MarleenvM

8
Portugal Madeira
MarleenvM was hier 18 May 2022
In het bergachtige binnenland van Madeira ligt Curral das Freiras. De belangrijkste attractie van deze verborgen vallei zijn de prachtige uitzichten. Hoe de grote bergketen is onstaan, waarin de Nonnenvallei zich bevindt, bestaat wat twijfel. Sommige mensen zeggen dat het door erosie komt en volgens andere komt het door vulkanische activiteit. Wat in ieder geval vaststaat is dat het dorp erg geïsoleerd ligt. De inwoners leven van wat ze verbouwen, waaronder de heerlijke kastanjes die centraal staan tijdens het jaarlijkse kastanjefestival. Je kunt deze vallei op twee manieren beleven. Bij Miradouro Eira do Serrado kun je na een korte wandeling op grote hoogte genieten van de vallei. De route start bij Hotel Estalagem Eira do Serrado, hier kun je ook makkelijk parkeren. Een wandelpad leid je vanzelf naar het eindpunt. Hier kun je ook voor een andere maar veel uitdagendere route gaan. Dan loop je een deel van de route PR2 Vereda do Urzal en loop je richting het dorpje. Dit stukje wordt dan ook Nuns Path genoemd. Je hebt dan onderweg ook zicht op deze schitterende groene vallei. Houd er rekening mee dat je altijd dezelfde weg ook terug moet.
Regio
 • Kronkelige paadjes en diepe ravijnen
 • Keuze makkelijke of uitdagende route
 • Altijd een mooi uitzicht op de vallei
 • Miradouro Eira do Serrado kan het druk zijn
Review geplaatst op 2022-07-28
10
Portugal Madeira
MarleenvM was hier 15 May 2022
De ER101 is een van de oudste routes op het eiland Madeira en voert langs vele bochten en vaak smalle wegen langs de steile hellingen. Het is niet de snelste route maar wel de mooiste om te rijden. De ene keer heb je een diepe afgrond naast je en een moment later moet met je auto onder een waterval door. Langs de route zijn er veel uitkijkpunten gemaakt en dat is ideaal. Als chauffeur moet je dus erg geconcentreerd rijden en kun je niet echt van het uitzicht genieten. Vooral in het noorden is de kustweg spectaculair te noemen. Je waant je midden in de bergen en toch is de zee heel nabij. Tussen Sao Vicente en Porto Moniz is een nieuwe, brede weg aangelegd met behulp van lange tunnels. Wie hier nog op de oude gedeeltes wil rijden zijn er een paar stukken nog open. Dit is wel eenrichtingsverkeer geworden. Overal liggen stenen op de weg en groeien er planten en bloemen uit het asfalt dus hou je snelheid laag. Een ander prachtig stuk is tussen Ponta Delgada en Santana. De weg is in redelijke staat maar het is er niet erg breed. Dus het wordt nog wel eens spannend als er een bus of vrachtwagen je tegemoet komt. De afgronden zijn diep en soms mist er ook een stuk vangrail. En pas vooral ook op voor geparkeerde auto´s langs de weg. Bij gebrek aan parkeermogelijkheden staan de auto´s gewoon op straat. Ook net na een bocht. Maar ondanks alles is dit wel een van de mooiere wegen die ik ooit heb gereden.
Regio
 • De mooiste route van Madeira
 • Na elke bocht een ander uitzicht
 • Er zijn onderweg veel uitkijkpunten gemaakt
 • Sommige stukken alleen nog te voet bereikbaar
 • Een paar stukken zijn niet geschikt voor alle chauffeurs
 • Weeromstandigheden (mist en regen) maken het niet altijd makkelijk
Review geplaatst op 2022-06-16
9
Portugal Madeira
MarleenvM was hier 15 May 2022
Op Madeira vind je de bijzondere levada wandelingen. Dit zijn wandelroutes langs eeuwenoude irrigatiekanalen die je tot hoog in de bergen brengen. Er is heel veel keus en de moeilijkheidsgraad varieert nogal. Een van de makkelijke is Levada Fajã do Rodrigues (PR16). Deze levada ligt op een hoogte van 580 meter en ontspringt in de bedding van de Ribeira do Inferno-stroomen wordt gebruikt voor de irrigatie van de akkers van São Vicente. Tijdens de wandeling heb je af en toe ook een prachtig uitzicht op dit dorpje. Onderweg kom je watervallen tegen waar je achter- of onderdoor moet. Je wordt dus gegarandeerd nat. Op deze route kom je ook een aantal tunnels tegen die wel vaker gebruikelijk zijn langs levadas. Zorg dus dat je licht (zaklamp van de telefoon voldoet ook) bij je hebt want de tunnels zijn lang, laag en smal. De langste is zeker een kwartiertje lopen en het is er echt pikdonker. En ook zeker niet geschikt voor mensen met claustrofobie. Onderweg kom je verschillende flora en fauna tegen. Veel soorten bomen, veel varens en natuurlijk de vele bloemen waar Madeira om bekend staat. Ook grote kans dat je hier de Maderia vink tegen komt. De lengte van de wandeling is bijna 4 km en je moet dezelfde weg ook weer terug maar, geloof me, dat is echt geen straf. Wij hebben er ongeveer 3.5 uur overgedaan. Vergeet niet wat te drinken mee te nemen voor onderweg.
Regio
 • Typisch voor Maderia
 • Deze wordt niet door veel toeristen gelopen
 • Deze is vrij vlak dus zeer geschikt voor de minder geoefende wandelaar
 • Veel variatie qua uitzichten, watervallen en begroeiing.
Review geplaatst op 2022-06-02
10
IJsland Oostland
MarleenvM was hier 26 Sep 2021
De Öxi is een pas in het zuidoosten van IJsland en is kronkelig, vaak erg slipperig en heeft hellingen met een stijgings- of dalingspercentage tot 17%. Daarbij is de kans op dicht mist erg groot en sneeuwval is ook geen uitzondering. De weg is onverhard en sommige stukken zijn vrij smal. Aan de zuidkant begint de pas met een steile helling en de weg heeft zijn top op 532 meter hoogte en de lengte van de pas is 19 kilometer. Het is ook een van de weinige wegen in IJsland die een naam heeft in plaats van een nummer. Het is aan zeker aan te raden om deze weg met een 4WD te rijden. Onderweg kom je watervallen tegen en eindeloze uitzichten, mits je niet in de wolken rijd. En ook al lijkt het in eerste instantie mee te vallen met de condities houd er rekening mee dat het weer ineens kan omslaan. De pas is niet alleen schitterend om te rijden maar het verkort de afstand tussen Egilsstaðir en Höfn zo´n 60 km. De IJslander Hjálmar Guðmundsson heeft een belangrijk aandeel in de aanleg van de weg over deze pas geleverd. Onderweg kom je een monument tegen voor zijn nagedachtenis. Mocht je twijfelen of het wel begaanbaar is raadpleeg dan de site http://www.road.is voor de actuele conditie van de weg.
Regio
 • Avontuurlijke pas met veel kuilen en blinde bochten
 • Een snellere en mooiere route naar het noorden
 • Alleen geschikt voor 4WD
 • Niet geschikt voor nerveuze chauffeurs
 • Bij slechte weercondities is de weg niet toegankelijk
 • Het weer kan ineens omslaan dus wees voorbereid
Review geplaatst op 2022-02-02
8
Duitsland Cochem
MarleenvM was hier 27 Dec 2021
Op slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht ligt in de moezelstreek het stadje Cochem. Het is er behoorlijk toeristisch maar toch zijn er wel wat rustigere maanden, vooral in de winter. Een stedentripje is juist dan ook zeer aan te raden. De ligging direct aan de Moezel, in combinatie met de burcht Reichsburg die boven Cochem uittorent, zorgt voor een uitstraling die onbetaalbaar mooi is. De vakwerkhuizen en de wijngaarden maken het feest compleet. In de omgeving zijn vele wandelroutes te vinden. Ze leiden naar watervalletjes, ruïnes, en panoramische uitzichten op de moezel en de kleine dorpjes in de omgeving. Mocht wat meer tijd hebben is Burg Eltz zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit ligt maar op een half uurtje rijden. Zorg dat je er of heel vroeg bent of heel laat want het kan er nog wel eens druk zijn. Dat geld ook voor de hangbrug Geierlay dat ook bij Cochem in de buurt ligt. Op duizelingwekkende hoogte steek je een vallei over, dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Stad
 • Pittoresk stadje
 • Ideaal voor een minivakantie
 • Leuke diverse uitstapjes
 • Veel wandelroutes in de omgeving
 • In het hoogseizoen is het erg druk
Review geplaatst op 2022-01-11
8
Groot-Brittannië Portsmouth
MarleenvM was hier 01 Jun 2019
Portsmouth wordt ook wel de Great Waterfront City genoemd. In deze zuid-Engelse havenstad valt genoeg te beleven. De stad heeft ook heel wat meegemaakt gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eerst waren daar de bombardementen van de Luftwaffe en daarna vertrokken hier in juni 1944 vele schepen en troepen om in Normandië te vechten Hier was de start van D-Day, de eerste dag van operatie Overlord. Liefhebbers van marine- en maritieme erfgoed moeten zeker een bezoek brengen aan de Historic Dockyard. Hier vind je meerder attracties, waaronder het vlaggenschip van Lord Nelson HMS Victory, HMS Warrior 1860 en het National Museum of the Royal Navy. Voor een schitterend uitzicht moet je bij de Spinnaker Tower zijn. Het uitkijkplatform is bereikbaar via een glazen lift of via de 570 traptreden. Volg ook zeker de drie kilometer lange Millennium Promenade. Deze route wordt duidelijk aangegeven en onderweg passeer je forten, kerken, kanonnen en een kasteel. De route eindigt bij de pier in Southsea. Deze badplaats kwam tijdens het Victoriaanse tijdperk al naar voren als een populaire toeristische bestemming. Bezoek ook zeker het D-Day museum hier.
Regio
 • Perfect te combineren met Southsea
 • Mooie wandelroute langs de kust
 • Interessante musea
Review geplaatst op 2020-03-06
10
Frankrijk Normandie
MarleenvM was hier 30 Sep 2019
Op 6 juni 1944 landde de grootste strijdmacht in de geschiedenis op de stranden van Normandië en Operatie Overlord was ingezet. Ook wel bekend als D-Day. De invasie van Normandië was het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, maar er werd een bijzonder hoge prijs voor betaald. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar als je de stranden, begraafplaatsen en musea bezoekt. Op de verschillende locaties bij de stranden staan wat infoborden maar als je er wat meer van wilt weten zou ik me van te voren inlezen. De films The Longest Day, Saving Private Ryan of Band of Brothers geven ook een zeer goede indruk. Point du Hoc (Omaha Beach) vond ik de indrukwekkendste. En de overblijfselen van de kunstmatige haven Mulberry bij Arromanches (Gold Beach) zijn erg interessant. Er zijn genoeg musea om uit te kiezen. Van 360 graden bioscoop tot een museum in een echte bunker. De meeste musea laten de plaatselijke gebeurtenissen zien maar Museum Overlord brengt alles in beeld. Batterie de Longues is een reeks van bunkers bij het kustplaatsje Longues su Mer. In de bunkers staan kanonnen die de stranden konden bereiken en dus gebruikt konden worden tijdens D-Day. De bekendste begraafplaats is de Amerikaanse. Er liggen meer dan 9000 soldaten begraven die elk worden herdacht door een wit kruis op het graf. In Bayeux kun je de Britse Commonwealth begraafplaats bezoeken en bij La Cambe is de grootse Duitse begraafplaats.
Regio
 • Een groot openlucht museum
 • Makkelijk bereikbaar
 • Buiten het hoogseizoen is het rustig
Review geplaatst op 2020-01-15
8
Frankrijk Bayeux
MarleenvM was hier 30 Sep 2019
Het middeleeuwse stadje Bayeux staat vooral bekend om het beroemde wandtapijt. Dit borduurwerk van wol met een lengte van 70 meter en een halve meter hoog en gemaakt in de 11e eeuw, vertelt de verovering van Engeland door de hertog van Normandië, Willem De Veroveraar. Maar het is vooral de goed bewaarde charme van deze stad zorgt dat een bezoek zeker de moeite waard is. Het historische centrum, de gotische kathedraal en oude steegjes met oude herenhuizen geven het een levend erfgoed. De stad is tijdens de tweede wereldoorlog gespaard gebleven en is zelfs tijdelijk de hoofdstad geweest. Het is ook ideaal om de stad als startpunt te hebben voor de D-Day stranden, de vele musea en andere belangrijke locaties. Bayeux heeft een sterke verbondenheid met Eindhoven. Beide werden als een van de eerste steden van hun land bevrijd door de geallieerden.
Stad
 • Volop bezienswaardigheden
 • Leuke restaurantjes (voor ieder wat wils)
 • Goed startpunt voor de D-Day stranden
 • Pittoreske straatjes
 • Parkeren kan wat lastig zijn
Review geplaatst op 2019-11-24
10
België Het-fort-van-breendonk
MarleenvM was hier 30 Sep 2019
Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen ligt het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk. Het fort is vandaag de dag één van de best bewaarde kampen van Europa. Het Fort van Breendonk werd oorspronkelijk gebouwd ter verdediging van Antwerpen. Van september 1940 tot september 1944 werd het fort gebruikt als concentratiekamp. Ruim 3500 mensen zijn hier door de nazi’s geïnterneerd. Er is veel aandacht voor persoonlijk verhalen en gebeurtenissen. Tijdens je aangrijpende bezoek ontdek je de werf waar de gevangen dwangarbeid moesten verrichten, de folterkamer, de douches en de executieplaats. Je wordt met behulp van een audio-gids rondgeleid. Dit wordt aangevuld met 15 video’s die de getuigenissen van oud-gevangenen weergeven wat beschikbaar is in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Ongeveer 70 foto’s in allerlei formaten kom je onderweg tegen waarop verschillende thema’s worden afgebeeld zoals de kantine van de SS’ers, de ‘beulen van Breendonk’, het dagelijkse appel, het voedsel, de gevangenen en de ziekenboeg van het kamp. Maar wat het meeste bijblijft is ongetwijfeld de portrettengalerij. Van 21 gevangen verneem je wie ze zijn, waarom ze gearresteerd zijn, wanneer ze in Breendonk zaten, naar welke kampen ze gedeporteerd werden, of ze de oorlog overleefden, wat ze na de oorlog uitgevoerd hebben. Trek minstens 2 uur uit voor een bezoek.
Cultuur Highlight
 • Indrukwekkend en informatief
 • Voor iedereen die interesse heeft WWII
 • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-11-01
10
Groot-Brittannië Jurassic-coast
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
Jurassic Coast zit vol met verrassingen. Tussen Exmouth en Swanage vind je misschien wel het mooiste stukje kust wat Engeland te bieden heeft. Het gebied is zo’n 150 kilometer lang en bestaat uit hoge kliffen, uitgestrekte stranden, paradijselijke baaien en pittoreske vissersdorpjes. Maar wat Jurassic Coast zo uniek maakt zijn de fossielen van dinosaurussen en zeedieren. Hier neem je een duik in de geschiedenis van 185 miljoen jaar geleden tot het heden. Je kunt zelf op zoek gaan of aansluiten bij een excursie. De beste plek om te zoeken is tussen Lyme Regis en Charmouth, waar nog steeds dagelijks fossielen worden gevonden. De kust is ook ideaal voor wandelliefhebbers. Het is onderdeel van de 1000 kilometer lange South West Coast Path National Trail. Je kunt de route overal oppakken en op veel plekken zijn parkeerplaatsen. Enkele hoogtepunten langs de route zijn; Lulworth Cove, Durdle Door, Portland Bill, Chesil Beach en Lyme Regis.
Regio
 • Gevarieerde kustlijnen
 • Mooi stadjes met veel geschiedenis
 • Makkelijk bereikbaar
 • Parkeerkaartjes zijn op meerder plekken geldig
 • Druk tijdens vakantieperiodes
Review geplaatst op 2019-09-22
9
Groot-Brittannië Weymouth
MarleenvM was hier 31 May 2019
Weymouth is een badplaats dat aan de zuid-kust van Engeland ligt. In 1789 werd het al een populaire bestemming omdat koning George III hier graag op vakantie kwam. De authentieke Engelse sfeer is behouden ondanks het best druk kan zijn. Het plaatsje ligt namelijk aan de inmiddels steeds populair wordende Jurassic Coast. Er zijn bezienswaardigheden zoals het historische Nothe Fort en het Tudor House Museum. Maar wandel ook zeker over de boulevard tijdens zonsondergang en eindig bij de pubs aan de ingang van de oude haven. Hier is volop fish & chips verkrijgbaar maar pas op voor de hongerige meeuwen. Overnachten kun je in een van de B&B’s die aan het eind van de boulevard ‘ The Esplanade’ zijn gevestigd. Vanuit hier is alles op loopstand. Weymouth is tevens een perfecte uitvalbasis om de Jurassic Coast te verkennen. Ook andere interessante plekken zijn makkelijk te bezoeken als je over eigen vervoer beschikt. Ga naar de vuurtoren op Isle of Portland of neem een kijkje bij Chesil Beach dat bekend staat om zijn kiezelterras.
Stad
 • Perfect voor het verkennen van Jurassic Coast
 • Toeristisch maar toch authentiek
 • Levendig stadje
 • Hoogseizoen is erg druk
Review geplaatst op 2019-08-14
9
Groot-Brittannië Tyneham
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
In november 1943 kregen de bewoners van het kleine dorpje Tyneham een bericht van het oorlogskabinet van Churchill dat ze hun dorp moesten verlaten. Het dorp en 7500 ha van het omliggende land rond de Purbeck Hills werd aangewezen als oefenterrein. Britse troepen moesten opgeleid worden in gevechten gedurende de Tweede Wereldoorlog en ter voorbereiding op D-Day. Tyneham was naar hun mening de meest geschikte locatie met de minste bewoners om overlast te veroorzaken. Omdat er op scherp werd geschoten kregen dorpsbewoners het bevel om hun huizen te verlaten voor hun eigen veiligheid. De 252 inwoners moesten vóór Kerstmis van dat jaar hun huis verlaten. In eerste instantie zou het tijdelijk zijn maar in 1948 werd het gebied permanent oefenterrein. Een van de laatste personen die uit Tyneham vertrok liet een bericht achter op de deur van de kerk: "Please treat the church and houses with care; we have given up our homes where many of us lived for generations to help win the war to keep men free. We shall return one day and thank you for treating the village kindly." Het gebied is nog steeds een militair oefenterrein en is meestal gesloten voor publiek maar als er geen oefeningen zijn in het weekend wordt de plek vrijgegeven. Op de toegangswegen zijn borden geplaatst waarop staat of je het gebied in mag. De natuur heeft hier ook het land teruggewonnen doordat het gebied vrij is van pesticiden en ‘geïndustrialiseerde’ landbouwmethoden.
Wandelroute Autoroute Natuurgebied Dorp Highlight
 • Gratis entree
 • Donatiebox aanwezig bij parkeerplaats
 • Prachtig natuurgebied
 • Gelegen aan South West Coast Path
 • Beperkt toegankelijk
Review geplaatst op 2019-07-31
10
Groot-Brittannië Dartmoor-national-park
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
Dartmoor National Park staat vooral bekend om zijn tors. Een tor is een heuvel waarvan de top een steen is en los staat in het landschap. Er zijn er zo’n 160 te vinden in het park waarvan Haytor de bekendste is en heeft een visitors centre. Dartmoor staat ook bekend om zijn ‘wilde’ pony’s. Deze lopen in grote getallen vrij rond in het park en versperren vaak de toch al smalle weggetjes. Ook schapen en koeien lopen vrij rond en trekken zich weinig aan van bezoekers en het verkeer. Er zijn veel prehistorische overblijfselen in Dartmoor te vinden die dateren uit het late Neolithicum en de vroege Bronstijd. Overal vind je talloze menhirs, steencirkels, graven en steenrijen. Het park heeft een oppervlakte van zo’n 950 vierkante kilometer en het landschap bestaat voor het grootste deel uit heide. De hoeveelheid neerslag is erg hoog, nog hoger zelfs dan de omliggende gebieden. En de dikke truflaag is zelden droog. Toch is het park uitermate geschikt voor wandeltochten. En zijn veel verschillende routes en kun je redelijk makkelijk wandelen van de ene tor naar de andere. Ben je met de auto dan kun je die op veel plekken gratis parkeren op de kleine onverharde parkeerplaatsen.
Wandelroute Autoroute Natuurgebied Cultuur Highlight
 • Drukke/populaire plekken zijn makkelijk te vermijden
 • Veel wandelmogelijkheden
 • Gratis toegankelijk
 • Interessante geschiedenis
 • Uniek landschap
 • Grote kans op regenachtig weer
Review geplaatst op 2019-07-16
8
Nederland De-zevenbergen
MarleenvM was hier 31 May 2019
Ten zuiden van Oss ligt het archeologisch monument De Zevenbergen. Dit gebied met grafheuvels, urnenvelden en vlakgraven stamt uit de bronstijd en vroege ijzertijd en worden tegenwoordig gescheiden door de snelwegen van knooppunt Paalgraven. Het is onduidelijk hoe groot het gebied oorspronkelijk is geweest. Door de vele graafwerkzaamheden zijn vele belangrijke aanwijzingen verdwenen. De eerste gedocumenteerde onderzoeken begonnen in 1837. De lijkurnen die toen zijn gevonden werden genoteerd en vervolgens in stukken geslagen. Tussen 1964 en 19969 is het terrein ook weer meerdere malen onderzocht en kreeg toen de status dat het wettelijk beschermt moest worden en de aanleg van de snelweg moest omgeleid worden. In 2011 heeft de gemeente Oss en een paar enthousiastelingen het initiatief genomen om het monument te herstellen. Alle bekende grafheuvels en palenrijen zijn op hun oorspronkelijke plaats gereconstrueerd door Archeologische Monumentenwacht Nederland. Ook de heidevegetatie draagt bij aan het beeld zoals archeologen denken dat het er ruim 2500 jaar geleden heeft uitgezien. Het beheer van het gebied rondom de heuvels wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Oss. Zij laten af en toe een kudde schapen los om de planten in bedwang te houden. De Zevenbergen is zelfs onder de Ossenaren niet erg bekend en dus een hele grote kans dat je er alleen bent.
Wandelroute Natuurgebied Cultuur Highlight
 • Uniek archeologisch monument
 • Uitgebreid infobord bij de ingang
 • Uitkijktoren aanwezig
 • Slecht bereikbaar
Review geplaatst op 2019-06-06
8
Italië Akragas
MarleenvM was hier 31 Aug 2018
Het meest begane pad van Sicilie is waarschijnlijk Akragas, beter bekend als Valle dei Templi. Alle touroperators doen deze archeologische site aan en ’s morgens staat de parkeerplaats al vol met bussen. Ook de individuele reizigers slaan deze beroemde tempels niet over. Er zijn een aantal tempels te bewonderen die nog geheel of gedeeltelijk overeind staan. Daarnaast vind je op de site vroeg-christelijke catacomben, de oude stadsmuur van Agrigento en een archeologisch museum. Ondanks het heel druk kan zijn kan ik dit toch zeker aanraden. Zeker als je dit aan het eind van de dag bezoekt. Het park is tot 19.00 uur geopend en vanaf een uurtje of vijf in de middag is het park al een stuk rustiger. Je kunt online alvast de tickets kopen maar aan het eind van de middag staat er meestal geen rij en je moet toch door een detectiepoortje. Toen wij het park verlieten, tegen sluitingstijd, waren nog maar een van de weinigen aanwezig. En nog ander voordeeltje is dat het licht mooier is en het is er ook niet meer zo warm. Vergeet ook zeker het uitzicht niet. Aan de ene kant heb je zicht op de stad Agrigento en aan de andere kant de Middellandse Zee.
Architectuur Cultuur Highlight
 • Grote archeologische site
 • Ruime openingstijden
 • Audioguide verkrijgbaar
 • Goed bewaarde tempels
 • Erg toeristisch op populaire tijden
 • Vrij prijzig
Review geplaatst op 2019-02-13

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier