Marksluijmers

profiel Marksluijmers

Naam

Mark Sluijmers

Reviews

0

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

30 August 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Costa Rica

Fav. stad

Sevilla

Over mij

Sinds 2017 reis ik samen met mijn gezin over de hele wereld. Wat begon met een reis langs de noordoostkust en door de Red Center van Australië met onze zoon van 2 jaar oud, werd een verslaving. Inmiddels heeft ons mannetje al aardig wat landen en culturen gezien en hopen we snel weer te kunnen reizen. Maar laat nu de wereld eerst maar tot bedaren komen.

Tot nu toe maakte ik mijn reisfoto's met mijn Canon Powershot, een compactcameraatje dat ik zó wegstak in mijn broekzak. Nu heb ik zin om alles rondom (reis)fotografie te gaan verkennen met mijn nieuwe systeemcamera: de Canon EOS M50. Ik maak jullie graag deelgenoot van wat ik allemaal zie en ik waardeer al jullie feedback op mijn fotografie.

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

EOS M50

Overige

Canon Powershot SX720hs | Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-objectief | Canon EF 50mm f/1.8 STM-objectief

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'1117651' door Marksluijmers '1117651' door Marksluijmers

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Genieten van de...zon

Marksluijmers

De camping waar we in Morro Bay met onze camper op verbleven, was net zo onooglijk als de meeste campings in de Verenigde Staten: een compleet dichtgeasfalteerde parkeerplaats met een sanitairgebouwtje – geflankeerd door twee palmbomen – in het midden van het terrein. Maar we hadden een gelukje. De camping stond pal aan het strand, met een sprookjesachtig uitzicht op Morro Rock. Morro Rock is een bijna 200 meter hoge vulkanische rots bij de ingang van de haven. Beklimmen mag niet, want het is een beschermd gebied. Maar er omheen kajakken mag wel. Omdat we de volgende morgen alweer op pad moesten, hadden we daar geen tijd voor. Maar we pakten gelukkig nog wel deze geweldige zonsondergang mee. Wijntje erbij en genieten maar!

'1117556' door Marksluijmers '1117556' door Marksluijmers

BirmaHsipaw

BirmaHsipaw

Onverwachte kleuren i

Marksluijmers

Hsipaw is een gezapig dorpje met vriendelijke inwoners. In de reisgidsen die wij lazen werden er dan ook niet veel woorden aan vuil gemaakt. Zonde, want waar de trekkingtochten in Kalaw inmiddels aardig platgetreden zijn, voelt de omgeving van Hsipaw authentieker aan. Als je van een relaxte kennismaking met het dorp en zijn inwoners houdt, is een boottochtje over de nabijgelegen rivier een aanrader. Deze boottochten nemen vaak een goed dagdeel of een hele dag in beslag, maar zorg ervoor dat je rond zonsondergang nog even gaat eten of drinken bij een van de restaurants: kleurenspektakel gegarandeerd!

'1119135' door Marksluijmers '1119135' door Marksluijmers

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Zo ver mogelijk het..

Marksluijmers

'Ik wil jullie even waarschuwen', zei onze gids toen we Inle Lake op voeren, 'de vissers die je als eerste gaat zien zijn acteurs.' En hij kon het weten, want hij was ook een van de Intha, de zonen van het meer. Ik had vooraf al de sprookjesachtige plaatjes op Instagram gezien en hoopte toen nog stiekem om een of twee van de beenroeiende vissers te kunnen verleiden tot een mooie geposeerde foto met ons. Maar toen we de acteurs de meest bizarre capriolen met hun ouderwetse visgerei zagen uithalen om ons in hun toeristenfuik te lokken, waren we daar al snel van genezen. Een heel stuk verder op het immense meer kwamen we de authentieke Intha-vissers tegen. In tegenstelling tot de acrobaten die we eerder zagen, waren deze vissers een toonbeeld van kalmte en ingetogenheid. Het beenroeien is door de tijd heen gebleven, maar de authentieke visfuiken zijn inmiddels vervangen door synthetische netten. We vonden dit duizend keer mooier.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (14)

'1119146' door Dreamer666 '1119146' door Dreamer666

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Steltvissers

Dreamer666

In de tweede Wereldoorlog was er een tekort aan voedsel. Een aantal mannen probeerden te vissen op gekapseisde boten en wrakstukken van vliegtuigen. Tot er een paar slimmeriken het idee kregen om palen te plaatsen in zee en zo te vissen met een hengel van bamboe. Op deze manier verjaagden ze de vissen niet. Sommige zitten op een horizontaal stokje andere hangen aan de paal, dit vergt enorm veel vaardigheid en uithoudingsvermogen . Je vindt deze vissers nog tussen Unawatuna and Weligama in de buurt van Galle. De meeste vissers die je nu nog tegenkomt zijn er voor de toeristen. Maar toch heel leuk om hier even te stoppen en een idee te hebben hoe het vroeger was. In deze buurt heb je prachtige stranden, zeker een plaats om een paar dagen te vertoeven.

'1118910' door Bartderen '1118910' door Bartderen

Italië

Italië

Sterrenkijken

Bartderen

In de Dolomieten wou ik graag de nacht doorbrengen bij Tre Cime. Een goede beslissing zo bleek want na de wekker om 1u te hebben gezet werd ik wakker en kreeg ik een adembenemend zicht op de sterren. Zo veel sterren had ik nog nooit gezien. Dit probeerde ik dan ook vast te leggen op camera.

'1118870' door Dreamer666 '1118870' door Dreamer666

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Leeuw in het water bi

Dreamer666

Uitslapen bij een safari reis is onmogelijk ... tenminste als je de morning gamedrive niet wil missen. In de Okavango Delta moesten we om 4u uit ons bed springen ... om ons heel snel klaar te maken zodat we er aan konden beginnen. In de afgelegen tentenkampen vertrekken ze namelijk als het nog donker is. De drivers zijn zo ervaren dat ze hun laten leiden door de geluiden. Ze moeten hier ook geen vaste routes of dirtroads volgen. Onze driver Spike was een echte leeuwenman. We reden in het donker en hij zette regelmatig zijn motor van de 4x4 af, luisterend naar de geluiden. Plots het gebrul van een mannetjesleeuw... snel reed hij naar de richting van het geluid. Heel het gebied is omgeven door water dus de leeuwen zijn hier ook gewend om door het water te gaan (wat je niet overal ziet). De zon begon op te komen en net op dat moment komt de leeuw te voorschijn door het water recht op ons af. Beste driver die we al ooit hebben gehad tijdens een safari. Hij blijft voor ons nog altijd Spike de leeuwenman.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik