MDuijn

profiel MDuijn

Naam

M Duijn

Reviews

0

Foto's & tips

34

Blogs

0

Lid sinds

14 November 2010

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (34)

'480248' door MDuijn '480248' door MDuijn

Seychellen

Seychellen

Seychellen voor ieder

MDuijn

Op Colombus nummer 31 stond groots aangekondigd: droomreizen voor ieder budget! En onze ultieme droombestemming: De Seychellen stond daar ook tussen. Maar zou het lukken: 14 dagen paradijs voor 1200 euro? Natuurlijk niet, want de kosten voor levensonderhoud en excursies waren daar niet bij inbegrepen. Toch wilden we wel graag proberen om onze droomreis voor een budget te maken waar je geen miljonair voor hoeft te zijn. De tickets vielen ietsjes duurder uit dan in het artikel. Maar aan goedkope guesthouses en appartementen was er volgens internet geen gebrek. Van 40 euro p.n. voor een appartement zonder airco op 7 minuten wandelen van zee ([url="http://www.rent-holiday-homes.com/Holiday-House-Beau-Vallon-The-Seychelles-d31917.html" target="_blank"]Palmont Studio's[/url] in Beau Vallon), tot een geweldig intiem guesthouse voor 90 euro p.n. met halfpension op fietsafstand van zee ( [url="http://buissonguesthouse.com/" target="_blank"]Buisson Guesthouse[/url] op La Digue), tot een [url="http://ile-tropicale.fr/rosemary/" target="_blank"]guesthouse[/url] met een mooie kamer aan zee voor 90 euro p.n. Toch bleven we twijfelen of het haalbaar zou zijn, want we konden nergens echt een goede indicatie krijgen over de kosten voor levensonderhoud. Van een gespecialiseerd reisbureau kregen we de volgende indicatie: 80 euro per dag nodig wanneer je logies&ontbijt hebt en 40 euro wanneer je halfpension hebt (excl. excursies). Onze ervaring is dat je over het algemeen rond kunt komen van dit budget. Mits je niet iedere dag uit eten gaat bij een luxe restaurant met drie gangen en een fles wijn. Want als je dat doet, dan is je 80 euro meteen op of nog meer. Dat wil niet zeggen dat je dat nooit kunt doen, want er zijn geweldige opties om op momenten te besparen. Alleen een hoofdgerecht in een restaurant kost je zo'n 15 euro p.p. en een fles water 3 euro. Een echte besparingsmogelijkheid is de take-way. Vaak erg lekker (helaas niet in Anse Volbert aanwezig), en zo'n 3 euro p.p. Vraag extra groente of salade en je hebt een gezonde maaltijd/lunch. Bij een bakker of supermarkt kun je voor 3 euro allerlei pasteitjes en cakejes halen en voor 3 euro veel vers fruit. Fles water is ongeveer een euro. Onderhandel verder over prijzen voor excursies. Leuk souvenir: voor 150 rupees kun je ook een groot houten schildpad kopen, vlakbij de Jetty in Praslin (in plaats van in de souvenirshops voor 1000 rupees). Uiteindelijk hebben wij nog 20% overgehouden van ons budget. En als je nog meer take-away en broodjes haalt, kun je nog meer besparen. Onze ervaring geldt voor juli-augustus 2012.

'454806' door MDuijn '454806' door MDuijn

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Anse Coco, natural...

MDuijn

Op La Digue vind je de mooiste stranden. Anse Coco was onze favoriet. Vaak door slechts een enkeling bezocht, omdat het wat verder fietsen is, En je moet vervolgens zo'n twintig minuten wandelen over een aantal heuvels. Als je naar het uiterste eind van het strand loopt, dan is er een natural swimming pool, waar je veilig rif- en haaivrij kunt zwemmen.

'453819' door MDuijn '453819' door MDuijn

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Manatee love

MDuijn

Heel veel geluk hoef je in Belize niet te hebben om met zeekoeien te zwemmen. Maar vanwege de enorme populariteit zijn de schuwe dieren vaak snel weg. We hadden de drukte niet verwacht en vonden het ook zielig. Wij besloten daarom weg te gaan van de drukte en met z'n tweetjes rond te snorkelen. Net toen we weer terug wilden naar de boot, dobberde een zeekoe ons tegemoet. We hebben een tijdje rustig met hem mee gedobberd. Toen we ons voorzichtig omdraaiden om weg te zwemmen, kwam er een tweede aan. En begonnen ze aan een prachtige, slome paringsdans. Geweldig om van dichtbij te zien. Als je maar rustig blijft...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier