Marita55

profiel Marita55

Naam

Marita55 Spauwen

Reviews

2

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

04 November 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Noorwegen

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Kodak

Model

EasyShare MD41

Overige

iPhone 4

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "Marita55"

 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 07 Jun 2017 | 20:58:44

  Hi Marita, bedankt voor je leuke reacties en likes. Nee, dat ben ik niet, maar op mijn vorige profielfoto stond ik samen met deze jongeman, allebei met een blauwe tulband op
  Groetjes, Jo

  Bericht aangepast op 06:33:12
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 20 Jan 2017 | 16:21:09

  Ha Marita, leuk dat je mijn foto "plivice meren" favoriet hebt gemaakt. Ik heb niet alle boeken gelezen van Winnetou, maar wel deel 7 Was dat Winnetou en het Zilvermeer? Heb je die serie nog bewaard?
  Komende zondag komen 4 Cubareisgenoten op bezoek om mijn film te zien. Bij jullie was de rijp meer dan bij ons, de foto is van een paar jaar geleden.
  Groetjes en fijn weekend, Jo

  Bericht aangepast op 06:28:54
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 27 Nov 2016 | 21:31:34

  Bedankt voor je leuke reactie op mijn foto Bol-werk en het favoriet maken ervan, Marita

  Bericht aangepast op 06:26:37
 • profile image comment
  Door Marita55• geplaatst op 07 Jan 2017 | 18:13:57

  Jazeker Jo, laatste jaar voordat we naar De Verte verhuisden. We maakten daar nog plannen om kanotochten met onze hond (die toen al in de maak was) te gaan maken. Maar dat is er nooit van gekomen, helaas. Vanuit De Verte niet meer zoveel gereisd, minder behoefte blijkbaar vanuit zo'n mooie plek

  Bericht aangepast op 22:41:20
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 13 Jan 2017 | 10:30:41

  Marita, bedankt voor je reactie en favoriet maken van mijn laatste foto. We zijn nooit in Finland geweest, deze nederzetting in Zweden heet Finnskogen en vroeger hebben hier Finnen gewoond, er zijn ook Zweedse mensen met Finse namen. Groetjes, Jo

  Bericht aangepast op 00:45:38
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 07 Jan 2017 | 18:06:27

  Leuk dat je mijn foto Puur Natuur favoriet hebt gemaakt, wist niet dat jullie daar ook zijn geweest.

  Bericht aangepast op 21:38:53
 • profile image comment
  Door ChristaThieme• geplaatst op 28 Mar 2017 | 21:02:18

  Ha leuk, zo'n plek met herinneringen eaar je nog een geluksmoment aan toe kan voegen! Gefeliciteerd trouwens!

  Bericht aangepast op 09:53:37
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 23 May 2017 | 19:29:37

  Hoi Marita,
  Bedankt voor je bijzonder leuke persoonlijke reactie op mijn blog en je felicitatie,

  Lieve groetjes,
  Jo

  Bericht aangepast op 15:31:11
 • profile image comment
  Door JSpauwen• geplaatst op 01 Mar 2017 | 20:57:39

  De natuur is inderdaad wreed, Marita. Maar het levert wel een uniek fotomoment op. Bedankt voor de waarderingen voor mijn foto's.

  Bericht aangepast op 10:50:25
 • profile image comment
  Door Marita55• geplaatst op 28 Nov 2016 | 07:19:42

  Graag gedaan!

  Bericht aangepast op 03:52:08

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'543207' door Marita55 '543207' door Marita55

ZwedenUppsala

ZwedenUppsala

Zonsondergang

Marita55

In Zweden kun je - na een heerlijke dag kanoën op prachtige uitgestrekte meren - zelf-gevangen vis op de barbecue bereiden en intussen genieten van een romantische zonsondergang.

'554881' door Marita55 '554881' door Marita55

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Bruiloft op de berg!

Marita55

Afgelopen vrijdag hebben we met familie en vrienden de bruiloft van mijn dochter en schoonzoon gevierd bovenop deze berg achter in het Ötztal in Oostenrijk, in Hohe Mut Alm op 2670 m. hoogte: het was in één woord sprookjesachtig!!

'562135' door Marita55 '562135' door Marita55

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Geologieles in de...p

Marita55

Prachtige autotocht gemaakt door het gebied van de bovenstroom van de Rijn, Rheinschlucht (zie www.rheinschlucht.ch). Daar een heuse praktijkles geologie gehad van mijn jongste zoon die in Zürich woont en werkt als glacioloog. Ongeveer 10.000 jaar geleden is daar een enorme berg in een keer met donderend geweld in elkaar gestort. Daardoor stroomde een heel dal vol met puin dat intussen totaal samen geperst is en weer nieuwe rotsen heeft gevormd. De Rijn die hierdoor eerst was geblokkeerd, heeft zich er weer opnieuw doorheen geperst. Deze geologische verklaring voor de bijzondere lichtgrijze rotsformaties in dit gebied is pas halverwege de vorige eeuw ontdekt.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (12)

'556484' door JSpauwen '556484' door JSpauwen

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zonsondergang met...v

JSpauwen

Gisteravond heb ik deze prachtige zonsondergang aan de Maas bij Grave gefotografeerd. Er kwam net een vrachtboot voorbijvaren. Ik heb mijn statief gebruikt om een zo scherp mogelijke foto te maken. Ik raad je aan om 's avonds eens met je camera erop uit te gaan om te experimenteren met verschillende instellingen en standpunten. Het levert foto's met verrassende effecten op.

'556449' door JSpauwen '556449' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Lilac-breasted Roller

JSpauwen

De lilac-breasted Roller is een kleurrijke vogel, die je overal in Afrika ziet. Persoonlijk vind ik hem het mooiste in de vlucht als hij zijn diepblauwe vleugels uitspreidt. Hij zit meesten op een hoge tak of telefoondraad langs wegen op zoek naar een prooi.

'556287' door JSpauwen '556287' door JSpauwen

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Opwaaiende gewaden

JSpauwen

Een van de mooiste momenten op Zanzibar vond ik het uur ( zo rond 5 uur) dat de inheemse vrouwen over het witte strand flaneerden in hun prachtige kleurrijke kleding. Door de stevige bries waaiden de omslagdoeken op, waardoor het geflaneer een nog mooier schouwspel werd. Ondertussen zaten we op het terras van het hotel te nippen aan een Passionfruitcoctail met dit uitzicht. Wat wil je nog meer!

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik