ManonVerijdt

9
Nederland Gelderland
ManonVerijdt was hier 01 May 2021
Hoewel Gelderland geen onbekende plek voor me is, was ik verbaasd toen ik erachter kwam dat ik de Klompenpaden nog niet kende. Zowel in Gelderland als in Utrecht zijn deze wandelpaden uitgezet, waarbij je op leuke, interessante, mooie en onbekende plekken komt. De klompenpaden zijn goed aangegeven gedurende de route, met verschillende kleuren bordjes op paaltjes en hekwerken langs de weg. Tijdens een weekend weg aan de rand van de Veluwe liepen wij (ik en mijn moeder) twee routes; het Molenbeeksepad en het Dorenweertsepad. Startend in de zon en onbekend wat er zou komen liepen we het dorp uit, om zo 17 kilometer lang te genieten van bos, heide én verrassende plekken in en rondom de dorpen. Helaas liepen wij gedurende deze wandeling dus verkeerd (wij liepen ineens de verkorte route), waardoor we uiteindelijk besloten om het tweede deel ook nog te lopen. Onze eindstand was 26 kilometer. Het Dorenweertsepad begon bij Kasteel Doorwerth en vond ik een absolute aanrader. Door een prachtig, heuvelachtig landschap en bos lieten we ons verrassen door de uitzichten aan beide kanten van het bos. De terugweg liep buiten om, dus langs het water op en in het open veld. Ondanks dat we hier overvallen werden door de regen mocht dat de pret niet drukken. Zowel voor jonge gezinnen als voor de meer ervaren wandelaar is dit een leuke, ontspannende en verrassende route om te lopen. Na deze ervaring met de klompenpaden weet ik zeker dat ik nog vaker ga wandelen in Gelderland en Utrecht.
Regio
  • Veel variatie in omgeving/landschap
  • Routes variërend van kort tot lang
  • Helaas tot nu toe alleen in Utrecht en Gelderland
  • Soms onduidelijk aangegeven als er verkorte routes zijn
Review geplaatst op 2021-06-04
6
Nederlandse Antillen Klein-curacao
ManonVerijdt was hier 08 Dec 2018
Klein Curaçao, het kleinere broertje van Curaçao, is het Caribbische voorbeeld van een hagelwit strand zoals je in de film ziet. Helaas is het niet zo verlaten en onontdekt als in zo'n zelfde film, maar mijn ervaring is wel het benoemen waard. Ben je namelijk in Curaçao, dan raad ik je zeker aan om deze ervaring niet mis te lopen. Ja, het is bekend onder toeristen en is bij ieder bedrijf te boeken, maar het is ook een speciaal dagje uit waarbij je zeker leuke ervaringen kunt opdoen. Ten eerste heb je al de keuze voor een type boot. Ga je voor een 'normale' boot of ga je toch voor een catamaran? Wij kozen voor die tweede, omdat ik ooit gehoord dacht te hebben dat deze stabieler in het water zouden liggen. Dat had ik even verkeerd onthouden, kwamen we al snel achter. Bij aankomst konden we een aantal dingen gaan doen; luieren op het strand, over het eiland wandelen, naar de oude vuurtoren, naar een scheepswrak of snorkelen met de zeeschildpadden. Vooral de oude vuurtoren en het scheepswrak zijn het bekijken waard. Toch wel heel bijzonder dat die vuurtoren ooit heeft gewerkt. Het snorkelen met de schildpadden is geweldig. Kanttekening daarbij is wel dat de zeeschildpadden exact weten dat de boten vaak resten eten overboord gooien, wat hun wilde karakter en eigenschappen niet ten goede komt. Het is zeker bijzonder om in hetzelfde water te zwemmen als deze dieren, maar het is ook goed om te weten wat er letterlijk, achter het oppervlak schuilgaat.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Zee Strand Natuurgebied Eiland
  • Zwemmen met zeeschildpadden
  • Mooie plek
  • Zeer toeristisch
  • Zeeschildpadden zijn inmiddels gewend aan het gevoerd worden
Review geplaatst op 2021-02-27
10
Portugal Alentejo
ManonVerijdt was hier 23 Feb 2020
Op zoek naar een eco-accommodatie in een warmer land, kwam ik terecht bij CorkShack Marvaõ. Deze accommodaties staan midden in een dorp, maar geven je het gevoel dat je aan het einde van de wereld zit. Doordat de accommodaties tussen twee rotsgebergten in staan, zie je 's ochtends de rode gloed van de zon schijnend op de rotsen. CorkShack Marvaõ is de perfecte plaats voor stellen die een luxere manier van overnachten willen ervaren, in een gebied waar voor de rest weinig luxe te vinden is. Ik bracht er zelf, in mijn eentje, 3 nachten door. Verwelkomd met een fles rode wijn, lokale kaas en nootjes, een heerlijk bed en perfecte inrichting. In de regio van Escusa (de naam van het dorpje waar de CorkShacks staan) is het vooral voor wandelaars en overige actievelingen goed vertoeven. Zo kun je er meerdere trails lopen, zowel makkelijk als uitdagender. In veel omliggende dorpen (allen al minstens op 5 kilometer afstand) zijn kastelen te zien én te bezoeken. Ook voor de cultuurliefhebber is hier dan ook van alles te zien en te bewonderen. Hoewel ik het zelf na 3 dagen allemaal wel gezien dacht te hebben, zou ik er graag nog eens terug gaan in de zomer om te genieten van warmer weer, een mountainbiketocht en een (of meerdere) zonsopkomsten en -ondergangen. Marvaõ is een plek waar je nog echt alleen kunt zijn, je kunt verwonderen over de manier van leven en soms zelfs met handen en voeten moet communiceren (wat de ervaring des te rijker maakt).
Highlight
  • Prachtige regio
Review geplaatst op 2021-02-10

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik