Marjahoefsmit

'220992' door Marjahoefsmit '220992' door Marjahoefsmit

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Grachten in Luxenburg

Marjahoefsmit

Dat er in de stad van Luxenburg ook veel water is, kan je zien op deze foto.. Lijkt dit niet een beetje als de grachten van Amsterdam.. Maar het is toch typische Luxemburg met al die hoogteverschillen!

'220991' door Marjahoefsmit '220991' door Marjahoefsmit

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Standbeeld van willem

Marjahoefsmit

Die Willem de II is ook de koning in Nederland in die tijd. Als een held werd hij binnen gehaald.. Omdat hij zich tegen de napoleontische overheersing gestreden heeft. Ook als Groothertog in Luxemburg heeft hij ook daar naam gemaakt.

'220953' door Marjahoefsmit '220953' door Marjahoefsmit

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Graf van willibrordus

Marjahoefsmit

In de basiliek van Echternach bevindt zich het graf van de H. Willibrord in de crypte. Zowel tijdens de franse revolutie als tijdens de tweede wereldoorlog heeft men een poging gedaan om de basiliek af te breken, maar nog steeds is in de crypte het graf van Willibrordus te vinden.

'220952' door Marjahoefsmit '220952' door Marjahoefsmit

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Wilibrordus

Marjahoefsmit

In Echternach is de heilige Willibrordus begraven. Willibrordus heeft een grote abdij gesticht in deze stad, waar de spirituele energie nog steeds te voelen is. Deze foto is bij de bron met genezend water gemaakt in de kelder van de kerk

'220949' door Marjahoefsmit '220949' door Marjahoefsmit

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Beaufort kasteel

Marjahoefsmit

Vlak bij Echternach is het plaatsje Beaufort, waar de ruine staat van een imposant kasteel. In vroegere tijden waren er speciale linken van kasteel met leiding in echternach en ook met de klooster al daar. Je snuift nog steeds die oude energie op in deze plaats.

'220947' door Marjahoefsmit '220947' door Marjahoefsmit

Luxemburg

Luxemburg

Kasteel Vianden

Marjahoefsmit

In Vianden staat een prachtige kasteel, boven op een berg. In het kasteel hebben in vroegere tijden belanrijke koningen daar gewoond hebben en een tak van de nasaus vandaan komt is wel heel speciaal. Tijdens ons bezoek was er een groep mensen met oude ambachten aanwezig.. heel gezellig.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >