MKamman

'512462' door MKamman '512462' door MKamman

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Future Lion King

MKamman

Door een zeer drukke baan ben ik een tijdje weggeweest van Columbus, maar na mijn reis van 3,5 week naar Tanzania zijn er toch wel weer wat foto's die ik met jullie wil delen. Tijdens een 6 daagse safari stuitten we in de Serengeti op deze twee schatjes. Ze maakten deel uit van een groep van 4 welpjes en 10 volwassenen en het was één van de hoogtepunten van onze 3 dagen in de Serengeti. Het mooiste was nog toen de chauffeur ons in de ochtend vroeg: what do you guys wanna see today? Wij hadden geantwoord met: a lioness with cubs. En zo geschiedde...

'494775' door MKamman '494775' door MKamman

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Chinatown

MKamman

De beste en meest vlakke weg van Union Square naar Fishermen's Warf is via Stockton Street. Je loopt dan meteen door Chinatown en Little Italy. Vooral in Chinatown is het een drukte van jewelste en kan je echt letterlijk kopen, zowel food als non-food. Deze foto schoot ik toen ik een klein shopje in keek. Toevallig keek de dame net op!

'494654' door MKamman '494654' door MKamman

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Under the bridge

MKamman

Under the bridge is een bekend nummer van de Red Hot Chili Peppers. Ik moest eraan denken toen ik probeerde een enigszins originele foto van de Golden Gate Bridge in SF te maken. De hele wandeling van Fishermen's Warf tot aan de brug was hij in nevel gehuld, maar langzaamaan begon het iets open te trekken toen we er aankwamen. Hier stond ik onder de brug en zie je door de bocht in de aanloop naar de brug, het bekende rechte hangstuk van de brug op de achtergrond, nog steeds een beetje in nevel gehuld. Eenmaal aan de andere kant gekomen was er blauwe lucht en zon :-)

'494499' door MKamman '494499' door MKamman

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Yosemite Valley

MKamman

Aan de southside drive vlak voor de chapel zit een parkeerplek bij Swinging Bridge aan je linkerkant van waaraf je een mooi uitzicht hebt op de Upper Yosemite Fall. Je kan hier een prima stukje wandelen en dan kom je langs de Merced River dit soort picture postcard uitzichten tegen. Ik vind Yosemite wederom een top park, maar ik vind de route over de Tioga Pass (HW 120) relaxter en minder druk dan de valley zelf. We hebben twee nachten in Lee Vining geslapen en dat kan ik iedereen aanraden. Het is een dorpje langs HW395 met 222 inwoners, een paar motelletjes, restaurantjes en benzinepompen. Wij verbleven in het Yosemite Gateway Motel, prima plek! Je hebt een mooi uitzicht over Mono Lake en zodra je door het dorpje bent gereden heb je na een kwart mijl een afslag naar de Tioga Pass. Je gaat hier meteen flink omhoog voor je op 9925 ft bij de ingang van Yosemite NP bent, fantastische route!

'494468' door MKamman '494468' door MKamman

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

View over Yosemite...

MKamman

Als je vanaf Tenaya Lake zo'n 15 minuten in westelijke richting rijdt kom je bij dit punt waar je heel mooi uitzicht hebt over Yosemite Valley. Hier zie je nog veel rots en lijkt het vrij ruig, terwijl je je in de valley zelf helemaal in het groen waant, uiteraard met de rotsen op de achtergrond. Graag even openen!

'494414' door MKamman '494414' door MKamman

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Gevangen in Yosemite

MKamman

In Yosemite is het gevoel van achter de tralies ver te zoeken, want je zit continu in de uitgestrekte natuur. Wil je een relaxte hike/wandeling maken, doe dan de ronde om Tenaya Lake. Het is een wandeling van tussen de één en twee uur, afhankelijk van hoe vaak je stopt om van het zonnetje en het prachtige uitzicht te genieten en natuurlijk om te fotograferen :-) Je kan helemaal om het meer, alleen is er aan de westkant een stuke van 10-20 meter waar even de schoenen uit moeten om door een riviertje te waden. Het was flink koud en kwam tot kniehoogte, maar gelukkig is het seizoen hier zo'n drie weken vroeger dan normaal en is het geen straf om nog even aan het meer de voeten in het zonnetje op te laten drogen. Aan de noordkant van het meer kwam ik dit doorkijkje tegen. Een mooi contrast met het gevoel van vrijheid dat je eigenlijk ervaart in dit park. Het is absoluut geen straf om een paar dagen 'gevangen' te zitten in dit onwijs mooie park!

'494372' door MKamman '494372' door MKamman

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Yellow-bellied marmot

MKamman

Ik heb er een nieuw favoriet dier bij, want wat zijn die marmotjes toch schattig! In Banff hadden we de bosmarmot al gespot en in Yosemite kwamen we een paar keer de yellow-bellied marmot tegen. Ne zou er toch zo eentje mee naar huis willen nemen! Hier zat hij mooi op een steen tegen wat sneeuw. Hij past qua kleur goed in z'n omgeving en omdat we nog vroeg waren verscheen er een mooie schaduw achter hem in de sneeuw.

'494345' door MKamman '494345' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

The fight

MKamman

Natuurlijk werd er door deze eigenwijze beesten niet naar de scheidsrechter geluisterd en gingen ze er weer vol in! Heel gaaf om ze zo in actie te zien. Het was van korte duur want een paar minuten later liepen ze weer op hun gemakje door de heuvels...

'494301' door MKamman '494301' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

The negotiator

MKamman

De gaffelbok was net van het toneel verdwenen toen bison nummer 3 tussenbeide kwam om ze te laten stoppen met stoeien/bekvechten... Of hem dat lukte? Dat zal de volgende foto laten blijken :-) Ik vond het in ieder geval heel mooi om te zien hoe de twee uit elkaar gingen toen de derde er tussen kwam.

'494206' door MKamman '494206' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Wapiti

MKamman

De wapiti wordt in het Noord-Amerikaans Engels ook elk genoemd en is de benaming voor de Noord-Amerikaanse hertensoort Cervus canadensis. De soort werd ook wel beschouwd als een ondersoort van het Europese edelhert (Cervus elaphus). Wapiti's zijn doorgaans een flink stuk groter dan het Europese edelhert. De wapiti is op de eland na de grootste hertensoort. De naam wapiti betekent 'witte achterzijde' en is afkomstig van de Shawnee-Indianen. (Bron: Wikipedia) Dit is een mannetjes wapiti met gewei, de dames hebben geen gewei.grappig in Yellowstone is dat je ze echt overal tegenkomt, zelfs als je s ochtends je hotel uitstapt. De mannetjes zie je veel minder, dus we hadden geluk dat we deze op weg naar de uitgang tegen kwamen!

'494180' door MKamman '494180' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Yellowstone in...bewe

MKamman

Één van de betere plekken om wild te spotten in Yellowstone is 's ochtends vroeg in de Lamar Valley. Knap als je daar geen bisons tegenkomt! We vertrokken vanuit Mammoth Hot Springs en kwamen onderweg naar de Lamar Valley al een zwarte beer tegen. Toen we later even stil stonden liepen eerst twee bisons de weg over, die met elkaar 'in gevecht' gingen. Heel lang duurde dat niet, want een derde kwam letterlijk tussenbeide. Leuk detail is de gaffelbok (in het aengels heet ie Pronghorn, zie mijn vorige foto) die op rechts voorbij huppelt. Mooi schouwspel! Uiteindelijk hebben we nog onwijs veel bisons in de vallei gezien, om je ogen uit te kijken!

'494081' door MKamman '494081' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Gaffelbok

MKamman

Zo heb je nog nooit van een gaffelbok (ook bekend als gaffelantilope) gehoord, en zo springt er eentje voor je auto langs en blijft hij even mooi naast je aan een struikje knabbelen. De gaffelbok is de laatste nog levende vertegenwoordiger van de familie der gaffelantilopen (Antilocapridae). Hij is niet nauw verwant aan de veel grotere groep der antilopen uit Afrika, Arabië en Azië, die tot de holhoornigen (Bovidae) behoren. De gaffelbok is op de jachtluipaard na het snelste landdier op aarde. (Bron: wikipedia) Weer wat geleerd! Educatieve reis hebben we toch :-)

'494063' door MKamman '494063' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Ochtendspits

MKamman

Ik ken niemand die het leuk vindt om in de file te staan, maar als deze tegenliggers op je af komen blijf je wel even stil staan. We hadden het geluk vrij vooraan te staan toen deze kudde bizons ons tegemoet kwam. Het mooie vond ik het haantje de voorste die echt een 'follow the leader' uitstraling had. Gelukkig stonden we niet aan de andere kant, want due file was láng!

'493966' door MKamman '493966' door MKamman

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Vlaggendrager

MKamman

In mijn vorge foto had ik de herdenking van Memorial Day laten zien waar we gisteren toevallig op stuitten in het plaatsje Jackson, Wyoming. Did is de vlaggendrager die voorop liep. Het was mooi om mee te maken en tijdens de speech werd aan het publiek gevraagd een veteraan te noemen die ze op die dag herdachten. Het hele gebeuren deed me denken aan onze 4/5 mei activiteiten maar dan met een extra patriotic sausje eroverheen. Er was een handvol oude veteranen voor wie dit heel belangrijk was om bij te wonen. Toch bijzonder om toevallig bij te mogen zijn!

'493884' door MKamman '493884' door MKamman

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Memorial Day

MKamman

Memorial Day is een Amerikaanse feest- en gedenkdag, gehouden op de laatste maandag in mei, waarop de gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht worden. Laten wij daarnet na ons ontbijt in het Wild West stadje Jackson op de Memorial Day herdenking stuiten. Gelukkig zien ze hier ook in dat vrijheid het grootste goed op aarde is.

'493862' door MKamman '493862' door MKamman

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Grand Prismatic Sprin

MKamman

Vier keer is scheepsrecht zeg maar... Op dag één in Yellowstone zijn we twee keer langs de Grand Prismatic Spring gereden maar stortregende het. Op dag twee hing er 's ochtends dikke mist en in de middag was het dan zover: droog en zelfs een mini stukje blauwe lucht. Zelfs zonder zon blijft het een prachtig gezicht, al die kleuren, vanuit ieder standpunt weer anders. Klein detail: de weg tussen Old Faithful en het meer was nog niet open dus we hebben heel wat kilometertjes gemaakt daar door iedere keer op en neer te rijden, maar ben blij dat we het alsnog hebben kunnen zien!

'493808' door MKamman '493808' door MKamman

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mammoth Hot Springs

MKamman

Aangekomen in Yellowstone scheen het zonnetje nog mooi over de Mammoth Hot Springs. Naarmate we verder liepen werd de lucht alsmaar donkerder en dreigender. Bij de Canary Spring was dit ons mooie uitzicht met nog net een heel klein stukje blauwe lucht. Daarna snel naar beneden maar alsnog vrij nat geregend... We nemen het op de koop toe! Panorama graag even openen.

'493561' door MKamman '493561' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

De Chinese muur

MKamman

In Banff town kan je met een gondel naar de top van Sulphur Mountain vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over het stadje en de rest van de omgeving. Het laatste stukje naar de top loop je over een houten walkway, wat door de drukte met Aziatische toeristen soms wel de Chinese muur leek. Kom maar door met die selfiesticks en iPads! Als je een combi ticket koopt voor de gondel, de walkway bij Columbia Icefields en een tripje naar Athabasca Glacier, kost dit bij elkaar $90 CAD.

'493438' door MKamman '493438' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Groundhog Day

MKamman

In Canada en de VS is het op 2 februari Groundhog Day, oftewel Bosmarmottendag. Er wordt dan gevierd dat volgens folklore de bosmarmot uit z'n winterslaap komt. Voor ons was het gisteren Groundhog Day want we kwamen er twee tegen boven op Sulphur Mountain in Banff :-) Wat een cuddly diertje! Hij was zo aardig om even recht in m'n lens te kijken.

'493332' door MKamman '493332' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Clark's Nutcracker

MKamman

Zit ik op m'n gemak een broodje te eten bij Lake Louise toen opeens allemaal toeristen foto's van me begonnen te maken. Althans, dat leek zo... Bleek dit leuke vogeltje recht achter mijn hoofd te zitten! M'n camera lag naast me, dus ik kon ook zelf deze Clark's Nutcracker vastleggen. Kan ik mooi meedoen met al die vogeltjes hier ;-)

'493284' door MKamman '493284' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Frozen Peyto Lake

MKamman

Waar iedereen Peyto Lake kent van de onwijs blauwe kleur, zagen wij hem in een iets andere hoedanigheid want hij was nog voor 80% bevroren. Ook de korte wandeling er naartoe was één ijsfestijn, maar na 15 minuten glibberen en glijen is dit je uitzicht. Is het absoluut waard!

'493162' door MKamman '493162' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Beautiful Banff

MKamman

Vanmiddag een top hike gedaan van Lake Louise naar Lake Agnes. Op weg naar boven kom je ook nog langs Mirror Lake, maar er valt weinig te spiegelen want alle drie de meren zijn nog zo goed als bevroren. Maakt het er niet minder mooi op! Het is 3.4km omhoog en het is een stevige wandeling naar boven, helemaal omdat er nog veel sneeuw op het pad ligt. Uiteindelijk was het 1.15 uur omhoog en 45min naar beneden. Dit is het uitzicht vlak voor je bij Lake Agnes aankomt. Top weertje had ik er bij!

'493039' door MKamman '493039' door MKamman

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Salmon Arm Warf

MKamman

Tussen Vancouver en Banff verblijven we één nachtje in Salmon Arm. We hebben een (iets té) enthousiaste B&B eigenaresse die overal briefjes heeft opgehangen hoe je dingen moet doen en ook vooral niet moet doen haha! Gelukkig is het maar één nachtje... Waar ze wel gelijk in had was dat het leuk was om bij de (schijnbaar grootste in Canada) werf te gaan kijken in het dorpje dat aan het Shuswap Lake ligt. Met de zonsondergang op de achtergrond was het inderdaad een leuk plaatje!

'492905' door MKamman '492905' door MKamman

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Harbour Air Seaplanes

MKamman

Ten noorden van Downtown Vancouver ligt Canada Place. Je hebt hier het Olympisch vuur, een covention center, aanlegkade voor enorme cruiseschepen, maar ook een 'vliegveld' voor de grootste watervliegtuig airline ter wereld: Harbour Air Seaplanes. Ze vliegen af en aan en verbinden de regio en Vancouver Island met elkaar. Hier liggen vier van de vliegtuigjes achter elkaar en zat op één van de vliegtuigjes wederom een meeuw. Die dingen zitten overal en verschijnen in veel van mijn foto's haha! Het leukste is om een fiets te huren en door en om Vancouver heen te fietsen over de Sea Wall. Voor $29 heb je 24 uur een fiets incl helm (verplicht), slot en fietskaart van de regio. Een rondje Vancouver Sea Wall en terug naar de verhuur downtown was zo'n 27km. Goede maar vooral ook leuke exercise! Behalve die toeristen die niet weten hoe ze moeten fietsen...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik