Marianh

'303989' door Marianh '303989' door Marianh

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Schotse Hooglander

Marianh

Deze nieuwsgierig kijkende Schotse Hooglander, die deel uitmaakt van een kudde van zo'n 50 dieren, kwamen we tegen tijdens een wandeling in het prachtige Witte Veen. Het Witte Veen ligt bij Buurse (gem. Haaksbergen) en gedeeltelijk in Duitsland. In het hoogveengebied zijn diverse wandelingen uitgezet. Zie bijvoorbeeld: http://www.natuurlijkwandelen.nl/witteveen/index.html#

'297942' door Marianh '297942' door Marianh

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De Zizkloof

Marianh

In de buurt van Erfoud heb je een prachtig zicht op de Ziz, die zich vanaf het Atlas gebergte een weg baant door de kloof, op weg naar het zuiden om uiteindelijk in de Sahara te verdwijnen.

'476505' door Marianh '476505' door Marianh

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Spectaculaire...verho

Marianh

Dit is eigenlijk geen tip, wel een waarschuwing! Wij bezochten een week geleden het schitterende Petra. Geschrokken zagen wij dat de toegangsprijzen voor deze stad spectaculair gaan stijgen. Betaal je deze maand nog JOD 33 p.p. per dag, per 1 november wordt dat JOD 50 en volgend jaar JOD 90 p.p. per dag. De budgethotel bazen vrezen het ergste, begrijpelijk, voor een heleboel mensen zal dit een aanslag zijn op hun budget, helaas.

'265617' door Marianh '265617' door Marianh

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het geweldige dak van

Marianh

De Potsdammer Platz, waaraan het Sony Center ligt, is het bruisende hart van het nieuwe Berlijn. Het Sony Center is een ambitieus gebouw en bouwkundig interessant. Opvallend is vooral het waaiervormige tentdak van zeildoek, dat met ankers bevestigd is aan een staalring. Het dak symboliseert de heilige berg van Japan, Fuji. Ga vooral ook 's avonds hier een kijkje nemen dan wordt het dak van binnenuit verlicht!

'265614' door Marianh '265614' door Marianh

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het "nieuwe" Berlijn,

Marianh

De Potsdammer Platz, waar het Sony Center zich bevindt is het hart van de nieuwe metropool Berlijn. Het sony Center is een heel ambitieus gebouw, waarvan vooral het enorme dak met een max. overspanning van 35 m. direct opvalt. Het waaiervormige tentdak van zeildoek is met ankers aan een stalen ring bevestigd, het dak symboliseert de heilige berg van Japan, Fuji. 's Avonds wordt het dak van binnenuit verlicht van paars naar blauw, wat een heel mooi gezicht is

'221596' door Marianh '221596' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Mooie vrouw

Marianh

Ook deze prachtige vrouw kwamen wij tegen bij de Karni Matatempel in Deshnok, 30 km van Bikaner. Deze tempel staat ook bekend als Rattentempel vanwege de honderden ratten die in de tempel en het terrein rondlopen. Voor mij gelukkig, ik had het niet zo begrepen op die ratten, liepen er behalve die ratten ook heel mooi geklede mensen rond, die zich graag lieten fotograferen en die er ook een sport van maakten ons op de foto te zetten.

'221587' door Marianh '221587' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Prachtige vrouw

Marianh

Deze prachtige vrouw kwamen wij tegen bij de Karni Matatempel in Deshnok, 30 km van Bikaner. Deze tempel staat ook bekend als Rattentempel vanwege de honderden ratten die in de tempel en het terrein rondlopen. Voor mij gelukkig, ik had het niet zo begrepen op die ratten, liepen er behalve die ratten ook heel mooi geklede mensen rond, die zich graag lieten fotograferen en die er ook een sport van maakten ons op de foto te zetten.

'221422' door Marianh '221422' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Aan het werk

Marianh

Slenterend door de straatjes van Nawalgarh kwamen we deze mannen tegen. Behalve de schitterend beschilderde haveli's in deze plaats is ook het straatleven fascinerend om te zien, hier speelt het leven van alle dag zich nog gewoon op straat af. Menskracht is hierbij de belangrijkste energiebron getuige deze trapnaaimachine.

'221420' door Marianh '221420' door Marianh

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Patwon ki Haveli

Marianh

In Jaisalmer staat de Patwon ki Haveli. Deze enorme haveli is in opdracht van één van de rijkste kooplieden van Jaisalmer tussen 1805 en 1855 gebouwd. De talrijke opengewerkte ramen zijn van heel mooi beeldhouwwerk voorzien.

'220380' door Marianh '220380' door Marianh

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Uitrusten

Marianh

Deze mooie man vonden wij op de trappen van de Gurdwara Bangla Sahib, de meest prominente Gurdwara in Delhi, te herkennen aan zijn gouden koepel. Het is een pelgrimsoord voor zowel Sikhs als Hindoes.

'220376' door Marianh '220376' door Marianh

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Gurdwara Bangla Sahib

Marianh

In Delhi bezochten wij de mooie Gurdwara Bangla Sahib. Een Gurdwara is voor de Sikhs een bedevaartshuis. De Bangla Sahib is de meest prominente in Delhi, te herkennen aan zijn gouden koepel. Van oorsprong was de Gurdwara een bungalow die behoorde aan de Raja Jai Singh, een bestuurder in de 17de eeuw. Toen wij deze tempel van binnen bezochten begon er net "een dienst", ook zeer bezienswaardig net zo als alle mensen die er rondliepen.

'220016' door Marianh '220016' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Aarti ceremonie

Marianh

In Varanasi bezochten wij de Aarti ceremonie, gebeden als groet aan Mother Ganga, de heilige rivier. De gebeden worden begeleid door het gerinkel van belletjes, gezang en veel wierook. Een belevenis om dit allemaal mee te maken!

'220014' door Marianh '220014' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Vissen op de ganges?

Marianh

Natuurlijk maakten ook wij een boottocht op de ganges om de zon te zien opkomen. Daarbij zagen wij dit bootje waarin één van de mannen een netje ophaalde. Zouden er dan toch nog vissen leven in de ganges?

'220013' door Marianh '220013' door Marianh

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Indrukwekkend

Marianh

Op aanraden van Margot bezochten ook wij de Aarti ceremonie. Inderdaad heel indrukwekkend, deze groet aan de rivier de ganges, of zoals ze daar zeggen Mother Ganga. Deze ceremonie vindt elke dag plaats, zowel bij zonsondergang als bij zonsopgang.

'207944' door Marianh '207944' door Marianh

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Portofino

Marianh

Het is heel leuk om een boottochtje te maken naar Portofino vanaf bijvoorbeeld Santa Margaritha. Slenter door het dorpje, en wandel naar het kasteel. Onderweg mooie uitzichten op de haven

'123428' door Marianh '123428' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vrolijke man

Marianh

Vrolijke man

'123424' door Marianh '123424' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ondergaande zon in...

Marianh

zonsondergang in Kuta

'123109' door Marianh '123109' door Marianh

NepalKathmandu

NepalKathmandu

In Kathmandu

Marianh

Kathmandu

'123107' door Marianh '123107' door Marianh

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De Merapi vulkaan op.

Marianh

De Merapi vulkaan. Zag nu ook dat er vlekken zitten op de vorige foto, kon die foto niet meer verwijderen maar de vlekken wel.

'122870' door Marianh '122870' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De Gunung Abang en de

Marianh

De Gunung Abang en de Gunung Batur met op de voorgrond het Batur meer

'122849' door Marianh '122849' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Gezicht op het Batur.

Marianh

Gezicht op het Batur meer met de Gunung Abang en de Gunung Batur

'122842' door Marianh '122842' door Marianh

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De vulkaan Merapi

Marianh

de vulkaan Merapi

'119431' door Marianh '119431' door Marianh

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Val de la Luna

Marianh

Val de la Luna

'119057' door Marianh '119057' door Marianh

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bootje aan de kant va

Marianh

Bootje aan de kant van de Berkel

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier