Manuele

profiel Manuele

Naam

Manuele Fleurbay

Reviews

0

Foto's & tips

330

Blogs

2

Lid sinds

25 May 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Noorwegen

Fav. stad

mijn mening nog niet gevormd

Over mij

Ik ben nieuwsgierig en ik hou van schoonheid : in de natuur zelf maar evengoed in mooie, fantasierijke architectuur..

Mijn Motto

'Op zoek naar de verwondering '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D 5200

Overige

sigmalens 18/250 i-phone 5s Pentax K-m met lenzen 50/200 en 25/50

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (330)

'546183' door Manuele '546183' door Manuele

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kasteel van s'...Grav

Manuele

s' Gravenwezel, nabij de gemeente Schilde en Sint Job in 't Goor, wordt de "Parel der Voorkempen" genoemd, en dit niet geheel onterecht. Vlakbij ligt de Anti-tankgracht, langswaar het heel mooi wandelen is (zie eerdere foto's), en iets meer naar het dorp toe, vind je het prachtige en goed onderhouden kasteel van s' Gravenwezel. Het is een vierkant waterslot uit de 15de - 17de eeuw met een vierkante omwatering en een 21 ha groot landschapspark, aangelegd tussen 1783 en 1786. Het kasteel werd reeds in de 13de eeuw vermeld in het cartularium van de abdij van Villers te Schoten, en bewoond door de graven van Wesel; het oudste gedeelte van het huidige gebouw dateert van de 15de eeuw. Het kasteel is eigendom van Axel Vervoordt, een heel bekende vastgoedmakelaar en antiquair en één van de rijkste Belgen, die er tot voor kort nog zelf woonde. Het kasteel wordt af en toe opengesteld voor publiek, een bezoek is zeker de moeite waard! Dit is een foto vanop de prachtige oprijlaan met poort, waarachter je alvast een glimp kan opvangen van het kasteel zelf .. (wordt ongetwijfeld vervolgd)

'553136' door Manuele '553136' door Manuele

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Blinkend gepoetst ..

Manuele

De wisseling van de koninklijke wacht aan het Palacio Real is een gekend en zeer opvallend spektakel waar de toeristen en de Madrilenen massaal naar komen kijken. We hadden het geluk er toevallig die dag langs te komen, de eerste woensdag van de maand (niet in juli en augustus) om 12u. Als je voor het paleis staat op de brede Calle Bailén, of vanop de Plaza Oriente, kan je de optocht zien aankomen, compleet met harmonie, paarden en karren. Op zich al heel leuk om naar te kijken met de rode en blauwe uniformkleuren, de pluimen, kwastjes en hoeden, de prachtige paarden en de oogverblindend gepoetste harnassen .. Je ziet de Plaza Oriente weerspiegeld in de harnassen ..

'553491' door Manuele '553491' door Manuele

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Gran Via

Manuele

Eén van de meest bekende plekjes in Madrid is toch wel de Gran Via, met het prachtige Metropolis gebouw; de Gran Via werd reeds vanaf 1910 aangelegd. Hij loopt van oost naar west dwars door de stad. Het is een canyon van betonnen hoogbouw in hedonistische Amerikaanse stijl. De Gran Via is uitgesproken kosmopolitisch maar ga een klein stukje de aangrenzende smalle straatjes in en je ziet een heel andere wereld : de kleurrijke en rumoerige wijken van de autochtone Madrilenen. Veel panden op de Gran Via zijn fraai versierd met art nouveau details, waaronder het gebouw waarin een Mc Donalds is gevestigd (zie latere foto). Het Metropolisgebouw is gevestigd op de splitsing van de Gran Via met de Calle de Alcalà (een detailfoto van zijn prachtige met bladgoud versierde koepel post ik later ook nog). Andere mooie bouwwerken hier zijn het Efidicio Téléfonica met zijn reusachtige rode klok, het Efidicio Carrion, en de Banco de Espana. Als je over de Gran Via loopt, mag je dus niet vergeten om ook omhoog te kijken :-)

Laatste blogs (2)

Ik was met de fiets op stap, wat boodschapjes doen, met fototoestel, want de verslaving moet tenslotte toch gevoed worden en ik sleur het tegenwoordig overal mee naartoe, je weet maar nooit. Nu woon... Lees meer

Fotograferen.. ik doe het al lang, bijna altijd alleen op reis en dan vooral omdat ik een echtgenoot heb die zich er geen snars voor interesseert en die, als hij dan toch het toestel eens vastneemt, s... Lees meer

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (6)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (43)

'993457' door Antwan '993457' door Antwan

OegandaMurchison Falls NP

OegandaMurchison Falls NP

Luipaard

Antwan

Na twee dagen safari in het Murchison Falls N.P. hadden we al heel veel dieren en vogels gezien. Het enige dier wat nog op ons wensenlijstje stond was het luipaard. Omdat deze beesten wat schuwer zijn besloot de gids om een rustig en weinig bezocht deel van het park te bezoeken waar de begroeiing veel dichter was. Ideaal leefgebied voor het luipaard. Na ongeveer anderhalf uur speuren naar wildlife was daar opeens de kreet van de gids; daar zit hij! Waarschijnlijk hoorde hij ons aankomen en stond daarom op van de tak waar hij lag. Dat was voor onze gids het moment om hem te spotten. I.p.v. snel uit de boom naar beneden te klimmen en te verdwijnen in de dichte begroeiing bleef het luipaard ons wel 10 minuten aanstaren. We hebben dus geruime tijd intens kunnen genieten van dit prachtige beest. Na 10 minuten zag hij in ons geen gevaar en ging hij weer lekker liggen op zijn tak. Andere toeristen?, die hebben we niet gezien. Slechts ik en mijn vrouw, de gids en het luipaard. Een beleving om nooit te vergeten.

'990154' door Deerik '990154' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Catch of the day

Deerik

Deze zomer o.a. 10 dagen naar de Pantanal geweest, wat een vreselijk mooi en rijk wildlife gebied. Het verbaast mij hoe weinig mensen dit gebied kennen. De Pantanal is het grootste drasland gebied ter wereld en 5x zo groot als Nederland! Bijgaand een eerste foto van deze trip, een jonge moerasbuizerd die een vis aan de haak slaat.

'553446' door Bowral '553446' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Het melkmeisje

Bowral

Nog voor zonsopkomst was deze Wodaabe-vrouw de koeien en de geiten aan het melken. Enkele uren later zag ik haar met een gevulde kalebas op het hoofd door het provisorisch opgezette tentenkamp rondlopen. De melk verkocht ze aan haar mede-stamleden. Tussendoor nam ze telkens een korte pauze. Opvallend zijn haar gezichtstatoeages op het voorhoofd en op haar jukbeenderen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier