MaJaTa

7
Kroatië Zagreb
MaJaTa was hier 31 Oct 2012
Overnachten in Zagreb voor elk wat wils. Het 900 jaar oude Zagreb heeft een rijk cultureel leven met meer dan twintig theaters, drie concertgebouwen en meer dan zestig musea en galerieën. De sfeer van gastvrijheid komt vooral naar voren in de talloze openluchtcafés waar bezoekers elkaar ontmoeten om te praten, te relaxen en te genieten van de sfeer van vriendelijkheid. Doordat de stad ook een doorlopende gastvrouw is van internationale conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten, kun je er zowel in dure, luxueuze hotels verblijven als in kleine en goedkopere guesthouses. Zo heb je al een appartement voor 30 euro per nacht zoals Marinac. Dit appartement beschikt over een balkon, de accommodatie bevindt zich op 200 meter van de Lotrscaktoren. Er is overal in de accommodatie gratis WiFi beschikbaar. Maar natuurlijk zijn er ook hele dure hotels zoals het 5 sterren hotel Esplanade, dit chique hotel werd gebouwd in 1925 toen Zagreb nog halteplaats was voor de befaamde Oriënt Express. Een andere aardige wetenswaardigheid is dat filmregisseur Orson Welles in hotel Esplanade een deel van zijn film The Trial (1962), naar het boek van Franz Kafka hier opgenomen heeft. Het is geen goedkoop hotel, een overnachting kost ongeveer 160 euro per nacht, hierbij komt ook nog het ontbijt van 24 euro p.p. Zo zie je maar er is voor ieder wat wils!
Stad
  • Heel veel cultuur
  • sfeervol met veel uitgaansmogelijkheden
  • sommige straten helling op en af
Review geplaatst op 2017-01-30 Door MaJaTa
7
Kroatië
MaJaTa was hier 31 Oct 2012
Overnachten in Zagreb voor elk wat wils. Het 900 jaar oude Zagreb heeft een rijk cultureel leven met meer dan twintig theaters, drie concertgebouwen en meer dan zestig musea en galerieën. De sfeer van gastvrijheid komt vooral naar voren in de talloze openluchtcafés waar bezoekers elkaar ontmoeten om te praten, te relaxen en te genieten van de sfeer van vriendelijkheid. Doordat de stad ook een doorlopende gastvrouw is van internationale conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten, kun je er zowel in dure, luxueuze hotels verblijven als in kleine en goedkopere guesthouses. Zo heb je al een appartement voor 30 euro per nacht zoals Marinac. Dit appartement beschikt over een balkon, de accommodatie bevindt zich op 200 meter van de Lotrscaktoren. Er is overal in de accommodatie gratis WiFi beschikbaar. Maar natuurlijk zijn er ook hele dure hotels zoals het 5 sterren hotel Esplanade, dit chique hotel werd gebouwd in 1925 toen Zagreb nog halteplaats was voor de befaamde Oriënt Express. Een andere aardige wetenswaardigheid is dat filmregisseur Orson Welles in hotel Esplanade een deel van zijn film The Trial (1962), naar het boek van Franz Kafka hier opgenomen heeft. Het is geen goedkoop hotel, een overnachting kost ongeveer 160 euro per nacht, hierbij komt ook nog het ontbijt van 24 euro p.p. Zo zie je maar er is voor ieder wat wils!
Land
  • Heel veel cultuur
  • sfeervol met veel uitgaansmogelijkheden
  • sommige straten helling op en af
Review geplaatst op 2017-01-30 Door MaJaTa
9
Turks- en Caicoseilanden Turks Islands
MaJaTa was hier 30 Apr 2008
Grand Turk is een eiland wat 900 kilometer ten zuidoosten van Miami ligt. Het is onderdeel van de Turks- en Caicoseilanden en er wonen maar ongeveer 5000 mensen. In de 16 en 17 de eeuw woonde er vooral zeerovers op de Turks- en Caicoseilanden. Wij zijn er 1 dag geweest tijdens een cruise door de zuidelijke Caribbean. Het eiland is erg geschikt als je van rust houdt,het is een klein eiland waar je mooi kunt fietsen en allerlei watersporten kunt beoefenen maar je vindt er zeker geen grote disco's of uitgebreide winkels. Het is een schitterend eiland als je van snorkelen en duiken houdt want er zijn hele steile onderwaterwanden ( best eng deze te zien voor de eerste keer maar heel indrukwekkend ), grotten en koraalriffen vol planten en dieren. Je ziet heel mooi zwart koraal en paarse en oranje sponzen en vele vissoorten, zoals tandbaarzen, kogelvissen, papegaaivissen en soms ook zeeschildpadden. De mooiste plek om te duiken is Northwest Point, waar je vooral in de spleten van de steile wanden jonge haaien en schildpadden tegenkomt. Een leuke excursie is de barbecuetrip naar Gibbs Cay waar je pijlstaartroggen kunt voeren !!! Je kunt ook heerlijke lokale gerechten hier proberen.
Regio
  • de rust op dit eiland
  • de unieke onderwaterwereld
  • vrij onbekend gebied
  • Turks en Caisos museum
  • Sand River Canyon
  • geen druk uitgaansleven en grote winkels
Review geplaatst op 2016-12-21 Door MaJaTa
9
Denemarken Faeroer
MaJaTa was hier 31 Oct 2008
Het is zeker een aanrader om een keer naar Torshavn te gaan. Torshavn is de kleinste hoofdstad ter wereld en ligt op de Faroer eilanden. De Faroereilanden worden ook wel schapeneilanden genoemd vanwege de vele schapen die zorgen voor een grote bron van inkomen voor de bevolking. Deze eilandengroep bestaat uit 18 eilanden en ligt ten noordwesten van Noorwegen en ten zuiden van IJsland. Het klimaat is er heel erg veranderlijk dat hebben we aan de lijve meegemaakt , het ene moment een stralende zon en het volgende moment pikzwarte luchten die er opeens zijn en ontzettende plensbuien. Deze kunnen ook wonderwel heel snel oplossen !!! Torshavn heeft schitterende afgelegen gebieden waar de tijd heeft stilgestaan en waar je alleen op de wereld bent met de schitterende natuur en waar je een grote kans hebt om de papagaaiduiker te zien die hier zijn broedgebied heeft !! Op dit eiland zijn veel steile rotsen en kliffen met daarin allerlei holen van dieren, kortom een prachtig gebied en een aanrader om er heen te gaan voor een niet alledaagse bestemming !!
Regio
  • De vaak nog ongerepte natuur
  • veel papegaaiduikers
  • torenhoge rotsen en indrukwekkende grotten
  • veel vogelkliffen
  • het verandelijke weer
  • heel veel regen
Review geplaatst op 2016-11-10 Door MaJaTa
10
Egypte Rode Zee kust
MaJaTa was hier 31 Oct 2012
Egypte is fantastisch om daar een snorkeltrip of een duik te gaan maken!! Waar kun je allemaal terecht: In El Queseir vind je geen massatoerisme wel heel veel kleurrijk koraal, tropische vissen en een indrukwekkend rif. Mensen noemen deze plek niet voor niets ‘een van ’s werelds mooiste duikplekken’. Het dorp zelf is ook zeker de moeite waard, bijna alles in El Queseir is gemaakt van natuurlijk materiaal zoals aangespoeld hout, palmbomen en –bladeren, wat het dorp buitengewoon charmant maakt. Bij Giftun Island vindt je ondiepe lagunes en soms zie je hier ook veel dolfijnen. Prachtige koraaltuinen waar talloze kleurrijke vissoorten tussen zwemmen. Safaga is een zeer geliefde duik- en snorkelstek, met een hele spectaculaire onderwaterwereld. zoals rifhaaienen pijlstaartroggen. Helaas zijn de stranden hier zijn niet zo mooi. Ik hoop dat deze gebieden nog lang in stand blijven en hier moeten we met z'n allen voor zorgen door: het rif niet aan te raken, geen afval in de zee achter te laten en je niet laten verleiden om souvenirs uit de Rode Zee te kopen. Voor het beschermde Ras Mohammed Park is een limiet voor duikboten in het gebied vastgesteld om het rif niet te zwaar te belasten.
Regio
  • Geweldig mooie onderwaterwereld
  • Je kunt er niet altijd heen i.v.m de onrust
Review geplaatst op 2016-11-06 Door MaJaTa
10
Kroatië
MaJaTa was hier 30 Sep 2012
Trilj is een klein plaatsje aan de rivier de Cetina in een prachtig heuvelachtig landschap vol met kleine watervalletjes in Kroatië. Een heel mooi rustig gebied en nog vrij onbekend. In de omgeving vindt je verschillende grote en kleine watervallen, meren, ondergrondse tunnels en de 38 meter hoge Gubavica Falls. Hier kun je allerlei watersporten gaan doen zoals op kanosafari, kajakken, rafting, ook mountainbiking, paardrijden en canyoning behoort hier tot de mogelijkheden. Aan de oevers van de Cetina rivier in het dorpje Trilj ligt een mooi en rustig familiehotel Hotel Sveti Mihovil met een fantastische ligging. Het ligt 30 km vanaf Split in een heuvelachtige omgeving met wijngaarden en pittoreske dorpjes dat gerund wordt door 2 broers die in het hotel allerlei Actieve Adventure vakantie's aanbieden. Een aanrader voor iedereen die rust, natuur,actief en avontuur een warm hart toedraagt!
Land
  • rust
  • kleinschalig
  • avontuur
  • geen massatoerisme
  • prachtige natuur
  • sportief
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-09 Door MaJaTa

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik