ManonVerijdt

'1100768' door ManonVerijdt '1100768' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Een relatief onbekend

ManonVerijdt

Mooie natuur en landschappen komen ook in Nederland voor. Wel met de nodige menselijke invloed, zoals veehouderij, kerken en hekken in de weilanden, maar daarom nog niet minder mooi! Hier in het noorden van Limburg, in de buurt van Gennep, kun je zeker genieten van al het natuurschoon wat Nederland te bieden heeft. Mocht je nu echt een vroege vogel zijn, dan kun je in het najaar beelden zoals deze maken. Een prachtige, koude ochtend, met een wonderbaarlijk resultaat.

'1099712' door ManonVerijdt '1099712' door ManonVerijdt

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Een betoverend moment

ManonVerijdt

IJsland is een prachtig land wat door steeds meer mensen wordt ontdekt. De zomers zijn koud tot mild, maar de winters zijn hard en donker. Vandaar dat er in deze maanden een stuk minder toeristen te vinden zijn in het land. Daarentegen is de winter wel de juiste tijd om het noorderlicht te zien. Het was mijn eerste avond in het noorden van IJsland toen er een goede voorspelling was voor het noorderlicht. We parkeerden de auto, parkeerden deze 20 minuten buiten het dorp en wachtten. De eerste glimp leek op een lichtere wolk, maar al snel veranderde dit in een spel van licht wat ik nooit had durven dromen. Mijn camera maakte overuren en ik aangezien dit zowel mijn eerste noorderlicht was als de eerste keer noorderlicht fotograferen moest ik mijn aandacht goed verdelen. Al met al zeer tevreden met deze foto, en na dit prachtige schouwspel niet meer zoiets moois gezien! Voor allen die nog twijfelen of IJsland in de winter (of nawinter, zo rond februari/maart) de moeite waard is dan is dit het antwoord: ja, zeker! maar wees voorzichtig, want de wegen zijn een stuk gevaarlijker dan in Nederland.

'1099711' door ManonVerijdt '1099711' door ManonVerijdt

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Laat je verbeelding..

ManonVerijdt

Soms spreekt datgene wat je niet ziet, meer dan hetgene te zien is op de foto. Ken je dat voorbeeld van een portret waarbij iemand dromerig voor zich uit staart en je je afvraagt waar diegene naar kijkt? Dat hoopte ik met deze foto te bereiken, maar dan in de vorm van een landschap. De bergen tegenover Húsavík zijn op het hoogste punt 1200 meter hoog. Met deze hoogte en het huidige klimaat ligt er daarom het hele jaar rond sneeuw op de bergtoppen. Nét daaronder groeit en bloeit het groen weelderig over de bergen. In combinatie met de mist die als een strook voor de bergen hangt, en een zonnetje wat op het blauwe water schijnt was dit een magisch uitzicht. Hier enkel een klein gedeelte van dit uitzicht, maar zeker de moeite waard om met eigen ogen te zien!

'1099709' door ManonVerijdt '1099709' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Prachtig kleurenspel.

ManonVerijdt

"Buiten is nooit ver weg", een veelgehoorde quote op de radio van Bever. Bij het zien van foto's van anderen vergeet ik dat vaak. Dan dagdroom ik weg naar Mozambique, Indonesië, Oeganda, Canada of Ecuador. Natuurlijk is dat lijstje nog veel langer, want het uiteindelijke doel is alle landen van de wereld te zien en de meest mooie dieren te fotograferen, zowel boven als onder water. Daardoor vergeet ik vaak dat ik makkelijk naar buiten kan lopen en daar op zoek kan gaan naar wildlife, want ook al heb ik de grote bonte specht al honderd keren gezien, het blijft een prachtig beest met een zeer mooi patroon op zijn rug. Tijdens een korte wandeling in het bos schoot ik deze foto, maar dat deze zo goed gelukt was zag ik pas thuis op de computer. Een gelukstreffer! Zo zie je maar, buiten is nooit ver weg.

'1099708' door ManonVerijdt '1099708' door ManonVerijdt

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Hoge kliffen en...ver

ManonVerijdt

Zelfs na bijna een half jaar in IJsland te zijn geweest, heb ik nog lang niet alles gezien. Slechts een postzegel van de hele brief. Zo is het eiland geschikt voor wandelaars, fotografen, natuurliefhebbers en roadtrippers en is er dus meer dan genoeg te doen. De westfjorden van IJsland zijn nog redelijk onontdekt, maar zullen dit binnen de kortste keren niet meer zijn als ik het moet voorspellen. Hoge kliffen, kronkelende wegen, weelderig groen, azuurblauwe zee en gele stranden. Een uitzicht dat ik nooit had verwacht bij IJsland. Hier kun je heerlijk wandelen, maar ook prachtige foto's maken.

'1099707' door ManonVerijdt '1099707' door ManonVerijdt

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Een vreemde vogel

ManonVerijdt

Het vergt wat inspanning en tijd, maar de westfjorden van IJsland zijn het ontdekken meer dan waard. IJsland is de afgelopen jaren flink gestegen in het aantal toeristen. Velen van hen bezoeken daarbij het (natuurlijk prachtige) zuiden en zuidwesten, maar ook in de rest van het land is veel te zien. Vooral de echte vogelaar of vogelfotograaf kan zijn hartje ophalen in bijvoorbeeld de westfjorden van IJsland. De papegaaiduiker, een van IJslands meest bekende vogels, leeft op vele plekken rondom en het eiland en vormen het perfecte fotografie-onderwerp. Hierbij niet het standaard plaatje van een papegaaiduiker, maar een lichtelijk ander perspectief.

'1099706' door ManonVerijdt '1099706' door ManonVerijdt

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvissen kijken in..

ManonVerijdt

Na vijf maanden in IJsland heb ik heel wat walvissen gezien en foto's gemaakt. Desondanks blijft iedere walvis speciaal en ieder gedrag foto-waardig. Op deze foto wordt het gedrag 'lobtailing' getoond. Waarom ze dit doen is nog onbekend, maar indrukwekkend is het zeker! Húsavík, de plek waar deze foto is gemaakt, is een klein plaatsje in het noorden van IJsland. Het staat bekend als het 'whale capital of Europe'. Of dat zo is, dat kan ik niet zeggen natuurlijk, maar dat er veel te beleven is dat is zeker. Behalve bultruggen (te zien op de foto), zijn er in Skjálfandi Bay ook soms orka's, dwergvinvissen, gewone vinvissen, blauwe vinvissen, dolfijnen en bruinvissen te vinden. Genoeg om naar op zoek te gaan dus!

'1000901' door ManonVerijdt '1000901' door ManonVerijdt

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

De Soca rivier

ManonVerijdt

De Soca rivier is wilder dan hij lijkt. Achter het idyllische blauw schuilt namelijk een wild water rivier. Je kunt er meerdere watersporten, zoals kajakken en raften, beoefenen. Ga je voor de eerste keer? Dan raad ik je vooral om een tocht met gids te plannen. De rivier heeft verschillende moeilijkheidslevels, dus het is van belang dat je op het juiste stuk gaat varen. De tocht zelf zorgt al voor adrenaline in je lijf, en dat uitzicht erbij maakt de ervaring nog een stuk beter. Kajakken op de Soca rivier is dus zeker een aanrader als je je in Slovenië bevindt. Mocht je niet zo van water houden, of liever een andere sport beoefenen, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden in de buurt. Ga wandelen, mountainbiken of ziplinen en ervaar de streek op vele verschillende manieren. Voor een actieve vakantie ben je hier aan het juiste adres!

'1000898' door ManonVerijdt '1000898' door ManonVerijdt

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Uitzicht vanaf Mount.

ManonVerijdt

Ik vind Slovenië prachtig. De bergen, de kleine dorpjes maar toch de ontwikkeling van toerisme wat al duidelijk zichtbaar is. De natuur daarentegen onaangeraakt. Mount Kanin ligt dicht bij het dorpje Bovec. Met een stoeltjeslift kun je hier naar boven, om vanaf daar te genieten van het uitzicht. Omdat je dicht bij Italië zit, kun je boven op de berg naar twee landen kijken. Links van je liggen de bergen van Italië, terwijl rechts de schoonheid van Slovenië pronkt. Ondanks dat je niet veel hoeft te wandelen, is het toch een mooi uitzichtspunt.

'1000874' door ManonVerijdt '1000874' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Groene specht op het.

ManonVerijdt

Deze groene specht steekt ontelbare keren zijn snavel in het gras, op zoek naar mieren. Een prachtig gezicht om dit gedrag voor lange tijd te kunnen volgen. Nog mooier was het feit dat dit een familie was met recentelijk geboren jongen. Zo'n kleine details geven de ervaring net dat gouden randje.

'1000839' door ManonVerijdt '1000839' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Groene specht op het.

ManonVerijdt

Soms ben ik niet 100 procent tevreden met een foto, maar was het moment te waardevol om niet te delen. Zo heb ik afgelopen zomer deze groene specht (Picus viridis) en zijn broertjes/zusjes en ouders gevolgd. Ze zijn hier geboren en kwamen vaak op het gras zitten om mieren te eten. De groene specht was tot dat moment voor mij een speciale soort. Een die ik nog nooit goed had kunnen bestuderen. Ondanks de steentjes op de voorgrond (wat het allemaal toch net even wat minder natuurlijk maakt), toch erg blij met deze foto!

'1000838' door ManonVerijdt '1000838' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Gedeukte gouden tor

ManonVerijdt

Ik heb een voorliefde voor de kleine dingen in het leven. Kleine gebaren en kleine dingen waar je even bij stil kan staan, waar je van gaat glimlachen. Zoals jullie in mijn vorige foto's al hebben kunnen zien, zijn dat ook vaak de dieren in eigen tuin. Deze gedeukte gouden tor (Protaetia metallica) was een soort die ik nog nooit eerder had gezien, en ik raakte er ontzettend enthousiast van. Vanaf deze kant kijkt hij groen (metallic), maar met een ander perspectief lijkt hij haast goud!

'1000824' door ManonVerijdt '1000824' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Oranje zandoogje

ManonVerijdt

Vlinders blijf ik mooi vinden. De snelle vleugels zijn betoverend en de concentratie die ik nodig heb om een goede foto te maken zorgt ervoor dat ik uren in de tuin kan zitten, op zoek naar die perfecte foto. De juiste achtergrond, het licht, de vlinder zelf, alles is belangrijk. Zo'n foto als deze maakt me dan helemaal gelukkig.

'1000820' door ManonVerijdt '1000820' door ManonVerijdt

Nederland

Nederland

Blauwe reiger in de..

ManonVerijdt

Nederland is mooier en diverser dan veel mensen in de gaten hebben. Een nachtje kamperen in eigen land, kan dan ook voor mooie plaatjes zorgen! In de Biesbosch is de natuur het meest belangrijk en je kunt er allerlei dieren en planten vinden. Deze reiger had een vaste plaats gevonden op deze tak, en daar was ik meer dan blij mee! In het avondgloren dan ook kunnen genieten van dit prachtige schouwspel.

'1000810' door ManonVerijdt '1000810' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Koninginnenpage

ManonVerijdt

Avontuurlijk zijn en natuur ontdekken hoeft wat mij betreft niet altijd in het buitenland. Ik heb het geluk een groot bos om de hoek te hebben, dus wildlife is hier genoeg. Toch is er ook in eigen tuin genoeg moois te vinden. Zo kwam afgelopen zomer deze koninginnenpage (Papilio machaon) op bezoek. Een prachtig gezicht!

'1000801' door ManonVerijdt '1000801' door ManonVerijdt

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Christoffelberg op...

ManonVerijdt

De Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao. Ondanks de geringe hoogte, 372 meter, is het toch een behoorlijke opgave om de top te bereiken. Wil je weten hoe ik de tocht heb ervaren? Kijk dan even naar mijn blog! Ik hoop dat de foto genoeg zegt, het uitzicht is het meer dan waard!

'1000754' door ManonVerijdt '1000754' door ManonVerijdt

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Een kloof van de Soča

ManonVerijdt

Het water in Slovenië is ongekend helder. Drink het rechtstreeks uit de rivier, want naast dat het verfrissend is, is het ook oprecht heerlijk! De Soča rivier stroomt door onder andere Bovec, Kobarid en Tolmin, drie dorpjes aan de rand van Triglav National Park. Ben je een liefhebber van fotografie, dan zit je hier goed! Het landschap van Slovenië, en dan met name in dit gebied, stelt niemand teleur. Ook voor actievelingen is er meer dan genoeg te doen. Ga jij wild water kajakken, of pak je liever je wandelschoenen uit de kast? Het kan allemaal! Slovenië heeft voor ieder wat wils, dus ik zou zeggen; ga ervoor!

'1000753' door ManonVerijdt '1000753' door ManonVerijdt

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Uitzicht vanaf Mount.

ManonVerijdt

Slovenië is steeds meer in opkomst, en dat is zeker te merken. In Bovec, een dorpje naast Triglav National Park komen steeds meer mogelijkheden voor toeristen. Tours, activiteiten en restaurantjes zijn erg in opkomst. Ga nu op ontdekkingstocht door dit fantastische land, voordat het overspoeld wordt met nog meer Nederlanders. Op de foto zie je Mount Kanin. Vanaf hier kijk je neer op Bovec, met daarbij de Soça rivier. Een prachtige plek! Aan de andere kant kijk je overigens over de grens, naar Italië. Een mooiere ervaring krijg je niet.

'1000752' door ManonVerijdt '1000752' door ManonVerijdt

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Peyto Lake in Canada,

ManonVerijdt

Canada heeft zo ontzettend veel te bieden. Het aantal bergen en bergmeren is oneindig. Meestal ga ik, zoals het Columbus motto, liever naar de minder toeristische plekken, of via de minder bekende route. Soms moet je echter principes even opzij zetten, want ondanks het hoge aantal toeristen hier, is dit echt een plek om niet te missen!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik