ManonVanGoethem

'1125181' door ManonVanGoethem '1125181' door ManonVanGoethem

NoorwegenMøre og Romsdal

NoorwegenMøre og Romsdal

Vogel-spotten op het.

ManonVanGoethem

Het eiland Runde is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege de prachtige klif-kust en dramatische vergezichten. Maar het is vooral bekend om de vele vogels die je hier kunt spotten, met de prachtige papegaaiduiker als hoogtepunt. In de zomermaanden broeden hier zo'n 100.000 paren. Elke avond keren ze terug van zee naar hun nest na een dag vissen. En als je het geluk hebt om op de goede plaats en op het goede tijdstip te staan vind je jezelf omringd met duizenden papegaaiduikers! Wij waren hier afgelopen Juli, en rond ongeveer 19:30 kwamen de vogels aan land. Overal waar je keek waren papegaaiduikers, maar het is natuurlijk extra leuk als er eentje vlak voor je voeten land! Tijdens het wandelen kan je ook nog veel meer vogels spotten. Wij zagen een aantal zeearenden, heel veel Jan van Genten, de Grote Jager, en veel verschillende soorten meeuwen. Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet op het eiland. De route naar het uitzichtpunt om de papegaaiduikers te zien is ongeveer 2km, met een steile klim in het begin. Overnachten kan op de plaatselijke camping.

'1125137' door ManonVanGoethem '1125137' door ManonVanGoethem

Noorwegen

Noorwegen

De ruige kust van...W

ManonVanGoethem

Noorwegen is bekend vanwege de prachtige berglandschappen en fjorden. Maar ook de kust is prachtig. Van zandstranden to ruige bergkusten, elke bocht brengt je weer een nieuw indrukwekkend landschap. Zo ook aan de West kust van Noorwegen. Dit is een foto genomen op het eiland Runde. Ver in het Westen, in de buurt van Alesund vind je deze prachtig ruige kust. Het zou toch zo de kust van Hawaii kunnen zijn?! En een echte bonus is het rijke vogel-leven op dit eiland. Het is vooral bekend vanwege de papegaaiduikers, maar je kunt er ook vele andere vogels spotten. Daar zal ik een volgende tip aan wijden.

'1086928' door ManonVanGoethem '1086928' door ManonVanGoethem

NoorwegenOppland

NoorwegenOppland

Op de slee, achter de

ManonVanGoethem

Als je naar een koude bestemming afreist is het toch wel een van de activiteiten die je te binnen schiet: een tocht met sledehonden! Dit wordt vaak geassocieerd met plekken als Lapland of Tromsø. Maar er zijn ook plekken in het Zuiden van Noorwegen waar je deze activiteit kan doen! Wij verbleven de kerstvakantie met familie in een cabin midden in de Noorse natuur. Lekker elke dag op de skies de sneeuw in. Maar omdat mijn ouders niet skieen wilde ik een extra winterse activiteit toevoegen aan de planning. En toen kwam ik er achter dat er in de buurt ook een husky farm zat, die sledetochten aanbied. Het was mijn tweede keer achter de honden aan, maar het blijft een fantastisch gevoel om zo door het prachtig besneeuwde landschap te glijden! Wij mochten ook de slede besturen, dat vond ik helemaal gaaf! En een bijkomend voordeel is dat er ook voldoende tijd is om voor en na de tocht te knuffelen met alle honden! Dit gebied bevind zich op 3 uur rijden van Oslo, dus het is zelfs nog te combineren met een lange stedentrip.

'1065683' door ManonVanGoethem '1065683' door ManonVanGoethem

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Een spannende...ontmo

ManonVanGoethem

Tijdens onze cruise langs de Galapagos Eilanden hebben we oog in oog gestaan met heel veel and bijzondere dieren. Maar dit is een ontmoeting die ik mij nog heel goed kan herinneren. Op het eiland Isla Santiago kwamen we deze zeeleeuw met pup tegen. Terwijl we aan het bewonderen waren hoe schattig dit kleine zeeleeuwtje was kwam deze grote Galapagos Hawk aanvliegen. Deze kan tot wel 58cm groot worden, met een spanwijdte van140cm. Oei! Hoe graag je deze ook weg wil jagen, dit is nou eenmaal de natuur. Vol spanning wachtten we af wat er ging gebeuren. Gelukkig van de Havik de situatie toch wat lastig en hij heeft niet geprobeerd de pup aan te vallen. Mede dankzij de moeder die zich heel kwaad maakte. Een bijzonder schouwspel met een goede afloop voor de pup deze keer!

'1065013' door ManonVanGoethem '1065013' door ManonVanGoethem

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Magie in het verre...

ManonVanGoethem

Reizen naar het verre noorden in de winter om het Noorderlicht te kunnen zien is een geweldige ervaring. En daar boven op is het een prachtig gebied om nog veel meer moois te ontdekken! De wateren van Noord Noorwegen zitten vol met haring. Daarom komen walvissen van ver om zich hier in de winter een aantal maanden helemaal vol te eten, voor ze weer naar warmere wateren zwemmen om hun jongen te krijgen. En deze worden vergezeld door orca's die ook graag haring eten! Een aantal jaren terug waren ze te vinden in de fjorden dicht bij Tromsø. Maar omdat het zeewater opwarmt, en de haring het koudere water opzoekt, zijn ze nu verder in het noorden te vinden. De meeste tours om walvissen te spotten vertrekken nog steeds vanaf Tromsø, maar dit betekend dat je eerst 4 uur in de bus of boot moet zitten, voordat je in het gebied aankomt waar de walvissen en orca's zich bevinden. Wij vonden een touroperator die vanaf Skjervøy vertrekt, en waar je ook kan aansluiten als je met eigen vervoer naar Skjervøy kan komen. Met warme pakken aan, en op hele kleine rib-boten, vertrokken we het fjord op. En al na 5 minuten vonden we de eerste orca's! Wow! De volgende 2 uur lagen we gewoon rustig te dobberen in ons bootje, en overal om je heen zag je orca's of walvissen zwemmen! Ze vonden het helemaal niet zo erg dat wij daar lagen te dobberen, en op een moment waren er een stuk of zeven walvissen vlakbij de boot. Heel indrukwekkend! Het was stil, en je hoorde alleen het spuiten en andere geluiden van de walvissen. Ik kreeg daar toch wel tranen van in mijn ogen, zo mooi! Ondanks dat de zon niet opkomt deze tijd van het jaar is er genoeg licht om goed om je heen te kunnen kijken. En bijkomend voordeel is dat de zonsopkomst en de zonsondergang elkaar opvolgen, waardoor je deze prachtige kleuren in de lucht hebt. Een heel bijzonder moment!

'1064457' door ManonVanGoethem '1064457' door ManonVanGoethem

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Op jacht naar het...N

ManonVanGoethem

Het Noorderlicht, een wereldberoemd natuurfenomeen wat bij velen op het lijstje staat om graag eens een keer in het echt te zien. Je hebt een aantal dingen zelf in de hand om te kans te vergroten om het Noorderlicht te kunnen spotten: ga in de winter naar een Noordelijke bestemming waar de kans groot is op Noorderlicht, en zoek een plek op die echt donker is zonder al te veel lichtvervuiling. Maar verder blijft het natuurlijk de natuur, en ben je afhankelijk van de activiteit van het noorderlicht, en helder weer. Wij vertrokken voor een weekendje naar Tromso, en verbleven ten oosten van Tromso bij de Lyngen Alpen. Nu, begin December, komt de zon niet meer op, en heb je alleen schemering van ongeveer 10:00-13:30. Lange nachten dus! We hadden van te voren alle Noorderlicht-apps op onze telefoon gezet, en ook een lokale website gevonden met live-webcam beelden, om de voorspelling goed in de gaten te houden. Het leek erop dat er precies op de zaterdagavond dat wij er waren kans was op een vergrote activiteit. En dus gingen we om een uurtje of 20:30 op pad om ons geluk te beproeven. Op de eerste lokatie waar we stopten konden we wel heel licht het noorderlicht zien, maar het was overwegend bewolkt, en het leek er niet op dat dit snel zou veranderen. We kozen ervoor om door te rijden en naar een ander fjord te gaan, met de hoop dat het daar minder bewolkt zou zijn. We vonden een mooi plekje langs de weg om te parkeren en hadden uitzicht over het fjord, en de bergen aan de overkant. En we zagen hier ook veel meer sterren, een goed teken dus! Het noorderlicht was te zien, waar vrij licht. Totdat het opeens helemaal aanwakkerde! Het werd steeds feller, en begon snel, in golvende bewegingen, te vloeien overal waar we keken. Wat gaaf! We stonden vol bewondering en met open mond naar boven te kijken (en natuurlijk af en toe een foto maken!). Na ongeveer 20 minuten zwakte het weer af. De rest van de avond konden we het Noorderlicht steeds zien, maar lang niet zo fel als eerder op de avond. Zo zie je maar, je moet geluk hebben en op de goede tijd op de goede plaats zijn. Maar onze missie was zeker geslaagd!

'1063679' door ManonVanGoethem '1063679' door ManonVanGoethem

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Maldiven net even...a

ManonVanGoethem

De Malediven, dan denk je toch gauw aan een resort met van die mooie huisjes boven het water, of je eigen strand bungalow met een zwembad. Dat is tenminste het plaatje dat ik in mijn hoofd had. En hoe mooi dit er ook uitziet had ik niet het idee dat ik mij hier een volle week zou kunnen vermaken (en zou kunnen betalen...). Daarom hebben wij het anders aangepakt en zijn we naar een lokaal eiland gegaan. Zo'n 10 jaar geleden is er iets in de wet veranderd op de Malediven waardoor er guesthouses gebouwd mochten worden op lokale eilanden. Wij zijn ook naar zo'n eiland gegaan, Dhigurah. Dit is een relatief groot eiland van 2,5 kilometer lang. Dus aan paradijselijke stranden geen gebrek! Op dit eiland is een handjevol kleinschalige hotels met maximaal 15 kamers. Ons boutique hotel had er maar 6, waardoor de service heel persoonlijk was. Na een week ken je iedereen bij naam en zij jou ook! We hebben ons vermaakt met elke dag op snorkel excursie gaan om de prachtige onderwaterwereld van de Malediven te ontdekken, met walvishaaien als hoogtepunt! En natuurlijk heerlijk van de stranden genieten. Ik heb mij absoluut niet verveeld! Verblijven op een lokaal eiland betekend wel dat je de lokale cultuur moet respecteren. De Malediven is een islamitisch land, dus er zijn maar beperkte delen van het strand waar je in bikini mag, maar dat is prima te doen. Ik vind het alleen maar een groot voordeel dat je ook iets mee krijgt van de cultuur van het land waar je verblijft, en je weet ook dat het geld dat je uitgeeft bij de lokale bevolking terecht komt en niet bij een of andere buitenlandse investeerder die een resort beheerd. Een grote aanrader!

'1004361' door ManonVanGoethem '1004361' door ManonVanGoethem

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Wandelen in de bossen

ManonVanGoethem

Bij een stedentrip denk je aan slenteren door leuke straatjes, gezellig winkelen en kopjes koffie drinken, en een drankje op een terrasje. Dit kan allemaal in Oslo. Maar het leuke is is dat de natuur ook heel dichtbij de stad is, en dit prima te combineren is met een stedentrip! Vanaf de stad kan je bijvoorbeeld metrolijn 3 nemen naar Kolsås. Vanaf het metrostation kan je dan naar het uitzichtspunt op de Kolsåstoppen berg lopen. Vanaf hier kan je over heel Oslo uitkijken! Je maakt het rondje af door door het bos naar dit meertje te lopen dat op de foto te zien is, Sætertjernet. Vanaf hier loop je weer terug naar de metro. Het rondje is ongeveer 6 kilometer, en vooral het stuk de berg op is wel even stijl. Maar je ben echt even in de bergen en vergeet helemaal dat je zo dicht bij de stad zit! Het beste om dit door de week te doen. Het is een van de favoriete hikes van de Oslo'ers in het weekend en het kan druk worden op een mooie dag.

'1002623' door ManonVanGoethem '1002623' door ManonVanGoethem

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Het fjord bij Unnstad

ManonVanGoethem

Tijdens onze reis op de Lofoten in Noorwegen zijn we veel weggetjes ingeslagen om zoveel mogelijk te kunnen zien van dit prachtige gebied. Op het eind van een van de dagen besloten we naar Unnstad te rijden, omdat we hadden gehoord dat je hier mooi kon kamperen aan het strand. Vlak voor we een tunnel in reden werden we getrakteerd op dit prachtige uitzicht over de bergen en het fjord! Eenmaal aan de andere kant kwamen we inderdaad terecht in een prachtige baai, waar het toegestaan is om tegen betaling je campertje neer te zetten. Dit is ook de plek waar de Noordelijkste surf-school zit. Wij durfden het niet aan in het koude water, maar keken wel vol bewondering naar de die-hards die hun kunsten vertoonden in de golven!

'1001880' door ManonVanGoethem '1001880' door ManonVanGoethem

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

Bereikbare...Koningsp

ManonVanGoethem

Koningspinguïns zijn enorm indrukwekkende pinguïns om te zien. Met z'n lengte van bijna een meter is dit de een na grootste pinguïnsoort, met de Keizerspinguïn op 1. Koningspinguins komen voor op de sub-Antarctisch eilanden, en zijn daarom niet gemakkelijk te bereiken. Al helemaal niet als je je niet kan veroorloven om op een cruise the gaan naar Antarctica met een stop op Zuid-Georgie.... Of toch wel? Op vuurland, in Bahia Inutil, is ook een kleinere Koningspinguïn kolonie. En deze is wel heel goed toegankelijk als je in Tierra del Fuego bent! Wij hadden zelf een auto tot onze beschikking, en konden er gewoon heen rijden. Het is een park waar je toegang betaald. Hiervoor krijg je een verrekijker te leen en kan je vanaf verschillende uitkijkpunten de pinguïns bewonderen. Op een veilige afstand, zodat de pinguïns niet verstoord worden door de bezoekers. Toen wij stonden te kijken kwam er opeens een vos tevoorschijn. Dan kan je helemaal goed zien wat een grote pinguïns het zijn! Als je goed kijkt zie je dat sommige pinguïns hun veren verliezen. Ze zijn in de rui. Tijdens deze periode is hun vacht niet waterdicht en kunnen ze dus ook niet het water in om te vissen. Ze verliezen tijdens deze periode tot wel een derde van hun lichaamsgewicht!

'1000514' door ManonVanGoethem '1000514' door ManonVanGoethem

QatarDoha

QatarDoha

Traditie gecombineerd

ManonVanGoethem

Het was inmiddels zonsondergang, ik had de Souq Waqif bezocht en stond op mijn taxi te wachten om terug naar mijn hotel te gaan. Totdat opeens de traditionele Qatari guards ter paard langs kwamen lopen. Daar moest ik natuurlijk snel weer mijn camera voor uit de tas halen! En blij dat ik dat gedaan heb, want ik vind het toch wel een mooi contrast zo: de mannen in traditionele kledij op hun mooie paarden, met op de achtergrond de moderne wolkenkrabbers, waarvan er nog een aantal in aanbouw zijn. De Souq Waqif is een van de grote trekpleisters in Doha. Een doolhof van steegjes en straatjes met verschillende winkeltjes. Het is gerestaureerd in 2008, en een van de weinige plekken in de stad waar je nog een idee krijg van hoe het er vroeger uit zag.

'1000444' door ManonVanGoethem '1000444' door ManonVanGoethem

SpanjeAsturische kust

SpanjeAsturische kust

Paradijselijke...stra

ManonVanGoethem

Tijdens onze roadtrip in Noord-Spanje werden we veel verrast door de prachtige landschappen van dit deel van Spanje. Een van deze plekken was het Playa de Gerra, een prachtig en lang gestrekt strand bij het plaatsje San Vincente de la Barquera. Zo groot dat je waarschijnlijk altijd wel een plekje voor jezelf vind, ook op drukke dagen. Het strand is ook erg geliefd onder de surfers vanwege de goede golven. En op een heldere dag kan je de toppen van de Picos de Europa zien. Wij hadden het geluk hier tijdens de zonsondergang te zijn. De prachtige kleuren van de lucht weerspiegelden in het water. Naast een handjevol surfers was er niemand op het strand te bekennen. Een echte parel, en dat gewoon in Europa!

'1000421' door ManonVanGoethem '1000421' door ManonVanGoethem

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

De onwerkelijke...sch

ManonVanGoethem

Wow! Dat is wat ik dacht toen we de top bereikten van onze wandeling op Senja en dit uitzicht hadden! Senja is het minder bekende zusje van de Lofoten, en daardoor voelt het hier nog een stuk ongerepter. Tijdens onze wandeling kwamen we maar 3 andere wandelaars tegen. En eenmaal op de top hadden we dit uitzicht helemaal voor ons zelf! Het weer was lekker typisch Noord-Noorwegen: Zon en heftige regenbuien wisselde elkaar af. Wat zorgt voor een prachtig dramatisch en bijna onwerkelijk uitzicht!

'834300' door ManonVanGoethem '834300' door ManonVanGoethem

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Een paradijsje op...L

ManonVanGoethem

Afgelopen Januari maakte ik een korte reis naar Maleisie. Daarbij hoorde ook een uitstapje naar het prachtige en goed bereikbare eiland Langkawi. En hier verbleven we in een wel heel bijzonder hotel dat ik hier graag wil delen. Het hotel is prachtig gelegen, heeft mooie voorzieningen met hele mooie kamers en appartementen in orginele Maleisische houten huizen van zo'n 100 jaar oud. Echt een kleine oase. Maar wat dit hotel echt bijzonder maakt is het feit dat het terrein wordt gedeeld met heel veel katten! De eigenaaresse heeft naast het hotel ook een asiel op het terrein. Katten die door het hotel zijn geadopteerd lopen vrij rond op het hotel terrein, en zijn stuk voor stuk heel vriendelijk en gek op aandacht. Ook heeft het asiel een hondenafdeling, waar je mag helpen met het dagelijkse uitlaat rondje. Een deel van de opbrengsten van het hotel gaat dan ook rechtstreeks naar het asiel. In mijn ogen een heel mooi initiatief en mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan een lokaal project op je reis. Hotel: Temple Tree at Bon Ton (Het is lang geleden dat ik een foto en tip heb geplaatst! Een drukke agenda zorgde ervoor dat er geen tijd overbleef voor de Columbus Community. Ik hoop dat ik het nu weer kan oppakken! )

'569171' door ManonVanGoethem '569171' door ManonVanGoethem

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Spectaculaire canyons

ManonVanGoethem

Een verrassende ontdekking in het zuid oosten van Brazilië! Onderweg van Santa Catarina eiland naar Uruguay maakten we een stop in het Parque Nacional Aparados da Serra om één van de diepste canyons van Brazilië te bewonderen. Vanaf de kust rijd je door het relatief vlakke landschap tegen een muur van bergen aan, een plateau van basaltisch gesteente. De weg gaat steil omhoog, en eenmaal boven is het weer helemaal vlak. Vanaf het bezoekerscentrum maak je een vlakke wandeling van 6 kilometer (3 heen en 3 terug) naar de uitkijkpunten de canyon in. En dat is prachtig! Plotseling doemt daar een enorme spleet op in de aarde. Van zo'n 6 kilometer lang en 700 meter diep, uitgesleten door de miljoenen jaren heen door het riviertje dat er doorheen stroomt. Er is ook een wandeling van 1,4 kilometer langs de rand, met uitzicht over een van de watervallen die naar beneden dendert. Ondanks dat dit een bekende trekpleister is voor dit deel van Brazilië is het nog echt van de gebaande paden. Wij waren hier vlak voor het hoogseizoen, en deelden de wandelpaden met maar een paar andere Braziliaanse toeristen. Buitenlandse toeristen komen vaak niet verder dan Iguazu of Florianopolis in deze streek, en zul je hier niet snel vinden.

'569109' door ManonVanGoethem '569109' door ManonVanGoethem

UruguaySalto

UruguaySalto

Een klein paradijs in

ManonVanGoethem

Uruguay is voor velen een onbekende vakantiebestemming. Toeristen die dit land wel bezoeken blijven vaak in de buurt van de kust bij Montevideo, Colonia en Punta del Este. Maar Uruguay heeft meer te bieden! Wij vonden een echt paradijs in de buurt van Salto, in het noord-oosten van het land. Het gebied bij Salto staat bekend om de vele thermische bronnen. Een daarvan kun je vinden bij Termas San Nicanor. Op ongeveer een half uur rijden vanaf Salto vind je hier een oase van rust. Er zijn twee grote zwembaden, een warme (37 graden) en een koude. Dit alles in een tropische setting met prachtig uitzicht over de heuvels en dit mooie meer op de foto. Er is mogelijkheid tot kamperen in dit kleinschalige resort. Ook is er een hotel op een kilometer afstand . Wij hebben hier een aantal dagen genoten, en hadden het helemaal voor ons zelf!

'569050' door ManonVanGoethem '569050' door ManonVanGoethem

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

De kleuren van het...

ManonVanGoethem

Onze eerste indruk van Santa Catarina, het eiland bij Florianopolis in het zuiden van Brazilie, was niet heel goed. We kwamen het eiland op vanaf het noorden, en ondanks dat het echte hoogseizoen nog niet begonnen was was het heel druk! Overal was het file rijden, en de mooie stranden waren nog ver te zoeken... Gelukkig kwamen we de volgende dag terecht in Barra da Lagoa. Een vriendelijk en kleurrijk vissersdorpje weg van de ergste drukte. Het strand waar het dorpje aan ligt is bekend als het beste beginnersstrand voor surfers van dit eiland. Er zijn veel leuke restaurantjes om een hapje te eten tegen een prima prijs. En daarna nog even langs de lagune zitten om de locals te zien vissen of dammen, en de kinderen te zien zwemmen. Dit is meer het beeld dat ik van dit eiland in mijn hoofd had!

'568979' door ManonVanGoethem '568979' door ManonVanGoethem

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

De prachtige Iguazu..

ManonVanGoethem

We zijn net terug van 3 prachtige weken in Zuid Amerika. Nog een keer rondrijden in onze eigen auto voordat deze weer terug gaat naar Nederland. Hoog op het lijstje stonden de Iguazu watervallen, hier reden we graag een stukje voor om! En wat zijn ze prachtig! Vanaf de wandelpaden in het park heb je prachtige uitzichten op deze watervallen vanuit verschillende hoeken. Overal waar je kijkt komen enorme hoeveelheden water naar beneden, werkelijk een magisch gezicht! Over een breedte van bijne 3 kilometer valt het water 80 meter naar beneden, verdeeld over soms wel 300 watervallen, afhankelijk van het seizoen. Wij hebben beide kanten bezocht, de Argentijnse en Braziliaanse, en waren vooral onder de indruk van de Argentijnse kant. Aan de Braziliaanse kant heb je maar één wandelpad van waar je de watervallen kan zien, wat betekent dat het enorm druk kan worden als je er op het verkeerde moment komt (en dat hadden wij op zondag...). Dit is beter aan de Argentijnse kant waar je meerdere trails hebt met een totaal van zo'n 6 kilometer, en er zijn ook stukjes die je met een treintje kan afleggen. Sowieso loont het om ervoor te zorgen dat je als eerste binnen bent en de eerste drukte voor bent, en probeert te voorkomen dat je er in het weekend bent. Maar ook als hier wel op een druk moment komt zijn deze watervallen het echt waard!

'567446' door ManonVanGoethem '567446' door ManonVanGoethem

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Roadtrippen in de...P

ManonVanGoethem

Een verrassende bestemming in Europa, dat is Noord-Spanje voor mij zeker! De bergen van Picos de Europa hebben een woestheid die ik niet had verwacht in dit deel van Spanje. Het is dan ook een prachtig stuk om doorheen te rijden. Een hele mooie route om te rijden is de weg die vanaf het Zuiden naar Cain de Valdeon gaat, het zuidelijke beginpunt van de beroemde en prachtige wandeling La Ruta del Cares. Langs deze route ervaar je vele mooie uitzichtpunten. De laatste kilometers gaan over een smalle weg door een kloof heen, voordat je het dorpje bereikt. Soms heeft de weg stijgingspercentages van 25%, dus grote campers zijn hier waarschijnlijk minder geschikt voor.

'567440' door ManonVanGoethem '567440' door ManonVanGoethem

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Wandelen buiten de...

ManonVanGoethem

IJsland heeft vele mooi plekken om te bezoeken. Om weg te gaan van de druk bezochte plekken moet je wel net even meer je best doen. Wij besloten bij het dorpje Vik het binnenland in te rijden richting Thakgil (of Þakgil op z'n IJslands). De weg eindigt bij een camping terrein, en vanaf hier kan je een aantal prachtige hikes doen. De weg is onverhard, dus deze route is alleen goed te doen buiten het winterseizoen. Wij kozen ervoor om de hike van 13km te doen. Deze was werkelijk prachtig! Prachtige vergezichten het dal in, en uitzicht op mooie watervallen zoals deze op de foto. En Wij zijn deze hele dag welgeteld 2 andere mensen tegen gekomen. Dit was een hele aangename verrassing!

'567206' door ManonVanGoethem '567206' door ManonVanGoethem

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu vanuit..

ManonVanGoethem

Tja, Machu Picchu. Van de gebaande paden is het niet. Maar soms neem je de drukte voor lief om een bijzondere plek te bezoeken, en Machu Picchu is er daar zeker één van! Tijdens ons bezoek hebben wij ook de Huayna Picchu beklommen. Dat is de puntige berg achter Machu Picchu die je op de meeste foto's ziet. Het is een pittige klim, met af en toe wel hele steile trappen wat het ongeschikt maakt voor mensen met erge hoogtevrees. Maar je word beloond met een prachtig alternatief uitzicht over Machu Picchu. Je kan vanaf hier heel goed zien hoe groot het complex eigenlijk is. Daarnaast is ook de omgeving waarin dit wereld wonder zich bevind indrukwekkend. Om deze berg te mogen beklimmen moet je tegelijk met het bestellen van de Machu Picchu tickets een plekje boeken, want er zijn maar 400 mensen per dag die de beklimming mogen doen, verdeeld over twee tijdvakken.

'567149' door ManonVanGoethem '567149' door ManonVanGoethem

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Ontspannen op het...s

ManonVanGoethem

De meeste mensen bezoeken de Galapagos eilanden door middel van een cruise, wat ook de beste manier is om veel van deze mooie eilanden te zien. Maar als je nog even tijd heb voordat de cruise vertrekt hoef je je niet te vervelen op Isla Santa Cruz, vanwaar de meeste cruises vertrekken. Vanaf het dorpje Puerto Ayora kun je een mooie wandeling maken naar Tortuga Bay. Deze wandeling is zo'n 3km en voert je over een prima onderhouden pad door een bos van cactus. Je komt uit op een prachtig wit zandstrand, waar je zeker een paar iguanas tegen zult komen die van de warmte van de zon genieten, zoals deze hier! Als je doorloopt langs het strand kom je op een gegeven moment uit bij een beschutte baai waar je heerlijk kunt zwemmen. Ook is hier vaak iemand met een aantal kano's die je kunt huren, of je neemt je snorkelset mee en gaat op zoek naar schildpadden, black-tipped reef sharks en ander onderwater leven. Mocht je niet meer terug willen lopen dan word er soms ook aangeboden om met een boot terug te gaan naar het dorp. Een heerlijke plek voor een ontspannen strand dag op de Galapagos Eilanden!

'566961' door ManonVanGoethem '566961' door ManonVanGoethem

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

(Bijna) alleen op de.

ManonVanGoethem

Dit is een van de plekken in Argentinie waar ik mij nog een echte ontdekkingsreiziger voelde. Het Perito Moreno National Park (niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer). Ver weg van de bewoonde wereld (200km rijden naar het dichtsbijzijnde tankstation) en dus ook door maar heel weinig mensen bezocht. Je spot er enorm veel guanacos, zoals deze hier. Maar ook hebben we heel veel flamingos, nandus, vossen en condors gezien. Op de gratis camping in het park (geen faciliteiten, wel een prachtige lokatie) zijn wij in de 6 dagen dat wij er waren maar 5 andere auto's tegengekomen! Ondanks dat het park gratis is om te bezoeken is er wel altijd een ranger aanwezig. Deze is bijzonder behulpzaam en kan je alles vertellen over de verschillende hikes en uitzichtpunten in het park. Ook heeft hij een Wifi verbinding in zijn kantoor, dus je kan af en toe het thuisfront op de hoogte stellen. Want telefonisch bereik heb je hier niet. Mocht je in de buurt zijn, en je auto een groot genoege tank hebben, dan raad ik zeker aan naar dit stukje wildernis te gaan!

'566809' door ManonVanGoethem '566809' door ManonVanGoethem

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

De ultieme get-away i

ManonVanGoethem

Aangezien de boot-excursie naar het Great Barrier Reef die we eigenlijk van plan waren te doen niet door ging vanwege te hoge golven gingen we last-minute voor dit alternatief: Een dagje naar Lady Elliot Island. Hier ga je niet met de boot heen, maar met een vliegtuigje! Met maximaal 12 man stap je in een klein propellor vliegtuig onderweg naar dit eiland. Wat een kado dat je daardoor zo'n uitzicht op het eiland hebt! Zoals je op de foto kan zien is het eiland niet groot, en de landingsbaan deelt het in tweeën.! Vanaf het eiland heb je de mogelijkheid op je eigen houtje te gaan snorkelen in de riffen rond het eiland. Prachtig, omdat hier het effect van de opwarming van het zeewater veel minder is. Maar ook omdat je hier nier met mensen massa's tegelijk het water in gaat. Daarnaast organiseren ze ook glass-bottom boot tochten, excursies op het land om meer te leren over de vogels op dit eiland, en een informatieve wandeling in de lagune bij laag water (Handig! Zo weet je precies waar je de clown visjes kan vinden als het water hoog genoeg is om te gaan snorkelen!). Het eiland heeft ook een Eco Resort waar je kan blijven overnachten om nog langer van dit prachtige plekje te genieten. Dat was voor ons net even te duur, maar wie weet voor een volgende keer...

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >