Maranopreis

profiel Maranopreis

Naam

André de Jongh

Reviews

0

Foto's & tips

447

Blogs

3

Lid sinds

27 January 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Varanasi

Over mij

Ben 60 jaar en mijn hele leven al backpacker. Mijn vrouw en ik maken sinds 2000 verre reizen. Onze voornamen vormen onze reisnaam. Inmiddels 4 kleinkinderen rijker doen we het iets kalmer aan en maken wat meer stedentrips.
Gaarne vooraf contact voor gebruik van ons fotografisch materiaal !Mijn Motto

'Reizen verrijken en verbreden je kijk op de wereld. Foto: Maart 2011- Kameel opzadelen na overnachting in de Erg Chebbi - Sahara.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D90

Overige

+ compact Nikon Coolpix S200. Voorheen Nikon D50 en Canon Ixus. Daarvoor analoog met Nikon F60 en Pentax. Heb helaas nog steeds veel fotonegatieven.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (447)

'341485' door Maranopreis '341485' door Maranopreis

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Conception

Maranopreis

Nicaragua, twee keer zo groot als Nederland, is een prachtig en nog niet zo toeristisch land. Het is bezaaid met vulkanen en heeft het grootste meer van Midden-Amerika, het Lago di Nicaragua. In dit meer ligt Ometepe, een eiland met een heilige status voor de oude indianenstammen die oorspronkelijk deze regio bewoonden. Feitelijk zijn het twee vulkanen, aaneengesmeed door diverse uitbarstingen. Hier de grootste en nog steeds actieve vulkaan Conception met een hoogte van ruim 1600 meter.

'310426' door Maranopreis '310426' door Maranopreis

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Frangipani -...tempel

Maranopreis

De Frangipanibloesem wordt in heel Azie gebruikt voor diverse rituelen. Op Bali heeft deze heerlijk geurende bloem alles te maken met tempeloffers. Veel Balinezen steken er een achter het oor.

'349097' door Maranopreis '349097' door Maranopreis

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

On fire !

Maranopreis

We zijn vanmorgen vroeg vertrokken vanuit Costa Rica richting Lago di Nicaragua. Aan het eind van de middag pakken we de laatste fery vanuit San Jorge naar Isla de Ometepe. We naderen het eiland als de zon achter ons al dreigt onder te gaan. De top van de hoogste en nog actieve vulkaan Conception op het eiland licht prachtig op in de ondergaande zon.

Laatste blogs (3)

Met ons gezin hebben wij in 2006 gedurende een maand een backpacktrip gemaakt door Sumatra en Java. Maran op reis werd tijdelijk MAANMIST, een combinatie van onze voornamen MA - rjos,AN - dré, MI - ch... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (12)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (104)

'541061' door Vulture1960 '541061' door Vulture1960

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Breien in je...deurop

Vulture1960

We wandelden op Sicilie door een van die kleine dorpjes. De tijd heeft daar een beetje stilgestaan. Overdag zie je veel gepensioneerde ergens gezellig kletsen, of ze houden de buurt in de gaten of ze zijn lekker aan het breieb=n in hun deuropening van huisb=nummer 2. Deze dame gaat er helemaal in op.

'478561' door PaulHoo '478561' door PaulHoo

Nederland

Nederland

Zoek goedkoopste...vl

PaulHoo

Gisteren kwam ik op mijn Ipod (Apple Iphone zonder belfunctie) de GRATIS applicatie [url="http://www.skyscanner.nl/" target="_blank"]Skyscanner [/url]tegen. Mits je een wifiverbinding hebt kun je snel de [b]goedkoopste vlucht [/b]kiezen uit een selectie van [u]600 maatschappijen [/u]en [u]670.000 routes [/u]wereldwijd. Ik heb er een paar geprobeerd en de applicatie werkt erg snel. Je komt op deze manier veel meer lowcost maatschappijen tegen en dus veel meer goedkopere alternatieven. De site linkt ook direct door naar de site van de luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dus dat je [i]met je mobiele of smartphone [/i]ook in het buitenland [i]rechtstreeks[/i] een vlucht kunt [i]boeken[/i], dus zonder je laptop of vanuit een internetcafe, best handig dus. De link die ik hier heb meegegeven is van de internetversie, niet de applicatie, die echter op eenzelfde manier lijkt te werken.

'478531' door Papillonreizen '478531' door Papillonreizen

Mali

Mali

De muggen de baas!

Papillonreizen

Muggen... Wie net als ik in de smaak valt bij deze bijtgrage insecten, zal al menig insectenwerend middel uitgetest hebben op reis. Producten van natuurlijke en farmaceutische oorsprong, met en zonder Deet, het is in allerlei varianten de revue gepasseerd. En helaas met één grote gemene deler: niet afdoende bevonden. Afgezien van het feit dat de muggen zich er geen snars van lijken aan te trekken en ook vrolijk door de Deet heen prikken, stink je veelal een uur in de wind, staat je huid in de brand (kan toch ook niet goed zijn..?) en moet je uitkijken dat je geen eten en drinken aanraakt, omdat het giftig is... Door een vriend werd ik geattendeerd op een huidolie van Avon, die wel goed zou helpen, zo was hem door anderen verzekerd. Ik geef het eerlijk toe, ik had er zo mijn bedenkingen bij. Maar, met de laatste malaria-aanval nog vers in mijn geheugen ben ik overstag gegaan en heb een flesje besteld. Inmiddels ben ik een half jaar malariavrij (een mijlpaal!) en zit ik ’s avonds in alle rust nog een paar uurtjes buiten. De muggen laten me met rust, mijn huid vaart er wel bij, tot groot genoegen van mijn omgeving ruik ik prettig én het wordt niet op dieren getest! Derhalve van harte aanbevolen: Skin So Soft huidolie van Avon. Voor zover mij bekend alleen online te bestellen. Bijvoorbeeld via deze [url="http://www.cosmeticavon.nl/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=40" target="_blank"]website[/url]. Ik wens je een beetvrije reis toe!

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >