ManonVanGoethem

9
Argentinië Perito Moreno Nationaal Park
ManonVanGoethem was hier 31 Dec 2016
Dit is een hele bijzondere bestemming in Argentinie. En niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer. Vlakten en bergen wisselen elkaar af, met daartussen gelegen meren in de mooiste kleuren blauw! Daarnaast is er heel veel wildlife te zien. Condors, guanaco's, flamingo's, nandu's, vossen en hazen, om er maar een aantal op te noemen. Overnachten doe je op een van de twee gratis campings, of in een van de twee estancias. Het park is gratis te bezoeken, maar je moet je wel even aanmelden bij de ranger. De rangers die hier werken zijn heel vriendelijk, en geven graag tips hoe je het beste uit je tijd in dit park kan halen. Er is geen mobiel bereik in het park, maar als je echt niet zonder kan heeft de ranger Wifi. En het mooiste is dat je dit park met bijna niemand deelt! Totaal komen er nog maar zo'n 1000 mensen per jaar. Dit komt omdat het niet gemakkelijk te bereiken is. Om in dit nationaal park te komen heb je eigen vervoer nodig, en een grote brandstoftank, want het dichtsbijzijnde tankstation is 200km verderop. Als je ook nog genoeg benzine wil overhouden om in het park rond te kunnen rijden moet je dus minstens een bereik van zo'n 600km hebben. Wij hebben ons een week vermaakt in het Perito Moreno nationaal park, toen was het toch echt tijd om weer boodschappen te doen en te tanken.
Regio
  • Prachtige landschappen
  • Veel wildlife
  • Gratis kamperen
  • Heel rustig
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Geen voorzieningen
Review geplaatst op 2017-08-28
9
Argentinië
ManonVanGoethem was hier 31 Dec 2016
Dit is een hele bijzondere bestemming in Argentinie. En niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer. Vlakten en bergen wisselen elkaar af, met daartussen gelegen meren in de mooiste kleuren blauw! Daarnaast is er heel veel wildlife te zien. Condors, guanaco's, flamingo's, nandu's, vossen en hazen, om er maar een aantal op te noemen. Overnachten doe je op een van de twee gratis campings, of in een van de twee estancias. Het park is gratis te bezoeken, maar je moet je wel even aanmelden bij de ranger. De rangers die hier werken zijn heel vriendelijk, en geven graag tips hoe je het beste uit je tijd in dit park kan halen. Er is geen mobiel bereik in het park, maar als je echt niet zonder kan heeft de ranger Wifi. En het mooiste is dat je dit park met bijna niemand deelt! Totaal komen er nog maar zo'n 1000 mensen per jaar. Dit komt omdat het niet gemakkelijk te bereiken is. Om in dit nationaal park te komen heb je eigen vervoer nodig, en een grote brandstoftank, want het dichtsbijzijnde tankstation is 200km verderop. Als je ook nog genoeg benzine wil overhouden om in het park rond te kunnen rijden moet je dus minstens een bereik van zo'n 600km hebben. Wij hebben ons een week vermaakt in het Perito Moreno nationaal park, toen was het toch echt tijd om weer boodschappen te doen en te tanken.
Land
  • Prachtige landschappen
  • Veel wildlife
  • Gratis kamperen
  • Heel rustig
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Geen voorzieningen
Review geplaatst op 2017-08-28
9
Chili Patagonie
ManonVanGoethem was hier 31 Jan 2017
Wat hebben wij een supertijd gehad in Patagonie! Patagonie is een enorm gebied dat zich uitstrekt over Argentinie en Chili. Met bekende trekpleisters als Torres del Paine, Perito Moreno glacier en El Chalten is dit een gebied dat door vele toeristen word bezocht. Hier kan je schitterende wandelingen maken. Torres del Paine is bekend om zijn meerdaagse trektochten, maar ook zijn er voldoende prachtige dag-wandelingen. Hetzelfde geld voor El Chalten. Maar ook minder bekende plekken als Valdes Peninsula, Monte Leon nationaal park, Pumalin nationaal park en Perito Moreno National Park (niet de gletsjer, maar een park ver weg van de bewoonde wereld waar maar zon 1000 mensen per jaar komen) maken dit een enorm groot maar ook enorm divers gebied van Zuid Amerika. Dit zijn ook plekken waar je oog in oog komt te staan met het wildleven van Patagonie: Guanacos, condors, nandus, vossen, peludos, flamingos, pinguins, Zeeleeuwen, walvissen en misschien wel orca's of puma's als je geluk heb! Er zijn nog steeds plekken te vinden waar je je een echte ontdekkingsreiziger voelt. Ik raad wel aan te zorgen voor eigen vervoer zodat je zeker weet dat je alle plekken kan bereiken, ook de plekken waar de bus wellicht niet komt. En het hoogseizoen (Januari en Februari) kan erg druk zijn, omdat dan de locals vakantie hebben, vooral op de populaire plekken als Torres del Paine. Dus als je keus hebt kun je beter net buiten het hoogseizoen gaan. Geniet ervan!
Regio
  • Enorm divers
  • Beeldschone natuur
  • Grote diversiteit aan wilde dieren spotten
  • Ongerept
  • Kan erg druk zijn in het hoogseizoen
  • Enorm gebied, dus je moet keuzes maken
Review geplaatst op 2017-07-18

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik