MacentosJ

profiel MacentosJ

Naam

Pioet Van Springel

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

24 October 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

België

Over mij

.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Alpha 300

Overige

Diverse lenzen

Laat een reactie achter

6 reactie(s) bij "MacentosJ"

 • profile image comment
  Door Happyjoy• geplaatst op 28 Oct 2009 | 18:36:39

  Hi Leo, bedankt voor je uitgebreide reactie bij mijn foto van de Himba dame, erg leuk om te lezen en goed om te zien dat je ect naar de detailskijkt. Groeten Chantal

  Bericht aangepast op 13:48:53
 • profile image comment
  Door Leonvanmaenen• geplaatst op 27 Oct 2009 | 21:52:47

  Dag Leo,

  Bedankt voor je waardering bij mijn foto van Madagascar. De tekst eronder past inderdaad voor geen meter bij de afbeelding. Echter, dat was ook met opzet. Het is n.l. een beschrijving van een dag van een verkoper zoals we dat hier dagelijks meemaken. Een dag niet goed verkocht betekent hier omzetderving. In Madagascar is dat op sommige plaatsen een paar dagen niet eten. En dat contrast wilde ik met die tekst neerzetten. Wat had jij wel een passende tekst gevonden?

  groet,
  Leon

  Bericht aangepast op 16:46:16
 • profile image comment
  Door Leonvanmaenen• geplaatst op 26 Oct 2009 | 07:26:53

  Hoi Leo,

  Welkom op de site. Je hebt al leuke foto's geplaatst. Vooral die van het Gran Teatro de la Habana vind ik indrukwekkend. Wat een mooi bouwwerk!

  groet,
  Leon

  Bericht aangepast op 16:44:57
 • profile image comment
  Door GK• geplaatst op 24 Oct 2009 | 18:12:42

  Hoi Leo,
  Welkom op deze site. Je zult snel zien dat het verslavend is. Het barst hier van de inspiratie.
  Je hebt prachtige foto's van Cuba ge-upload.
  Ik zie dat je met een Sony Alpha fotografeert. Ik heb een A100. Heb jij die toevallig ook gehad voor deze? Dan ben ik wel benieuwd naar het verschil. En welke lenzen heb je (als ik vragen mag?)
  Heel veel plezier hier!
  Groetjes,
  Gea

  Bericht aangepast op 16:43:35
 • profile image comment
  Door Happyjoy• geplaatst op 24 Oct 2009 | 19:41:55

  Hi Leo, Leuk dat je nieuw bent op de site. Ik ben hier ook nog niet zo lang. 1 tip die ik ook gelijk krijg. Je kunt beter niet teveel foto's tegelijk posten, dan krijgen ze niet de aandacht die ze zouden moeten krijgen! Ik ben zelf in mei naar Cuba geweest. Havana is echt een geweldige stad. Veel plezier op de site. Groetjes chantal

  Bericht aangepast op 16:40:27
 • profile image comment
  Door Carla• geplaatst op 24 Oct 2009 | 17:22:21

  Hoi Leo,
  Mooie start gemaakt, want je foto van het Cubaanse Capitool is erg mooi (zeker met die auto's erbij)
  Hartelijk welkom hier op de site, en veel plezier nog met het verder posten van je vakantie-kiekjes !! Fijn weekend,
  Grtz, Henk & Carla

  Bericht aangepast op 16:40:24

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'210864' door MacentosJ '210864' door MacentosJ

CubaHavana

CubaHavana

El Capitolio Nacional

MacentosJ

El Capitolio Nacional Dit indrukwekkende gebouw is een bezienswaardigheid waar je echt niet omheen kan! Het complex dateert uit 1929 en was oorspronkelijk bedoeld als residentie voor de Cubaanse Kamer en Senaat. De gelijkenis met het Congresgebouw in Washington is niet ver weg vanwege de reuzachtige koepel die het stadspanorama van Havana typeert. Binnenin zijn ook een aantal belangrijke bezienswaardigheden, waaronder La Republica, het grootste bronzen grafbeeld ter wereld dat binnen staat. Daarnaast vind je er de grootste natuurhistorische collectie van het land.

'473258' door MacentosJ '473258' door MacentosJ

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Goed voorbereiden

MacentosJ

Bij mijn voorbereiding op onze reis naar Cuba heb ik bij onderstaande sites veel en belangrijke informatie kunnen opdoen. Met name: http://www.cuba-junky.com/ en http://www.cubaforum.nl/ Deze sites geven uitgebreid informatie over het land en tips hoe te handelen in de meeste situaties. Bij het Cuba forum kun je met al je vragen terecht, je zult zien dat ze meestal al gesteld zijn. Cubajunky is een autoriteit met het geven van relevante informatie. Bovendien kan hij ook nog eens ter plaatse een goede gids voor je zijn. Veel plezier. Leo Viehoff

'211269' door MacentosJ '211269' door MacentosJ

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Centrum van Trinidad

MacentosJ

De stad Trinidad in midden-Cuba staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het provinciestadje, iets ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust (provincie Sancti Spíritus), heeft de authenticiteit van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Vooral de tientallen originele huizen met typische smeedwerken raampartijen en de bestrating, zijn opmerkelijk.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik