Wat een leuke en gezellige sfeer hangt er vrijwel overal, het was op zondag, dus het was op de meeste plaatsen erg druk. Zo ook in Hyde Park, waar het Winter Wonderland ieder jaar word gehouden, een grote kerstmarkt, ijsbaan en wat attracties. En voldoende kraampjes om wat te eten en te drinken. We hadden ook echt geluk met het weer, de zon heeft zowat de gehele dag geschenen. In Hyde Park trof ik dit tafereeltje aan!

'416333' door Meeko '416333' door Meeko

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Mysterieus

Meeko

Marrakech! Deze opname heb ik gemaakt in een van de slaapkamers van een riad in Marrakech.....met mijn telefoon. Mijn camera stopte er resoluut mee, eindelijk ging ik naar Marrakech, heb ik geen enkele opname kunnen maken met mijn vertrouwde camera.....helaas. Normaal gesproken heb ik altijd mijn compactcamera bij me, maar nu natuurlijk niet, dus creatief aan de slag met mijn mobiel, jeetje. Maar Marrakech, wat een overweldigende kakofonie van geluiden, geuren, mensen en kleuren. Wat een bijzondere sfeer hangt daar, ik heb er echt genoten. Ook heb ik er dingen gezien die ik liever niet had willen zien en dan betreft het vooral de dieren, de aapjes op het Djemaa El Fna plein, ik heb dingen gehoord over kippen, waarvan ik jullie de details zal besparen.... En toch wil ik er graag nog eens terug.......!

'416175' door Meeko '416175' door Meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Oxford Street

Meeko

Kerstsfeer in Londen! Overal in de stad kun je de kerstsfeer proeven, Hyde Park, Trafalgar Square, Regent Street, Covent Garden en natuurlijk ook in Oxford Street om maar een paar voorbeelden te noemen. Oxford Street is een bekende winkelstraat in het hart van de Engelse hoofdstad Londen. De straat ligt in de wijk Westminster en loopt van Marble Arch (op de hoek van Hyde Park), via Oxford Circus, waar hij Regent Street kruist, tot de kruising van Charing Cross Road en Tottenham Court Road. De straat behoort tot de populairste toeristische trekpleisters van Londen met ca. 9 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar, ongeveer twee derde van alle buitenlandse toeristen die de hoofdstad bezoeken. De hotels aan deze straat bergen een half miljoen gasten per jaar, waarvan de meesten hier zijn om te winkelen (kijken mag natuurlijk ook). Vele grote warenhuizen hebben hier hun hoofdvestiging, zoals Selfridges, Marks and Spencer, House of Fraser, Debenhams en John Lewis.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >