Malai

'506669' door Malai '506669' door Malai

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Opgeschrikte giraffen

Malai

In het Krugerpark is een goed wegennet aangelegd, waardoor je veel wild kunnen spotten.Het is dan ook een af en aan rijden van toeristen in eigen (huur)auto's en georganiseerde tours. Giraffen zijn, ondanks hun lengte, niet altijd makkelijk te spotten door de bomen en toch goede schutkleuren. Dit giraffen gezin werd opgejaagd door een parkranger (die hun klanten, lees toeristen, graag wat actie laten zien, ondanks het welzijn van de dieren). Op deze manier zijn de dieren wel goed te bekijken, maar of je hier vrolijk van moet worden is een tweede. Wij hebben hier ons aan gestoord. Jammer dat dit soort dingen toch gebeuren. Desalniettemin leverde het voor ons dit fraaie plaatje op.

'445906' door Malai '445906' door Malai

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vis conserveren

Malai

Deze foto is gemaakt op het eiland Sao Jorge vlakbij faja dos Cubres. Wij parkeerden onze auto bij het kerkje en pal naast onze auto lagen deze gepekelde vissen te drogen op een muurtje. Misschien niet heel hygiënisch met alle uitlaatgassen van auto's en quads die voorbij komen, maar wel goed gebruik maken van het klimaat.

'445230' door Malai '445230' door Malai

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De avond valt over...

Malai

Na te hebben gegeten in een restaurant op Pico bij Areia Larga konden we bij het zwarte 'strand' genieten van de zonsondergang. Hierbij hadden we ook nog eens uitzicht op het eiland Faial.

'437772' door Malai '437772' door Malai

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Glory

Malai

'Re-enactment' van de 'Slag om Grolle' in Groenlo (2012). Hier werden veldslagen nagespeeld door acteurs vanuit heel Europa. De acteurs zaten goed in hun rol en door de kanonnen en schoten met bijbehorende rook leek het net echt.

'435930' door Malai '435930' door Malai

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Peuzelen maar

Malai

Vroeg in de ochtend maar eens op pad gegaan om te kijken of ik insecten zou kunnen fotograferen. Ik weet niet welke insecten dit zijn, maar het ziet er onlogisch uit voor een insecten-leek zoals ik dat zo'n klein geel beestje de grotere zwarte probeert op te peuzelen.

'428772' door Malai '428772' door Malai

SurinameCoronie

SurinameCoronie

No pisie dja!!

Malai

Onderweg ergens in Coronie kwamen wij bij een benzinepomp deze tekst tegen op de muur. Het plassen tegen de muur wordt niet dus gewaardeerd. Voor ons lijkt dit logisch, maar dit blijkt niet voor iedereen zo vanzelfsprekend te zijn. Gelukkig was er een toilet bij de pomp, dus was deze actie ook overbodig.

'428222' door Malai '428222' door Malai

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

'I see you'

Malai

Het zeer toeristische Manuel Antonio aan de Pacifische kust van Costa Rica zit boordevol 'wildlife'. Zo ook kaaimannen, die gelukkig toeristen links laten liggen. Deze lag lekker rustig in een waterplas vlakbij het strand en leek zich niet veel aan te trekken van de mensen om zich heen.

'481898' door Malai '481898' door Malai

Thailand

Thailand

Altijd een 'nieuw'...

Malai

Voor velen die dol zijn op nieuwe techniek (Tablet, smartphones, e-books etc.) is dit misschien een ouderwetse tip, maar voor mensen zoals ik die het heerlijk vinden om nog in een echt boek te lezen kan dit handig zijn. Tijdens mijn reis door Thailand had ik vanuit Nederland een boek meegenomen. Dit boek was na een week uit en ik was wel toe aan een nieuw boek. Gelukkig zijn er bij veel hostels (in ieder geval op Koh Chang en Koh Samui) de zogenaamde 'gratis boekenruilen plank'. Reizigers laten hun eigen boek achter en kunnen een door iemand anders achtergelaten boek weer mee op reis nemen. Zo leer je ook nog eens nieuwe schrijvers/titels kennen! Veel boeken zijn in het Engels, maar als je gelukt hebt, zitten er ook weleens Nederlandse titels tussen.

'424397' door Malai '424397' door Malai

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Sprinkhaan alien

Malai

Costa Rica heeft een grote diversiteit aan wildlife. Zo ook deze donkere, alien ogen-achtige sprinkhaan die zich rustig liet fotograferen vlakbij het strand op Tortuguero.

'423252' door Malai '423252' door Malai

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Groot en grijs

Malai

Typerend voor steden in de Verenigde Staten zijn toch wel de imposante gebouwen. San Francisco is een van de mooiste steden die ik in de VS bezocht heb. Heel divers, veel groen en altijd gezellig. Het weer is zeer wisselvallig en de dag van de foto was het in de ochtend fris en grijs waardoor je je tussen de grote, grijze gebouwen een grijs muisje voelt. Vlakbij deze grote gebouwen is de zee en bij de pier is het wat opener en kleurrijker en waan je je meteen in een andere stad.

'481732' door Malai '481732' door Malai

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Foto's maken in...Alc

Malai

Alcatraz is een grote 'attractie' voor toeristen in San Fransisco. Dit betekent dat de gevangenis dus altijd vol loopt met mensen. Wil je de kiekjes maken in de gevangenis zonder mensen erop? Zorg dan dat je voorbereid bent. Neem de eerste boot. Wanneer de boot aankomt, gaan de meeste mensen het winkeltje binnen (ergens aan de linkerkant), omdat gedacht wordt dat daar de headphones opgehaald kunnen worden, maar deze krijg je in de gevangenis zelf. Dat komt goed uit, want dit brengt mensen aan het twijfelen en kun je inhalen. Loopt direct door, langs de mensenmassa's, naar de gevangenis, zet je headphones op en bezichtig de gevangenis 'on your own', ook al is het maar 10 minuten, je hebt wel mooie kiekjes zonder toeristen. Kaartjes kun je voordat je naar de VS reist al boeken, zodat je dit niet tijdens je vakantie hoeft te doen. Nadat je op Alcatraz bent aangekomen, kun je op elk moment de boot terugnemen tot aan het einde van de middag.

'417783' door Malai '417783' door Malai

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Bonte vliegenvanger

Malai

Als kind hoopte ik altijd al een bonte vliegenvanger te zien, omdat deze een indruk hadden achtergelaten tijdens een aflevering van David de Kabouter. Nu zijn wij niet zo lang geleden verhuisd naar een plek vlakbij bij een bos. En zowaar, een nest met bonte vliegenvangers vlakbij ons huis. Dit vrouwtje leidde mij af, zodat haar man de jongen kon voeren.

'481727' door Malai '481727' door Malai

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

Gratis kunstgalerijen

Malai

Newcastle is een ontzettend leuke stad om eens te bezoeken. De St. Nicholas Kathedraal, oude burchten, kasteel en een gezellig winkelcentrum. Daarnaast zijn alle kunstgalerijen ook nog eens gratis en erg leuk om te bezichtigen. Een daarvan is Baltic, aan de overkant van de Tyne, in Gateshead. Er zijn verschillende exposities en een super uitzicht over de Tyne en de stad waar je ook nog eens een kopje koffie kunt drinken. Ook leuk is de Milleniumbrug die Newcastle verbindt met Gateshead. 's Avonds staat deze volop in verschillende kleuren en kan de brug zijwaarts draaien waardoor een nog mooiere lichtshow te zien is.

'414121' door Malai '414121' door Malai

Duitsland

Duitsland

Kleurrijk

Malai

Op weg naar het amfitheater in Trier, kwamen we deze kleurrijke bloemen tegen in de stad. Van zulke kleuren kun je niet anders dan vrolijk worden. Daarnaast is Trier trouwens ook een prachtige stad om een keer te bezoeken.

'414120' door Malai '414120' door Malai

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Kikker en visjes

Malai

De Plitvice meren zijn een fantastische plek om te bezoeken. Ontzettend toeristisch, maar als je je tijd neemt heb je soms de ruimte eventjes voor jezelf. Deze kikker zit lekker in het zonnetje, half in het water terwijl de vele visjes tevreden rondzwemmen en zich niet aan de kikker lijken te storen.

'481668' door Malai '481668' door Malai

Costa Rica

Costa Rica

Voor het weekend...pi

Malai

Geld pinnen in Costa Rica gaat heel makkelijk. Met een pinpas met werelddekking kun je zonder moeite geld uit een automaat halen. Wel moet je ervoor zorgen dat je voor zondag geld hebt gepind, of misschien nog liever voor zaterdag. In het weekend wil het namelijk nog weleens voorkomen dat de automaten leeg zijn, waardoor het lastig kan zij het weekend door te komen. Zorg dus dat je in het weekend altijd contant geld op voorraad hebt, just in case.

'481654' door Malai '481654' door Malai

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Gezond en lekker eten

Malai

Na een semester studeren aan een University was ik helemaal klaar het met Amerikaanse eten; keuze uit vet en/of zout of smaakloos. Daar kwam gelukkig verandering in tijdens de na-studie-rondreis, alhoewel het niet makkelijk was. Het is vaak lastig om 'gezond' eten te vinden in de VS, veel restaurants serveren burgers, pasta's en vooral eten met veel vet en zout. In San Francisco vonden wij in Chinatown restaurants die heerlijk eten serveerden. Verse groenten, kruiden, weinig zout en vet. Echt een aanrader om de restaurants daar te bezoeken. Ook in Las Vegas vonden we een restaurantje met verse groente, aardappels en vlees met smaak. Je moet even zoeken, maar er zijn plekken te vinden die goed eten serveren.

'413610' door Malai '413610' door Malai

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Rups

Malai

Zelfs in Nederland vind je wildlife. Deze rups kwam toevallig op ons pad en ik besloot er een kiekje van te nemen van een afstandje om m rustig zijn weg te laten zoeken.

'407048' door Malai '407048' door Malai

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Vergadering

Malai

In Costa Rica zijn deze zwarte gieren een veel geziene vogel. Vaak zaten ze in hele groepen bij elkaar, waardoor het leek alsof ze aan het vergaderen waren. We hebben zelfs een groep in een cirkel zien zitten. Deze drie gieren zaten aan het strand bij Manzanillo National Park.

'406807' door Malai '406807' door Malai

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Spelen

Malai

Samen met twee vriendinnetjes pakte dit meisje dozen en kratten bij elkaar om mee te spelen. Ze gingen helemaal op in hun eigen gemaakte speelplekje.

'405439' door Malai '405439' door Malai

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Al wachtend

Malai

In het dorp Tortuguero speelden veel kinderen buiten. Vaak hadden ze weinig en sombere kleding aan. Dit meisje had wel haar eigen fiets en bekeek haar vriendinnetjes vanaf een afstandje wachtende tot ze bij haar zouden komen.

'405436' door Malai '405436' door Malai

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Jacana

Malai

Deze Jacana, de tropische variant van de waterhoen, is een veel geziene watervogel in Costa Rica. Het was een van de eerste vogels die wij tegenkwamen tijdens onze trip, en de kleuren van deze vogel blijven toch wel bijzonder om te zien.

'404965' door Malai '404965' door Malai

Verenigde StatenWisconsin Illinois Michigan

Verenigde StatenWisconsin Illinois Michigan

Het land van keuzes

Malai

Deze foto is genomen in Madison, Wisconsin. Mensen hebben graag ruime keuze, zo ook uit kranten. Op een of andere manier is de foto alleen scherp wanneer je deze uitvergroot.

'481472' door Malai '481472' door Malai

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Wandeltocht naar...Na

Malai

Een nog niet door megatoerisme ontdekte tocht naar de Nauyaca Waterfalls vlakbij Dominical is een van de mooiste watervallen in Costa Rica. Je zou hier per paard naartoe kunnen, maar wij hebben een wandeling gemaakt. Neem genoeg eten en drinken mee, want in de hitte is de laatste klim richting de waterval behoorlijk pittig na een wandeling van zo'n anderhalf uur. De wandeling is zwaar maar prachtig, ook een goede kans om te genieten van Costa Rica's flora en fauna. Wanneer je er eenmaal bent is het schitterend. Twee lagen grote watervallen, waar je in alle rust kunt zwemmen en relaxen. De terugweg naar beneden loopt een stuk rustiger dan de heenweg en zie je weer dieren en planten die je op de heenweg niet zag. Zo hebben wij hier een agouti gespot!

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >