ManonVerijdt

profiel ManonVerijdt

Naam

Manon Verijdt

Reviews

3

Foto's & tips

84

Blogs

2

Lid sinds

27 September 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Hoi!

Leuk dat je terecht bent gekomen op mijn profiel. Ik ben Manon (22), een multi-passionate met een groen hart. In 2020 heb ik de switch gemaakt van Toegepast Bioloog naar zelfstandig ondernemer. Ik heb een passie voor conceptontwikkeling, koken en bakken, maar daarnaast (en vooral) ook voor natuur, outdoorsport, fotografie en reizen.

Ik hoop met mijn foto's het natuurschoon over de hele wereld te kunnen laten zien en heb dan ook het doel om meer - en bij voorkeur fulltime - te gaan reizen op een duurzame manier, waarbij ik lokale communities en natuurconservatieprojecten help.

Een aantal woorden die kenmerkend voor mij zijn; enthousiast - leergierig - ambitieus - reislustig - open

Meer weten? Ik ben ook te vinden op Instagram: @manonverijdt en @whereshewent.wondering

Mijn Motto

'Zo veel mogelijk natuur zien en vastleggen over de wereld. Daarnaast hopelijk ooit een steentje bijdragen aan natuurconservatie door middel van fotografie of film. Altijd op avontuur!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3300 + D500

Overige

Sigma 18-250mm, Sigma 10-20mm, Sigma 150-600mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (84)

'1099706' door ManonVerijdt '1099706' door ManonVerijdt

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvissen kijken in..

ManonVerijdt

Na vijf maanden in IJsland heb ik heel wat walvissen gezien en foto's gemaakt. Desondanks blijft iedere walvis speciaal en ieder gedrag foto-waardig. Op deze foto wordt het gedrag 'lobtailing' getoond. Waarom ze dit doen is nog onbekend, maar indrukwekkend is het zeker! Húsavík, de plek waar deze foto is gemaakt, is een klein plaatsje in het noorden van IJsland. Het staat bekend als het 'whale capital of Europe'. Of dat zo is, dat kan ik niet zeggen natuurlijk, maar dat er veel te beleven is dat is zeker. Behalve bultruggen (te zien op de foto), zijn er in Skjálfandi Bay ook soms orka's, dwergvinvissen, gewone vinvissen, blauwe vinvissen, dolfijnen en bruinvissen te vinden. Genoeg om naar op zoek te gaan dus!

'1124972' door ManonVerijdt '1124972' door ManonVerijdt

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Point op Isle o

ManonVerijdt

Tijdens mijn reis over Isle of Skye bezochten we alle 'highlights', waaronder Neist Point. Op dit klif staat een oude vuurtoren, welke je helemaal achteraan op mijn foto kunt zien. Graag was ik gebleven voor een fenomenale zonsondergang, maar helaas paste dat niet in ons reisschema. Het is namelijk een behoorlijke tocht over gravelwegen om er te komen en wij moesten ook nog naar onze accommodatie terug. Een prachtige locatie, waar ik dan ook zeker nog een keer terug wil! Oh ja, had ik al gezegd dat je hier ook walvissen, dolfijnen en veel zeevogels kan vinden?

'1122275' door ManonVerijdt '1122275' door ManonVerijdt

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

The Old Man of Storr

ManonVerijdt

The Old Man of Storr is een bekend beeld bij veel Schotland-reizigers. Het zien van eenzelfde foto zorgde er dan ook voor dat ik een reis boekte om samen met mijn moeder Isle of Skye te ontdekken. Dit uitzicht bereikten we na een tocht door wind, regen en zonneschijn. Misschien niet de meest spannende klim, maar het maken van deze herinnering samen met mijn moeder zorgt ervoor dat deze foto erg speciaal is geworden.

Laatste blogs (2)

Deze veelgehoorde slogan "Niemand is een binnenmens, iedereen is een buitenmens" van Bever spreekt me na al die tijd nog steeds aan. Niemand houdt het namelijk vol om de hele dag binnen te zitten. Er... Lees meer

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (24)

'1126364' door Antwan '1126364' door Antwan

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Nugget Point vuurtore

Antwan

Nugget Point is een schitterende plek aan de kust van Catlins met een van de oudste vuurtorens van het Nieuw-Zeeland. Nugget Point heeft haar naam te danken aan Captain Cook omdat hij vond dat de rosten eruit zagen als goudklompen. Het is vanaf de parkeerplaats slechts een korte wandeling naar de vuurtoren, met een sensationeel uitzicht onderliggende rotsen en de eindeloze verte daarachter. Bij Nugget point vind je ook Roaring Bay, een plek onderaan de rotsen waar je een kolonie pelsrobben die in de branding ziet dartelen. Met veel geluk zie je hier ook de geeloogpinguïn, een van ’s werelds zeldzaamste pinguïns, die hier hun thuisbasis hebben. Maar de laatste jaren worden ze steeds minder en in kleinere aantallen gesignaleerd. Maar ook zonder de pinguïns is dit gebied zeker de moete waard om te bezoeken.

'1126360' door Agrotewal '1126360' door Agrotewal

Serviëzaovine-meer

Serviëzaovine-meer

Laatste rustplaats

Agrotewal

Een parel in Europa, zo zou ik Servië graag onder jullie aandacht brengen. Verwacht geen luxe resort, leuke souvenirwinkeltjes of eettentjes. Toch zou ik er graag nog een paar weken heen gaan om meer te zien van de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen, de oude dorpen en de rust. De foto is genomen in de omgeving van de dam in het Zaovine meer. Ik ben altijd gefascineerd door mooie begraafplaatsen en dit is er zeker één van. Nationaal Park Tara ligt in het westen van Servië met de rivier Drina grenzend aan Bosnië en Herzegovina. De Drina heeft een lengte van 346 kilometer. Het nationale park heeft een oppervlakte van 19.175 hectare en is aangemeld als biosfeerreservaat. Het gebied omvat eindeloze dennenbossen en groene weilanden, karstlandschap met kloven en grotten, een aantal watervallen en meren en de Drinakloof. In het nationale park leven 50 soorten zoogdieren, onder andere de bruine beer, gems, lynx, ree en otter. De grootste populatie van bruine beren in Servië leeft in het Tara gebied. Er zijn circa 130 vogelsoorten, waaronder de steenarend, vale gier, slechtvalk, oehoe en de korhoen. Verder leven er 23 soorten amfibieën en reptielen en 19 soorten vissen. ( met dank aan de site Ecotoerisme in Europa)

'1125639' door Antwan '1125639' door Antwan

AlbaniëNoord Albanië

AlbaniëNoord Albanië

Komani meer

Antwan

In het noorden van Albanië ligt het Komani meer, een groot stuwmeer. Wegen zijn in dit gebied nauwelijks te vinden en het is de ferry over dit meer die de paar plaatsjes in dit gebied met elkaar verbindt. De ferry verbindt de grote plaats Skhoder met Valbona, een van de populaire wandelgebieden in de Albanese Alpen. De ferry vaart een keer per dag en de tocht duurt ongeveer 3 uur.Tijdens deze overtocht hoef je je geen seconde te vervelen. Je vaart door een schitterend landschap wat veel weg heeft van een fjordenlandschap. Hoge steil oprijzende kliffen worden afgewisseld met groene heuvels en de kleur van het water varieert van blauw tot groen. Echt prachtig om te zien. Normaal gesproken moet je tijdens het hoogseizoen deze ferry wel ruim van te voren reserveren als je met je eigen auto wilt gaan. De ferry is niet zo groot (max 20 auto's) en vrij populair. Vaak wordt hij door toeristen gebruikt die een tour boeken van 3 dagen. Van Shkoder via het Komani meer naar Valbona, daar de dagwandeling naar Theth maken en met een busje weer terug. Wij waren er afgelopen zomer en vanwege Corona was de ferry zo goed als leeg.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier