MarleenvM

'1125046' door MarleenvM '1125046' door MarleenvM

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Notre-Dame de la gard

MarleenvM

Aan de Normandische kust ligt het plaatsje Étretat en is vooral bekend vanwege zijn krijtsteenrotsen. Het Notre-Dame de la garde kapel is in de 19de eeuw gebouwd door zeelieden. In de Tweede Wereldoorlog werd de kapel verwoest, maar in de jaren vijftig van de vorige eeuw verrees het gebouw weer op dezelfde plek. Vanaf dit punt heb je prachtig zicht op de rotsen en het strand en als je geluk hebt een mooie zonsondergang.

'1124913' door MarleenvM '1124913' door MarleenvM

JapanYokohama

JapanYokohama

Yokohama

MarleenvM

De Nippon Maru, gebouwd in 1930, ligt aangemeerd in Yokohama. Zoals de meeste schepen heeft ze een behoorlijke geschiedenis. Het was een opleidingsschip en in haar 54 jaar dienst leerden bijna 12.000 cadetten de ins en outs van het zeilen. Na haar pensionering in 1984 maakte Yokohama City ruimte voor haar in Minato Mirai. Ze is nu open voor het publiek, dat vrij is om over haar dekken te lopen, meer in detail over haar geschiedenis te lezen en te zien hoe het leven op een schip werkelijk is.

'1124788' door MarleenvM '1124788' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Een gewaarschuwd mens

MarleenvM

Dat de waarschuwingsborden er niet voor niets stonden bewijst deze drone foto. Op 13 maart 2019 (wij waren er 4 maanden later) brokkelde er dit flink stuk van de klif af. Hier zie je webcam beelden van het moment https://www.devonlive.com/news/devon-news/watch-beach-goers-narrowly-cheat-2647942

'1124777' door MarleenvM '1124777' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Een gewaarschuwd...me

MarleenvM

Het landschap bij West Bay is spectaculair, de gouden kliffen stijgen 50 meter verticaal boven het strand uit en het uitzicht op Chesil Beach en Portland is adembenemend. Het strand bestaat uit kiezels en is ondanks alle waarschuwingsborden een populair plekje.

'1124637' door MarleenvM '1124637' door MarleenvM

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Paddestoelen

MarleenvM

Paddenstoelen fotograferen blijft een leuke bezigheid, elk jaar weer. De herfst is natuurlijk het hoogtepunt voor de liefhebber maar ook daarbuiten kun je soms hele mooie tegen komen. Dus altijd goed op blijven letten als je door het bos struint.

'1124524' door MarleenvM '1124524' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Genieten van de...zon

MarleenvM

Weymouth is een uitstekende plek om te verblijven als je de Jurassic Coast wilt verkennen. Vanaf de pier heb je mooi zicht op de stad. Heerlijk om te wandelen, een praatje te maken met de vissers en te genieten van een mooie zonsondergang. En als afsluiter ga je naar de oude haven voor een lekkere portie Fish & chips.

'1124503' door MarleenvM '1124503' door MarleenvM

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Tavira

MarleenvM

Tavira is een van de mooiere plaatsjes in de Algarve. Al in de 8e eeuw voor Christus was deze plaats aan de rivier al bewoond. De Romeinen en de Moren drukte hun stempel ook op de plek. In de 18e eeuw bevond de stad zich op zijn hoogte punt en kende het stadje veel rijkdom. Dit is nog goed terug te zien aan de mooie huizen aan de rivier. Nu leeft het stadje voornamelijk van toerisme en visserij.

'1124291' door MarleenvM '1124291' door MarleenvM

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Exmoor pony's in de..

MarleenvM

Als enige echte nazaat van het Europese wilde paard is de Exmoorpony uniek in zijn soort. Dit zelfredzame oerpaard komt oorspronkelijk uit Engeland en past vanwege zijn graasgedrag perfect bij het kalk- en zandlandschap van De Maashorst. Het skelet van de pony is vrijwel identiek aan dat van prehistorische paarden en ook zijn vachtkleur is nagenoeg hetzelfde gebleven.

'1124134' door MarleenvM '1124134' door MarleenvM

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Groepsselfie @ Gold..

MarleenvM

De Mulberry haven van Arromanches-les-Bains (Gold Beach) was een van de twee Mulberry havens die in 1944 na de landing in Normandië werden aangelegd. Arromanches was destijds een van de voornaamste doelen om er een kunstmatige haven te bouwen van waaruit de gelande troepen konden worden bevoorraad van wapens en munitie. De haven bestaat niet meer maar een deel van de caissons zijn voor de kust blijven liggen.

'1124055' door MarleenvM '1124055' door MarleenvM

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vervallen windmolen

MarleenvM

De Siciliaanse stad Trapani heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, dat sikkel betekent en slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan. Het natuurgebied ‘Le Saline di Trapani e Pececo’ grenst aan deze stad en staat vooral bekend om haar zout. Hier wordt sinds de 12de eeuw al zout gewonnen. Op meerdere plekken zie je vervallen windmolens.

'1124039' door MarleenvM '1124039' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

The South Parade Pier

MarleenvM

South Parade Pier in Southsea is een traditionele pier aan zee en biedt veel plezier voor het hele gezin. Na jaren van verwaarlozing is deze geliefde Victoriaanse structuur in zijn oude glorie hersteld en is nu volledig open voor het publiek om van te genieten. Er is een geheel nieuwe familie-speelhal, winkels, kermisattracties, vissen en vele andere seizoensgebonden activiteiten aan zee. Het is ook de perfecte uitvalsbasis om de stad Portsmouth te bezoeken. Via de prachtige wandelroute de Millennium Promenade doe je daar ruim een half uur over. De dag sluit je beste af op het kiezelstrand tijdens zonsondergang met uitzicht op de pier.

'1123884' door MarleenvM '1123884' door MarleenvM

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Honfleur

MarleenvM

Honfleur heeft zowel vissers- als plezierhaven en is trots op dit prachtige stuk van het stadje. Populair is het stadje ook want het is een van de meest bezochte steden van Frankrijk. Dus in het hoogseizoen kan het er erg druk zijn. In oktober echter is het stadje bijna uitgestorven en kun je de auto makkelijk parkeren op een van de vele parkeerplekken.

'1123342' door MarleenvM '1123342' door MarleenvM

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Zoutwinning

MarleenvM

In het uiterste zuid-oostelijk puntje van Portugal bij het stadje Castro Marim, ligt een moerasachtig gebied. Hier hebben eb en vloed een grote invloed. Bij vloed stroomt zout water het moeras in. Dit gecombineerd met veel zonuren maakt het een uitstekende plek voor zoutwinning. Het is ook voor broed-en trekvogels een populaire plek en daarom werd het in 1975 een natuurreservaat. Je vind hier onder andere flamingo’s en de lepelaars

'1122739' door MarleenvM '1122739' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Maiden Castle

MarleenvM

Iets ten zuiden van Dorchester ligt een van Europa’s grootste heuvelforten uit de ijzertijd, Maiden Castle. De heuvel is zo’n 1200 bij 500 meter en is heel goed bewaard gebleven. Er zijn infoborden op het terrein aanwezig voor wat extra informatie. Als je naar boven wandelt, onder begeleiding van vele schapen, heb je nog niet zo in de gaten hoe groot het is. Een drone biedt hier een geweldige aanvulling.

'1122353' door MarleenvM '1122353' door MarleenvM

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Londen

MarleenvM

De stad Londen is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. En niet te missen is natuurlijk de Big Ben. Eigenlijk heet alleen de klok die er in hangt zo en de toren zelf heette oorspronkelijk St. Stephen’s Tower, maar in 2012 werd besloten de toren om te dopen in Elizabeth Tower.

'1121941' door MarleenvM '1121941' door MarleenvM

PolenAuschwitz

PolenAuschwitz

Auschwitz-Birkenau

MarleenvM

Een rode veetransportwagon op het spoor van Auschwitz II-Birkena. Mocht je toendertijd de bizarre treinreis in zo'n wagon van vele dagen in erbarmelijke hebben overleefd dan was je er nog niet. Met een snelle selectie werd bepaald of je je moest voegen in de rij voor de zogenaamde douche of dat je het kamp in kon. In het begin van 1945 werd Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger. Veel bewijsmateriaal was toen al vernietigd en zelfs de administratie ging de gaskamer in. Een bizarre plek om te bezoeken maar dit mag ook nooit vergeten worden.

'1121778' door MarleenvM '1121778' door MarleenvM

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Vulkaan landschap

MarleenvM

De route Strada Provinciale 92 (afgekort SP92) is de weg die moet nemen om bij de kabelbaan uit te komen die je stuk hoger op de Etna brengt. De route zelf is prachtig en je hebt vele mooie uitzichten. Onderweg zijn meerdere stopplekken gemaakt en het is zeker de moeite waard om even van het uitzicht te genieten. En als je dan even goed naar het landschap kijkt zie je vele van dit soort vormen die gemaakt zijn door de natuur zelf.

'1121684' door MarleenvM '1121684' door MarleenvM

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Pousada Palacio de...

MarleenvM

Het kleurrijke Pousada Palacio de Estoi is een prachtig hotel in Estoi. Het gebouw is zeker een bezoekje waard en gelukkig hoef je niet perse een kamertje te boeken om van het voormalige paleis en de tuin te kunnen genieten. Ga gewoon via de hoofdingang en wandel naar de tuin, het is geen enkel probleem. Wandel ook zeker even naar het eind van dit laantje want als je je dan omdraait heb je mooi zicht op het paleis. Ben je nieuwsgierig hoe het gebouw er uit ziet...... https://www.columbusmagazine.nl/europa/portugal/foto/865412/pousada-palacio-de-estoi

'1121397' door MarleenvM '1121397' door MarleenvM

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Mushroom Madness

MarleenvM

Elk jaar laat ik me weer verleiden door de paddenstoelen-gekte. Begin oktober denk ik nog om maar eens een jaartje over te slaan maar toch hebben de paddenstoelen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Dus ik ben weer een mapje rijker op mijn computer met de titel 'Paddenstoelen 2020'.

'1121243' door MarleenvM '1121243' door MarleenvM

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Regenachtig Bayeux

MarleenvM

De middeleeuwse stad Bayeux werd gespaard tijdens de tweede wereldoorlog en heeft nog steeds een rijk bouwkundig erfgoed. Het historisch centrum wat goed bewaard is, heeft voor bezoekers een gotische kathedraal in petto en nodigt uit tot kuieren door de oude steegjes met herenhuizen. Tevens heeft de stad een aantal interessante musea voor de regenachtige momenten.

'1121100' door MarleenvM '1121100' door MarleenvM

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani

MarleenvM

De Siciliaanse stad Trapani heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, dat sikkel betekent en slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan. Het oude romantische centrum heeft barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. Helemaal links op de foto zie je het archeologisch museum in stenen uitkijktoren uit circa 1671, met spectaculair uitzicht en lokale artefacten.

'1120965' door MarleenvM '1120965' door MarleenvM

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Egmond aan Zee

MarleenvM

Ruim vijftig jaar geleden werden zogenaamde ‘bleekneusjes’ naar het vissersdorpje Egmond aan Zee gestuurd om aan te sterken. De zilte zeelucht zou wonderen verrichtten. Inmiddels is het een populaire badplaats voor iedereen. Sluit zelf ook de dag af met een heerlijke wandeling langs het strand.

'1120837' door MarleenvM '1120837' door MarleenvM

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Durdle Door

MarleenvM

De Jurassic Coast is een 150 km lang natuurgebied in het zuiden van Engeland en onderscheid zich vanwege de bijzondere geologie. Vlakbij het plaatsje Lulworth ligt deze prachtige baai met zijn beroemde rotsboog Durdle Door. Vanuit Lulworth is een half lopen lopen maar je kunt de auto ook ietsje dichterbij parkeren door simpel de borden te volgen. Via trappen kun je naar het strand waar je goed zicht hebt op de boog. Op een mooie zonnige dag is het er ook meteen druk met strandliefhebbers.

'1120710' door MarleenvM '1120710' door MarleenvM

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Kathedraal van Palerm

MarleenvM

De volledige naam voor de Kathedraal van Palermo is Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta. Door alle aanpassingen door de eeuwen heen heeft het gebouw zich getransformeerd tot een kathedraal die zowel Renaissancistisch, Gotisch-Catalaanse, Barokke en neoclassicistische bouwstijlen heeft. De kathedraal is gratis te bezoeken maar voor de crypte en het dakterras moet je wel entree betalen. Omdat de trappen erg smal zijn wordt er gewerkt met tijdblokken zodat geen tegenverkeer krijgt op de ronddraaiende trappen.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik