MarcelvanBalken

'1106577' door MarcelvanBalken '1106577' door MarcelvanBalken

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Ontdek het grootste..

MarcelvanBalken

Morskie Oko, is het grootste en vierde diepste meer in het Tatragebergte, in het zuiden van Polen. Het ligt diep in het Tatra Nationaal Park in de Rybi Potok-vallei, van de hoge Tatra-gebergte aan de voet van de Mięguszowiecki-toppen.

'542913' door MarcelvanBalken '542913' door MarcelvanBalken

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Geen brug te ver voor

MarcelvanBalken

Bij Jurassic Coast denk je wellicht aan een pretpark met opgezette dinosaurussen maar niets is minder waar. Het is namelijk een deel van de prachtige zuidkust van Engeland dat zich uitstrekt van Exmouth tot Swanage. Deze kustlijn bestaat uit bijzondere rotsformaties en mooie stranden waar ook veel fossielen te vinden zijn (van de eerder genoemde dinosaurussen?). Een van de meest opvallende rotsformaties is deze Durdle Door. Een door erosie gevormde brug die als het ware de natuurlijke verbinding vormt tussen de kust en de zee. Wil je mooi licht om te fotograferen? Ga dan aan het eind van de dag op pad.

'541028' door MarcelvanBalken '541028' door MarcelvanBalken

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Wijk eens af van de..

MarcelvanBalken

Als je in Thailand bent en je bent in de buurt van Chiang Mai bezoekt dan zeker Doi Pui, gelegen op een berg (1.685 meter) in het Dpoi Suthep-Pui National Park. Naast prachtige watervallen vind je daar ook Hmong Tribal Village. Een dorp waar de Hmong leeft, een stam die nog de traditionele Hmong-kleding draagt. Beperk je dan niet tot de vele toeristische kraampjes (waar de Hmong overigens wel grotendeels van leeft) maar stap ook eens een zijweggetje in. Dan kom je wellicht ook deze schoolkinderen in hun traditionele kleding tegen, genietend van een ijsje tijdens de pauze op het schoolplein.

'540570' door MarcelvanBalken '540570' door MarcelvanBalken

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Eilandjes hoppen in..

MarcelvanBalken

Ga je naar Thailand maak dan eens een boottochtje naar het paradijselijke Ang Thong National Marine Park. Dat ligt op ongeveer 45 kilometer van Koh Samui en bestaat uit zo’n 42 eilanden. Het ene eilandje is ‘slechts’ een rots in de zee, het andere een groter eiland met mooie strandjes en wuivende palmbomen. De moeite waard!

'540483' door MarcelvanBalken '540483' door MarcelvanBalken

IndiaAgra

IndiaAgra

Bekijk de Taj Mahal..

MarcelvanBalken

De Taj Mahal in Agra (India) behoort tot een van de beroemdste toeristische trekpleisters en iedereen die er komt maakt bijna dezelfde foto.... van de voorkant. Maar de achterkant van de Taj Mahal is zeker zo boeiend. Daar ligt de rivier (als er tenminste water in staat) en zie je de lokale bevolking gewoon aan het werk met de Taj Mahal op de achtergrond. En zonder al die andere toeristen in beeld...

'540383' door MarcelvanBalken '540383' door MarcelvanBalken

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

De keurslager in New.

MarcelvanBalken

Altijd al van plan minder vlees te gaan eten? Bezoek dan eens (het overigens prachtige en fotogenieke land) India. In dit straatje in New Delhi proberen tientallen lokale slagers zoals deze, hun vleeswaar te verkopen. Gewoon zonder koeling bij 40 graden of meer, met heel veel vliegen en een indringende stank. Eet smakelijk!

'540372' door MarcelvanBalken '540372' door MarcelvanBalken

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ontdek Valencia met..

MarcelvanBalken

Valencia, de stad van de kunst en de wetenschap is prima te ontdekken met een Segway. Bezoek de imposante gebouwen van de stad en maak kennis met de de architectuur van de Valenciaanse architect en ingenieur Santiago Calatrava!

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >